• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenme Yolundayken Böyle Şeyler Normal Midir Sizce?

Siz eski tv kullanmak istemezken, tadilat yaptirmak isterken vs çalişacak misiniz ya da suan calisiyor musunuz?

Daha sevgiliyken akrabalarının düğününe gitmek nedir gerçekten ne kadar meraklısınız gelincilik oynamaya. Anna babanızın haberi var mı bunlardan? Kendi ailesinin haberi olmadan sevgilisinin ailesiyle bu kadar içli dışlı olmayi çirkin ve kızın ailesine yapılan saygısızlık olarak görüyorum.

Bu adamla aile olamazsınız, kayınvalide, kayinpeder hep beraber yaşayan geniş bir aile olursunuz ancak.

Beni evlilik moduna erkek arkadaşım getirdi. Hadi gel tanış, hadi annemle çık gez, hadi bizim düğünlere gel akrabalarla tanış adetleri öğren nasıl olsa evlenicez diye diye
Arkadaşınızın bu talepleri şu anlama geliyor. Olur da evlenirseniz kayın ailenizden bağımsız, gerçek bir evliliginiz olmayacak. Düğüne, gezmelere, yemeklere götürerek ailesi sizi kabul etsin, sevsin, benimsesin, yakinliginizdan memnun kalsın, kendine layık mı karar versin diye sizi görücüye çıkarıyor her firsatta. Yani ben seçilmem secerim olayı var ya o sizde malesef tam tersi işliyor, şu an kayın ailenizin onayından geçmekte olduğunuz bir süreç yasiyorsunuz.

Siz iyi niyetle gittiniz, aralarında bulundunuz ama daha ortada hiçbir şey yokken tanismayi kabul edip içlerine bu kadar karışarak karşı tarafin gözünde kendini kabul ettirmeye çalışan, edilgen bir imaj cizmissiniz. Sizin aileniz nasıl dahil olacak sürece? Onların arkadaşınızı sevip kabul etmeleri için gerçekleşmesi gereken ritueller var mı? Muhtemelen seneler sonra haberleri oldugunda siz istiyorsunuz diye tamam diyecekler. Eğer gerçekten böyle olursa sizin olmadığı gibi ailenizin de karşı tarafin gözünde hiçbir değeri olmayacak. Baksaniza ailenizden habersiz evlilik kararı almissiniz, nerede oturacaksiniz belli, eşya planlari yapıyorsunuz, düğünlerine gidiyorsunuz, onları yok sayıp tüm karar aşamasını kayın aile ile yaşıyorsunuz. Her şey hazır olduğunda babanıza evlendiginizi haber verir gibi söz hakkı sunmadan bahsedeceksiniz durumdan. Sizin için durumun açıklaması elbette bu değildir. Sizi kırmak için yazmiyorum. Ama kayın aileniz ve arkadaşınız için durumun böyle okunduğundan hiç şüphe duymuyorum.

Televizyon meselesi garip. Televizyonu ilerde siz de kullanırsınız diye özellikle belirtip o zamana kadar kullanmak icin şimdiden aliyorlarsa demektir ki lutfedip size onay vermişler ve bunun karşılığında her kararlarına elbette razı olacaksiniz diye düşünüyorlar. Siz de onları haklı çıkarıp 4 yıl sonraki televizyonunuzun bugünden alınmasına, üstelik 4 yıl boyunca kullanilacak olmasına tepkisiz kaliyorsunuz. Televizyonun modelini size danissalar ne olur ki?

Ayrıca evlenme yaşına gelmiş bir yetişkinin daha kendisi için beş kuruş kazanamamisken olmayan parasini ailesine saçma planlari çok garip. Maddi anlamda kendine bu kadar güvenen bu adamın evlenmek için babasının emekli olmasini beklemesi daha da garip. Ne kadar çocukça ne kadar ailesine bağımlı düşünüyor anlamanız lazım. Maalesef bu adam ailesinin güdümünde 26 yaşında bir çocuk hala. Müstakbel kaynananiz da cesareti buradan aliyor. Oğluna calış da rahat edelim artık derken oğlum sana söylüyorum gelinim sen anla demek istemiş. Evlendikten sonra siz karisamazsiniz demek yok, o parada bizim de hakkımız var diyor yani. Tam da aba altından sopa göstermek dedikleri durum.

bu kurnaz cahil surusu aile ve ogullariyla butun baglantilarini kopar at ayril direk.

calis kazan gez toz. ve sana saygi duyan biriyle görüs birdaha.

