evlenmeden boşanmama sözleşmesi !?

esmeralda_2286

Nirvana
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2008
2.000
312
688
İstanbul
herkese iyi akşamlar.

Bir konuda fikrinizi merak ediyorum.
Sevgiliniz size şöyle birşey dese ne derdiniz?

Ben bir kere evleniyorum , evlendikten sonra kesinlikle boşanmam.. şiddet ve ihanet dışında benden boşanma talebın olursa ve ortada bir çoçuk olursa çocuğu da alamazsın bende kalır.

Bu ne kadar doğru? boşanma bir tek şiddet ve ihanetle olmayabiliyor...

Kimse boşanmak için evlnmez ki zaten bunun bir şarta bağlanması normal mi?

, fikirlerinizi bekliyorum hanımlar

Karsimdaki kisi eger bana boyle bir soz soylemis olsaydi kendisinden suphe duyardim ne demek oluyor evlenince kesinlikle bosanamazsin eger evliligimde mutsuzsam ve cocugumun boyle bir ortamda buyumesini istemem bosanirim ve cocugumuda alirim tabi evlenmek nasil haksa bosanmakta bir insanin hakkidir.

Allah Allah sanki sen canım isterse boşanırım diye evleneceksin..Tamam şiddet ve ihanet çok sağlam sebepler ama gerçekten şiddetli geçimsiz denen bir şey de var.Her gün birbirini yediği için ya da maddi sorunlar yüzünden boşanan insanlar var..

Çocuğun da hiçbir şekilde ve hiçbir koşulda babaya verilmesini doğru bulmuyorum.Sevgilinin şimdiden bunların hesabını yapması da bana normal gelmedi açıkçası.Senle ilgili güven sorunu olabilir mi?

ben de bana guvenmedıgının gostergesı dıorum ama alakası yok dıor anlamadım ve suan bu fıkrıne katılmadgım ıcın de suclu durumdayım.. bencede sağlam sebepler ama tek bu sebepler değilkii...

. şiddet ve ihanet dışında benden boşanma talebın olursa ve ortada bir çoçuk olursa çocuğu da alamazsın bende kalır.

Allah Allah
nasıl yapçakmış arkadaş bunu?
velayet konusunda hakim karar verir..
ayrıca kişilik haklarını sınırlandıracak şekilde böyle bi sözleşme imzalansa bile hükümsüzdür

Ben hoş karşılamazdım açıkçası:26:
Tamam evlilik ciddi bir müessese ama sabah akşam kavga ettiğim saygımın kalmadığı bir insanla aynı paylaşabileceğimi sanmıyorum
Sürekli bunalıma girerek mutsuz olduğum bir yerde nasıl çocuk bakabilirim ayrıca ? O çocuğun psikolojisi ne olur?

Kendine ve eşine güvenen insan sözleşme vs talep etmez.Hele böyle saçma bir sözleşmeyi asla.
Açıkcası evlenmeden eşim böyle bir şey talep etse çok büyük şüphe duyardım.Bir hatası,yalanı, var diye...

Hayat bu neler olacağı belli olmuyor.Birden aklıma geldi.Diyelim ki sizden cinsel anlamda çok çok farklı şeyler isteyecek bunları kaldıramayacaksınız,size şiddet uygulaması için duamı edeceksiniz boşanabilmek için...

Bu örnek ara sıra kk de okuduğum konulardan dolayı geldi aklıma :)

Dediğim gibi hiç güvenilir gelmedi bana şahsen....

bu durumda karşımdakinin normal olmadığını düşünür hatta birazda korkardım ondan..ille de şiddet ya da ihanet bitirmez evliliği.ayrca psikolojik şiddet dediğimiz bir faktör de vardır..

böyle şeyler şarta şurta bağlanmaz.

birlikte oldugum ınsan soledi.

tamam şimdi anladım : )

cancağızım erkeklerin düz mantık kafaları sebebiyle en baştan kokrkutma ve psikolojik baskı unsuru oluşturarak şimdiden hakimiyet kurma telaşına girişmiş : )
söyledikleri saçmalıktan başka bir şey değil yalnızca üstünde evin reisi olma tedirginliği var.
gül geç ve ne kadar aciz olduğunu gör aslında : ))
sen rahat ol, sıkıntısından saçmalamış...

bir de şu dikkatimi çekti; sevgilinin boşanma sebepleri çok ilginç..şiddet ve ihanet..genelde bu ikisini yapan erkeklerdir kadınlar değil..çok ilginç yani..

