Evlenmeden beraber yaşamak?

Arkadaşım bu durumun doğrusu yanlışı seni ilgilendirir.

Soruna gelince, ailen erkek arkadaşını biliyorsa al aileni karşına konuş. Bizim erkek arkadaşımla böyle bir fikrimiz var, siz ne düşünüyorsunuz diye sor. Kendince neden böyle bir karar almak istediğinizi detaylarıyla anlat. Ama keskin cümleler kurma. Onların fikrini almak istiyormuş gibi gir konuya. Yükselirlerse yatıştırmak için alınmış bir karar yok ortada, sadece en doğru karar için fikrinize ihtiyacım var dersin. İlle de karşı çıkarlarsa erkek arkadaşıma bunun yanlış olduğunu söylediğinizi söylerim. Gerekçe olarak ne söyleyeyim gibi ılımlı ve alttan alıcı bir üslupla yaklaş. Çok büyük tepki alırsan üsteleme derim ben

işte asıl sorum oydu ama herkes konuyu saptırdı maalesef
ben de aynı soruyu size sordum ama cevap alamadım.
nikahsız cinsellik yaşamanıza aileniz karşı değilse, aynı evde yaşamanıza neden karşı çıksın?

Bu harcamaların hiçbirini yapmadan bir nikah evlenen çok.

Aileler sorun olacaksa olacak zaten. Konu sahibi ailesinin rızasını önemsemeyen biri olsa burda konu açmaz direk birlikte yaşardı..

Benim fikrim bu kadar birbirleri olmadan yapamiyorlarsa aile rızası ile evlenmesi.

Haa bence hiç gerek yok.

Öğrenci arkadaş bence okulu bitene dek aynı eve nikahlı ya da nikahsiz hic girmesin.
Girdikten sonra evet benim gözümde iki türlüsü de yük. Okulu için iki türlüsü de çeşitli sıkıntılar verir.

Bekarlar sultanlik diyen biriyim ben normalde ama konu sahibine herkesi memnun bırakacak çözüm önerdim kendimce..

Yalan yok, sır yok, gönül rahat olur en azından..

Beraber yasamak onemli bi karar. Mesela sevgilim gecenin 3 4unde beni kac kere hastaneye goturdu yetmedi annemi bile goturdu. Yeri geldi sinavina calismadi, hastayim diye tum gece basimda bekledi. Okula erken gidiyorum diye kahvaltimi gecedem hazirladi, ac gondermedi beni. Bana guven sagladi. 4 senede bi kere bile hava kararinca eve yalniz gittigimi hatirlamam.bunlarin uzerine evet iste bu adamla omrumu gecirebilirim, guvenebilir dedim.

Yani bu karari sevgilinin karakterine gore ver, okulun eve yakin olmasina gore degil

İşin meslegin olur, yaşın biraz daha büyük olur bir derece ama sonradan pişman olursan ne olacak?

o zmn hç ewlenme sen ne gerek beyaz gelinliğe telli duvaklı annenin ewinden çıkmaya ne gerek var??
ben hoş karşılamıyorum. erkek arkadaşn tabiikide kal der ona göre hava hoş. bide kendini düşün ayrılırsan psikolojik yıkım olur .
aileni ikna edersen kal ama habersizden böyle bşe yapma. yoksa 2 gün snra " ayrılmak istiyorum aileme anlatmakla tehdit ediyor " die konu açarsın . çok okuyoruzz.

Ben eşimle aynı evde yaşamış sayılırım sevgiliyken. 6 yıl sevgililik sürecimiz oldu. Aynı evde yaşamayı teklif etti tamamen,kabul etmedim.
Mesela cuma günü derslerim yoğun değilse perşembe akşamı ona giderdim pazar gecesi dönerdim. Cinsel birliktelik de yaşadık.
Pişman mıyım? Asla söz konusu bile olamaz. Ben bu adamı önceden tanımasam,ten uyumunu hissetmesem,çocuğuma baba olur demesem şu an evli olmazdık. Ben 30'dan önce evlenmeyi kesinlikle düşünmezdim. Ama adamı gördüm evin içindeki hal ve hareketlerini. Tamam dedim yani aradığım bu benim.

Bu arada eşim benim ilk ve tek sevgilim. Yazanlar olmuş herkesle sevişelim mi diye,biraz aklı olan herkes bekaretini kiminle kaybedeceğini,kiminle sevişeceğini bilir.

İyi ki de eşimle beraber yaşamışız,evlenmeden de birlikte olmuşuz.

