- 5 Şubat 2016
- 2.357
- 1.428
- 63
- 37
Ah küçük kız evlilik yan yana uyumak degıl işin içine sorumluluk geçim çocuk girince birbirine görüyor giriyor insanlar ne uyuması nefret edıyorsun evlilikten de erkeklerden de . Ya git tel başına missss gibi uyu deliksiz kocan sana yemek çay dıye bağırınca kafanı duvara vurursun en az 30 bekle başka bısey dememCocuk zaten uzun bi sure dusunmuyorumda ne bilim insan sevdigine hep yakin olmak onla uyumak istiyor
Ne kadar bilinçlı bir düşünce tebrik ederim . Aynen dediğin gibi evlilik görüdngüi gibi degıl ben 27 de evlendım ona rağmen zorlandım kesinlikle 30 beklenmeli öncesi erkenKalıcı işi yok, askerliğe gitmedikçe zaten iş de bulamaz. Hadi gitti geldi diyelim, kapılacağının garantisi yok senin zaten işin yok. Geçim derdiniz bitti ev almaya mı düştünüz? Madem senin ailenin durumu çok iyi, evlenmeye de meraklısın, kocanı ailen geçindirir. Yani bu kadar mantıksız bir konuya en fazla bu kadar mantıkta bir öneri verebiliyorum kusura bakma.
Herkes evliliği sadece rahat rahat sevişmekten ibaret sanıyor, hiç geçim derdi, sorumluluk olmayacak, yemek, temizlik derdi olmayacak, kocanın ailesi başına ekşimeyecek, daha evliliğe alışamadan üstüne çocuk doğurmayacak, herkes Ziyagil Köşkü'ne gelin gidecek. Atlı mı kovalıyor arkanızdan, ben mezun oldum kendi evimi tuttum çalışıyorum hala evlilik düşünmeye cesaret edemiyorum. Bu kara cesareti tebrik ederim, diyecek başka sözüm yok.
Daha küçüksünüz acele etmeyip sevgililiğin tadını çıkarmalısınız. O da askere nişanlı olmadan gitmem diye saçmalamasın. Sanki seni kendine bağlamadan giderse kaçıp gideceksin gibi, çok saçma.2 yili gecen iliskim var ikimizde evlenmek istiyoruz yaslarimiz 20 21 ama sevgilimin iyi kalici bi isi yok bende diyorumki askerlige git gel bari seninle nisanlanmadan sozlenmeden gitmem diyor 3 yil sonra evlenmeyi dusunuyoruz ama bu gidisle 3 yilada evlenemeyiz cunku ben kendi evimiz olmadan evlenmek istemiyorum evlenincede borcsuz olmak istiyorum benim ailemin durumu gayet iyi onunki normal sizce ne yapmaliyiz
Borç içinde stresten her gün kavga ederken pek huzurlu bir uykunuz olacağını sanmıyorum. Bir çok evlilik erken başladığı için bitiyor.Diyorumya uzun iste ama artik onunla uyumak istiyorum ben
30 cok 25 en fazla diye dusunuyorum ask evliligimi yaptinuzAh küçük kız evlilik yan yana uyumak degıl işin içine sorumluluk geçim çocuk girince birbirine görüyor giriyor insanlar ne uyuması nefret edıyorsun evlilikten de erkeklerden de . Ya git tel başına missss gibi uyu deliksiz kocan sana yemek çay dıye bağırınca kafanı duvara vurursun en az 30 bekle başka bısey demem
Hic mi iyi ornekler yok ki bende bu yuzden borcauz evlenmek iatiyorum diyorumBorç içinde stresten her gün kavga ederken pek huzurlu bir uykunuz olacağını sanmıyorum. Bir çok evlilik erken başladığı için bitiyor.
Diyorumya uzun iste ama artik onunla uyumak istiyorum ben
Bunu bende istemiyorum ama gonderemedim adam gitmiyor askere bi turlu ilk is sonra askerlik diyorDaha küçüksünüz acele etmeyip sevgililiğin tadını çıkarmalısınız. O da askere nişanlı olmadan gitmem diye saçmalamasın. Sanki seni kendine bağlamadan giderse kaçıp gideceksin gibi, çok saçma.
