Evlenmeden beraber yaşayanlara soruyorum :)

Kadın sadece cinsel obje midir siz hep veren taraf mısıniz ....bizde birlikte yaşadık 1 yıl simdide 1 yillik evliyiz toplam 2 yil ve şoyle söylim biz bicok sıkıntı yasadık kültur farkindan dolayi ailelerimiz evliligimize karsi cikti ben daha aileci davrandim..sizin dediginiz gibi olsaydi eşim aman 1 yil yasadim hevesimi de aldim birakim bunu hazir ailemde istemiyo bahanem oldu derdi ama o naptı ailesini karsisina aldi hatta sildi benim icin ve evlendik onlarin aralarini düzelten yine ben oldum hanfendicigim...iyi ki de yasadim onla her huyunu kabul edip evlendim ki oda öyle en azindan bi tartismada yeni icat cikarma demiyor hep buyduk biz..
Ne güzel sansliymissiniz mutluluklar ama herkes sizin kadar şanslı olmayabilir aslında bundan bahsetmek istemistim

Birlikte yaşamak bana etik gelmiyor. Nikah kadınları koruma amaçlı oluşmuş bi olgudur bana göre.

Katılıyorum. Aciz insanları korumak amacıyla bazı yasalar, toplumsal kurallar oluşmuş.
Yani kadınların maddi gücü yokken, erkeğe bağımlı zavallı şekilde yaşarken tabi ki nikaha ihtiyacı vardı. Nikah karşılığında kadın bedeninden faydalandırıyor, koruma ve yemek karşılığında kendini sunuyor. Erkek de zamanını aldığı kadını daha genç ve tazesini bulunca atmayacağı sözünü veriyordu eski zamanlarda.

Ama artık kadınlar aciz olmadığuna göre(umarım en azından) nikah akitten çok bir hoşluk benim gözümde. Hayatlarınızı birlikte geçireceğinize, birlikte yaşayıp birlikte öleceğine,aile olacağına söz veriyorsun.

Öte yandan ne yazık ki aciz kadınlar nikahı maddi gücü yüksek birine kendini garantili yamamak olarak görüyor. Daha da kötüsü bir gün adam fikir değiştirirse gidemesin eve bağlansın şeklinde.

Etik gelmez tabi , birbirini seven 2 insanın sevişmesi hırsızlıktan, arsızlıktan, rüşvetten daha suç. Keşke milletimiz bacakarasını düşünmeye adadığı zamanı toplumumuzdaki, devlet yönetimimizdeki çarpıklıkları yermeye adasaydı.

Evli yaşamakla nikahsız yaşamanın ne farkı var ki neden bazı şeyler gayrimeşru şekilde yaşanılsınki benim içim rahat etmezdi şahsen, evlilik büyük sorumluluk falan deniliyor nikahsız yaşanılınca asıl büyük sorumluluk orda başlıyor aslında.. Nikahlıyken artık mecburuz elimiz kolumuz bağlı höt deyince çekip gidemem kafasını mı yaşıyorsunuz. Madem öyle birbirimize çok güveniyoruz diyede zırvalamasın kimse.

Katılıyorum. Aciz insanları korumak amacıyla bazı yasalar, toplumsal kurallar oluşmuş.
Yani kadınların maddi gücü yokken, erkeğe bağımlı zavallı şekilde yaşarken tabi ki nikaha ihtiyacı vardı. Nikah karşılığında kadın bedeninden faydalandırıyor, koruma ve yemek karşılığında kendini sunuyor. Erkek de zamanını aldığı kadını daha genç ve tazesini bulunca atmayacağı sözünü veriyordu eski zamanlarda.

Ama artık kadınlar aciz olmadığuna göre(umarım en azından) nikah akitten çok bir hoşluk benim gözümde. Hayatlarınızı birlikte geçireceğinize, birlikte yaşayıp birlikte öleceğine,aile olacağına söz veriyorsun.

Öte yandan ne yazık ki aciz kadınlar nikahı maddi gücü yüksek birine kendini garantili yamamak olarak görüyor.

Etik gelmez tabi , birbirini seven 2 insanın sevişmesi hırsızlıktan, arsızlıktan, rüşvetten daha suç. Keşke milletimiz bacakarasını düşünmeye adadığı zamanı toplumumuzdaki, devlet yönetimimizdeki çarpıklıkları yermeye adasaydı.
:KK52:

birbirini gerçekten seven ve değer veren insanlar birbirinden sıkılmazlar yahu.
aynı evde olunca sıkılırım diyenler evlendikten sonra sıkılmayacak mı yani :)

mesela beni şimdi eşime bağlayan şey nikah mı? yooo alakası bile yok. o sadece yasal bi durum.
yılların yaşanmışlıkları, birbirimize duyduğumuz sevgi, vefa ve sadakat hissi bağlıyor bizi.
evlenmeden önce de böyleydi ki zaten böyle olabildiğimiz için bu ilişki evlilikle devam etti.

seven insanlar zaten birbirlerinden kopmazlar, sıkılmazlar, ilişki bitse bile bunun adı kullanılıp atılmak olmaz. olaya öyle bakmıyorlar çünkü ;)

gidip herkes sevgilisiyle yaşasın demiyorum tabiki. ama iki aklı başında insan bunu tecrübe etmek istiyorlarsa bence çok yararlı oluyor bu da bir gerçek.

