Evlenmeden beraber yaşamak?

Kastim baba soyadi idi.herkesin hayatina kastim var.avukatsiniz birde oylemi.siz ogrencileri dogru yonlendirmeyi ogrenin.burda insanlari yargilamak kucuk dusurmek kimsenin haddi degil.kardesimde avukat.cokda isim yapan biri.egosu sizin kadar yok.sizde alcak gonullu olmayi ogreneceksiniz!

Vay arkadaş bu nikah ne kadar büyük engelmis böyle yahu!

Okuluna bir engel, üstüne sorumluluk istemeyen gencecik kız birlikte yaşama fikrini düşünmez zaten hanimefendi.

Birlikte yaşamak bir evlilik derecesinde sorumluluk neredeyse. Ev işi var düzenli cinsel yaşam var geçim derdi var.

Bir nikah bu kadar büyük yükse kiymasin bosverin..

Okulunu vs çok düşünen insan okul bitene kadar birlikte yaşama yükünü omuzlamayi geçirmez aklından bir kere..

Ailenden gizli olacak şey değil yani. Arada kalmaya gidersin neden taşınıyorsun? Haftada 2 3 gün kalsan yeter. Evlilik zor ama bu da zor aynı şey. Böyle bir sorumluluğa girme.

Kesinlikle doğru bir karar. Daha iyi tanımış olursun. Bana sorsan ben yapamam böyle bişey tamamen saçmasapan tabularımdan dolayı. Ama doğrusunu sorarsan evlenmeden önce aynı evde yaşayıp birbirini daha iyi tanımak. Hatta beraber yolculuk yap tatile çıkın. Yaşayın devamı gelirse kaçmıyo zaten evlenirsin. Yok anlaşamazsanızda salimen ayrılırsın. Aynı evde yaşa gitsin

Bam yiyecegim ama yuh yahu yuhh...muslumanim deme o zaman.haram gunah arkadasim.kimseyi bu sekilde yonlendirmeye hakkin yok.evlenene kadar 30 kisiyle ciksak hepsiyle yatalim o zaman.o.....u dan fark ne pardon???

Farkın para karşılığı yapmaman, ilişkide duygusallık olması. Hoşlandın ve sevişmek istediğin için sevişmiş olman. İstersen 100 kişiyle yat kime ne? Ayrıca soyadı meselesi komik olmuş. Soyadsız çocuk mu olur.

Şimdi cazip görünse de birlikte yaşamak hoş olmaz, sevgiliyken evli gibi olmak sıkıcı ve yıpratıcı olabilir, ilişkiniz için. Benim fikrim bu yönde...

Ha ben zaten karşıyım, yaşantıma ters orası ayrı tabii.

Aileniz de 'klasik' ailelerdense mümkün değil kabul etmezler.

Ve size bir tavsiye gizli iş yapmayın
İkna edebiliyorsanız edin ama saklı olmasın.

Ailen özellikle baban çok katıysa ilk annene aç konuyu o zaten babanla paylaşır.Baktın ikna olmuyorlar ara ara kalırsın

Niye evlenmiyorsunuz madem? Birbirinizden sıkılırsınız evlenmeden evlilik hayatı seni de onu da soğutur.

Ben evlenmeden aynı evde yaşama fikrine negatifim.
Uygun görmüyorum.

Ama hep bu yorumlara rast geldiğim için bir şey sorabilir miyim?

Evlenmeden aynı evde yaşanırsa birbirlerinden soğuyan insanlar; evlenince de aynı evde yaşıyorlar, soğumuyorlar mı?

Bence evlilik yada sevgi, aşk(!), saygı; birbirini sık görünce soğunacak bir şey olmamalı.

Size değil yorumum bu arada. Kusura bakmayın.
Sadece yorumunuzdan sonra böyle bir şeyde karar kıldım.