Kayınvalide çok kurnaz. aslında oğlunu kullanıyor. daha önce de 50.000 tl ödetmiş oğluna. şimdi yine oğluna borç yıkma derdinde. şimdiden onu borca sokup evlendikten sonra da yıllarca borç ödettirme derdinde. zaten iş bul da bizi rahat ettir demesin altında bu yatıyor. evlenme çağına gelmiş birini borç altına sokmak hiç iyi niyetle yapılan birşey değil. üstelik bu konuların gelin adayının yanında özellikle konuşulduğunu düşünüyorum. kızın ne tepki vereceğine bakılmış. kayınvalide iyi niyetli olsa işe gir de evlilik için para biriktir derdi oğluna. onu borca sokmazdı. oğlanın evlenince iki evin de borcunu öderim demesi de çok tuhaf birşey. hayattan, geçim derdinden bi haber bir çocuk bu sanırım. bir ev nasıl geçindiriliyor bilmiyor sanırım. hele çocuk da olunca mamasına, bezine para mı dayanır. saf mıdır nedir.

Sizi hiçbirşeyde hesaba katmayan sevgiliyi aileyi bende hayatıma katmazdım. Bana çok güven vermedi evlenirsiniz evlenmeyede huzurlu bir evlilik olmaz gibi

Merhaba ben 23 yaşındayım. Tanışmamız 1 buçuk sene oldu. ve 8 aydır da sevgiliyiz. Ciddi düşünüyoruz. Ailesi-akrabalarıyla tanıştırdı beni. Bizdede babam hariç diğerlerinin haberi var. Annesiyle 3 kere görüştük dışarda. O, ben ve annesi. Her görüşmemizde gelecekteki planlarından konuştular ama hiç beni, benimle ilgili şeyleri söylemediler. Bi söz, nişan vs bunun gibi evlilik yolundaki ilk adımları bile söylemediler. Tek başıma kaldım orda öylece. Bekledim ki biri söylesin en azından ama yok ikiside söylemedi. Annesi de 'iş bul bizi rahat ettir artık' dedi yanımdayken. Onunda rahat etmeye hakkı var ama benim yanımdayken söylemesini hoş bulmadım. 'iş bul da söz yapalım, kızın ailesi de biliyor, kıza problem olmasın' gibi şeyler beklemiştim. Ayrıca annesi evlenince evi bize bırakacak kendi dublex ev alacakmış köylerinden. Köy dediğime bakmayın gelişmiş biryer aslında. Ee sen bize vereceği ev için tadilat yaptıracağız eşyalar alacağız, sen bizim evi mi ödeyeceksin annelerin evini mi dedim. İkisinede yardım edeceğim dedi. Ve eğer öyle olursa bi çok zor geçiniriz. Mesela şuan oturdukları ev bize kalacağı için ufak terk şeyleri yeniliyorlar. Tv alacaktı babasını aradı. Uygun fiyata buldum alayım mı modeli böyle böyle dedi. Banada sormasını beklerdim. Beğendin mi diye. Ayrıca evlenmemiz 4 sene sonra olacakmış öyle diyor. 4 seneye kadar o tv eskir, ben yeni kullanmak isterim yani. Bilmiyorum anlamıyorum ben mi abartıyorum yoksa sadece lafta mı evlenmek istiyor. sevgilime sorsan ben evlenmek için seninle birlikteyim, bana güven diyor. Askerden geldi 8 ay önce. Hala iş bulamadı. Geldiğinden beri 4 yerde çalıştı ama boş durmadı fakat düzgün bir iş bulamadı. İş bulunca herşey daha güzel olcak diyor. İnanmalı mıyım? Üstüne gitmiyorum bu yüzden.Ayrıca annesi kendince hesaplar yapmış, bize bırakacağı evin tadilatı için 50 bin TL gider demiş. Şuan onun yaptırdığı şeyleri ben evlenince beğenmeyeceğim belki? Evlenmeye yakın banada sorarak yaptırılsa daha iyi olmaz mı? Hemde 50 bin o eve, 200 bin annesinin alacağı eve para giderse düğünü nasıl yapacağız? Bazı şeylerden benim mi kısmam gerekiyor annesinin mi? Ben kısarım, öyle herşeye gözüm yok zaten mutluluk huzur olsun yeter ama böyle şeyler aklımı karıştırıyor. Belkide yaşımın verdiği cahilliktendir. 4 sene sonra babası emekli olacağı için sevgilim 4 sene dedi bana
4 seneye o köprünün altından ne sular akar be güzel kardeşim

