Evlenmeden önce Aldattım, Söylemeli miyim?

Söylerseniz bir daha size hep şüpheyle yaklaşır güvenemez sonuçta evlenmişsiniz evlenmeden önce söyleseydiniz bir nebze ama şuan ben olsam biterdi yada hep bu önümüze çıkan bir sorun olurdu

evet ciddi hatalar yapmış kabul ediyorum,zaten kendisi de kabul ediyor.ama çok genç yaşta ,olgunluğa ermemiş yaşlarda,psikolojik sıkıntılarla büyümüş insanların böylre gençlik hataları yapabileceklerini düşünüyorum.
ben kadın ya da erkek kimsenin yaşamasını istemem ,ayrı bir konu..konu sahibini de haklı görmüyorum zaten..sadece bunun vicdan azabını yaşayan ,ve yeni evlenmiş bir kadın olarak ,geçmişi kapatıp,yeni bir hayata başlamasını daha doğru buluyorum..

Gerçekten pisman olduğunu düşündüm ... ama umarım bu pismanlik geçici değildir. Ama suna inanıyorum birgün bir şekilde yapılanlar ortaya çıkıyor ... hani tesadüf dediğimiz şeyler aslında öyle olmayabiliyor.
Bence eşinize soylemeyin sonuçta evlilik yapıldı imzalar atıldı bu güven sarsar içine düşeceğiniz durum şimdi ki vicdan azabından bile daha kötü olur ..
aklınızı başınıza alıp eşinizi mutlu etmeye bakın derim umarım hiçbir zaman önünüze gelmez yaptıklarınız

Öyle zor zamanlardı ki temel ihtiyaçlarımı karşılamakta zorlanıyor, hayatta tutunacak şeyler arıyordum. bir yanda benim için doğru erkek kim derken bir yandan onu kaybedip hayatımı mahvetmeye razı gelemiyordum. yaşamak lazım anlamak için. hayat insanı ne hallere sokuyor.

Allah kocana sabır versin işi zor senin gibi bir kadınla...

erkeklerin aldatması farklı oluyor biliyorsunuz. ben bunu aldatmadan çok aptallık olarak görüyorum aslında. bu tecrübeyi gençken yaşamasaydım evlilik hayatımda ciddi hatalar yapabilirdim diye avutuyorum kendimi. aslında çok da haksız değilim ki? insan flört döneminde tanımaz mı karşısındakini? benim tüm sırlarım içimde gömülüyken bunu paylaşacak birilerini ararken sevgilimle paylaşamamam, ona bu durumdan rahatsız olduğumu söylediğimde ayrılacağımı söylediğimde bile beni anlayamayan biriydi o zamanlar. ailecek kriz geçirdiğimiz bir dönem... gençbir kız olarak türlü rezillikler hatalar yapabileceğim bir dönemdi. o zaman sevgilimi gözden çıkarmışken hayat bana adil davranmadı ben neden adil davranayım diye öfke duyduğum bir dönem.

Vicdan azabi cekiyorum, soyleyeyim de rahatlayayim tarzindaki dusunceler bana hep bencillik gibi gelir.
Ya da soyleyince karsiliginda olumsuz bir yaptirim goreceginiz icin cezami cektim, rahatlamasi olacak yine.
Yani yine bencillik.
Ah insanoglu, ne kadar da onceliyoruz kendimizi.

Bir de merak ettim, neden evlendikten sonra soylemeyi dusunmeye basladiniz?

Belirli bir döneme kadar yaşadıklarınızı hak etmemiş olabilirsiniz ama sevgilinizi aldatmaya başladığınızda yaşadıklarınızı hak etmişsiniz.

Eşinize anlatmayın bunları. Size olan güveni yıkılır ve sevgisi azalır.
Siz kendinizi affetmiyor olabilirsiniz ama evliliğinizi düşünün.

Bu vicdan azabıda ders olur eşinizi bir daha aldatmazsınız umarım.

Yani anlatınca kuş gibi hafiflemezsiniz...

bakın hata var hata var. nişanlısı olan biriyle görüşmüşmüsünüz. bilerek. nişanlı olduğunu bilmeseniz bile sevgilisi olduğunu biliyordunuz. ve kızla ayrıl diye baskı yapmışsınız.erkeklerin aldatmasının farkı ne bunu anlamıyorum. aldatma aldatmadır.flört döneminde tanır tabii. ama biriyle beraberken diğerlerinide tanıyım demez.
sevgililinizle anlaşamıyorsanız bitirirdiniz.
ama onlayken ,2 kişiyle görüşmenizin bana göre haklı yanı yok.

söylemenin ne sana ne de kocana faydası olur .Evlendikten sonra yapmamışsın zaten .Unut gitsin .
''Hatırlamak için bir hafızamız varken unutmak için elimizde hiç bir şeyin olmaması hayatın bize attığı en büyük kazıktır ''MURATHAN MUNGAN

5 yıl nişanlı kaldım ben kimseye bakmadım. evlenince ne aldatması...

Eşinin güvenini kaybedersin canım. Bence söylememelisin. Sen hatandan ders almışsın belli ki. Ve bir daha tekrarlamazsın. Yenide evliymişsiniz boşuna huzursuzluk çıkarma.. Geçmişe mazi derler.. Unut gitsin..

Sende unut söylemede.
Pozitif ol.
Eskiyi düşünüp kahretme kendini

Bir hatadir olmus bitmis. Sakin eski defterleri acmayin. Bu sefer paranoya yapacak ve size hic guvenmeyecek, herp size supheyle bakacaz. En ufak seyde kafasi karisacak, yuzunuze vuracak vs.. Birakin oldugu gibi kalsin. Siz de unutun gitsin. Mutlu olmaya bakin bundan sonra esinize sadik olun o yeter.

Tövbe edersen manevi olarak rahatlatır. Eşine söylemen gereksiz yapmışssın bir hata pişmansın da.
Evlenmişsiniz onu üzmekten başka bir şey yapmazsın.
Pişmansın madem bundan sonra daha da dikkat et kendine.

Eskiye mazi derler..
Önüne bak,mutlu ol kuzum..

eğer herşeyin üstüne babanız da sizi terketmişse ve bunalımdaysanız aşk ve sevgiden önce sığınacak birilerini arıyorsunuz maalesef. herşeyi çok genç tecrübe ettim. kimse büyük konuşmamalı. öyle bir hale düşersiniz ki tek düşündüğünüz hayatta kalmak olduğunda en bencil insana dönüşürsünüz.

ben ilk sevdiğine kendini ayıp diye öptürmeyen bir kızdım. bence de kimse sütten çıkmış ak kaşık değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…