• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek için çok mu erken?

Ailenin baktık büyüttük vs. demesini yadırgadım doğrusu.
Her ailenin görevi bunlar. Bütün canlılar bakıp büyütüp hayata hazırlıyor.
Sen kendini ne zaman hazır hissedersen o yaş en uygun yaştır.
Ayrıca 23 yaş normaldir ve üstelik erkek arkadaşın da varmış.
Evlilik işleri de çok fazla uzatmaya gelmez.

Ailen seni bankamatik olarak goruyor evlenmen islerine gelmiyor cunku kendi evin olunca giderin de olacak.
Erken degil evlen kur yuvani madem erkek arkadasindan da eminsin

Simdi baban sana olan sevgisinden 30una kadar evlenme dese ayri

Eve ekmek getireceksin! Kocan degil biz yemeliyiz parani.30 yasina kadar seni buyutmemizin kyk gibi geri odemesini yapacaksin demesi cokkkkkk farkli

Anlasiyorsaniz evlen. Net.

Seninle aynı yaştayız ve çok benzer şeyleri yaşamışız bende 23 yaşımdayım öğretmenim ve atanamadım tabi ben ailemi zar zor ikna edip sevgilimle evlendim 9 aylık evliyim . Babama ilk evlenme muhabbetini açınca ben seni büyüttüm okuttum tabiki bana yardım etmek zorundasın falan dedi ama atanamamışım nasıl yardım edecektim zaten izin vermedi ama aile büyükleri ile iş halloldu evlendik.. sana tavsiyem kendini hazır hissediyorsan evlen ama sürece yayarak nişanla falan 24-25 daha ideal bir yaş olur

Ailenin sözleri inanılmaz bencilce..Hiç bir mani yoksa eğer olgun karaktersen (kimisi 35 de olsa henüz erken olabilir) doğru kişiyi de bulduğunuza inanıyorsan bence evliliği ertelemenin hiç bir manası yok.Ne demek el oğluna para yedirmek..Varsa gelinlerine de oğlunun parasını yiyen kız gözüyle mi bakıyorlar ya da bakacaklar?Çok acayip şeyler görüyorum burda ya..Değişik yani..

Bu arada ben 23 yaşındayken kızım 3 yaşındaydı.Önerdiğim için söylemiyorum,çok zorlandım duygusal anlamda ama asla pişman olmadım çünkü mutluyum.

Benim evliliği ertelemek için sebebim yoktu o dönem için..Aklımda fikri bile yokken mutlu olacağıma inandığım kişiyle karşılaştım ve evlendim..

Ben evliliği değil eğitimimi ertelemek zorunda kaldım ama başka nedenler yüzünden.Senin beklemen için neden yok gibi anlattıklarına göre..

Hayırlısı olsun :)

Son düzenleme:
Bu kafayla bekleyen ve ailesine yardim eden arkadaslarimin hepsi -bakin istisnasiz hepsi- düğün surecinde büyük maddi sorunlar ve kavgalar yasadilar. Cunku kenara koymaniz gereken paralari zamanında ailenize verdiginiz icin evlenirken birikim kalmamis oluyor elinizde. E aileniz de zaten verdiginiz paraları harciyor. Ben acikcasi 5 kurus vermedim; cünkü evlenecektim. Ailem memur ailesi ve benim evliligimi gerceklestirmek icin birikimleri yoktu. Evlenirken de ailemden para almak zorunda kalmadim. Evlendikten sonra cok istiyorsanız yardim edersiniz. Ki ben de oyle yaptim. Oncelik kendi mutlulugunuz olmali. Bunların disinsaysa bence evlilik icin 23mus 25 mis fark etmiyor. Tek etkileyecek durum calisiyor olmak. Insan ancak kendi parasini kazanmaya baslayinca hayata karisiyor bence. Siz zaten 1 senedir calisiyormussunuz. 2 sene daha bekleseniz karakterinizde artik buyuk degisimler olmayacak. Iliskinize guveniyorsaniz evlenin bence. Ben 25 yasinda evlendim ama 23 yasinda calisiyor olsaydım ve esimle tanismis olsaydım 23 yasinda da evlenirdim.

Ayrica sizin aileniz yine iyiymis. Afyonlular daha iyi bilir, ben afyonda mecburi hizmet yapmıştım 1 seneye yakin. Orda universite mezunu, calisan kadinlar evlendikten sonra bir sure maaslarini kadinin ailesine gonderiyorlar. Evlilik sürecinde aile diyormus ki biz okuttuk buyuttuk o yuzden parasini yemek hakkimiz. Iste ne kadar sure anlasiyorlarsa aile kızının maasini aliyor. Resmen modern baslik parasi. Rezillik.

Ayrica sizin aileniz yine iyiymis. Afyonlular daha iyi bilir, ben afyonda mecburi hizmet yapmıştım 1 seneye yakin. Orda universite mezunu, calisan kadinlar evlendikten sonra bir sure maaslarini kadinin ailesine gonderiyorlar. Evlilik sürecinde aile diyormus ki biz okuttuk buyuttuk o yuzden parasini yemek hakkimiz. Iste ne kadar sure anlasiyorlarsa aile kızının maasini aliyor. Resmen modern baslik parasi. Rezillik.
:110:

Back
X