Evlenmeden önce Aldattım, Söylemeli miyim?

Bence de hiç olmazsa açık açık yaşıyorlar.Dertleri cinsellikse cinsellik hiç olmazsa herkes biliyor ve kimsenin kandırıldığı olmuyor bu tür ilişkilerde genelde.

aldattığım için bana bir arkadaş büyük harflerle KÖTÜ BİR İNSANSIN diye yazdı. savunmasız mı kalmalıydım? kimsenin hayatı beni ilgilendirmiyor. saf saf hatamdan ötürü çare ararken durumu başka yönlere çekip beni günah keçisi ilan etmelerini kabul edemem. aldattığım için kötü bir insansam herkes dönsün kendine baksın dedim. ben ne kadar kötüysem bu insanlar da başkalarının hatalarını kullanabilecek, başkalarının hatalarını yayıp kendilerini daha iyi hissedecek kadar acizler. ben en azından hatamın arkasındayım. kimse bana kötü bir insansın diye haykıramaz. de kenara çekil, sonra ben savunma yapınca acıtasyon yapıyo olayım. ne ala

Hala devam ediyorsun saptırmaya.Konu burada ne? Sen ve evliliğin.Neden insanlara saldırıp namus terazisini devreye sokuyorsun ki? Normal cevap verebilirdin ya da görmemezlikten gelebilirdin.Ben dahil bir sürü kişi inanıp fikir verdi kırmamaya çalışarak.Sen bu insanları görmezden gelip bir de onlara dokunacak şeyler söyledin.Ben masum olduğuna inanmıyorum artık.Yazık gerçekten.

Bence de hiç olmazsa açık açık yaşıyorlar.Dertleri cinsellikse cinsellik hiç olmazsa herkes biliyor ve kimsenin kandırıldığı olmuyor bu tür ilişkilerde genelde.
herkesin cinsel hayatı da özel hayatı da kendisine..konu sahibi kendisiyle çelişiyor..bana ahlaksız demeye hakkınız yok derken,her adamı deneyip ,karpuz gibi eş seçmek ahlaksızlık diyor.başkasına yaftayı yapıştırıyor aslında..

konu sahibi, farkettiysen herkes baslangicta senin gercekten hatani kabul edip cok pisman oldugunu dusunerek sana"soyleme, yapmissin bir hata, af dile" gibi tavsiyeler verdi. ama sen burda yapilan birkac elestiriye karsin kalkip "ne var bunda canim, herkes donup kendine baksin, siz kimbilir ne haltlar yiyosunuz" gibisinden bir uslupla hem baskalarina suc atiyosun, hem de "aldatmak iliskiye renk katarmis" gibisinden kendine saklaman gereken tavsiyelerinle aldatmayi mesrulastirmaya calisiyorsun. iste ben bu noktada seni yanlis buluyorum. cunku bence samimi degilsin. vicdan yapiyor gibi gorunuyorsun ama birisi bisey diyince de "aman sizde cok bagnazsiniz, alt tarafi aldattik yani" gibi bir tutum sergiliyorsun. sen bence once kendi icine don bir kendinle hesaplas ki, ondan sonra gercekten hatali oldugunu anladigin zaman burada bizlerden de samimi yorum bekleyesin.

sunu da biliyorum, "kinamayiniz, kinadiginiz sey basiniza gelmeden olmeyeceksiniz" dendi biz insanlara. ama ben kinamiyorum seni, sadece uslubunu ve dusuncelerini samimi bulmuyorum.

Aldatma konusunda katı değilim sebepleri olabilir hoş görürüm
Acilin benden bahsediyor kimisi adam öldürür tecavüz eder kimisi dedikodu yapar . Katilin hakime siz çok mu durustsunuz siz de dedikodu yapıyorsunuz kendinize bakın demesi kadar saçma savunman. Ve evet hala ayni fikirdeyim. Benim kötü insan tanimim başkalarınin mutsuz olmasına bencilce zemin hazirlayanlar. Sen kendinin iyi bir insan olduğunu düşünüyor musun gerçekten

Sevgili konu sahibi yaptıklarınızı sizinde bildiginiz üzere doğru bulmam mümkün değil. Anladigim kadari ile esiniz size aşık ve düşkün. Siz ise aşık degilsiniz ddiğer erkeklerden darbe aaldığınız için gguvendiginiz bir insan, aayrıca aaldattığın için suçluluk duygusu var.

Eşine söyleya da ssöyleme diyemem her ttürlü vebalinize ortak olmak istemem. Sadece cok acidan dusunmenizi saglayabilirim belki ve bu yazdiklarimin hepsi ihtimal.yani olabilir de olmayabilirde..

Su anda yükün agir .Soylemezsen Vicdanın seni rahat bbırakmaz ve aayrıca onun yyaptığı iyilikle, güzel şeyler iiçin kendi kendine ezilip durursun. Hatta kötü davransa içten içe ben bunu hak ettim diye ddüşünebilirsin.Ancak geçmişi esin senden ddeğil başkasından ogrenirse o zaman aaffedilme gibi bir sŞansın olmayabilir.

Ama söylersen de evliliğin bitebilir ya da huzursuzluk lara hosgeldin dersiniz.Cunku esin sana aartık güvenemez.Zaten belli kıskançbiri esin..Bu durumda yine sana iyilik yapsa kkötühhissedersiniz, kötü davransa hak ettim dersin.Bosansa daha iyi olur bböyle durumda çünküsen bu durumda bosanamazsin .Ayrıcaher ihtimalle onu aaldattığını herkese ssoyleyebilir.

