Evlenmek isteyip evlenemiyoruz

Cocuk zaten uzun bi sure dusunmuyorumda ne bilim insan sevdigine hep yakin olmak onla uyumak istiyor
Ah küçük kız evlilik yan yana uyumak degıl işin içine sorumluluk geçim çocuk girince birbirine görüyor giriyor insanlar ne uyuması nefret edıyorsun evlilikten de erkeklerden de . Ya git tel başına missss gibi uyu deliksiz kocan sana yemek çay dıye bağırınca kafanı duvara vurursun en az 30 bekle başka bısey demem

Tamam evlenin iyi hoş ne güzel.
Ama ev sevdası nedir Allahaşkına?
21 yaşında işi yok, askerlik yok, böyle birini eş adayı olarak seçiyor bir de ev bekliyorsun.
Mantıklı mı sence?

Ne kadar bilinçlı bir düşünce tebrik ederim . Aynen dediğin gibi evlilik görüdngüi gibi degıl ben 27 de evlendım ona rağmen zorlandım kesinlikle 30 beklenmeli öncesi erken

Ne yyapnaiz laizm sunu yapmaniz lazim yasiniz kucuk unv kazanip okumaniz lazimiyi birer mesleginiz olmasi lazim borcsuz evlenmek ve kimseye muhtac olmamak icin

Daha küçüksünüz acele etmeyip sevgililiğin tadını çıkarmalısınız. O da askere nişanlı olmadan gitmem diye saçmalamasın. Sanki seni kendine bağlamadan giderse kaçıp gideceksin gibi, çok saçma.

30 cok 25 en fazla diye dusunuyorum ask evliligimi yaptinuz

Diyorumya uzun iste ama artik onunla uyumak istiyorum ben

Bak canım benim geçenlerde senin yaşlarında bir kız da aynı sebepten ötürü evleneyim mi diye konu açtı, kız sonra "Evet cidden saçmalamışım" diyerek vazgeçti ve evlilik için baskı yapan sevgilisinden ayrıldı. Birbirinize cinsel bir arzu duymanız çok doğal, duymazsan zaten anormal bu. Sevgilinin herhangi bir erkek arkadaşından farkı olmalı. Ancak beraber uyumak için evlenmen kadar mantıksız bir şey yok. Evlenmek sadece yatıp uyumaktan ibaret değil. Çok istiyorsanız bir arkadaşınızın evi ya da bir otelde sarılıp uyuyun, beraber tatile çıkın. Ama bu kadar mantıksız bir sebepten dolayı evlenerek hayatınızı yakmayın. Ki evlenemezsiniz de yani şu durumda, hiçbir şey geçim derdinize yetmez. 1 sene dolmadan ağlayarak baba evine geri dönersin, bu garanti yani eminim.

30 yaşında evlendim gezdim tozdum. Pisman lığım yok cok şükür. Senin ve senin gibi erken evlenmek isteyenlerin acele etmeyerek karar vermesini tavsiye ederim.

Bunu bende istemiyorum ama gonderemedim adam gitmiyor askere bi turlu ilk is sonra askerlik diyor

Tamam evlenin iyi hoş ne güzel.
Ama ev sevdası nedir Allahaşkına?
21 yaşında işi yok, askerlik yok, böyle birini eş adayı olarak seçiyor bir de ev bekliyorsun.
Mantıklı mı sence?
Bende tam olarak bunu diyorum 3 yila kadar bu kadar sey olabilirmi diyorum ne yapmaliyiz olmasi icin diyorum

ikinizde cok havaisiniz. sen evlenmeden ev diyorsun bu devirde insanlar evi iki maaslı memurlar bile zor alıyor oda kredi ile.
aile durumu normal ise ev alacak halleri yok düğn bile cok masraf
onunda işi yokmus daha zaten askerlik yapmamıs. bekleyin
hatta mümkünse ayrılın askınız sönmesin sonra sartlar olgunlasınca evlenirsiniz

Hayal perest olan benim o tam tersi o farkinra bunlarin ama ben kalbime daha cok guveniyorum mantigimdan eger biz bi adim atarsak hersey kendiliginden gelir gibi hissediyorum ve inaniyorum buna

Hic mi iyi ornekler yok ki bende bu yuzden borcauz evlenmek iatiyorum diyorum
Milyonda bir iyi örnek de vardır evet ama neden yani?
Onbeş yaşındayken de insan istiyor sevgilisiyle uyumak, sevdiğin sürece bunu isteyeceksin ama bu yüzden o yaşta evlenilir mi?
İlk önce okulun bitsin bir işe gir. Sevgilinin düzenli işi olsun öyle.
İnan ki sevgili olmak kavuşamasan da beraber uyuyamasan da evli olmaktan bir milyon kat daha güzel, daha romantik ve daha seksi.
İşin içine aile problemleri, maddi problemler, ev işi, çocuk girince ne romantiklik kalıyor ne aşk şu bu. Hala seviyorsun birbirini evet ama sürekli stres sürekli kavga...
Bak ben eşimle sevgili olduğumda 14 yaşındaydım, o 16. Ben 24 o 26 iken evlendik. Çooook sevdik birbirimizi. Bunun sadece 2 senesinde aynı şehirdeydik. Sonrasında hep uzaklardaydık. Ben lisedeyken babamın tayini çıktı ilk öyle ayrıldık. Sonra ben üniversitede daha iyi diye başka ilde bir okul tercih ettim. O da İstanbul'daydı oysa, orada da iyi okul çoktu. Uzaktan ilişki yürüttük. Çok özledik, otobüs beklerken çok ağladık. Ama inan ki hepsi çok çok tatlıydı.
Ben okulumu bitirdim, yüksek lisansa başladım, bir sene çalıştım, o da o sırada okulunu bitirip bir buçuk sene kadar çalışmıştı. Paramız birikti biraz. İşimizi düzenimizi kurduk öyle evlendik. Her masrafımızı kendimiz yaptık ve az bir borçla evlendik.
Ve en önemlisi para da değil. En önemlisi büyümek. Evlilik yürütecek olgunluğa erişebilmek. Eşimin 20 yaşındaki haliyle ben evli olmak istemezdim. Benim 20 yaşındaki halimle de o evli olmak istemezdi. O sıralar çok aşık da olsak çok kavga ederdik. Çünkü ikimiz de çok gençtik. Ben mesela gençliğimi yaşama hevesindeydim, o beni kısıtlıyordu vs. Böyle şeyler. O zamanlar kısa kollu giyince kolumu kıskanan surat yapan insan şimdi ne giyersem giyeyim bu konuda karar verecek olanın ben olduğumu düşünme olgunluğuna ulaştı mesela. Şimdi asla karışmaz. Bunlar ufak kavga konuları ama evliliğe olgunlaşamadan girince bunlar büyüdükçe büyüyor.
Evlilik beraber uyumaktan ibaret değil. Buradaki konuları oku biraz.
Lütfen böyle bir hata yapma.
Ben bekledim çok mutluyum, neredeyse hiç sorunumuz yok. Kavga edilecek her konunun kavgasını sevgiliyken yaptık, küstük barıştık, maddi açıdan rahatladık, artık sadece sevgiyle yaşamak kaldı.

Haklisiniz hemde
Cok haklisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…