Sen de illa ben bu çocukla beraber yaşayacağım diyorsan benim gibi yapabilirsin. Öğrenciyken evli hayatı sürmenin mantığı yok. Git 2-3 gün kal haftada. Ailene de ister söyle ister söyleme benim sadece ablam biliyordu.

Yorumlara bakar misiniz?boyle absürd bi olayi ne kadar normallesdiriyorsunuz.gelecek nesilleri dogru yola cekmek yerine nasil bozdugunuzun farkinda misiniz acaba?ne demek namus 2 bacak arasinda degil?böyle konulardaki yorumlari görünce kizim geliyor gözümün önüne yarin bir gun ergenlik doneminde biri aklini celir Allah korusun gelip burada sorar ve beden senin bedenin,namus 2 bacak arasinda degil diyen kisiler onu yanlis yola suruklerse diye
Siz resmen kiza ailenden gizli git sevgilinle yasa diyosunuz.sizin yaşamış olmaniz bu olayin dogru olmasi demek değil

Yaşamayı beraber ilişkinizi evlenmeden biter benden soylemesi

Ailenden gizli olacak şey değil yani. Arada kalmaya gidersin neden taşınıyorsun? Haftada 2 3 gün kalsan yeter. Evlilik zor ama bu da zor aynı şey. Böyle bir sorumluluğa girme.
zaten kalıyorum ama göçebe gibi bir orada bir burada zor oluyor

aynı evde yaşamak veya senelerce flört etmek evliliği kurtarmıyor.
görücü usülü evlenen de ayrılıyor, flört/aynı evde yaşayan da ayrılıyor. bunun kesin bir yanı yok.
ben aynı evde yaşadım, kocamı seçtim diyenlerin konularında eşinden şikayetlerini, hatta ayrılma aşamasına geldiklerini okuyoruz.
evlilik nasip, kısmet, şans işi bence. iyi diye evlenirsin zamanla uymadığını anlarsın. aceleye gelir evlenirsin, iyi ki evlendim dersin.

Ailenin izin vereceğini sanmıyorsun, ki klasik Türk ailesine sahipmişsin. Bence ikna edemezsin.

Baslıga yorum: ben sıcak bakmıyorum ayrılma gıbı bır durumda haksızlıga da ugrasanız hukuken bı hakkınız olmuyor

Konu bir cok ayri gorusu
Dini , inanci birbirine soktu .
baskalarinin konularina bakarak sirf laf sokma cabasi icine girip haddi olmadan gecmislerine hayatlarina dil uzatanlar .
Kufur edenler
Ben " şucuyum ben bucuyum , yok efendim annem doktor yok efendim babam kepce operotoru vs vs .

Sizlerin meslekleri mi belirliyor burdaki konulardaki yorumuzu ?

Burada kimseyi yargilamak kimsenin haddine degil evet
Yaptigim yorum sadece kendi sahsima ve gelecegime iliskin ve yadirganacak zerre yani yok .
Deseydim ki " aaa cok ayip aaa soyle derler " vs vs
Emin olun derdim .

Biraz insan olalim ve konuyu mesleklere dinlere goruslere bolmeden tartisalim .
Burada konu konu gezip acik aramak size birsey kazandirmayacagi gibi bizede birsey kaybettirmez . Cunku zaten cogu konum ve cevabimda erken evliligim hakkinda ayriyeten yorum yapiyorum .

Lutfen belirli dinlere ve goruslere sahip olacagim yorum yapmak icin konusayim derken insanliginizi unutmayin .

Ben yazdım yukarıda eşimle beraber yaşadım diye. Eşimle ilgili konu da açıyorum. Ama tekrar şansım olsa yine aynı adamla evlenirim. Boşanmak aklımın ucundan bile geçmez. Ben onun artısını eksisini bilerek evlendim çünkü. Sürpriz hiçbir şey olmadı.

Evlendikten sonra "kocam evlenince çok değiştiiiiyeee" diye ağlamaktansa,beraber yaşarım ne olduğunu görürüm. Yoksa da yol veririm.

Ama bu söylediğim herkesle yapılacak değil. Aklını kullanabilen herkes kiminle aynı eve çıkılıp çıkılmayacağını bilir. Önüne gelenle olmaz o iş.

Doğru yol iki bacak arasına beton dökmek mi??
Bir kadının namusunu bedeninin bilmem kaçta biri kadar bi et parçasıyla bağdaştırmak çok mu doğru??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…