• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenmek istemiyormuşum

Özenilmek istiyorsun ve haklısın. Ne olurdu şu ouslar biraz daha düşünceli olsalar bu konularda.

Kavgadan sonra geleceğine önceden gelse o hediye çiçek hayatı cennet bahçesine dönecek.

İnsan istedikten sonra bir kıymeti kalmıyor işte. Eşimin bana yaptığı teklifin de genel hatlarını ben ayarlamıştım. Hayallerimdeki gibi falan olmadı ama hiç yoktan iyidir.

Seviyorsan ve yanında mutluysan fazla inceleme çünkü bu onlar için angarya bir iş.

aynen şu anda böyle düşünüyorum özenilmediğini düşünüyorum hani değersiz gibi önemsiz gibi olsa da olacak olmasa da olacak gibi

yani angarya falan değil olmamalı öyle bir düşünceye girmemeli hayatındaki ilk ciddi ilişkisini benle yaşıyor o zaman istediğim gibi bir şey yapana kadar uğraşacak

bak yıne sinirlendim durup durup kendimi dolduruyorum düşündükçe...

Son düzenleme:
tatlım inş beklediğin gibi bi teklif alırsın ve torunlarına bile anlatırsın :16::16::16: :nazar:

ama ben hala teklif almadım evleneli 3 sene 11 ay oldu :1::1::1:

canım eş durumuyla atanır yanıma gelirsin demen bile onunla herhalukarda evlencenin sinyalini vermiş olman demek degilmi belkide bu teklif olaylarını falan aştınızı düşünüyo olabilir ama ben illede evlilik teklifi istiyorum diyosan bunu senin dile getirmen gerekiyo sanırım

canım eş durumuyla atanır yanıma gelirsin demen bile onunla herhalukarda evlencenin sinyalini vermiş olman demek degilmi belkide bu teklif olaylarını falan aştınızı düşünüyo olabilir ama ben illede evlilik teklifi istiyorum diyosan bunu senin dile getirmen gerekiyo sanırım

e diyorum ben zaten ona benım nasıl önem verdiğimi söyledim hatta daha önceki teklifini beğenmediğim için reddettim artık ondan da mı anlamıyor, daha da artık söylemem yani iyice suyu çıktı

tamam sinyalini verdik vermesine de böyle oldu dıye önemsizleşmesi mi gerekiyor işte ben buna sinirleniyorum

lafa gelince sen nasıl istiyorsan ne istiyorsan öyle olsun diyor ama ne ondan ne ailesinden en ufak bir kıpırtı yok

hele ben şubatta geldiğimde bu işi halletsek demesi beni inanılmz kırdı yani soğudum...

bilmiyorum sadece bekliyorum...

yapmazsa da evlenmem o kadar kararlıyım.

Son düzenleme:
Bende teklif almaycaktım galiba
Aklıma da gelmedi
Bi abla vardı eski işyerimde, dedi ki teklif almadan evlenme sonra aklına gelir hep.. ( Onun öyle olmuş )
Bende öyle ayıldım
Ya isteme olmuştu ya da söz
Dedim ki 'bilmem, evet der miyim acaba nikah günü çünkü evlenme teklifi almadım ki ben'

Bunun üzerine bi hafta sonu evlenme teklifi aldım
Ama çakmıştım tabi :1: sürpriz olmadı

hanımlar benım 4 buçuk yıldır süren bir ilişkim var evlenmeyi de düşünüyorduk fakat sevgilim önce bana yakın bir yere veya yanıma atanacak sonra askere gidecek o arada biraz para biriktirecektik ve öyle sade bir düğünle evlenecektik

fakat bu sene sevgilimin atanmasına sevinemedim ben ülkenin bir ucundayım o başka bir ucuna atandı.
onu tanıdığım için gitmeyeceğini tahmin edebildiğimden sen git bir sene içinde en kötü nikah yaparız eş durumuyla gelirsin dedim
bana çok güvendi gitti göreve başladı

fakat şimdi düşünüyorum ben kendimi evliliğe hem hazır hissetmiyorum hem de olanlar usulüne azcıkta olsa uysun istiyorum

ben öyle deli gibi adet gelenek diye düşünen bir insan değilim zaten ailelerimiz farklı şehirlerde olduğu için bir kere gelmelerinde söz nişan evde bir arada çıksın istiyorum

her neyse asıl mesele şu ki biz bu kadar evlilik evlilik diye düşünürken sevgilim hala bana bir evlilik teklifinde bulunmadı..