30 cok degilmi ya sonucta sevdigim insanlayim uzun suredir30 yaşında evlendim gezdim tozdum. Pisman lığım yok cok şükür. Senin ve senin gibi erken evlenmek isteyenlerin acele etmeyerek karar vermesini tavsiye ederim.
Bende tam olarak bunu diyorum 3 yila kadar bu kadar sey olabilirmi diyorum ne yapmaliyiz olmasi icin diyorumTamam evlenin iyi hoş ne güzel.
Ama ev sevdası nedir Allahaşkına?
21 yaşında işi yok, askerlik yok, böyle birini eş adayı olarak seçiyor bir de ev bekliyorsun.
Mantıklı mı sence?
30 cok degilmi ya sonucta sevdigim insanlayim uzun suredir
Ya benim 22 yasinda evlenip cok mutlu oldugunu goedugum insanlar var neden bu kadar karsisinizgeç kalmışsın tatlım askere gitmeden evlenin en iyisi...
ikinizde cok havaisiniz. sen evlenmeden ev diyorsun bu devirde insanlar evi iki maaslı memurlar bile zor alıyor oda kredi ile.2 yili gecen iliskim var ikimizde evlenmek istiyoruz yaslarimiz 20 21 ama sevgilimin iyi kalici bi isi yok bende diyorumki askerlige git gel bari seninle nisanlanmadan sozlenmeden gitmem diyor 3 yil sonra evlenmeyi dusunuyoruz ama bu gidisle 3 yilada evlenemeyiz cunku ben kendi evimiz olmadan evlenmek istemiyorum evlenincede borcsuz olmak istiyorum benim ailemin durumu gayet iyi onunki normal sizce ne yapmaliyiz
Hayal perest olan benim o tam tersi o farkinra bunlarin ama ben kalbime daha cok guveniyorum mantigimdan eger biz bi adim atarsak hersey kendiliginden gelir gibi hissediyorum ve inaniyorum bunaikinizde cok havaisiniz. sen evlenmeden ev diyorsun bu devirde insanlar evi iki maaslı memurlar bile zor alıyor oda kredi ile.
aile durumu normal ise ev alacak halleri yok düğn bile cok masraf
onunda işi yokmus daha zaten askerlik yapmamıs. bekleyin
hatta mümkünse ayrılın askınız sönmesin sonra sartlar olgunlasınca evlenirsiniz
Milyonda bir iyi örnek de vardır evet ama neden yani?Hic mi iyi ornekler yok ki bende bu yuzden borcauz evlenmek iatiyorum diyorum
Haklisiniz hemdeMilyonda bir iyi örnek de vardır evet ama neden yani?
Onbeş yaşındayken de insan istiyor sevgilisiyle uyumak, sevdiğin sürece bunu isteyeceksin ama bu yüzden o yaşta evlenilir mi?
İlk önce okulun bitsin bir işe gir. Sevgilinin düzenli işi olsun öyle.
İnan ki sevgili olmak kavuşamasan da beraber uyuyamasan da evli olmaktan bir milyon kat daha güzel, daha romantik ve daha seksi.
İşin içine aile problemleri, maddi problemler, ev işi, çocuk girince ne romantiklik kalıyor ne aşk şu bu. Hala seviyorsun birbirini evet ama sürekli stres sürekli kavga...
Bak ben eşimle sevgili olduğumda 14 yaşındaydım, o 16. Ben 24 o 26 iken evlendik. Çooook sevdik birbirimizi. Bunun sadece 2 senesinde aynı şehirdeydik. Sonrasında hep uzaklardaydık. Ben lisedeyken babamın tayini çıktı ilk öyle ayrıldık. Sonra ben üniversitede daha iyi diye başka ilde bir okul tercih ettim. O da İstanbul'daydı oysa, orada da iyi okul çoktu. Uzaktan ilişki yürüttük. Çok özledik, otobüs beklerken çok ağladık. Ama inan ki hepsi çok çok tatlıydı.
Ben okulumu bitirdim, yüksek lisansa başladım, bir sene çalıştım, o da o sırada okulunu bitirip bir buçuk sene kadar çalışmıştı. Paramız birikti biraz. İşimizi düzenimizi kurduk öyle evlendik. Her masrafımızı kendimiz yaptık ve az bir borçla evlendik.