Ben katılıyorum, Türk erkekleri genel anlamda b.ktan hallice. Bu yüzden yabancılarla takılıyorum seviyorum sizi Hanslar :KK70::KK31:
Buna ben de sonuna kadar katılıyorum, benimki de Türk değil ve birçok konuda farkı ortada. Avusturyalı ve düşünce yapısından tut hoşgörüsüne kadar o kadar farklı ki... Hiç öyle 'bizim kültürümüz' falan tarzı şeylerin eksikliğini yaşamıyorum. Onun kafasında bir Türk erkeğine rastlamadım, mutlaka vardır sonuçta kaç milyon nüfusluk bir ülkeyiz ama bilmiyorum, çok farklı yani. :)

Öte yandan ne yazık ki aciz kadınlar nikahı maddi gücü yüksek birine kendini garantili yamamak olarak görüyor. Daha da kötüsü bir gün adam fikir değiştirirse gidemesin eve bağlansın şeklinde.

Toplumsal çarpıklığın oluşmasında bir etki bana göre, ucu açık bir konu. Eğer kötü oluşumlara sebep olmasaydı kalp kırıklarına ortada kalan kadınlara yada çöpe giden embriyolara ya da intiharlara.. Yaradanın yasaklar listesinde olmazdı diye düşünüyorum. Çünkü kadın narindir naifdir kırılgandır hassastır bu özellikleri taşıması güçsüz olduğu anlamınada gelmez ayrıca. Yinede herkes din sahibi olacak diye bir dayatmada yok bir insan dinsiz olabilir ama bazı etik değerlerde sahip ve saygılıdır. Hayvanlar gibi yaşamıyoruz sonuçta.

ben karşı değilim şahsen. evlenenlerin de pek matah bir hayatı yok en azından ben pek mutlu çiftlere şahit olmadım....

Nikahın kadını korumak için yapıldığının söylenmesi hoş olmamış tabiki katılıyorum size ama şöyle bir gerçek var otel seçerken nasıl otel seçiyorsunuz elit oteller sizden evlilik cüzdanı veya soyismine bakar. Yrn öbür gün çocuğunuz olursa anne siz neden evli değilsiniz diye sorarsa veya 40 50 yaşına gelmiş hala bu şekilde düşünüyorsanız ki sanmıyorum yanınızda ki erkeği sevgilim diyemi tanıtacaksınız
Valla ben gurur duyuyorum eşimle her yere dimdik gururla başım dik bir şekilde girip bu benim kocam diyebiliyorum.

Toplumsal çarpıklığın oluşmasında bir etki bana göre, ucu açık bir konu. Eğer kötü oluşumlara sebep olmasaydı kalp kırıklarına ortada kalan kadınlara yada çöpe giden embriyolara ya da intiharlara.. Yaradanın yasaklar listesinde olmazdı diye düşünüyorum. Çünkü kadın narindir naifdir kırılgandır hassastır bu özellikleri taşıması güçsüz olduğu anlamınada gelmez ayrıca. Yinede herkes din sahibi olacak diye bir dayatmada yok bir insan dinsiz olabilir ama bazı etik değerlerde sahip ve saygılıdır. Hayvanlar gibi yaşamıyoruz sonuçta.

Kadının kırılmasını nikah mı engelleyecek, kadının ortada kalması tam.olarak ne mesela erkeksiz kalması mı, kendi ayakları üzerinde duran bir kadın neden ve nasıl ortada kalacak,ilişki yürümez ayrılır evet üzülür ama evlilik içinde de oluyo o üzüntüler

Nikahın kadını korumak için yapıldığının söylenmesi hoş olmamış tabiki katılıyorum size ama şöyle bir gerçek var otel seçerken nasıl otel seçiyorsunuz elit oteller sizden evlilik cüzdanı veya soyismine bakar. Yrn öbür gün çocuğunuz olursa anne siz neden evli değilsiniz diye sorarsa veya 40 50 yaşına gelmiş hala bu şekilde düşünüyorsanız ki sanmıyorum yanınızda ki erkeği sevgilim diyemi tanıtacaksınız
Valla ben gurur duyuyorum eşimle her yere dimdik gururla başım dik bir şekilde girip bu benim kocam diyebiliyorum.

