- Konu Sahibi anaksunamoon
-
Akraba evliliği cinayettir derken sakat doğacak çocukları veya ileride anlaşmazlıklar olduğunda dünürlerin akraba olmaları nedeniyle daha büyük sorunlar yaşayabileceğini kastederek bu benzetmeyi yaptım ne yazık ki anlamamışsınız. Herhalde yakın çevrenizde böyle bir durum yok çünki benim eşimin ailesinde hemen hemen herkes akraba evliliği yapmış ve çok sorunlar yaşıyorlar. Teyzeden kaynana oluyor sonra da türlü türlü anlaşmazlıklar. Yoksa devletin bu evliliklere izin verdiğini çok iyi biliyorum.kamera nerde-tatlicadiarzu-bu şaka olmalıdelikafadulden
birincisi aileler kendi arasında konuşmuş olmuş bitmiş.sonuçta eşiniz sizi istemişki sizinle evlenmiş.neden hala bu konuyu büyütüp sorun yapıyorsunuz?
ayrıca akraba evliliği cinayet gibidir de ne demek?akraba evliliği yapanlar katilmi yani?devlet bu evliliğe izin veriyorken bu şekilde ahkam kesmeniz hiç uygun olmamış.
bende çok tasvip etmiyorum ama evlenenlerde mevcut.bu o kadarda anormal değil.
ayrıca bana göre çok çirkin sözünüzde tam bir talihsizlik.
güzellik çirkinlik neye göre değişiyor?
siz kendinizi dünya güzelimi sanıyorsunuz kuzumCADIARZU
belki oda sizi görünce şok olmuşturfisfisfis
resmen içten içe kıskanmışsınız bu çok belli.
ayrıca halasının evine gidecek tabiki...karışmaya hakkınız yok.ister evine gider ister dışarda görüşür.
halasınımı silsin eşiniz sizin yüzünüzden.üstelik böylede komik bir sebepten...
gül gibi geçinin gidin işte.eskiye takılıpta huzurunuzu boşuna bozmayın derim ben
Yorumlarınızı okuduğumda inanamadım.Canım sıkılmışda konu açmışım :) kusura bakmayın ama çok komiksiniz.O zaman bu siteye niye üye oluyoruz anlamadım ki? Konu açma,yorum yapma sadece yazılanları oku ve acımasızca eleştir.Ben anadolu kültürü derken küçümsemedim.Sonuçta trakya, ege, veya doğu hepsi anadolu değilmi? Benim kastettiğim şu idi. Üniversiteler günümüzde ne öğretir insana sadece kültür veya mesleki dersleri mi? Bu okullarda değişik kültür klüpleri veya sosyal etkinlikler yokmudur? Yani bir lisans mezunu hemde öğretmenlikde okuyorsa en azından lehçesini düzeltmemeli mi? Yarın öbür gün öğrencisinin karşısına çıktığında Türkçe öğretmeni olarak hala lehçelimi konuşacak? Ben Erzurum'da yaşıyorum ve burası hakiki anadolu.İçinizde kaç kişi Doğuyu görmüştür bilmiyorum ama ben buradan ve buranın insanlarından da çok memnunum.O gün bahsettiğim kişi burasını bile beğenmedi. Neyse lafı uzatmayacağım. Bende biliyorum işin bittiğini.Sadece aileler arasında görüşüldüğünü ancak sizlere fikir sordum.Ben hiç bir zaman konuyla ilgili de eşime sıkıntı vermedim yada kendisini sıkmadım.Şimdiye kadar yaptığı tüm şeylerde özgürdür.Ben böyle davranıyorum sizce normalmi şeklinde sordum ama direk infaz etmişsiniz tşk ederim.Bir daha canımında sıkılıp sizin sitenizde konu yazacağımı sanmıyorum.Sizler de başkalarının cesaret edip açtığı konuları okur yorum yapmaya devam edersiniz.
hayır trakya anadolu değil...trakya trakyadır anadolu anadoludur ikisi de türkiyedir ama biri trakya yarımadasıdır biri de anadolu yarımadasıdır..
konunuza gelince bende olsam sinir olurdum her gördüğümde ama bilerek evlnmişsiniz o yüzden bence eşeleyip de kendinizide eşinizide mutsuz etmeyin..
ohoo... bizde de disariya kiz vermezler.. ille akraba olacak.. akraba disindan biriyle bi kiz evlenirse buyuk kayip// o aile icin buyuk ayip...
gelenek gorenek bu asla degistiremezsin.. bu bakis acisi hep devam edecektir.. benim kuzenleri birbirlerine dusunuyorlardi ama ikisi de yabanci ile evlendi.. ikisinin de cocugu var.. hala keske evlenselerdi diyolar dusunun yani..
bosuna dert ediyorsun.. esinin gonlu olsa o is olurmus zaten.. olmamis ki sen olmussun..
anlayamasan da anlamaya calis bu gelenegi.. ve bosuna kendine dert uretme.