Kv istediği herşeyi kendi zevkine göre yapıp hevesini alacak. Sen de onun eskitmişlerinin üstüne 4 yıl sonra gelin diye gideceksin öyle mi?

Ailesi erkek arkadaşına evlenmeden önce tüm masrafları yaptırıp, kendilerini sağlama alıp, babayı emekle ayırıp, öyle evlendirmek istiyorlar oğullarını açık değil mi? Evi tadilat ettirsin, yeni ev alınsın sonra gençler borcu nasıl ödeyeceklerse ödesinler kimsenin umranda değil. Niyeti iyi olan insan zaten gelininin oturması planlanan eve hiçbirşey yapmaz ileride siz nasıl beğeniyorsanız yapıp oturun, şimdi paranızı biriktirin borç yapmayın der.
Erkek arkadaşınızı babası emekli olana kadar sömürecekler belliki. O da dünden razı üzgünüm. Şuan ailesi ve planları sizden önde geliyor.

hayal kurmayı ,sevgiliniz ile gelecek planları yapmayı bırakın. Okulunuz varsa bitirin yoksa çalışın kendi hayatınıza bakın. şimdi evi size bırakıcaz derler 4 yıl sonra vazgeçerler köye taşınmaktan. Sevgiliniz kendi ayakları üzerinde durabilecek biri değil ne yazık ki.

4 yıl sonraya evlilik icin plan filan yapılmaz. Görüştüğünuz kişi de ailesi de ciddi değil. Siz de sakın 4 yılınızı bu aileye feda etmeyin.