o kadar kesin gözüyle bakıyor ki onunla evleneceğime bu çok küçük bir ayrıntıymış gibi geliyor ona

halbukı geçen yıl bana evlenme teklif ettiğinde beğenmediğim ve içime sinmediğinden kabul etmemiştim, buna ne kadar önem verdiğimi biliyor

ben ne söz ne nişan ne bohça ne bilezik derdinde değilim sadece hatırladığımda gülümseyebileceğim bir teklif istiyorum ondan ve o bunu biliyor.yoksa hangi kız evlilik teklifini reddeder ki

her neyse bir diğer sorunumda bu yıl para biriktirip bir araba almak istiyordum şimdi evlilik telaşından onuda yapamıycam

sankı evlenirsem isteklerimi yapamadan kendimi ev temizlerken bulacakmış gibi hissediyorum

off kafam çok karışık ne derdim var inanın bende karar verebilmiş değilim

hah asıl sorunum benım bu kadar cepte görülmem tamam ben ona bu guvenı verdim ama böyle hissedince ben onunla inadına evlenmek istemiyorum hatta ağzını burnunu kırmak istiyorum o kadar sinirleniyorum

bu ara ilişkimiz boyunca etmediğimiz kadar kavga ediyoruz ve ben gitgide soğuyorum fakat buna hakkım yok havada karada onu oradan getirmeliyim diye vicdan azabı çekiyorum

siz bu duruma ne derdiniz?

e siz zaten evlenmek için birlikte değilmisiniz bu adamla?
daha neyin teklifi.
ki adam teklifde etmiş yani, neyin beğenmemezliği.
ayy bu kadınların kaprisleri çekilecek dert değil :19:

Evlilige hazir degilseniz,evlenmeyin, yoksa iyi bi evlilik olmaz,icinize sinmeye sinmeye yaptiginiz bi isten nekadar memnun kalirsaniz, ayni öyle olur... Keskelerle yasarsiniz sonra... Ama sunuda demeden edemiycem,sevgilinize cok haksizlik etmissiniz,umutlandirmissiniz... Hep erkeklere kiziyoruz ama biz kadinlarda az degiliz yani... Simdi ona bi söz vermissiniz oralara gönder,issiniz ve simdi kiviriyosunuz, sonra evlilik teklifi istiyosunuz ki yapmis :53: daha neki? Tamam begenmemissinizde o teklifi almadan evlenenler cooookkk, mutsuzmular? Sanmiyorum, bitanesi benim :3:... Bende isterdim süper bi teklif alayim ama napayim yani... Simdi tamam anliyom sizin icin önemlide, zorlamayla, fiseklemekle gelen süper bi teklif olsa ne yazarki :44: bana göre bi anlami olmaz,icinden gelip benim hic ummadigim düsünmedigim bisey olursa anca süper olur, bu benim düsüncem tabiii... Evet evlilik kolay bisey degil ve ben sizde evliligi kaldiracak bi bag göremedim, yani yanlis anlamayin, yeterince emin degilsiniz,hazir degilsiniz,evlenecek kadar sevmiyorsunuz gibi... Evlilik üzerine konusurken ortada baska sorunda yoksa insan sevgilisinden sogumaz, tam tersi hele böyle merakli, tarih belirleyen,kafa yoran bi sevgili olursa insan bi kez daha asik olur diye düsünüyorum :26:
siz iyice emin olmadan bu adimi atmayin derim, hem kendinizi hem sevgilinizi yakmayin,sakin kafayla iyi düsünüp karar alin, imza atilinca hersey biraz daha zorlasiyor...Evlilik mutlu olmak icin yapilmali,acabalarla keskelerle yasamak sizi mutsuz eder ... Hakkinizda hayirlisi olur insallah....

canım bizde 9 sene flört ettik tamamen spontane yüzük almaya gittik ben elinden kaptım parmağıma geçirdim, öyle yani

Kuzum benim, yanlis anlama ama bana senin bu ise gonlun yok gibi geldi. Bu adami sevdigine, evlenmek istedigine emin misin? Yani evlenecek olmaktan heyecan duymuyotr musun?

