peki Nasıl açıklamıştınız kararınızı?
hayır.Yanlış mı anladım yoksa siz evlenmeden cinsellik yaşayanlara şerefsiz mi dediniz? Umarım yanlış anlamışımdır. Bu ne densizlik yahu.
din böyle emrediyor deyince hepimizi evliya peygamber falan mı sanıyorsunuz?
herkes kadar hatalı insanlarız. yanlış olduğunu bile bile nice yanlış yapıyoruz ama yanlışı savunmuyoruz, inanç gereği.
yanlış olduğunu bile bile destek de veremeyiz değil mi?
tabi herkesin inancı, yaşayışı kendine.
yanlışı savunmak başkadır, gel etme eyleme demek başkadır.İyi de neden o zaman kendi yaptığınız hataları yapan insanlara saldırmıyorsunuz?
İşine gelen kuralı uygula işine geleni uygulama bir de milleti yargıla . Fazla samimiyetsiz.
kesinlikle.Konu ask olunca din mi akla geliyor? Din sadece yatmayi mi yasak kilmis? Aska, florte, opusmeye gelince nedense kimsenin aklina din gelmiyor da boyle bir konuda herkes alim gibi hemen ahkam kesiyor. Bu ikilikten, dini isimize geldigi gibi yorumlamaktan başka bir sey degil.
İkidebir mi? Hiç dikkat etmedim. Dedim ya siz çok seçkin insanlarsınız, bana vakit ayırmayın tabi. Yalnız okumaktan hoşlanmaması gereken birisi olarak onca zamanınızı nasıl geçireceksiniz bilemiyorum.İkide bir bana sataşıp durduğuna göre bi sıkıntın var, anlat diyemicem zira sana ayırdığım sürenin sonuna geldik... Konu sahibine dicegimi dedim zaten..
Ben sizin kadar ağır konuşmazdım. Çünkü bunun hesabını soracak bir makam varsa, o makam bizi de yargılayacaksa linç etmek bize düşmez. Günah da sevap da Allah'la kul arasında, bize ne?valla ben kadın erkek ayırmadan kısaca "şeref..z" diyorum.
aldatmanın bahanesi olmaz ya da kendisi bekarken her haltı yiyen erkek, bakire kız ararsa ben ona başka tabirle hitap edemem.Ben sizin kadar ağır konuşmazdım. Çünkü bunun hesabını soracak bir makam varsa, o makam bizi de yargılayacaksa linç etmek bize düşmez. Günah da sevap da Allah'la kul arasında, bize ne?
Buna katılmamak elde değilhayır.
erkek yapınca elinin kiri diyenlere, karısını eve kapatıp aldatanlara, dindar görünüp eşini boynuzlayanlara vs diye uzar gider liste.
Olay o degilKonu ask olunca din mi akla geliyor? Din sadece yatmayi mi yasak kilmis? Aska, florte, opusmeye gelince nedense kimsenin aklina din gelmiyor da boyle bir konuda herkes alim gibi hemen ahkam kesiyor. Bu ikilikten, dini isimize geldigi gibi yorumlamaktan başka bir sey degil.
Aldatma olarak ve demin yazdığınız gerekçelerle değil, ben o kelimeyi evlilik öncesi cinsellik yaşayanlara yazdığınızı düşündümaldatmanın bahanesi olmaz ya da kendisi bekarken her haltı yiyen erkek, bakire kız ararsa ben ona başka tabirle hitap edemem.
Herkese merhaba. Bir senedir çok güzel giden bir ilişkim var ve bir süredir beraber yaşama konusunu tartışıyoruz. Erkek arkadaşım çalışıyor, ailesinden ayrı kalıyor ben de üniversite öğrencisiyim ve part time işte çalıştığım için çok fazla görüşmeye zamanımız kalmıyor zaten ben İstanbul'un bir ucundayım o öbür ucunda. Bu yüzden onun yanına taşınmamı istiyor hem daha çok vakit geçirebilelim hem de evi okuluma daha yakın daha az yorulurum diye. Ben de sıcak bakıyorum aslında ama sorunumuz şu ki klasik Türk ailesine sahibim ve böyle bir şeye izin vereceklerini sanmıyorum. Sizce ne yapabilir, Nasıl ikna edebilirim? Daha önce birlikte yaşamış olanınız var mı bana ne önerirsiniz? Çok zor durumda kaldım gerçekten
~Yargılayın diye yazmadım sadece yardım istedim lütfen biraz daha anlayışlı olur musunuz?
Sana göre okumaktan hoşlanmaması gereken biriyim hmmm... Aslında doğru senin okuduklarını okumuyorum, benim okuduklarımı da sen zaten bilmezsin... Hadi eyvallahİkidebir mi? Hiç dikkat etmedim. Dedim ya siz çok seçkin insanlarsınız, bana vakit ayırmayın tabi. Yalnız okumaktan hoşlanmaması gereken birisi olarak onca zamanınızı nasıl geçireceksiniz bilemiyorum.
yanlışı savunmak başkadır, gel etme eyleme demek başkadır.
hayır. dediğim gibi herkesin yaşantısı kendini bağlar.Aldatma olarak ve demin yazdığınız gerekçelerle değil, ben o kelimeyi evlilik öncesi cinsellik yaşayanlara yazdığınızı düşündüm
burada sorgulama dinden çok klasik aile yapısına ve toplumsal örflere göre oluyor.İyi de sen önce bir kendine bak. İnandığın dine göre olan hatalarına bak. Aynaya bak de ki gel etme eyleme güzelim de sonra baskalarına geç.
Dini de bir kılıfa uydurmuşsunuz. İşini geleni uygula.
Sonra da milleti dine göre yaşamıyor diye sorgula.
İslamda sevgililik haram diyenler din ile kültürü birbiriyle karıştıranlardır.Eğer para ile cinsel ilişkiye giriyorsan hayat kadını olursun bu bir
İkincisi islam dinine göre sevgili olmak da haram.
Kendi kendinize çelişiyorsunuz.
Ben tepki gösteriyorum. Zina haramdır, haramın da kadını erkeği olmaz. Yukarıda yazdığım yorum sizin için de geçerli, din ve kültürü birbirine karıştırınca böyle oluyor. Sonra da içinde yaşadığımız iki yüzlü kültürü din sananlar dinden nefret ediyor.Olayın din boyutunu karıştıran arkadaşlar, erkek evlenmeden önce sayısız ilişki yaşayıp bunun sayısını "skor" olarak nitelediklerinde neden bu kadar yüksek tepki vermiyorlar, şaşkınlıkla izliyorum doğrusu. Erkeğin elinin kiri de bir kadına mı haram?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?