Merhaba ben 23 yaşındayım. Tanışmamız 1 buçuk sene oldu. ve 8 aydır da sevgiliyiz. Ciddi düşünüyoruz. Ailesi-akrabalarıyla tanıştırdı beni. Bizdede babam hariç diğerlerinin haberi var. Annesiyle 3 kere görüştük dışarda. O, ben ve annesi. Her görüşmemizde gelecekteki planlarından konuştular ama hiç beni, benimle ilgili şeyleri söylemediler. Bi söz, nişan vs bunun gibi evlilik yolundaki ilk adımları bile söylemediler. Tek başıma kaldım orda öylece. Bekledim ki biri söylesin en azından ama yok ikiside söylemedi. Annesi de 'iş bul bizi rahat ettir artık' dedi yanımdayken. Onunda rahat etmeye hakkı var ama benim yanımdayken söylemesini hoş bulmadım. 'iş bul da söz yapalım, kızın ailesi de biliyor, kıza problem olmasın' gibi şeyler beklemiştim. Ayrıca annesi evlenince evi bize bırakacak kendi dublex ev alacakmış köylerinden. Köy dediğime bakmayın gelişmiş biryer aslında. Ee sen bize vereceği ev için tadilat yaptıracağız eşyalar alacağız, sen bizim evi mi ödeyeceksin annelerin evini mi dedim. İkisinede yardım edeceğim dedi. Ve eğer öyle olursa bi çok zor geçiniriz. Mesela şuan oturdukları ev bize kalacağı için ufak terk şeyleri yeniliyorlar. Tv alacaktı babasını aradı. Uygun fiyata buldum alayım mı modeli böyle böyle dedi. Banada sormasını beklerdim. Beğendin mi diye. Ayrıca evlenmemiz 4 sene sonra olacakmış öyle diyor. 4 seneye kadar o tv eskir, ben yeni kullanmak isterim yani. Bilmiyorum anlamıyorum ben mi abartıyorum yoksa sadece lafta mı evlenmek istiyor. sevgilime sorsan ben evlenmek için seninle birlikteyim, bana güven diyor. Askerden geldi 8 ay önce. Hala iş bulamadı. Geldiğinden beri 4 yerde çalıştı ama boş durmadı fakat düzgün bir iş bulamadı. İş bulunca herşey daha güzel olcak diyor. İnanmalı mıyım? Üstüne gitmiyorum bu yüzden.Ayrıca annesi kendince hesaplar yapmış, bize bırakacağı evin tadilatı için 50 bin TL gider demiş. Şuan onun yaptırdığı şeyleri ben evlenince beğenmeyeceğim belki? Evlenmeye yakın banada sorarak yaptırılsa daha iyi olmaz mı? Hemde 50 bin o eve, 200 bin annesinin alacağı eve para giderse düğünü nasıl yapacağız? Bazı şeylerden benim mi kısmam gerekiyor annesinin mi? Ben kısarım, öyle herşeye gözüm yok zaten mutluluk huzur olsun yeter ama böyle şeyler aklımı karıştırıyor. Belkide yaşımın verdiği cahilliktendir. 4 sene sonra babası emekli olacağı için sevgilim 4 sene dedi bana
Sana bir abla tavsiyesi, Koşarak uzaklaş... Yaşın daha genç, aman bitek bunu buldum yaşımda geçti kabul edeyim diyecek yaşta değilsin.. Daha şimdiden para muhabbeti dönüyorsa ilerde de bu böyle devam eder. Ve her sıkıntıyı sen çekersin. Şimdi huzur olsun yeter diyorsun, doğru bu da önemli ancak, Para ve eşinin kazançı da önemli.. 3 kuruş kazancak dur ailemede yardım edeyim diyecek. Sen kısacaksın o aileye gönderecek bir yerden sonra sende dayanamazsın.. Şöyle düşün şuan bu buz dağının görünen kısmı, içine girince (evlenince) kalan görünmeyen kısmı da çıkıyor. Emin ol. Daha çıkmayayını görmedim henüz.

Yani yorumların çoğuna bi açıdan katılmakla birlikte sizin durumunuzu abarttığınızı düşünüyorum. Nasil abartmışsınız; düğünlere giderek, ortada evlilik teklifi yok söz yok nişan yok ama evlilik planları yaparak, aileyle onların özel konuşmalarına şahit olacak kadar sınırsız görüşerek. Biraz kendinize saygınız olsun. Siz isteklerinizi, hayallerinizi, evlilikten beklentilerinizi paylaştınız mi karşılıklı? Aile evinde oturulursa ki olabilir yani kışın sizde yazın köyde mi gidecek bu düzen biliyor musunuz? Yeni eşya olması zorunlu değil insan hepsini zamanla da yapar ama siz ne istiyorsunuz tam olarak ve bunun için siz de çalışıp para koyuyor musunuz kenara bakalım? Erkektir bakar, alır kafasındaysanız zaten verdiği kadarıyla yetinmek durumundasınız. Kendinizi tanımadan, ne istediğinizi ve ilişkinizi oturtmadan böyle şeylere kalkışmayın. O konuyu açsa bile dur bakalım daha işimiz gücümüz yok diyebilmelisiniz. Üzerinize, sizin adınıza planlar yapılırken bu kadar pasif olmayın.

4 yılda her şey değişebilir.
Sizin aşktan beklentiniz, hoşlantınız, hayalleriniz.
Şimdiden neden kendinizi bu stresin içine soktunuz?

Size göre bir gelecek planı yapılmıyor.
Evin tadilata ihtiyacı var, şimdiden yapılıyor.
Sizin eski eve gelin gelecek olmanız önemsiz.
Şimdiden söylenmiş zaten işine gelmiyorsa kabul etmez diye düşünülüyor.

