Siz sanırım şu an başka bir yerde yaşıyorsunuz. Özellikle son 2 yıldır kira fiyatları çok fazla.İstanbul’da sekiz sene güzel, sakin bir muhitte yaşadım. Öyle semtler seçerseniz güvenlikli sitede oturmanıza gerek kalmaz. Gecenin ikisinde evime gelirdim hiç korkmadan. 3200 lira geniş olmayan daireye çok çok fazla. Bir de aidatı var diyorsunuz. Gelinliği bir de Kadıköy’den bakmanızı öneririm. Uygun fiyatlı yerler var orada. Sizin sorununuz benimkiyle aynıymış aslında. Evlenirken beğendiğim her şey inatla hep en pahalısı olurdu. Ama kriterleri değiştirince her şey kolayca hallediliyor. Düğünden sonra borç ödemektense baştan üst limiti düşük tuttum ve emin olun öyle yapınca da içime sindi.
Haklısınız hem uygun hemde lüks bir arada olmuyor . Ama inanın baktığım ev lüks bir ev değil. Sadece bir güvenlik ve otoparkı mevcut.Her güzelliğin bir bedeli var maalesef. Bahsettiğiniz gelinliğin 10bin olması, özel tasarım ve özel dikim olmasından kaynaklı çok normal. İstanbulun görece iyi bir semtinde o fiyat kira da çok normal.
Herşeyin görece iyisine bakıp bunu fazla bulmanızı anlamlandıramadım ben.
Yanlış anlamayın ben de sizin gibiyim, 4100 lira kira ödüyorum, hep iyisine bakarım ama bu ucuz şeylerin de var olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Uygun ev için sultanbeyliyi, uygun gelinlik için fatih taraflarını önerebilirim size
Teşekkür ederim.Öncelikle tebrik ederim. :)
Bu daha başlangıç desem çok korkutmuş olur muyum acaba? :) Çünkü asıl olay evi belirledikten sonra başlıyor. Biz hangi evde oturacağımızı belirledikten sonra eşim: asıl masraflar şimdi başlıyor çok eğlenecoğuk çok eğlenocoğuk diye dolanıyordu ortada.Asabı bozulmuştu. Mobilyaları özel yaptırmıştık 2 ay falan beklemiştik bence elinizi çabuk tutun düğüne az kalmış.
Teşekkür ederim. Cümlemize Allah yardımcı olsun.Valla hiç de şaşırmadım fiyatlara ;ben de ev arıyorum ve 3000 tl eli yüzü düzgün evler .şimdi gelip burda Gebze’ye yakın Çatalca’ya yakın İstanbul sayılan yerlerde 900 e kira var diyorlar ,sanki bu insanlar işe gidip gelmeyecek .
Allah yardımcın olsun .Ben 3 sene önce 6 bin verdim gelinliğime .
Evet canım semt güzel . Hemen karşısında avm var . Metroya yakın, minibüs sürekli geçiyor. Artısı o kadar çok ki. Nişanlımda sen neresi istersen orası olsun diyor. Pahalı değil değil mi ?
Teşekkür ederim.
Ben daha evvel bir evlilik yaptım. Ondan dolayı biliyorum dediğiniz olayı :)
Evlendikten sonra da gerçekten masraf çok olacak. Mobilyalarımız yapılıyor çok şükür. Evi ne zaman tutmamız lazım sizce ? 1 ay evvel iyi midir ?
Aslında düşününce istediğim şeyler için evet çok pahalı değil. Ama inanın tesettür ise konu her şey çok pahalı.Gelinlik o fiyat sadece bana mı normal geldi? İyi gelinlik pahalı olur.Bu kadar basit.Ha kazıkçı butiklere falan gitme tabii ama gelinliğin iyisi kendini belli ediyor ve pahalı oluyor.Normal bir gelinlik istersen ucuza da bulursun.Bu biraz önceliklerle ilgili.Kimisi 3 saat giyeceğim elbiseye onca para veremem der , kimisi de ömrümde 1 kez giyeceğim en güzeli olsun diye düşünür.İkisi de kendince haklı.Biraz bütçe biraz öncelik meselesi.