Son düzenleme:
evlenme teklifi etmediğini ne zaman hatırladım biliyor musun nikah yapmaya yanıma geldiğinde
ee dedim bana evlenme teklifi etmedin dedim elinde menemenlik malzeme vardı benimle evlenir misin aşkım çünkü sen hayatımın kadınısın dedi evet dedim menemeni yapıp yedik ertesi günü nikahımız oldu anlattıkça yüzümde hoş bir tebessüm olur çünkü eee eşimin deyimiyle kimin böyle özel bir evlenme teklifi olur dimi ama yeter ki sev yeter ki bu doğru adam de eğer değilse isterse sana balonlarla yazsın önemli değil önemli olan sana iyi koca lur mu ailene iyi damat olur mu ilerde çocuğuna baba olur mu yoksa teklif çok öenmsiz bir ayrıntı evlilik hayatında diyim ben san önce sen kafandaki bu sorulara cevap ver
sevgilinin seni çantada keklik olarak gördüğünü sanmıyorum o ilerde evleneceğiz bir yola girdik diye safçana düşünüyor diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Geçen sene evlilik teklifini mi beğenmediğin için kabul etmedin.Yani güzel teklif etse,şöyle şaşalı romantizmin dibine vurmuş şekilde kabul edecektin.Yani burda önemli olan,teklif eden kişi değil,teklifin şekli.Evlilik teklifi dediğin şey nasıldır biliyor musun?Bir insanla görüşmeye başlarsın,ilişki olur,aşk olur,evliliğin e si konuşulmaz ama.O raddeye gelince de karşındaki insan teklif ederiaklına yatıyorsa kabul edersin.Sizinkinde zaten kafadan evlenme kararı verilmiş,tayin durumu şe durumuna göre ayarlanmış.Sonrasındada sırf şekil olsun diye anlamını yitrmiş bir teklif mi olmalı.Doğru insanla evlenmedikten sonra,yapıla n en güzel evlilik teklifinin yanına daha güzel anılar koyamadığın sürece,yıllarca kuru kuruya evlenme teklifin hatırlasan ne hatırlamasan ne?
Hani demişsin ya,gelinlik hayali kurmadım,çocuklara dönüp bakmam....Bana göre değil....Her sağlıklı,hayata geleceğe ışık saçan gözlerle bakan,idealleri olan,yaşama enerjisi olan kız evlilik gelinlik hayali kurar.Hee şaşalı düğün istemez,nişan istemez,şaşalı gelinlik istemez ama ufakta olsa hayalleri vardır.Çoook büyük konuşma derim,bugün çocuk istememeni anlarım ama,o dönüp bakmadığın çocuğun hasretini yaşatmasın Allah derim.

Sen yemeği,temizliği külfet görüyorsan,evlenme teklifini bu kadar kafana takıyorsan,evliliğin ne demek olduğunu idrak etmeden zaten evlenme canım.

Bana göre evlilik teklifi mühim değil zira evlilik isteği tek taraflı değil ki neden bunu sadece erkek yapmak zorunda..
bence senin kafanda özellikle anne babanın durumundan ötürü hala şüphelerin korkuların var ve bu yüzden kendine bunu bahane ediyorsun..
Eğer karşında ki adamı gerçekten seviyorsan (bak ona bir söz de vermişsin) bir birinizi yıpratmayın derim ben..
Evet ev işi zor, yemek mevzuda bazen can sıkıyor ama ağladığında başını koyacak bir omuz, üşüdüğünde seni sarıp sarmalayacak bir kol, hastayken ateşini ölçecek bir el her şeyi unutturuveriyor..
Zaten zahmetsiz rahmet olmaz, yuva kurmak zor gibi görünebilir ama ciddi anlamda insanı tamamlayan bir durumdur..