Eve koltuk getirir gibi getirecekler heralde.
Zihniyet belli.

Aşk, ciddiyet, aile içine sokma ise sakinleştirip elde tutma amaçlı.

4 yılda her şey değişebilir.
Sizin aşktan beklentiniz, hoşlantınız, hayalleriniz.
Şimdiden neden kendinizi bu stresin içine soktunuz?

Size göre bir gelecek planı yapılmıyor.
Evin tadilata ihtiyacı var, şimdiden yapılıyor.
Sizin eski eve gelin gelecek olmanız önemsiz.
Şimdiden söylenmiş zaten işine gelmiyorsa kabul etmez diye düşünülüyor.

Eve koltuk getirir gibi getirecekler heralde.
Zihniyet belli.

Aşk, ciddiyet, aile içine sokma ise sakinleştirip elde tutma amaçlı.

Bir de adamdaki rahatlığa bakar mısın ?
Nasılsa evleneceğiz !!!
Ya bi dur bakalım, bir evlenme teklif et. Bakalım kız kabul edecek mi? :D

Bir de adamdaki rahatlığa bakar mısın ?
Nasılsa evleneceğiz !!!
Ya bi dur bakalım, bir evlenme teklif et. Bakalım kız kabul edecek mi? :KK70:

Kabul etmeyecek kız şimdiden akraba düğününe gider mi be?
Bence oğlanda bir tuhaflık yok kızımız tuhaf :D

Ben 7 yıl olacak evleneli.
Eşimin akrabalarından kaçıyorum ıyyy...

Evet huzur aradıgınız gönderinizden bağırıyor resmen! Bu ne detaycılık 3 yıllık evliyim eşimin hareketlerini kararlarını parasını nereye nasıl harcayacagını böyle didik didik takip etmem. İşiniz gücünüz mü yok babası ne zaman emekli olacaga kadar ezberinizde bence bu çocuk canını seviyorsa sizden kaçsın. Gönderinzi okurkan darlandım boguldum o öyle olur bu böyle olur böyle olmassa söyle: plan plan plan! 4 sene de adam zaten evleneceği varsa da vazgeçer.

Kabul etmeyecek kız şimdiden akraba düğününe gider mi be?
Bence oğlanda bir tuhaflık yok kızımız tuhaf :KK70:

Ben 7 yıl olacak evleneli.
Eşimin akrabalarından kaçıyorum ıyyy...

Zaten şu gençlerin akrabalarla tanıştırılma merakına hayranım. Ne aceleniz var bir durun evlenin. O zaman nasılsa istemeseniz de beraber çok zaman geçireceksiniz.

Bence gençlere ilişkilerde en güzel dönemin ''sevgililik'' dönemi olduğu anlatılmalı.
Evlenince her şey mükemmel olmuyor, tam tersi olağan akışına giriyor hayat ki bu da normal bence.
Malesef kızlarımız bu konuda çok hayal kuruyor... Sonra şikayetler ''Evlendikten sonra eşim çok değişti...'' :) Değişmedi canım normal haline döndü o.

Muhtemelen soyle olacak. Kayinvalide koye ev yaptiracak. Buna erkek arkadasin da yardim edecek. Oturduklari evin tadilatina da. O ev guya size verilmis olacak ama kayinvalide yazin koye gidip kışin sizde kalacak. Bu arada kadinin tavirlarini sevmedim. Benim sozum gecer der gibi.
4 sene uzun bir sure. Umut baglama. Sen calis. " gelin atta gör kimin kapisinda" derler. 4 sene sonra ne olacagi belli degil. O yuzden ille de bu kisi olacak diye bu kisiye baglama. Ki ben ev yapimi, tadilati falan dusununce dugune para kalmadi deyip 4 seneden fazla da bekletebilirler...omrun beklemekle gececek sanirim. Kismetse olur sen yoluna devam et. Gercekten ciddi ise seni kacirmak istemez. Ailesi ile artik cok gorusme yoksa evlendiginde bir degerin olmaz.

Back
X