Yani demem o ki her yönden düşünüp sen karar vvermelisin. Belli ki pisman sin. Hani bir daha o hatayi yapmam demişsinya.lutfen yapma.Cunku sşuanda evliliginiz mmükemmelgidiyor olabilir.Ancak evlilikte kkötü günlerinizde olacak.Bir daha bboşluğa düşmemen ddileğiile..Bolca tövbe ve dua et..

aşırı tepki vermem yanlış anlaşılmış haklısınız. kötü insansın lafını hazmedemiyorum. beni ben biliyorum çünkü siz değil. tüm yazılanlara bakarsanız herkesin aynı samimiyette cevap vermediğini, durumuma yüklendiklerini görürsünüz. arada tavsiyede bulunanları ayırıyorum. özelden mesajla teşekkür ettiklerim de var. elbet burda kimin nasıl yorum yaptığını bilmiyorsunuz. beni tanımıyorsunuz şüphecisiniz. ama yorumlar da gerçekten yerden yere vurulmayı da haketmiyorum. kendimi aklamak için söylemiyorum bunu. bir insan bir hata yaptığını ve gelecekte nasıl davranması gerektiğini soruyorsa ona kötü bir insansın denmez. ben de derim ki sen çok mu iyisin?

aldatmayı meşrulaştırmıyorum öyle olsa uzun birlikteliğimde sevgilimi/eşimi çok kez aldatırdım. ama yaşadıklarından ders almış büyümüş biriyim. evli bayan, anne adayı olmanın getirdiği sorumlulukla hareket ediyorum. yaşadığım hata beni insan olarak değiştirmişken, iyi bir insan olmaya çalışmışken, kendimden başka kimseye zararım olmamışken bu kadar ağır yüklenmeyi hazmedemiyorum. siz olsanız siz de edemezdiniz.

yaşadıklarım bana gerçek sevginin ne olduğunu gösterdi. başka bir teni arzulamak hayvanca bir içgüdüden başka bir şey değil. çünkü insanca yaşamalıyız. eşime tutukuyla aşık olmasam da zaman içinde hiç kimseyi sevemeyeceğim kadar sevdim onu. o kadar ki biri onu üzse panter gibi çıkarıyorum pençeleri mi. belki avuntu bahane ama gerçekten bunları tecrübe etmeseydim dediğiniz gibi evlendiğimde düşeceğim ilk zorlukta daha büyük hatalar edebilirdim. tek avuntum bu. eşim bunları öğrenirse benden kolay vazgeçemez. ben de zaten evlenmeden önce söylemeliydim bunu bilyorum.

burada kimse hayattaki tek ahlaksızlık aldatmadır demedi. ama bunun da o çok önemli , yapılmaması gereken değerlerden biri olduğunu söylediler.
siz hala kalkıp aldatmanın ilişkiye verimlilik kattığını savunursanız , benim gibi düşünenlerde bu düşünceye yok artık diyerek yorum yazarlar. bu kadar basit.

Hem pişmansın hem acısını yaşıyorsun, hem de aldatma ilişkiye renk katar diye savunmaya geçiyorsun...

ben kendim için uzman yazıları okurken böyle bir şey okudum. aldatma durumu bazı durumlarda ciddi anlamda ilişkiye verimlilik katar diye. siz bunu nerelere çektiniz. kendini avutma, aklama diyorsunuz ben elbette bu duruma nasıl düştüm diye irdeleyeceğim, uzman yorumu da okuyacağım tavsiye de dinleyeceğim. bundan doğal ne var? o kadar çok şey yazdım ki ısrarla olaı meşrulaştırmaya çalıştığımı ortaya atıyorsunuz. ben de sizin samimiyetinize inanmıyorum. tek yaptığınız daha fazla kötü hissetmemi sağlamaya çalışmak. ben zor durumda olan bir insana bu kadar yüklenmezdim. bu da bir iyi kötü farkı.

bakın o uzmanları ben okusam hadi ordan halt etmişsiniz derim. sibel üresin kafası kişiler bunlar çünkü. ve kalkıpta burada onuda örnek gösterip baakkk ama uzmanlar bunu savunuyor gibisindende mesaj yazmam

bakın o uzmanları ben okusam hadi ordan halt etmişsiniz derim. sibel üresin kafası kişiler bunlar çünkü. ve kalkıpta burada onuda örnek gösterip baakkk ama uzmanlar bunu savunuyor gibisindende mesaj yazmam

o zaman öyle cevap verin. bunlar yanlış doğru olan budur budur anlatın. ben de kulak vereyim. tek yaptığınız sen şöylesin sen böylesin pis kaka.

Anlatma boştan yere güvenini kaybedersin

allah allah hala başka teni arzulamak hayvanlık diyosunuz...yuuuuhhh size...
nasıl yargılarsınız başkalarını bu şekilde..ne oldu aldattım,boşluktaydım,sorunlarım vardı o bu derken ,size kötü diyen birine sayın sövün...sonra da başka teni arzulamak hayvanlık diyin...
kimsenin sevgilisi kocasına olmadıktan sonra isteyen istediğiyle ,istediğini yaşar...istediği gibi de arzular...ne hayvanlık ,ne içgüdü...insanca yaşamak demek,"saygılı" olmak,kimsenin hayatını yargılamamak demek..hele ki kendini aklamak adına..

sizin zaten bu konuda hassasiyetiniz olduğu için fazlaca alıngan davranıyorsunuz bence.
ilk yorum yazanlardanım size.

ama okypete'nin dediği gibi, o uzmanların neyin uzmanı olduğuna bakmak lazım.
akıl süzgecinden geçirmek lazım okuduklarımızı.

siz pişmansınız neticede değil mi, aldatmanın da iyi bir şey olduğunu savunmuyorsunuz ve de tekrarlamayacağınızı söylüyorsunuz evliliğinizde.

o zaman burda verilen fikirlerin %90'ı da eşine anlatıp boş yere huzursuzluk çıkarmamanız yönünde. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…