Umarım hakkında hayırlısı olur, ama karşında ki adamı gerçekten seviyorsan bu konuları danışabileceğin bir aile danışmanı sana çok yardımcı olacaktır..

Bende teklif almaycaktım galiba
Aklıma da gelmedi
Bi abla vardı eski işyerimde, dedi ki teklif almadan evlenme sonra aklına gelir hep.. ( Onun öyle olmuş )
Bende öyle ayıldım
Ya isteme olmuştu ya da söz
Dedim ki 'bilmem, evet der miyim acaba nikah günü çünkü evlenme teklifi almadım ki ben'

Bunun üzerine bi hafta sonu evlenme teklifi aldım
Ama çakmıştım tabi :1: sürpriz olmadı

e siz zaten evlenmek için birlikte değilmisiniz bu adamla?
daha neyin teklifi.
ki adam teklifde etmiş yani, neyin beğenmemezliği.
ayy bu kadınların kaprisleri çekilecek dert değil :19:

Evlilige hazir degilseniz,evlenmeyin, yoksa iyi bi evlilik olmaz,icinize sinmeye sinmeye yaptiginiz bi isten nekadar memnun kalirsaniz, ayni öyle olur... Keskelerle yasarsiniz sonra... Ama sunuda demeden edemiycem,sevgilinize cok haksizlik etmissiniz,umutlandirmissiniz... Hep erkeklere kiziyoruz ama biz kadinlarda az degiliz yani... Simdi ona bi söz vermissiniz oralara gönder,issiniz ve simdi kiviriyosunuz, sonra evlilik teklifi istiyosunuz ki yapmis :53: daha neki? Tamam begenmemissinizde o teklifi almadan evlenenler cooookkk, mutsuzmular? Sanmiyorum, bitanesi benim :3:... Bende isterdim süper bi teklif alayim ama napayim yani... Simdi tamam anliyom sizin icin önemlide, zorlamayla, fiseklemekle gelen süper bi teklif olsa ne yazarki :44: bana göre bi anlami olmaz,icinden gelip benim hic ummadigim düsünmedigim bisey olursa anca süper olur, bu benim düsüncem tabiii... Evet evlilik kolay bisey degil ve ben sizde evliligi kaldiracak bi bag göremedim, yani yanlis anlamayin, yeterince emin degilsiniz,hazir degilsiniz,evlenecek kadar sevmiyorsunuz gibi... Evlilik üzerine konusurken ortada baska sorunda yoksa insan sevgilisinden sogumaz, tam tersi hele böyle merakli, tarih belirleyen,kafa yoran bi sevgili olursa insan bi kez daha asik olur diye düsünüyorum :26:
siz iyice emin olmadan bu adimi atmayin derim, hem kendinizi hem sevgilinizi yakmayin,sakin kafayla iyi düsünüp karar alin, imza atilinca hersey biraz daha zorlasiyor...Evlilik mutlu olmak icin yapilmali,acabalarla keskelerle yasamak sizi mutsuz eder ... Hakkinizda hayirlisi olur insallah....

canım bizde 9 sene flört ettik tamamen spontane yüzük almaya gittik ben elinden kaptım parmağıma geçirdim, öyle yani

Kuzum benim, yanlis anlama ama bana senin bu ise gonlun yok gibi geldi. Bu adami sevdigine, evlenmek istedigine emin misin? Yani evlenecek olmaktan heyecan duymuyotr musun?

evlenme teklifi etmediğini ne zaman hatırladım biliyor musun nikah yapmaya yanıma geldiğinde
ee dedim bana evlenme teklifi etmedin dedim elinde menemenlik malzeme vardı benimle evlenir misin aşkım çünkü sen hayatımın kadınısın dedi evet dedim menemeni yapıp yedik ertesi günü nikahımız oldu anlattıkça yüzümde hoş bir tebessüm olur çünkü eee eşimin deyimiyle kimin böyle özel bir evlenme teklifi olur dimi ama yeter ki sev yeter ki bu doğru adam de eğer değilse isterse sana balonlarla yazsın önemli değil önemli olan sana iyi koca lur mu ailene iyi damat olur mu ilerde çocuğuna baba olur mu yoksa teklif çok öenmsiz bir ayrıntı evlilik hayatında diyim ben san önce sen kafandaki bu sorulara cevap ver
sevgilinin seni çantada keklik olarak gördüğünü sanmıyorum o ilerde evleneceğiz bir yola girdik diye safçana düşünüyor diye düşünüyorum

