• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek istedik, altın meraklısı çıktık :) (bu bir latifedir)

Tabii tüm bunlar evde yaşandıysa.
Konu sahibini yemlemek, “benim zaten altında takıda gözüm yok.” dedirtmek için damadın uydurduğu bir senaryo değilse.
“Ben aileme karşı senin yanındayım, talebin neyin varsa şimdiden yutkunmayı öğren.” demek için de uydurulmuş olaylar dizisi olabilirX
Ay resmen rezillik ya. Şimdiki erkekler pek piremses, yakında onlar altın isteyecek, iş oraya gidiyor :D O olaylar yaşandıysa aile de ayrı rezil. İnsanlar artık kız evlendirirken ayılıp bayılmıyor öyle, insan utanır utanır.

Ay resmen rezillik ya. Şimdiki erkekler pek piremses, yakında onlar altın isteyecek, iş oraya gidiyor :KK70: O olaylar yaşandıysa aile de ayrı rezil. İnsanlar artık kız evlendirirken ayılıp bayılmıyor öyle, insan utanır utanır.
Kızlar bu kadar dünden razı olmasa erkekler de ağırdan satma oyunu oynamayacak.

Erkek arkadaşımla 2 senedir birlikteyiz. Evlenme kararı aldık, inşallah. Tanışma + evde söz nişan + sade nikah şeklinde düşündük, 1 seneye yayılarak. Maddi olarak borçlanmadan ve her anlamda mübalağadan uzak kalmak istiyoruz. Düşüncemizi ailelerimize bildirdik fakat sevgilimin ailesi şu anda olsun istemiyor. Nedenini soracaksınız: aslında böyle bin tane konu açılmıştır forumda, göbek bağını koparamayan bir aile daha diyeyim. Annesi evlilik kararı aldık diye tansiyon hastası oldu, psikiyatriste gitmiş. Kız kardeşi (evli), sevgilime “biz seni kimseyle paylaşmadık bu yaşa dek, hazır değiliz evlenmene, evlenirsen düğününe gelmem, kıskanıyorum o kızı” vs. demiş. Bir de yüksek lisans sürecindeyiz bunu bahane etmişler işte derslerin kötüye gider vs diye fakat yüksek lisansa birlikte başladık biz zaten, teşvik eden dahi bendim sevgilimi, biliyorlar bunları da.

Ben sadece ilk defa fikrimizi söylerken dahil oldum bu muhabbetlere. Sonra hiç karışmadım kötü olurum diye. Zaten 3-5 konuşmada konu düğününe gelmem kadar çirkin muhabbetlere gitti. Muhabbetimi de azalttım. En hoşlanmadığım ve istemediğim şeylerden biriydi ciddi olmadan ailelerle tanışmak. Kendi aileme de mahçup oldum.

Az çok nasıl biri olduğumu düğünümün nasıl olduğunu istememden dahi anlamışsınızdır. Mütevazı yaşayan orta halli normal bir aileyiz, ben de sade bir vatandaşım. Tüm bu olaylar olurken altın konusunu sevgilimle dahi konuşmadık. Kendi ailemle dahi konuşmadım çünkü fol yok yumurta yok daha bismillah.

Erkek arkadaşımın babası “ben öyle şu kadar altın isterim, bu kadar takı isterim muhabbetlerini sevmem, şimdiden diyeyim” demiş. Sevgilim de kızmış “nereden çıkarıyorsunuz siz bunları, altının a’sının lafını yapmadı kız size, daha ailesiyle tanışmadınız” diye.

Bir babanın, evlenmeye hatta tanışmaya dahi sıcak bakmıyorken bu lafı etmesi bana çok garip geldi. Üç kız evlendirdiler, usul yordam bilmiyorlar da değil. Bir tanışalım, aileler konuşsun. Daha hiçbiri olmadan neden altını konu etti sizlere sormak istiyorum? İnsan olayın içinde olunca akıl tutulması yaşıyor galiba. Ben hiçbir mana bulamıyorum olanlara, bilhassa altın olayına.