çocuk konusunda doğmamış çocuğa fena don biçilmiş bu sefer..öyle birşey olursa,ona sevgilin değil hakim karar verir..

Açıkcası ben şüphelenirdim
Geçimsiz biri olabilir. Evlenince belki bu yüzden ayrılma olmasın diye önceden sınırlama getiriyordur
Öyle ya da böyle evlendikten sonraki yaşam için sakladığı bir şey olduğunu düşünüyorum.

Evlenmeden evlilik sozlesmesi yapanlari duymustum da bosanma sozlesmesini demi duyacaktik ne gunlere kaldik Allahim daha neler duyacagiz bakalim.

hayatımda hiç böle şey duymadım acaba bunu güven sağlamak içinmi söyledi dicem ama yanı bu söylediği insanı korkutuyo daha evlenmeden türlü türlü şeyler gelir insanın aklına yanı burdan teşhis koymuş gibi olucam ama bunu söyleyen kişi bana çokta normal psikolojide bırı gıbı gelmıyor hele çocuk meselesi daha şimdi bir çocuğun yok insan pek anlamazda böyle çocuk paylaşan bı adam nekadar sağlıklı dşünüyor bilmıyorum

Fesat biri oldugunu dusunurdum ve aninda bu iliski icin huzurum kacardi benim. Ne demek cocuk bende kalir filan? Daha evlenmeden intikam pesinde gibi. Mide bulandirici bir durum. Normal degil bana gore. Ne diyecegimi bilemedim.

tamam şimdi anladım : )

gül geç ve ne kadar aciz olduğunu gör aslında : ))
sen rahat ol, sıkıntısından saçmalamış...

Maalesef ben aynısnı söyleyemeyeceğim. Hiç de şakaya alınacak bir konu değil. Gayet ciddi olabilir. Bu kişi hakkında biraz daha dikkatlice düşünmeni öneririm hatta sana bir önerim daha olacak imam nikahı kıyılırken hocadan kendini kocandan dinen boşama hakkını iste. Böyle salaklara gol olsun. Allah korusun bunun gibi mallar resmi olarak boşansan da dinen seni boşamamakta ısrar edebilir. İslam bile bu hakkı kadına vermişken böyle salaklar kendini ne zannediyor. Sen benim tavsiyemi dinle kendini boşama hakkını iste.

şuan farkında olmadığın ama evlenince ortaya çıkacak bir problemi olduğunu düşünürdüm.

çok mu fesatım? alınma lütfen ama cinsel bir problemi bile olabilir

şuan farkında olmadığın ama evlenince ortaya çıkacak bir problemi olduğunu düşünürdüm.

çok mu fesatım? alınma lütfen ama cinsel bir problemi bile olabilir

Ya da farklı istekleri, tercihleri olabilir.
Çoğu kadın eşlerinin böyle isteklerini kabul etmedikleri için sonuç boşanmaya bile gidiyor.
Belli ki amacı önceden önlem almak.

bende şu açıdan bakmıştım, gerçekte böylesine fikirleri olan bir kişi karşıdakini korkutup kaçırmamak adına bunları kendine saklardı diye düşündüm. arkadaşın sevgilisi ise erkekliğin hegomanyasını uygulama adına astığım astık havası oluşturmuş. dedikleri akıl işi değil, katlanılacak gibi hiç değil.
tabiki yaşayan bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…