Ve en önemlisi para da değil. En önemlisi büyümek. Evlilik yürütecek olgunluğa erişebilmek. Eşimin 20 yaşındaki haliyle ben evli olmak istemezdim. Benim 20 yaşındaki halimle de o evli olmak istemezdi. O sıralar çok aşık da olsak çok kavga ederdik. Çünkü ikimiz de çok gençtik. Ben mesela gençliğimi yaşama hevesindeydim, o beni kısıtlıyordu vs. Böyle şeyler. O zamanlar kısa kollu giyince kolumu kıskanan surat yapan insan şimdi ne giyersem giyeyim bu konuda karar verecek olanın ben olduğumu düşünme olgunluğuna ulaştı mesela. Şimdi asla karışmaz. Bunlar ufak kavga konuları ama evliliğe olgunlaşamadan girince bunlar büyüdükçe büyüyor.
Evlilik beraber uyumaktan ibaret değil. Buradaki konuları oku biraz.
Lütfen böyle bir hata yapma.
Ben bekledim çok mutluyum, neredeyse hiç sorunumuz yok. Kavga edilecek her konunun kavgasını sevgiliyken yaptık, küstük barıştık, maddi açıdan rahatladık, artık sadece sevgiyle yaşamak kaldı.
Cok haklisinizMilyonda bir iyi örnek de vardır evet ama neden yani?
Onbeş yaşındayken de insan istiyor sevgilisiyle uyumak, sevdiğin sürece bunu isteyeceksin ama bu yüzden o yaşta evlenilir mi?
İlk önce okulun bitsin bir işe gir. Sevgilinin düzenli işi olsun öyle.
İnan ki sevgili olmak kavuşamasan da beraber uyuyamasan da evli olmaktan bir milyon kat daha güzel, daha romantik ve daha seksi.
İşin içine aile problemleri, maddi problemler, ev işi, çocuk girince ne romantiklik kalıyor ne aşk şu bu. Hala seviyorsun birbirini evet ama sürekli stres sürekli kavga...
Bak ben eşimle sevgili olduğumda 14 yaşındaydım, o 16. Ben 24 o 26 iken evlendik. Çooook sevdik birbirimizi. Bunun sadece 2 senesinde aynı şehirdeydik. Sonrasında hep uzaklardaydık. Ben lisedeyken babamın tayini çıktı ilk öyle ayrıldık. Sonra ben üniversitede daha iyi diye başka ilde bir okul tercih ettim. O da İstanbul'daydı oysa, orada da iyi okul çoktu. Uzaktan ilişki yürüttük. Çok özledik, otobüs beklerken çok ağladık. Ama inan ki hepsi çok çok tatlıydı.
Ben okulumu bitirdim, yüksek lisansa başladım, bir sene çalıştım, o da o sırada okulunu bitirip bir buçuk sene kadar çalışmıştı. Paramız birikti biraz. İşimizi düzenimizi kurduk öyle evlendik. Her masrafımızı kendimiz yaptık ve az bir borçla evlendik.
Ve en önemlisi para da değil. En önemlisi büyümek. Evlilik yürütecek olgunluğa erişebilmek. Eşimin 20 yaşındaki haliyle ben evli olmak istemezdim. Benim 20 yaşındaki halimle de o evli olmak istemezdi. O sıralar çok aşık da olsak çok kavga ederdik. Çünkü ikimiz de çok gençtik. Ben mesela gençliğimi yaşama hevesindeydim, o beni kısıtlıyordu vs. Böyle şeyler. O zamanlar kısa kollu giyince kolumu kıskanan surat yapan insan şimdi ne giyersem giyeyim bu konuda karar verecek olanın ben olduğumu düşünme olgunluğuna ulaştı mesela. Şimdi asla karışmaz. Bunlar ufak kavga konuları ama evliliğe olgunlaşamadan girince bunlar büyüdükçe büyüyor.
Evlilik beraber uyumaktan ibaret değil. Buradaki konuları oku biraz.
Lütfen böyle bir hata yapma.
Ben bekledim çok mutluyum, neredeyse hiç sorunumuz yok. Kavga edilecek her konunun kavgasını sevgiliyken yaptık, küstük barıştık, maddi açıdan rahatladık, artık sadece sevgiyle yaşamak kaldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?