Geçen sene evlilik teklifini mi beğenmediğin için kabul etmedin.Yani güzel teklif etse,şöyle şaşalı romantizmin dibine vurmuş şekilde kabul edecektin.Yani burda önemli olan,teklif eden kişi değil,teklifin şekli.Evlilik teklifi dediğin şey nasıldır biliyor musun?Bir insanla görüşmeye başlarsın,ilişki olur,aşk olur,evliliğin e si konuşulmaz ama.O raddeye gelince de karşındaki insan teklif ederiaklına yatıyorsa kabul edersin.Sizinkinde zaten kafadan evlenme kararı verilmiş,tayin durumu şe durumuna göre ayarlanmış.Sonrasındada sırf şekil olsun diye anlamını yitrmiş bir teklif mi olmalı.Doğru insanla evlenmedikten sonra,yapıla n en güzel evlilik teklifinin yanına daha güzel anılar koyamadığın sürece,yıllarca kuru kuruya evlenme teklifin hatırlasan ne hatırlamasan ne?
Hani demişsin ya,gelinlik hayali kurmadım,çocuklara dönüp bakmam....Bana göre değil....Her sağlıklı,hayata geleceğe ışık saçan gözlerle bakan,idealleri olan,yaşama enerjisi olan kız evlilik gelinlik hayali kurar.Hee şaşalı düğün istemez,nişan istemez,şaşalı gelinlik istemez ama ufakta olsa hayalleri vardır.Çoook büyük konuşma derim,bugün çocuk istememeni anlarım ama,o dönüp bakmadığın çocuğun hasretini yaşatmasın Allah derim.

Sen yemeği,temizliği külfet görüyorsan,evlenme teklifini bu kadar kafana takıyorsan,evliliğin ne demek olduğunu idrak etmeden zaten evlenme canım.

♥gözyaşı♥;31983218 .!.:
Bana göre evlilik teklifi mühim değil zira evlilik isteği tek taraflı değil ki neden bunu sadece erkek yapmak zorunda..
bence senin kafanda özellikle anne babanın durumundan ötürü hala şüphelerin korkuların var ve bu yüzden kendine bunu bahane ediyorsun..
Eğer karşında ki adamı gerçekten seviyorsan (bak ona bir söz de vermişsin) bir birinizi yıpratmayın derim ben..
Evet ev işi zor, yemek mevzuda bazen can sıkıyor ama ağladığında başını koyacak bir omuz, üşüdüğünde seni sarıp sarmalayacak bir kol, hastayken ateşini ölçecek bir el her şeyi unutturuveriyor..
Zaten zahmetsiz rahmet olmaz, yuva kurmak zor gibi görünebilir ama ciddi anlamda insanı tamamlayan bir durumdur..

Umarım hakkında hayırlısı olur, ama karşında ki adamı gerçekten seviyorsan bu konuları danışabileceğin bir aile danışmanı sana çok yardımcı olacaktır..

of kızlar şu an inanılmaz kafam karışık yani benı de sarstınız biraz, bilmiyorum bu sene evlenmek fikri bana inanılmaz korkunç geliyor

ben bu adamı sevmiyor muyum zaten hasta olucam hassaslaştım resmen ağlıyorum kendime inanamıyorum...

o uzaktayken inanılmaz uzaklaşıyorum yanımdayken kimse aklıma bile gelmiyor ama bu ilişkinin yarısında zaten o uzaktaydı ve bu senede uzakta of kafam çok karışık

tek bildiğim şu an hissettiğim onunla böyle zoraki evlenmek istemediğim.

halbukı çok iyi birisi bir çok şey yaşadım kalbimi bilerek bir kere kırmadı ne istersem yapar hep düşünür küs kalamaz

ben onu nıye bu kadar çok hırpalıyorum o zaman ya ben bu adamı sevmiyorum ya seviyorum ama psikolojim anormal

şu an çok kötüyüm gerçekten...

siz aşıkken mi evlendiniz? yani gözünüze gelmemiş bile ne şekilde olduğu

o zaman ben bahane buluyorum kendi kendime...

evlenmeden hiç gel git yaşadınız mı?

acaba doğru mu olacak iyi mi olacak demediniz mi?

böyle hiç tereddütsüz mü evlendiniz?