Kira İstanbul'a göre yüksek değil gibi geldi.Uyduruk uyduruk evlere harabe misali evlere bir etek para istiyorlar İstanbul'da.
Beyaz eşyaları önce alabilirdiniz.İndirimleri takip edin bundan sonra.İndirim bulduğunuz an yapıştırın onları.
Kuaför normal , bin lira bence iyi.
Bir de her şeyin ucuzu da var pahalısı da.Ayağınızı yorganınıza göre , harcamalarınızı bütçenize göre ayarlayın.Fazla açılmayın.Kervan yolda düzülür , eve girince de ufak tefek eksiklerinizi tamamlarsınız.Kolaylıklar dilerim.
Gelinlik 2.el bakabilirsın letgo dan.gıdıp gorebılecegın tarzda yakın Bı yerden Bı ıkı ufak tadilatla bence kimse anlamaz 2.el oldugunu. Kuaför e gelinlikle gitme. Normal sac yaptır makyaj yaptır. Evde gelınlıgını gıy cok cok uyguna gelır. Beyaz esyayı Teknosa dan almıstık oyle yerlerde daha uygun. Yada kampanya vs daha cok oluyo. Yanı yeterkı iste Bı kolaylık oluyo. Ben gelınlıgımı sıfır aldım ama evde duruyo kıralasam 2 yuz lıra fark edıyo ne gerek var 2 yuzden dolayı satın aldım. Bızde 300 du sac makyaj sımdı 600 olmus. Gun gectıkce artıyor yerıne gore de 1000 ama hıc gerek yok. Duvagını evde tutturursun.Merhaba kk nın tatlı hatunları.
Keyifler yerindedir umarım.
Aslında dertten çok isyan etmek için yazacağım bugün.
Düğünüme 2 aydan kısa bir süre kaldı. Yaşadığım sorunları az çok bilenleriniz vardır. Nişanlımın kardeşinin kanser olması , ekonomik kriz derken biz epey bir maddi olarak yaralandık. Çok şükür şimdi işleri daha yoluna girdi.
Şimdi yavaş yavaş evimizi aramaya başladık. Ama ben daha evvel üzerine düşmediğim için rakamları duyunca şok geçirdim. Site içinde bir daireye baktık. Öyle geniş bir daire olmamasına rağmen kirası 3200₺ ayrıca aidatta 300₺ . Biz bunu duyunca inanılmaz şaşırdık. Çünkü cidden o parayı etmeyecek bir evdi. Ve sosyal faaliyet alanı falan da yoktu.
İkinci olarak gelinlikçi bir arkadaşım var. Ona gittik. Yeri güzel bir muhitte. Bana çok sıradan bir gelinlik için 10bin tl fiyat çekti. Neymiş kriz varmış. Sonrasında başka yerlerde sorunca bir baktım piyasa ciddi manada bu rakamlarla dolu.
Resmen krizi fırsata çevirmeye çalışmışlar.
Hadi dedik onu da hallederiz. Bu sefer kuaför aramaya başladık o da nereden baksanız en aşağı 1000₺.
Daha bunun içinde beyaz eşyamız vs yok. Ve çok şükür maddi durumumuz iyi. Ama buna rağmen bile zorlanacağız gibi duruyor.
Sizler bu durumları nasıl hallettiniz?
Ben daha evvel evlenmiştim evet ama o zaman cidden çok uygundu her şey. Mesela gelinliğime o zaman 2,5 vermiştim.
Şimdi aynı gelinlik 6 bin olmuş.
Cidden yuva her mana da çok zor kuruluyor.
İç dökmemi okuduğunuz için teşekkür ederim.
Yani evet canım. Benimki bazı geceler 2 den evvel gelemez. Çünkü işletmesi o saate kadar açık oluyor.Pahali degil canim hatta uygun diyebilirim :)
Senin esin gec gelecekmis bu anlamda semtin nezih olup olmamasi bir de isine yakinligini baz almalisin bence.
Teşekkür ederim.Tebrik ederim demeye geldim.
Kuafor icin gelin oldugunuzu soylemezsrniz daha ucuza gelir diye dusunuyorum.
