Burası özgür bi platform herkes düşüncesi yazabilir sizin bunu kayirmaniz tutumunuz yanlış.
O zaman çevrenize sorsaydiniz zahmet etmişsiniz belli bi kitlenin fikrini almak için
Teşekkürler..Konuyu buraya açtıysan duyacağın yorumların da Canını sıkmaması lazım. Ben üç ayrı insan tanıyorum bunu yapan üçünün sonu da hemen hemen aynı. Benim fikrimi sorarsan evlilik daha çok bağlıyor insanları istediğin an çekip gidemiyorsun sonra gitmediğin için memnun oluyorsun. Yapım gereği sinirlenince gözüm hiç bir şeyi görmez. Sonra da pişman olurum. Yani sizin ilişkiniz Nasıl karekter olarak bunu yürütebilecek insanlarsanız yapabilirsiniz
ben işte o yüzüne tükürülecek insanları kastettim ama biri kalkıp ben hoş bir şey olduğunu düşünmüyorum,yapmasan daha iyi edersin gibi bir dil ile söylese fikrine ve yorumuna teşekkür ederim. Ahlak bekçiliğinden kastım; afedersiniz ama her haltı yiyip de sonra insanları aşağılayarak ne yapmaları gerektiğini söyleyenlerdi. Ayrıca ben insanın kendi düşüncelerinin,hayatının 'elalem ne der' sorunsalından daha önemli olduğunu düşünüyorum. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir.
Ben bunu yapmak istiyorum fakat şu an şartlarım hiç müsait değil, uğraşmam gereken daha önemli şeylerim var şu an. Ama yarın öbür gün mesleğimi elime aldıktan sonra yapmak istersem yaparım sanırım. Ahlak bekçiliği demişsiniz de, sizin özel hayatınızdan millete ne ki? Neyin ahlak bekçiliği yapılacak yani? Herkes kendi yaşamına baksın. Elalemi özel hayatınıza karıştırmayın benden size tavsiye. :) Aileniz ciddi anlamda karşı çıkmıyorsa başkalarına çöp yemek düşer. Konunun takipçisiyim.
Ztn "ahlak bekçiliği"cümlesini kurmasaydiniz aynen sizin dediğiniz gibi doğru bulmuyorum üzülen siz olursunuz diycektıkAhlak bekçiliğinden kastım; afedersiniz ama her haltı yiyip de sonra insanları aşağılayarak ne yapmaları gerektiğini söyleyenler. Eğer bu şahıslar gibiyseniz diyecek bir lafım yok. Fakat siz bana aşağılamadan,yargılamadan düşüncenizi söylerseniz; 'Yapılmasını hoş bulmuyorum,tasvip etmiyorum' gibi.. Ben size sadece teşekkür ederim. Burada da kimse kimsenin düşüncesine tecavüz etmez,yargılamaz... Ayrıca burada farkındaysanız her kitleden insan var. Tek fark cinsiyet .
teşekkür ederim. eleştiriyi adabıyla karşıladığınız için. şapkamı takıp düdüğümü ağzıma alabilirim
sevgilisiyle aynı eve çıkan arkadaşlarım oldu. yalnız bu durum üniversite öğrencileri ve çalışanlar arasında farklılık gösterdi benim tanıdıklarımda. ama ikisinin de bir ortak noktası oldu ki o da şudur: evlilik, çocuk, akrabalar, aile gibi bağlayıcı faktörler olmadığından en ufak bir sıkıntıda 'o zaman eyvallah' moduna giren erkekler. Kaldı ki evli erkeklerin bile ufak birkaç sıkıntıda neler yaptığına kaç takla attığına şahit oluyoruz. Yani efendi, mert, yiğit bir adam olsa amenna bir şans verilebilir beklentiyi yüksek tutmadan derim. Ama unutmayın her insan evladı menfaatlerini korumak üzere yaşar. Evlilik ve aile kurumu denen şeyin o kurum kısmı bu eyvallahlara set çeken olaydır.
Alkışladım, çünkü ben de aynen böyle düşünüyorum. Evlenince karşımdakinin gerçek yüzünü göreceğime evlenmeden göreyim..Birlikte yasayip karşı tarafın gercek yüzünü gorüp ayrılmak evlenip de boşanmaktan cok daha iyidir...bence birlikte yasamanin hos olmadigi durumu, sadece bizim külturumuzde olmadigindan dolayi kabul gormemesinden..ama avrupa veya amerikada olsaydiniz bu durum herkese normal gelecekti...bence ailenden uzaksan sadece kendi arkadas cevren biliyosa birlikte yasama durumunuzu, yaşayin...ama eger ki ailene soylemek zorundaysan sülale duyar dedikodudan rahatsiz olursun...Neticede benim düsüncem evlenmeden beraber yaşanmalı.....böylelikle yanlış evlilik sorununun önune büyük ölcüde gecilmiş olunur...
Kesinlikle,teşekkür ederimPisman degilim. Bi insani en iyi ayni evde taniyabiliyosun. Temiz mi, daginik mi, cimri mi, ayni seylerden mi hoslaniyosun, senin ilgi alanlarini sevmesede saygi duyuyor mu, ev islerine yardimci oluyor mu , sorumluluk alabiliyor mu, hastaykrn bi kase corba yapip sabaha kadar basini bekliyor mu vs vs
Aynen arkadaşım kadın haklı buraya sormak istediğini yazmış zaten laf kalabalıklığı yapmana gerek yoktu.Herkesin hayatı kendine.Ahlak bekçiliği mi??
O zaman size duymak istediklerinizi yazsinlar iyi günler
Ben yerimi aldımsor bakalım.
namus şovalyeleri, siz de dizilin bakalım etrafa...
Ztn "ahlak bekçiliği"cümlesini kurmasaydiniz aynen sizin dediğiniz gibi doğru bulmuyorum üzülen siz olursunuz diycektık
Fırsat vermediniz burda sizi ahlak yoksunu kendimizi sütten çıkmış ak kaşık gibi göstermek değil niyetimiz.
Sonra biz öcū oluyoruz
Ama siz bizi ahlak bekçisi ilan ederken her kitleden insanı hiçe saydiniz..
Gerçekten işin dini boyutunu ortaya atmicaktim..Bu adam sizi belli bi zaman sora çanta da keklik görceksiz üzerinize alındınız :) Bakın yorumları okuduysanız kendimi ifade ettim ben... Eğer böyle demek gibi bir düşünceniz olsa üzerinize alınmaz, uygun değil üzülürsünüz derdiniz( içinizi bilemem tabiki ) ama siz öyle diyorsanız teşekkür ederim
konu sahıbıne desen neyse..Ben yerimi aldım
hahah dimiHayat görüşümden dolayı tercih etmezdim sanırım evlenmeden aynı evde yaşamayı. Bekar olsam bu cevabı verirdim sanaama evli biri olarak cevap vermem gerekirse bırak Allah aşkına yaaa erkeğin kahrı çekilir mi? Niye aynı evde yaşayıp paşazadeyi memnun etmeye çalışasınki. Annesi çeksin kahrını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?