- 9 Kasım 2013
- 4.369
- 4.372
- 198
Bu durumda hiç okumuyorsun. Hani senin akla ihtiyacın yok ya! Kusura bakma ama bu mantaliteyi anlamıyorum. Herkes gerizekali bir siz akıllısınız.Doğrudur
Canım aileni en iyi sen tanırsın ne zaman ne şekilde söyleyebileceğini de sen kestirebilirsin... Ailenden asla bir şey gizleme ve onları ikna edene kadar da aynı evde yaşama, ailenle aranda hiç bir zaman güven sorunu oluşmasına sebebiyet verme... Onları ikna edene kadar da isteklerinin arkasında dur ve kararlılığını gösterKafam karıştı iyice biraz cesaretimi toplayıp anlatmaya çalışacağım bakalım
Herkes kendine göre cevap verecek öteki tarafdaOlayın din boyutunu karıştıran arkadaşlar, erkek evlenmeden önce sayısız ilişki yaşayıp bunun sayısını "skor" olarak nitelediklerinde neden bu kadar yüksek tepki vermiyorlar, şaşkınlıkla izliyorum doğrusu. Erkeğin elinin kiri de bir kadına mı haram?
Eğri oturup doğru konuşalım, sizin gözünüzde ikisi de aynı olsa bile, aynı yüksek tepkiyi bir erkeğe vermez genelde hiç kimse. Ben onlarca insan biliyorum, karısı kapalı, asla başını açtırmaz ama gider aldatır. Sizin kişisel tepkiniz değil toplum tepkisi kastımHiç öyle bir şey yok. Kadınıda erkeğide aynı gözümde.
Çok klişe.
peki Nasıl açıklamıştınız kararınızı?evlenmeden eşimle 1 yıl birlikte yaşadım ama ailemin haberi vardı, ailene söylemeden asla bu işe girişme.
Ben nispet yapar gibi birliktelikten değil, din söz konusu olunca verilen tepkinin eşitsizliğinden bahsediyorum. "Erkek yaptı diye benim yapmam şart mı" değil mevzu, bir kadın yapınca yerlere vurmak, bir erkek yapınca sessiz kalmakHerkes kendine göre cevap verecek öteki tarafda
Nasil olsa evlenecegim adam da daha once birliktelik yasamisdir heralde diyerek o gunaha girmem ben
Konuyu dini boyuta getirmek istemiyorum ama mecbur birakiliyorum maalesef
din böyle emrediyor deyince hepimizi evliya peygamber falan mı sanıyorsunuz?Olayin dini boyutundan dem vurarak yorum yapan kadinlarin hayatlarinda hic flort etmemis olduklarini ummak istiyorum. Aksi halde, bir seyleri isinize gore yorumlamak var mi?
İkide bir bana sataşıp durduğuna göre bi sıkıntın var, anlat diyemicem zira sana ayırdığım sürenin sonuna geldik... Konu sahibine dicegimi dedim zaten..Bu durumda hiç okumuyorsun. Hani senin akla ihtiyacın yok ya! Kusura bakma ama bu mantaliteyi anlamıyorum. Herkes gerizekali bir siz akıllısınız.
çünkü dine inanan kişi de inanmayanlar gibi hata yapmaya meyilli insan.Sen bu kadar dindarsan neden tesettürlü değilsin neden erkekler ile aynı ortamda çalışıyorsun?
Sen kendin inandığın dinin gereklerini yapmıyorsun ki ne hakla inanmayanı eleştiriyorsun?
Arkadasin da dedigi gibi benim dusuncem her iki taraf icin de ayniBen nispet yapar gibi birliktelikten değil, din söz konusu olunca verilen tepkinin eşitsizliğinden bahsediyorum. "Erkek yaptı diye benim yapmam şart mı" değil mevzu, bir kadın yapınca yerlere vurmak, bir erkek yapınca sessiz kalmak
valla ben kadın erkek ayırmadan kısaca "şeref..z" diyorum.Ben nispet yapar gibi birliktelikten değil, din söz konusu olunca verilen tepkinin eşitsizliğinden bahsediyorum. "Erkek yaptı diye benim yapmam şart mı" değil mevzu, bir kadın yapınca yerlere vurmak, bir erkek yapınca sessiz kalmak
valla ben kadın erkek ayırmadan kısaca "şeref..z" diyorum.
Malesef ki toplumdaki genel algı ikinizin görüşü gibi değil. Herkes dinden dem vurur ama erkekle kadının aynı dinden olduğunu unutup sadece kadına vururArkadasin da dedigi gibi benim dusuncem her iki taraf icin de ayni
Erkek yapinca da tepkim ayni olurdu yani
çünkü dine inanan kişi de inanmayanlar gibi hata yapmaya meyilli insan.
sizden farkımız inanç meselesi. onun dışında aynıyız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?