Evlenme teklifi aldım

Kızlar iyi akşamlar, derdim evlenme teklifi almak :) bu bir dert olmaması lazım tabiki ama ben çok kararsızım .Sebebi şu 2 aydır sevgiliyiz ama kafam çok karışık önce eğitim konusu kafama takıldı lise mezunu şimdi kafamda oturdu birşeyler bu anlamda fakat başka şeyler var kafamı karıştıran karakteriyle alakalı dolayısıyla evlenmekten korkuyorum. Ben 35 yaşındayım bir evlilkte karşı taraftan ne beklediğim, nasıl birisi olması gerektiğini çok iyi biliyorum aslında ama bu yaşıma kadar benim istediklerimin hiçbirisi olmadi olacağinida düsünmüyorum yanlış anlaşılmasın olağanüstü beklentilerim yok ama diyorumki zaten olsa şimdiye kadar olurdu hep yaşımı sıkıntı ettiler karşı taraf ya da istenmedim bir şekilde. Şimdiki sevgilimse benden küçük olmasına rağmen yaşı hem buna takılmadi hemde beni geeçekten seviyor inanıyorum bana ama ben seviyormuyum bilmiyorum resmen :KK43: hoşlantı tabiki var evlilik teklifi ettiğinde bende kararsızım diyince dediki biraz ara verelim yanlış anlamazsan eğer hergün kafan karışık sende bende düşünelim ben çok mücadele ettim ama senin kafanın karisikliği gitmiyor dedi ve vedalaştık .Bense karmakarışığım şuan zaten karşima resmen 5 sene sonra biri çıktı e bir taraftan anne olmak istiyorum ve çok geç kaldım ay bana akıl verin :))birde 2 ay da evlilikmi olur yaa benmi yanlış düşünüyorum
Son cümlemize cevap vereyim eğer aşk varsa neden olmasın 2 ayda evlilik? Biz eşimle tanıştık bikac güne evlenmeye karar verdik 9 yıldır evliyiz 💗 tanıştıktan 6-7 ay sonra evliydik.

Evet haklısınız ancak sırf böyle oldu diye içinizi titreten birisi ile olmamanız da kendinize haksızlık olmaz mı?
e içimizi titreten insan evladı yok galakside, ne yapak?

konu sahibesi
ben evlenmiyorum

evet anne olmak da isterdim, senden de büyüğüm, çok büyük şeyler de beklemiyorum aslında ama içine sinmiyorsa sinmiyordur...
burada ayırt edici kısım şu:

"evet içime çok da sinmedi, ama iyi insan, beni ezeceğini bilerek kıracağını vs düşünmüyorum, evliliğe uygun bir mizaç, temel şeylerde anlaşıyoruz, evliliği pembe bir rüya olarak grömüyorum zaten, ee ben evlenmek bebek yapmak istiyorum, evleneyim gitsin" diyebilir misin
diyemez misin?

ben diyemem. demedim. demeyecem gibi de görünüyor :D

Bir kere sadece görüştük o gelemez çünkü burda görüşemeyiz burasi çok küçük bir ilçe çıkıp dolaşamayız .Ben sadece bi anda ara verelim demesine kızdım daha nezmaan görüştükte karar alalım nereye yetişiyoruz annem ramazanda sonra istemeye gelsin dedi resmen
sadece bir kez yüzyüze görüştünüz
2 aydır görüşüyorsunuz
adam sizden 5 yaş küçük
siz memursunuz o güvenlik görevlisi
hemen evlenmek istiyor
ard arda dışardan biri olarak okuyun
sonuç ortaya çıkıyor zaten

Yok ondan dolayi acele etmediğinden eminim neden derseniz biraz sorunlar oldu işyerinde baya hatta sen çalismak istemezsen calişma dedi hatta evlenirsek
ben de istersen bıyık bırakırım derim eşime nolcak ki🤷‍♀️ bırakacak değilim ya