Sevgiliyken gurur duymuyo muydun, yoksa gurur duyduğun şey evli olmak mı

Yani ben şu mantığı anlayamadım bir adamın sorumsuz olduğu ,evlenilmeyecek kişi olduğu illa aynı evde yaşayınca mı anlaşılıyor ???Ben bu mantığı saçma buluyorum.
He kendi tercihinizdir vs. yaşarsınız orası ayrı.Kime ne ne yaptığınız??
Ama tam tersi düşünenlere "Aman ahlak bekçileri gelmesin." Yok şöyle cıkk cıkk cıkk,aa olur mu ilkleri paylaşanlar şöyle böyle "denmesine gerek yok.
2 ayda tanışıp evlenen ,çok mutlu olanlar da var.
2 yıl aynı evde yaşayıp evlendikten sonra çok büyük kavga edip boşananlar da var.Bu kişiyle alakalı bir şey .Aynı evde yaşayıp yaşamamakla alakalı bir şey değil.
Azıcık fikirlere saygılı olun.
Ben de o kısmı anlayamadım gercekten, ben de ilklere önem veririm, vermeyeni de yargılamam.
Nisanlım, iliskimizin 2. ayında evlilik teklif etti, sözlendik.
Öte yandan 4 yıl sevgilisiyle aynı evde kalan arkadasımı sevgilisi bıraktı.
Bu isler biraz kader kısmet, herkes birbirine saygı duysa keske.

Yoo ben evlenmek kötü demedim ki.
Aksine hayat adamak ve aile olmaya karar vermek iyidir dedim. Ben de sevdiğim erkekle evlenmek isterim ama sevdiğim için, ortada kalmamak veya maddiyat vs için değil.
Ama bunu bu sebeplerden değil, kendine baktırmak ya da adam kaçmasın diye bağlamak kafasıyla yapmak yanlış dedim.

Artı gururlanma kısmını cidden anlayamadım. Üstün başarı gösterip koca tutunca gururlana gururlana etrafa mı gösteriyorsunuz? Altı üstü medeni hal, gururlanacak ya da utanacak bir durum yok.

Ben de o kısmı anlayamadım gercekten, ben de ilklere önem veririm, vermeyeni de yargılamam.
Nisanlım, iliskimizin 2. ayında evlilik teklif etti, sözlendik.
Öte yandan 4 yıl sevgilisiyle aynı evde kalan arkadasımı sevgilisi bıraktı.
Bu isler biraz kader kısmet, herkes birbirine saygı duysa keske.
Kesinlikle,arkadaşlar kişinin sebep olduğu bir şeyi,aynı evde yaşayıp yaşamamaya bağladılar,bana da saçma geldi

Kadının kırılmasını nikah mı engelleyecek, kadının ortada kalması tam.olarak ne mesela erkeksiz kalması mı, kendi ayakları üzerinde duran bir kadın neden ve nasıl ortada kalacak,ilişki yürümez ayrılır evet üzülür ama evlilik içinde de oluyo o üzüntüler
Daha çok üni ortamında denk geldiğim bazı mevzulara dayanarak yazdım. Beraber yaşayıp ebeveyn onayı olmadan duymadan bilmeden hamile kalıp aldıracak yer arayıp hastanelik olan hatta intiharı düşünen gördüm yazık değil mi şimdi. Dayak atan okula bugün gitmiceksin diyen psikopat sevgililer gördü bu gözler. Nikahlı olupta dayak yiyende var ama annem babam duyacak beni kesecek diye korkudan intihar edende duymadım ama koca dayağına kayınpeder tacizine dayanamayıp canına kıymak isteyende olabilir amaannn beynim yandı hepsi erkekler yüzünden işte

Yalnız otel konusunu düzelteyim tam tersi elit oteller evlilik cüzdanı istemez. Çünkü 3 yıldız ve üstü oteller turizm bakanlığınca denetlenir, kapısında da yazar ve onlar sadece iki kişinin kimliğinin fotokopisini alır, bakanlığa bildirmek için. Bunun dışında nikahsız kalınıyor. Ne bekarken ne evliyken ne butik otelde ne 4 yıldızlı otellerde evlilik cüzdanı sorulmadı. Sorarlarsa da suç işlerler

Daha çok üni ortamında denk geldiğim bazı mevzulara dayanarak yazdım. Beraber yaşayıp ebeveyn onayı olmadan duymadan bilmeden hamile kalıp aldıracak yer arayıp hastanelik olan hatta intiharı düşünen gördüm yazık değil mi şimdi. Dayak atan okula bugün gitmiceksin diyen psikopat sevgililer gördü bu gözler. Nikahlı olupta dayak yiyende var ama annem babam duyacak beni kesecek diye korkudan intihar edende duymadım ama koca dayağına kayınpeder tacizine dayanamayıp canına kıymak isteyende olabilir amaannn beynim yandı hepsi erkekler yüzünden işte

Yoo bu örnekler var benim de şahit olduğum olaylar oldu ama ona izin veren de gene kadın, o muameleye ses çıkarsın, beraber yaşarım ama hamile kalmam gibi gibi sınırları olsun, üniversiteye başlayınca zakkum çiçeği gibi açılan kızların ki cahillik kimse altından kalkamayacağı ise girmesin elbette ama kendi hayatının hakimi olan kadınlar için olmayacak şey değil yani birlikte yaşamak

Ben tercih ettim mi hayır, tatil gezme toza evet ama birlikte yaşamak benim için fazlaydı

Back
X