Kendim olarak değilde bir kız annesi olarak şunu söyleyebilirim. Ben gözümden bile sakındığım kızımın böyle bir evlilik yapmasını istemezdim. 3 görümce kaynana kayınpederin tutulur yanı yok. evin barkım ayrı diye düşünme. sadece sevgilinle değil ailesiylede evleniyorsun. Iyi düşün iyice tanı acele etme derim.

Erkek arkadaşımla 2 senedir birlikteyiz. Evlenme kararı aldık, inşallah. Tanışma + evde söz nişan + sade nikah şeklinde düşündük, 1 seneye yayılarak. Maddi olarak borçlanmadan ve her anlamda mübalağadan uzak kalmak istiyoruz. Düşüncemizi ailelerimize bildirdik fakat sevgilimin ailesi şu anda olsun istemiyor. Nedenini soracaksınız: aslında böyle bin tane konu açılmıştır forumda, göbek bağını koparamayan bir aile daha diyeyim. Annesi evlilik kararı aldık diye tansiyon hastası oldu, psikiyatriste gitmiş. Kız kardeşi (evli), sevgilime “biz seni kimseyle paylaşmadık bu yaşa dek, hazır değiliz evlenmene, evlenirsen düğününe gelmem, kıskanıyorum o kızı” vs. demiş. Bir de yüksek lisans sürecindeyiz bunu bahane etmişler işte derslerin kötüye gider vs diye fakat yüksek lisansa birlikte başladık biz zaten, teşvik eden dahi bendim sevgilimi, biliyorlar bunları da.

Ben sadece ilk defa fikrimizi söylerken dahil oldum bu muhabbetlere. Sonra hiç karışmadım kötü olurum diye. Zaten 3-5 konuşmada konu düğününe gelmem kadar çirkin muhabbetlere gitti. Muhabbetimi de azalttım. En hoşlanmadığım ve istemediğim şeylerden biriydi ciddi olmadan ailelerle tanışmak. Kendi aileme de mahçup oldum.

Az çok nasıl biri olduğumu düğünümün nasıl olduğunu istememden dahi anlamışsınızdır. Mütevazı yaşayan orta halli normal bir aileyiz, ben de sade bir vatandaşım. Tüm bu olaylar olurken altın konusunu sevgilimle dahi konuşmadık. Kendi ailemle dahi konuşmadım çünkü fol yok yumurta yok daha bismillah.

Erkek arkadaşımın babası “ben öyle şu kadar altın isterim, bu kadar takı isterim muhabbetlerini sevmem, şimdiden diyeyim” demiş. Sevgilim de kızmış “nereden çıkarıyorsunuz siz bunları, altının a’sının lafını yapmadı kız size, daha ailesiyle tanışmadınız” diye.

Bir babanın, evlenmeye hatta tanışmaya dahi sıcak bakmıyorken bu lafı etmesi bana çok garip geldi. Üç kız evlendirdiler, usul yordam bilmiyorlar da değil. Bir tanışalım, aileler konuşsun. Daha hiçbiri olmadan neden altını konu etti sizlere sormak istiyorum? İnsan olayın içinde olunca akıl tutulması yaşıyor galiba. Ben hiçbir mana bulamıyorum olanlara, bilhassa altın olayına.
Kardeş yakma kendini. Karşına kimler kimler çıkar daha. Kaç kurtul. Kız kardeşleri tepe tepe kullansın. Nasıl doyacaklarsa artık

Erkek arkadaşınız da pek ketum maşallah. Ne ailesinden size, ne sizden ailesine laf taşımıyor. Arayı sıcak tutmak için kabahatleri ne de güzel örtüyor. Ailesini bilmem de erkek arkadaşınız çok sağlam birine benziyor. Ömür boyu böyle korur kollar sizi.