Ya anlatmak istediğimde bu yaşamayan bilemez tabi.Kaynanam en ufak şeyde hep onla benim aramda kıyaslama yapıyor.Bu artık bende belki de bilinç altında birşeyler yarattı.Normalde olayları çok büyüten bir yapım yokdur.Olabildiğince sakin ve anlayışlıyımdır.Empati yapmayı severim.İlkden çok tepki göstermemin nedeni de kendi ailemde böyle birşey görmemem. Benim için kuzenim kardeşimdir. Kardeşler evlenir mi? Bence böyleydi.Eşimle evlendikten sonra herşeye alıştım.Herşeyi hoşgörüyle yaklaşmaya çalıştım ama ben unutmaya çalıştıkça birileri hatırlatıp duruyor. Sizinde dediğiniz gibi birileri hala bir şeyler umuyor.Hoş eşşim benden ayrılıp da onu alacak değil bunun farkındayım ama onların içine girince bana bakıp da arkamdan keşke halasının kızı olsaydı demeleri çokmu normal? Bunu söylemelerinde ki tek neden ise çok tutucu bir ailenin beni kabul edemeyişi. Onlar kendi örf ve adetlerini doyasıya yaşamak isterlerken ben farklı bir gelenek yada adet sunduğumda anlayamıyorlar.Çok renklilik vardır ya hani yıllardır hazmedemediğimiz şey işte bu.Düşünün ya öyle bir kayınpederim var ki ona göre kendi memleketi hariç Türkiye'de ne kadar memleket varsa insanlarının hiç biri yaramaz. Adama diyorsun mesela bu Kars'lı Kars'lı dan adam çıkmaz diyor hemen :) Bu Muş'lu Muş'lu dan adam çıkmaz.Bu Afyon'lu Afyon'dan adam çıkmaz :) hep böyle.Gelin gerisini siz düşünün. Şimdi eşimin bir küçüğüne kaynanam ablasının kızını istiyor. Kaynanamı uyaranlar da var.Sonuçta akraba evlilikleri güllük gülistanlık değil.Yaşayıp dert yanan bir sürü yakınları var ve onları uyarıyorlar ama kaynanam benim yanımda aynen şunu diyor; 'Biri dışardan oldu diğeri içerden olsun' Yani öyle bir tavır takınıyor ki benden memnun değil.Şimdiye kadar hep alttan aldım ama artık almayacağım. Biz maciriz.Macirler biraz saf ve iyi niyetli mülayim oluyor genelde.
üniversiteler kuşkusuz diğer insanları lehçelerinden,fiziki görünüşlerinden veya kafa yapılarından dolayı hakir görmeyi de öğretmez.Yorumlarınızı okuduğumda inanamadım.Canım sıkılmışda konu açmışım :) kusura bakmayın ama çok komiksiniz.O zaman bu siteye niye üye oluyoruz anlamadım ki? Konu açma,yorum yapma sadece yazılanları oku ve acımasızca eleştir.Ben anadolu kültürü derken küçümsemedim.Sonuçta trakya, ege, veya doğu hepsi anadolu değilmi? Benim kastettiğim şu idi. Üniversiteler günümüzde ne öğretir insana sadece kültür veya mesleki dersleri mi? Bu okullarda değişik kültür klüpleri veya sosyal etkinlikler yokmudur? Yani bir lisans mezunu hemde öğretmenlikde okuyorsa en azından lehçesini düzeltmemeli mi? Yarın öbür gün öğrencisinin karşısına çıktığında Türkçe öğretmeni olarak hala lehçelimi konuşacak? Ben Erzurum'da yaşıyorum ve burası hakiki anadolu.İçinizde kaç kişi Doğuyu görmüştür bilmiyorum ama ben buradan ve buranın insanlarından da çok memnunum.O gün bahsettiğim kişi burasını bile beğenmedi. Neyse lafı uzatmayacağım. Bende biliyorum işin bittiğini.Sadece aileler arasında görüşüldüğünü ancak sizlere fikir sordum.Ben hiç bir zaman konuyla ilgili de eşime sıkıntı vermedim yada kendisini sıkmadım.Şimdiye kadar yaptığı tüm şeylerde özgürdür.Ben böyle davranıyorum sizce normalmi şeklinde sordum ama direk infaz etmişsiniz tşk ederim.Bir daha canımında sıkılıp sizin sitenizde konu yazacağımı sanmıyorum.Sizler de başkalarının cesaret edip açtığı konuları okur yorum yapmaya devam edersiniz.
Akraba evliliği cinayettir derken sakat doğacak çocukları veya ileride anlaşmazlıklar olduğunda dünürlerin akraba olmaları nedeniyle daha büyük sorunlar yaşayabileceğini kastederek bu benzetmeyi yaptım ne yazık ki anlamamışsınız. Herhalde yakın çevrenizde böyle bir durum yok çünki benim eşimin ailesinde hemen hemen herkes akraba evliliği yapmış ve çok sorunlar yaşıyorlar. Teyzeden kaynana oluyor sonra da türlü türlü anlaşmazlıklar. Yoksa devletin bu evliliklere izin verdiğini çok iyi biliyorum.
üniversiteler kuşkusuz diğer insanları lehçelerinden,fiziki görünüşlerinden veya kafa yapılarından dolayı hakir görmeyi de öğretmez.
ayrıca tüm sakat bebekler akraba evliliklerindede olmuyor,bütün mutsuz evlilikler yapanlar akrabada değil.
kendini yetiştirmiş veya yetiştirememiş.bunu eleştirmek size düşmez.
benzetmeniz baya abartılı olmuş o zaman.
tüm sakat çocuklar akraba evliliğinden olmuyorki...
benim ailemde bir kişi var akraba evliliği yapan.istisnadır.ama çokta mutludur.zehir gibi iki kızıda var.kızlardan biri geçen sene öss'de türkiyede ilk 100 arasındaydı üstelik.
demekki bir yorum yapılırken genele yayılarak yapılmaz.
akrabalar kardeş falanda değildir.
siz kardeş gibi hissedebilirsiniz ama öz kardeşiniz değillerdir.
dolayısıyla eşinizin ailesinde sapık ensest ilişkiler var gibi düşünmeyin artık.
sanırım arkadaş Anadolu kızı derken burda küçümsemek amaçlı demiyor Anadolu kızı benim anladığım kadarıyla daha bir gelenek ve göreneklerine bağlı belirli kuralları olan şehir ortamına tam adapte olamamış demek istiyor bana öyle geldi burdan farklı bir anlam çıkartmamak lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?