Bundan 5 sene önce bir iliskim oldu onu okadar sevdimki 2 ayda ertesi gün gelse istese havalara uçardim :) o yüzden böyle dedim .Neden sevdim çünkü tam benim istediğim gibiydi.Bunuda sevmeye çalısiyorum ama uyumsuz olduğumuzdan kararsız kalıyorum o yüzden diyorum esasen 2 ay da evlilikmi olur bilmem bende kendimi tam izah edebildimmi burdan anca bu kadar yazi dili bazen zor oluyo
Uyumsuz olduğunuzu düşünüyorsanız bu iş zaten bitmiştir. Birileri hayal kırıklığına uğramasın diye hayat vakfedilmez. Ayırın yolları bitsin. Çevrenizdeki hiç kimse sizden kıymetli olmamalı. Aslında cevap çok basit ama siz vicdan yapıyorsunuz.

5 yas kucuk ve meslek olarak size uygun degil.
Icinize sinse buraya sormazdiniz zaten. Yuzyuze de gorusmemissiniz pek. Evlenmeniz icin sebep bulamadim
Yaş ve meslek kısmına takılmıyorum artık çünkü normal olduğunu düşünüyorum artık o kadar çok örnak varki benim kafami kariştıran başka mevzular

Yaş ve meslek kısmına takılmıyorum artık çünkü normal olduğunu düşünüyorum artık o kadar çok örnak varki benim kafami kariştıran başka mevzular
Evlenme teklufini nasil yapti size? Yuzuk? Yemek?

Ben 40 yasinda evlendim, esim benden 7 yas kücük. 2 ci bulusmada evlenmege karar verdik. 7 yildirda mutlu bir evliligim 4 yasindada cocugum var.
Yani hersey mümkün ama sebebi hayatdan beklentilerimiz, degerlerimiz, geldigimiz yerler bile birbirini tutuyor. Hic bir aceba yoktu ikimizdede.
Siz daha sevememisiniz adami bile ve acebalariniz varsa o dogru kisi degildir.
Almanyada yasiyorum. Arkadaslarimin cogu 40 yaslarinda evlenip ardindan sorunsuz, tedavisiz anne oldu. Doktorum bile diyordu artik 40 dan sonra cocuk yapanlar cok ve normal.
Aceleniz yok. Dogru insanla evlilik, aile olmak cennet gibi, yanlis insanla hem sizin hemde ilerde cocugunuz icin cehenem olur.
Ne güzelmiş maşallah. Sizinde yaş farkınız varmis ama burda önemli olan yaş değil işte gönlün mutmain olması bende inşallah doğru bir evlilik yapabilirm

Telefonla :) evlenmek istediğini sòyledi birlikte yaşayacağiz artik kendimize ait bir hayatımız olacak ramazandan sonra annem gelsin istesin artik uzatmayalım işte dedi
Tabi bulmuş sabit maaşlı garanti işli kadını anlaşıp anlaşmamanın ne önemi var

Telefonla :) evlenmek istediğini sòyledi birlikte yaşayacağiz artik kendimize ait bir hayatımız olacak ramazandan sonra annem gelsin istesin artik uzatmayalım işte dedi
Bu kadarını mı hak ediyorsun gerçekten?
Tek bir kere gördüğün bir adamın mantık evliliği olmayı hak etmiyorsun hümeyra.
Yüz yüze görüşmeden, flört etmeden, el ele yürümeden direkt hop annesi babası ailesiyle tanışıp sıkıcı kısma mı geçeceksin?
Evlenme teklifi bile değil bu.