neredeyse birebir yaşıyorum bunları. Seni çok iyi anlıyorum. Bizde karşı taraf benim yanımda terbiyesizleşmedi sadece. Dişini göster. Hiçbir şeyine karıştırma. Değişmelerini elbet bekleme çünkü değişmeyecekler ama sen kendini ezdirme, salla gitsin bence sevgilinle mutluysan. Birine hemen ayrıl demeyi şahsen mantıklı ve yapıcı bulmuyorum. Sevgi yetmez elbette biliyoruz da hiç mi önemi yok? Bana çok acımasızca geliyor bu bakış açısı. Mükemmel insan yok, mükemmel aile de yok. Türkiye’de aileden yana sorunsuz bir başlangıç yapmak %10 luk bir kısma nasip oluyor.

sevgilinizin kız kardeşi evli olduğunun farkında mı acaba, yani biz evlenebiliriz ama seni kimseyle paylaşamayız durumu biraz gereksiz olmuş. ben aslında hepsini bilmenize de şaşırdım. bir kaygı ve endişe durumu varsa ailecek kendi aralarında konuşup, sevgilinizin dizginlemesiyle bastırılması gerekiyordu. ben gelip lambur lumbur her şeyi anlatan erkeklere de ayrı ayarım. çünkü yüzde yüz eminim ki bunları bu şekilde anlatıp, evlendiğinde amaca ulaşılınca ailesi hakkında geçen tek kötü şeyde "ailem hakkında kötü bir şey söyleme, onlar annem babam ablam.. sen yanlış anlamışsındır. öyle demek istememişlerdir vs vs" deyip sizi ailesini kötü görmekle suçlayacak ve şu an sizci olan sevgiliniz sonuna kadar dedikleri her şeyi size karşı savunacak.

ben size ayrılın diyemem, yaşamak istiyorsanız buyurun yaşayın. sevgiyle aşkla tabi ki katlanılır fakat bir yere kadar..
düğünde ablalarına ne yapıldıysa konuşup aynılarını isteyin. size ne yapıldıysa o olsun deyin. kendi kızlarına yapılanları, yapsınlar o zaman çok hoşlarına gitmiştir de konu kendilerine gelince altın istemesinler olur. valla nereden tutsan elinde kalır. bu insanlar size rahat verecek insanlar değil.

Bence sevgiliniz evlenmek istemiyor.
İnsan şunları anlatmaya utanır, sizinki pek merakla yetiştirdiğine göre ‘bak ben ne kıymetliyim, ona göre’ ayarı çekiyor.
Ayaklarınız totonuza vura vura kaçmanız lazım.
Ben de böyle düşündüm açıkçası. Ya da cok saf. Benim eşim nişanlıyken hic birşey yansıtmadı bana ,sevgililik donemi dahil. Bu huyunu çok severim. Size bunları anlatması sorgulanası. Aileye yorum yapmaya gerek yok zaten.

Ben de böyle düşündüm açıkçası. Ya da cok saf. Benim eşim nişanlıyken hic birşey yansıtmadı bana ,sevgililik donemi dahil. Bu huyunu çok severim. Size bunları anlatması sorgulanası. Aileye yorum yapmaya gerek yok zaten.

Genelleme yapmak istemem fakat erkekler genelde saf değil mi zaten bu konularda? İletişim konusunda kadınlar kadar derin düşünemeyebilir bence bir erkek. Konu sahibi erkek arkadaşım da şaşırdı demiş. Şaşkınlığa verilebilir bi seferlik. Bundan sonra taşımazsa laf, sıkıntı yok bence. Ki 5 gün geçmiş üzerinden. Hakkında hayırlısı olsun ama üzücü bi durum sevip de böyle sorunlu bir aileyle karşılaşmak.

Kaç kurtar kendini bacım

Ben de nişanlıyım. Ne biz altın istedik ne de karşı taraf bunun lafını etti. Kaynanam set taktı su yolu, o kadar. Anneannesi de bir çeyrek taktı. Biz bir şey takmadık nişanlıma, düğünde saat takacağız. Öyle nişan bohçası vs yapmadık. Nişan elbisemi de kendim aldım ayakkabımı da. Alyansların ikisini de nişanlım aldı. Biz ailelere hiçbir şey bırakmadık her şeyi kendimiz yaptık yapıyoruz. Aileler nasıl isterseniz o olsun diyorlar takılıyorlar. Kimse kimseye karışmıyor.