Gelinlik icinde baska sehirden bakabilirsiniz diye dusunuyorum.
3200 kira ev icin cok fazla. O kadar verebilecekseniz ev alna yoluna gidin derim.
10 bin tl muadili. Orijinal yapan yerde bu gelinlik 40 bin tl.10 bin tl gelinlik ne ya sadece taş ve dantel işlemesi gelinlik tarzlarına mı bakıyorsunuz yoksa oleg cassini gibi markalaramıı. 10 bin ne ya 10 bine tüp bebek yapılıyor şaka gibiistanbuldamı oturuyorsunuz
Kuzum inan ki kapalı olduğun an direkt parası artıyor . Yoksa o dediğin gelinlikçi harika.Ona birsey diyemeyecegim kuzu , zaten hic anlamadigim sekilde tesetture dair hersey iki kati fiyatina , kazikliyorlar resmen
Evet tabi o da etken. Normal bir dairede otursam 2000e bulabilirim. Ama benim nişanlım geç saatlere kadar çalışıyor. Ben öyle tek başıma güvenlik olmadan korkarım.
İnanın normal kuaförler bile direkt 800 lira diyor. Kötü bir kuaföre de gitmek istemiyorum. Sonuçta bir kere olacak
Güvenlikli site yerine normal evde oturup güvenlik sistemi taktırsanız olmaz mı?
Merhaba kk nın tatlı hatunları.
Keyifler yerindedir umarım.
Aslında dertten çok isyan etmek için yazacağım bugün.
Düğünüme 2 aydan kısa bir süre kaldı. Yaşadığım sorunları az çok bilenleriniz vardır. Nişanlımın kardeşinin kanser olması , ekonomik kriz derken biz epey bir maddi olarak yaralandık. Çok şükür şimdi işleri daha yoluna girdi.
Şimdi yavaş yavaş evimizi aramaya başladık. Ama ben daha evvel üzerine düşmediğim için rakamları duyunca şok geçirdim. Site içinde bir daireye baktık. Öyle geniş bir daire olmamasına rağmen kirası 3200₺ ayrıca aidatta 300₺ . Biz bunu duyunca inanılmaz şaşırdık. Çünkü cidden o parayı etmeyecek bir evdi. Ve sosyal faaliyet alanı falan da yoktu.
İkinci olarak gelinlikçi bir arkadaşım var. Ona gittik. Yeri güzel bir muhitte. Bana çok sıradan bir gelinlik için 10bin tl fiyat çekti. Neymiş kriz varmış. Sonrasında başka yerlerde sorunca bir baktım piyasa ciddi manada bu rakamlarla dolu.
Resmen krizi fırsata çevirmeye çalışmışlar.
Hadi dedik onu da hallederiz. Bu sefer kuaför aramaya başladık o da nereden baksanız en aşağı 1000₺.
Daha bunun içinde beyaz eşyamız vs yok. Ve çok şükür maddi durumumuz iyi. Ama buna rağmen bile zorlanacağız gibi duruyor.
Sizler bu durumları nasıl hallettiniz?
Ben daha evvel evlenmiştim evet ama o zaman cidden çok uygundu her şey. Mesela gelinliğime o zaman 2,5 vermiştim.
Şimdi aynı gelinlik 6 bin olmuş.
Cidden yuva her mana da çok zor kuruluyor.
İç dökmemi okuduğunuz için teşekkür ederim.
Bencede hallederler bir bakın isciliklerine orada orneklerden.Bu tamamen el işlemesi canım. Boncuk yerine daha çok taş var aslında.
Marka bir yerdi bunu sorduğum yer. Bunu almaya kalksam o dediğim yerden 40 bi lira para istiyorlar. CoHouse ye bakar mısın bir instadan ?
İnanılmaz uçuk fiyatları var. Ben normal bir yere sordum 4 e yaparız dediler.
Bu arada tesettürlüyüm evet.
Bu nasil nisanli masallahEvet canım semt güzel . Hemen karşısında avm var . Metroya yakın, minibüs sürekli geçiyor. Artısı o kadar çok ki. Nişanlımda sen neresi istersen orası olsun diyor. Pahalı değil değil mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?