Ohooo yaşamaz mıyım..
Her insan yaşar..
Bazen kendime bir ömür bir insana bağımlı kalmak nasıl olur ki diye soruyodum..
Şimdi bir arkadaşım evlenecek onunda aynı ben gibi türlü çelişkileri var..
Ama bu her şeyde var..
Düşme ihtimali yüzünden uçağa binmemek gibi bir şey..
Ama varacağın yol yürüyerekte gidilmez..
Sıkıntılar olacak belki de ALLAH korusun sonun boşanmak bile olacak ama bu ihtimaller her insanla olacak..
Bu yüzden hiç mi evlenmeyeceksin ?
Bence sen bir danışmana danış içinde ki kaygılar için daha tatmin edici cevaplar verecektir..
Evet bende evlenmeden önce bu siteyi okur okur korkardım..
Ama güzelim korkunun ecele faydası yok:)
Şimdi iş sana düşüyor eğer karşında ki insan gerçekten değer diye düşünüyorsan korkma evlilik çoğunlukla cennet bahçesi bazen araf olabiliyor ama oda tadı tuzu..
Umarım senin için hayırlısı olur..

Gel gitler olacaktır muhakkak...
Doğru olduğunu düşünmeseydim,ilişkiye başlamazdım..
Biz ne nişan...
Ne düğün..
Hiç birşey yapmadan pat diye evlendik..
Bu arada ben de yemek yapmasını bilmiyordum..
Gerçi hala yapamıyorum..
Tek tük yapabildiğim yemeklerle idare ediyoruz..
Biz annemle ikimizdik..
Evlenirsem annem yanlız kalacak diye düşünür ve üzülürdüm..
32 yaşıma kadar düşünmedim evliliği..
Snra pat diye oldu işte..
Annemi de bulunduğumuz şehire ve semte aldık..
Eğer imkanınız varsa annene yaşayacağınız şehirden ev tutabilirsiniz..
Ama senin başka bi çekincen mi var acaba?
Bunlar aşılamayacak sorunlar değil çünkü.

evlilik kararı vermek tabiki kolay değil ama sen bu kararından zorluğundan bahseteye bile korkuyo gibisin teklif bahanesinin arkasına saklanıyosun canım.

tedirginliğe gelince herkeste az ya da çok tabiki bu tedirginlik olmuştur,çünkü yeni bi hayata başlıyosun bu da yeni sorumluluklar demek.. burda tekliften ziyade düşünmen gereken şey sevgilinin nasıl bi eş olacağı, nasıl bir baba olacağı.. zaten 25 yaşındasın ve geyik olsun diye flört etmiyosun ki bu tayin işine birlkte karar vermenizden de belli oluyor..

şimdi teklifi falan bi kenara bırak ve sevgilini gerçekten isteyip istemediğini düşün. eğer ömrünü geçirmek istediğin kişi oysa teklif de düğün de gelinlk de formaliteden ayrıntılar sadece..

umarım fazla yıpranmadan doğru kararı verirsin

peki evlendiğiniz vakit ya da ilişkinizden 4 yıl sonra hala aşık mıydınız eşlerinize ilk günkü gibi

ben pek heyecanlı hissetmiyorum ama onu çok sevdiğimi düşünüyorum aşk olmadan olmaz mı

kocanız eve gelecekken heyecanlanıyor musunuz mesela ya da gördüğünüzde kalbiniz atıyor mu?

benım atmıyor ama sürekli sarılmak dokunmak istiyorum o konu da sıkıntım yok...

sevmesem dokunamazdım diye düşünüyorum...

Back
X