Bir de neden hiçbir şeyiniz olmayan bir adamın evini temizleyesiniz, çorabını donunu yıkayasınız, yemeğini pişiresiniz, saçınızı süpürge edesiniz? Olaya bunlar da dahil, hatırlatayım dedim. Bir de okuyorsunuz ve part time çalışıyorsunuz.

Kardeşinize yazdığınız mesajları ve benimkini lütfen gösterin. Hangisinin suç unsuru içerdiğini size söylesin, herkes müslüman olmak zorunda mı acaba günahı haramı katmadan yorum yapamıyor musunuz? Ben çok rahatsız oluyorum mesela bu tür ithamlardan, ayrıca da yasak. Ne yapacağız kim daha üstün diye üstünlük yarışına mı gireceğiz?

Çocuk baba soyadını da alır ayrıca. 1-babalık testi
2-babanın çocuğunu resmen tanıması
Bunu yapamayacak kadın da aynı evde yaşamasın. Farklı bir şey mi demişiz?

Evliligin sıkıntısı çok başka. Düğün ister para nisan ister para... istemese bile aileler tanısır anlasamaz, akrabalar strese sokar, çocuk baskısı yapar, kaynana derdi olur, geleni gideni olur, derslerini ihmal eder. Evlilik çok başka bi şey. Her şeyi geçtim bi kadın mesleğini eline almadan evlenmemeli bence. Bu tabi benim gorusum

Ben beraber yasiyorum. Aldigim en dogru kararda buydu. Adam disari gelirken suslenip puslenip geliyor. Ayni eve girmeden adam temiz mi, evin temizliğine ortak oluyor nu, hastayken kalkip bi kase corba yapiyor mu bunlari goremezsin. Burda kocasini tanimadan evlenen, psikolojisi kotu etkilenmis bir cok kadin var.

Ha bu arada sorumluluğunu kaldiramayacagin bisey yapma. Okur ya dunya hali ayrilirsaniz bilmem kac sene bu adamla ayni evde yasadim, emek verdim diye kendini yerlere atmayacaksan bu ise basla

Ne yaparsanız yapın ailenizden gizli iş yapmayın.

Birlikte yaşamaya karşı değilim, ileride ben de birlikte yaşayabilirim ama siz daha öğrencisiniz. Daha öğrenciyken bir evi çekip çevirme sorumluluğuna girmek istiyor musunuz? Üstelik bir de part time çalışıyorsunuz. Üstünüze bir de bu sorumluluğu bindirmeden öğrenciliğinizin tadını çıkarın bence.

Sevdim, sevistim evli olmadan evli hayatı da yaşadım hiç pişman değilim diyen herkese saygım sonsuz.

Ama burda çok gördük sonra diktirmek için kapı kapı gezenleri..

Bu işin sefası çok ama cefası da çok olabiliyor kabul edelim.

Sevdiğin insanla sevişmeyi de anlarım günah onun vücut onun zevk onun. Ama kalite kontrol yaparcasina her adamla cinsel deneyim yaşama işine gitsek işin içinden çıkamayiz yahu..

Hadi sen beğendin performansini adamın karşı taraf seni beğenmedi ne olacak?

Karşılıklı memnuniyeti yakalayana dek devam mı? Hay Allah güldüm valla bu fikre :)

Dini yorum yapmam! Yasak oldugunu sizden iyi biliyorum.2011 den beri burdayim.bu ikinci uyeligim.konu yorumuna ithafen yazdim cunku bu olayin dini boyutu var.istedigin kadar modernize etmeye calis arkadasim.degismez.din hayatimiz anliyormusun.Ha ataist arkadasimda var benim.herkese saygim var.dini yorumlar yapildigi icin yaptim.soyadi konusu carpiltildi aslinda.herkes cocugu kabul etmeyebiluyor.zira bir kiz arkadasim suan kendi soyadini verdigi kuzi, sahip cikmayan bir baba ile ugrasiyor.nikahsiz birliktelik oldugu icin bir haktan faydalanamiyor.bunu kast ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…