Siz ne düşünürseniz düşünün benim için düşüncelerim hala aynı.Aynı da kalacak.Akraba evliliklerinde risk her zaman en üst seviyededir öyle olmasa hamile iken her ay DR.a kontrola gittiğinizde kocanız akrabamı diye sormazlar. Bu konuyla ilgili Peygamber efendimiz HZ. Muhammet'in bile yorumu vardır. 'Size kimlerle evleneceğinizi Kuran'da belirttik. Akrabayla evlenmek haram değildir ancak yabancıyla evlenin ki çocuklarınız güzel olsun' demiştir. güzel olsun da ki kasıt mecazi anlamlıdır. Kendinizden örnek vermişsiniz ve sakat değiller derece yaptılar falan demişsiniz ama akraba evliliklerinde sorunlar sadece zeka da olmuyor ve ileriki yaşlarda da çocuklarda başka şeyler çıkabiliyor.
Üniversitelerin eğitimine gelincede. Biz böyle biliriz.Bu ülkenin aydınlık,çağdaş,kültürlü gençleri genelde üni. okuyanlarıdır.Bir genç üni. de okuyupda kendine bişey katamamışsa eski bir atasözü vardır onu telfuz ederiz. Üni. kimseyi hakir görmeyide öğretmez demişsiniz.Konuyla ne alakası var anlamadım? Benim fikirlerim bu olabilir ama ben zaten üni.ler bunu bana öğretti demedim.Herkesin bir değer yargısı vardır bu da benim için budur.Benim aldığım kültüre,yaşam biçimine, yaşayış tarzıma göre çok alt seviyelerdeydi bu da benim düşüncemdir size yargılamak düşmez. Bu arada bizim için amca baba yarısı teyze anne yarısı hala ve dayı da keza öyledir bu sebeple de çocukları evet kardeşimdir. Bizde kardeşle evlenilmez.Kardeşlerimize o gözle bakılmaz. Ben 26 yaşındayım ve bunu kendimi bildim bileli böyle bilirim. Benim amcamın oğlunun eşi benim evime geldiğinde her zaman içi rahattır yada aklında hiç birzaman alt niyet yokdur.Biz insanlara huzursuzluk vermeyiz.
Bundan sonra da ne yorum yaparsanız yapın bilin ki benim akraba evliliği v.b. konularda fikrim aynıdır.Ben sadece konunun geneliyle ilgilenirken siz başka şeylere takıldığınız ve anlamadığım bir şekilde beni başka yerlerden infaz ettiğiniz için de daha fazla yorum yapıp canımı sıkmaya gerek yok.Haksızlık da etmeyeyim bir kaç olumlu cevap geldi onlarda bana yeter.