Hiç değil. Benci o😊 Bu yüzleriyle yeni tanışıyor ailesinin. Şaşırıyor ve sinirleniyor, cevap vermekten geri durmuyor. Ne olacak bilinmez de şu an böyle. Burada öyle şeyler okuyoruz ki değişmez diyemiyorum kimse için.

Bir de benim ailem onu çok sahiplendi, ilk günden oğlumuzsun dediler. Aileme karşı da mahçup hissediyor.
Sizci olsa size bunları anlatıp sizi üzmezdi bence
Ailesine ayar çekerdi, size laf edecek fırsat vermezdi
Mesela altını kendi alabilirdi babam altın istemesin demek yerine
Siz de kayınpederinize bilenmek yerine durumları yok filan bi bahane bulurdunuz kafanızda geçerli olan
Ama sevgilinizin boşboğazı yüzünden artık kayınpedere bilendiniz
Ondan önce de kayınvalide ve görümceye bilenmek zorunda kalmıştınız
Yine kimin yüzünden?
Tabi ki sevgiliniz 🤷‍♀️

Sizden de çok bu maceraya atılma isteği olan kız enerjisi aldım
Yine de neden olmasın diyorsanız biz buradayız
İtinayla gelecek konuları yorumlarız
Çünkü mutlaka daha fazla konunuz olacak bu aileyle

öncelikle Oğlan evlendirecek mabad yok karşı tarafta, bir de üzerine kaprisli aile birayleri var, allah yardımcınız olsun

Bak canım benim, erkek arkadaşın resmen altın isteme diye evdeki bütün olayı sana olduğu gibi yetiştirmiş. Yani o evden onu alabildiğine şükret, daha bişey isteme diye. Halbuki seni seven adam '' Kimseye el açmayız ailemiz bile olsa, ben elimden geldiğince gözünü arkada bırakmam, ikimiz her şeyi yavaş yavaş yaparız. Yarın onlar da senden gelinlik isteyemez eğer şimdi yanımızda yoklar ise. '' diye seni teskin ederdi. Ama gel gelelim adam yalandan ayılıp bayılan anasını, cebinde akrep olan babasını, kendi zamanında kocaya kök söktürmüş ama kendi erkek kardeşi olunca canı giden iki yüzlü ablalarını teskin etme derdine düşmüş. Neymiş, '' O öyle bir kız değil, öyle şeyler istemez. ''. Hadi yaaa. Sana sormuş mu?
en haklı yorum bu

Bu kadar görmüş geçirmiş, tecrübeli ve vizyon sahibi kadınların sesine kulak verin
Görmezden gelmeyin! Sonra çok üzülürsünüz,şimdi seviyorum 2 yıl emek falan diye düşünmeyin. Hem sevgiliniz hem ailesi ömür törpüsü olur size.Sonuç olarak burda sanal ortamdayız ama K. K diyorsa dinleyin

Bak canım benim, erkek arkadaşın resmen altın isteme diye evdeki bütün olayı sana olduğu gibi yetiştirmiş. Yani o evden onu alabildiğine şükret, daha bişey isteme diye. Halbuki seni seven adam '' Kimseye el açmayız ailemiz bile olsa, ben elimden geldiğince gözünü arkada bırakmam, ikimiz her şeyi yavaş yavaş yaparız. Yarın onlar da senden gelinlik isteyemez eğer şimdi yanımızda yoklar ise. '' diye seni teskin ederdi. Ama gel gelelim adam yalandan ayılıp bayılan anasını, cebinde akrep olan babasını, kendi zamanında kocaya kök söktürmüş ama kendi erkek kardeşi olunca canı giden iki yüzlü ablalarını teskin etme derdine düşmüş. Neymiş, '' O öyle bir kız değil, öyle şeyler istemez. ''. Hadi yaaa. Sana sormuş mu?
muhteşemsiniz vallahi benım bişey dememe gerek kalmamıs

Back
X