Evlenmeden beraber yaşayanlara soruyorum :)

Ben evlenmeden beraber yasamadim ama yasayipta evlilik olmadan ayrilanlar sozlesmis gibi "herseyimi verdim, zamanimi caldi, vs. diyor. Eger bu psikolojiyi kaldirabilirim diyorsaniz bizim icin sakincasi yok. Ahlaktan bagimsiz olarak beraber yasayip ilerde evlendiginde birbirini artik tanidigi icin cok iyi anlasan ciftler de var, artik birbirinden biktigi icin senelerce beraber yasamasina ragmen evliliginin ilk seneleri bosanan da.

Bu kararı aldıktan sonra hiç pişman oldunuz mu? Ve nasıl yürütüyorsunuz.. (Lütfen ahlak bekçiliği yapmayın)
Evlenmeden beraber yasamayı düsünmüyorum üniversitede bir arkadasım vardı 4 yıl boyunca erkek arkadasıyla aynı evde kaldılar kız keske biraz daha bekleseydim cok uzun süre aynı evde yasamak iyi degilmis demisti
Bunun sorumluluklarını kaldıramayacaksan aynı evde yasama.

Evlenmeden beraber yaşadım, evlendim ayrı yaşıyorum
Allahım ya her şeyi tersten yapıyorum

Ben daha çok görüşmek için yaptım. O sırada üniversite öğrencisiydim. Beraber hayat sürmek çok güzeldi. Bilmediğim yönlerini öğrenmiştim.
Sonrasında bir problem yaşadık ben ayrıldım. (Bi süre ayrı kaldıktan sonra tekrar barıştık, ama bu ayrılık döneminde pişman olmadım)

Beraber yaşamanın tadı damağımızda kaldığı için ve bari kimsenin karışıp ayıplaması mümkün olmasın diye de resmileştirip evlendik.

şapkamı ve düdüğümü bıraktım gidiyorum
bu da yeni çıktı. kime ne yapması gerektiğini söyle. bunu yazdığın yer de forum olsun. ben annemi çok severim yaşasın 23 nisan
konu da fikri olanlara sordum,fikri olmayıp da (sanki kendi ahlakları çok iyimiş kendileri süpermiş gibi başkalarını eleştirenlere değil bunu da parantez açıyorum :)

Teşekkürler..

Bence bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişir. Yani pişman olan da olur, olmayan da. Kişi kendini bilir zaten.

Mesela ben yapmadım böyle bir şey, yapmam da. Çünkü pişman olacağımı bilirim yapım gereği.

Dini boyutu değil de, mesela ben her şeyin zamanında yaşanması taraftarıyım.

Aynı evde yaşamanın evlendikten sonra olmasından yanayım.
Hem sıkılırım, hem olumsuz anılarım olursa evlilikten korkarım. Hem evliliğin hayatıma bir yenilik, bir faklılık getirmesini isterim.

Beraber iyi anılarınız olabileceği gibi, kötü anılarınız da olacak. Kaldırabileceksen sonuçlarını şimdiden düşünüp kararını ona göre vermelisin.

ben ünide öğrenci evinde birlikte kalmayı birlikte yaşamak olarak görmüyorum.. siz bu şekilde mi kalıyorsunuz ona göre yorum yapıcam..

Ben bunu yapmak istiyorum fakat şu an şartlarım hiç müsait değil, uğraşmam gereken daha önemli şeylerim var şu an. Ama yarın öbür gün mesleğimi elime aldıktan sonra yapmak istersem yaparım sanırım. Ahlak bekçiliği demişsiniz de, sizin özel hayatınızdan millete ne ki? Neyin ahlak bekçiliği yapılacak yani? Herkes kendi yaşamına baksın. Elalemi özel hayatınıza karıştırmayın benden size tavsiye. :) Aileniz ciddi anlamda karşı çıkmıyorsa başkalarına çöp yemek düşer. Konunun takipçisiyim.

konu da fikri olanlara sordum,fikri olmayıp da (sanki kendi ahlakları çok iyimiş kendileri süpermiş gibi başkalarını eleştirenlere değil bunu da parantez açıyorum :)

bir kere böyle dersen ahlaksız bir iş yapıyorum ama kimse karışamaz demiş olursun ahlaksız birşey yaptığını düşünüyor ve bu konuda fikir istiyorsan bu kez hakkaten şapka çıkartıp susar giderim.
yok bu bir yorum hatası idiyse ve yaptığının ahlaka ters bir tarafı olduğunu düşünmüyorsan sanane milletin bekçiliğinden çobanlığından.
ve kimse süper olduğu için dile getirmez. doğruları doğru yerlerde dile getirip daha az can yansın diye ahlak bekçiliği rolüne bürünür. ha bunu ahkam kesip caka satarak aşağılayarak yapanlar yok mu. var. gel yüzlerine hep beraber tükürelim.

Teşekkür ederim en yararlı cevaptı. Tam olarak düşündüğüm ve istediğim şey bu ... Evlendikten sonra her şey gün yüzüne çıkacaksa şimdi tanımak daha iyi diye düşünüyorum

ben işte o yüzüne tükürülecek insanları kastettim ama biri kalkıp ben hoş bir şey olduğunu düşünmüyorum,yapmasan daha iyi edersin gibi bir dil ile söylese fikrine ve yorumuna teşekkür ederim. Ahlak bekçiliğinden kastım; afedersiniz ama her haltı yiyip de sonra insanları aşağılayarak ne yapmaları gerektiğini söyleyenlerdi. Ayrıca ben insanın kendi düşüncelerinin,hayatının 'elalem ne der' sorunsalından daha önemli olduğunu düşünüyorum. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…