Bu kadarını mı hak ediyorsun gerçekten?
Tek bir kere gördüğün bir adamın mantık evliliği olmayı hak etmiyorsun hümeyra.
Yüz yüze görüşmeden, flört etmeden, el ele yürümeden direkt hop annesi babası ailesiyle tanışıp sıkıcı kısma mı geçeceksin?
Evlenme teklifi bile değil bu.
Hayir bunlari haketmiyorum :( evet gerçekten sıkıcı çünkü henüz karar vermemişken nasıl olacz diye üzerime yük yüklemek istiyor ve ben bunu kaldiramam :(

Hayir bunlari haketmiyorum :( evet gerçekten sıkıcı çünkü henüz karar vermemişken nasıl olacz diye üzerime yük yüklemek istiyor ve ben bunu kaldiramam :(
O zman cevap belli, 'ben böyle hızlı bir evlilik kararı vermek istemiyorum, acelen varsa senin vaktini de almak istemiyorum, allah ikimizi de hayırlı insanlarla karşılaştırsın. Kendine iyi bak, hoşçakal' yaz sepetle gitsin

Ya su durum gercekten cok uzucu. Sizin bu durumda evlilik teklifi aldiginizi dusunmeniz daha uzucu bir durum. Konuda karsima 5 sene sonra biri cikti demissiniz acaba o yuzden mi sevgisine inanip, evlilik teklifi aldiginizi dusundunuz bilmiyorum ama butun bunlarin ustune ara verelim diyen yine karsi taraf olmus. Anladigim meslek olarak uyumlu olsaymissiniz sizin bu olaya bakis aciniz farkli olacakmis. Sanirim yuzyuze bir gorusme olmamis. Siz bildiginiz sartlarda anlasmissiniz ve o sart evlilikmis.

Allah aşkına böyle bir teklifi ciddiye alıp buraya konu bile açmanız gereksiz. Adamı bir kez görmüşsünüz sadece iki aydır tanıyorsunuz ve telefonla evlenelim diyor sevgisinden de eminsiniz. Böylesi yolda gördüğüne de çevirip evlenelim der aynı şey. Çok mantıksız sizin de bunu düşünmeniz bile hata. Burda evlen deseler evlenecek miydiniz içinize sinmeyen gel şurda oturalım der gibi evlenelim diyen adamla. Yaşınız kaç olursa olsun kendinize bunu reva görmeyin. Sizin değerinizi kendiniz belirleyeceksiniz. Bunu hakettiğinizi düşünüyor musunuz?

Allah aşkına böyle bir teklifi ciddiye alıp buraya konu bile açmanız gereksiz. Adamı bir kez görmüşsünüz sadece iki aydır tanıyorsunuz ve telefonla evlenelim diyor sevgisinden de eminsiniz. Böylesi yolda gördüğüne de çevirip evlenelim der aynı şey. Çok mantıksız sizin de bunu düşünmeniz bile hata. Burda evlen deseler evlenecek miydiniz içinize sinmeyen gel şurda oturalım der gibi evlenelim diyen adamla. Yaşınız kaç olursa olsun kendinize bunu reva görmeyin. Sizin değerinizi kendiniz belirleyeceksiniz. Bunu hakettiğinizi düşünüyor musunuz?
Hayir evlensem hemen burda konuda açmazdim her konusmamizda evlenmek istediğini söylüyor ama bu sefer artik ciddi ciddi bayramdan sonra annem gelsin diyince bir tuhaf oldum sanki derhal evlenmemiz gerekmiş gibi aslında süredende değil mevzu 2 ay olmasa bile esas mevzu benim içime sinmeyen birşeyler olmasi

Telefonla teklif edecek kadar uzak mesafede yaşamıyorsunuz ya. O ilde siz ilçede oturuyormuşsunuz. Zaten bu kadar yakın iken nasıl buluşamıyorsunuz anlamadım. Kaç yaşında insansınız biri görse ne olacak 🤦‍♀️ 2-3 kere görüşüp evlenmekten daha mı iyi? Ayrıca bir yemekte teklif etsin bari. Telefondaki teklif değil bir şöyle mi yapsak konuşması olsun sadece. Ama her şeyden evvel biraz düşünün zaman geçsin vakit geçirin öyle karar verin.

Back
X