evlenmek istiyor ama borç var

Ben de çalışıyorum onun fikri şu arabayı satıp borçları kapatacak eşyaları balayı düğün vs beraber ödeyeceğiz. Ama oturmak istediği yer ailesine yakın olmalı bu da ayrı bir sorun arabasız zor benim birikimim var ama ben bana bir bilezik bile takmak istemeyen birine birikimimi sermek istemiyorum

Özgüvenine hasta oldum beyefendinin. Ben seninle evleneceğim tamam mı, o yüzden benim borcum için bla bla.

Borç vardır, baştan konuşulur. Ortak kararınız borcun bitmesini beklemek de olur, beraber ödemek de. Tercih meselesi. Ama söylerken insan biraz mahcup söyler. Senin hak ettiğin bazı şeyleri bu durumda yapamayabilirim, kusura bakma gibi.

Yani ben de düğün vs. şahsen saçma buluyorum, ama düğün yapmayalım çünkü bana masraf düşüncesi de hiç hoş değil.

Not; amiyane bir üslupla yazdım kusura bakmayın ama beyefendinin tavrını hiç hoş bulmadım.

4 ayda bunları mi konuştunuz, şirket kurar gibi.
Şartları da karşı taraf belirliyor birde.

Birikiminizi ona söylediniz mi? Belki de bu kadar çabuk evlenmeyi istemesinin amacı deyim yerindeyse sizin paranıza çökmek ya da evlenmeyip evlilik vaadiyle paranızı almak? Bilemezsiniz ki

Yok hatta hiç istemem demiyosun dedi bu gelenekleri bilmese ok dicem abisi evlenirken ailesi herşeyi yapmış şimdi bana sen bişe isteme diyor ağrıma gitti.

Dugunden gelcek altinlarla borçlarını ödemek niyeti sen de çok masraf yapmayıp altın vesaire istemezsen bu iş hemen kolayı onun istediği gibi kapanır olur biter. Bence de biraz daha düşün sen bunu. ama ben diğer arkadaşların 4 ayda ne evliliği vesaire demelerini şaşırıyorum çünkü insanlar 6 ayda nişanlanıyor nişanlanmakta evliliğe adım zaten yani bunun nesi tuhaf ki

Siz biraz bekleyin,acele etmeyin bence.Ailemin yakınında yaşamak istiyorumla başlamış tanıdıkça yeni bir şeyleri çıkacaktır..Kız tarafı anneme yakın olmak istiyorum dese bir nebze anlıyorum ama böylesini anlamam mümkün değil.

Ya inanın ben işe başladım.İnsanlarla normal arkadaş olup olamayacağımızı bile anlamam 1 yılımı aldı.4 ayda kimse kimseyi tanımaz..Sizin de kafanızı kurcalayan sebepler var ki burda konu açmışsınız. Acele ettirmesine izin vermeyin.

Haklısınız sonuna dek, nihayetinde ne için borç yapmış? Sağlık için değilse bir şekilde kazandığını biriktirmek bir kenara dursun üstüne borç yapmış. E siz o kadar birikim yapmışsınız ama... Yani açıkçası zaten erken de, öyle bir karar verirseniz de o ana kadarki birikiminize dokunmayıp sonrasındakini düğün için kullanacağınızı söyleyin. Birikiminizi de bilezik yerine kenara koyduğunuzu söyleyin. Çünkü beyefendi biraz uyanıklık etmeye niyetli gibi. Kendi umarsızca yaptığı borcu sizin gibi belki evlilikle ilgili başka hayalleri olan kıza yıkması hoş değil.

Dugunden gelcek altinlarla borçlarını ödemek niyeti sen de çok masraf yapmayıp altın vesaire istemezsen bu iş hemen kolayı onun istediği gibi kapanır olur biter. Bence de biraz daha düşün sen bunu
Tavırları bana da böyle düşündürdü malesef altın istemem çok mu absürd ki zaten sembolik bişeyler isterim tutup da 10 bilezik istemem zaten

4 aylık ilişki,hemen evlenmek istiyor,borçları var hmm En kötü senaryo şu olur :Evlenirsiniz,borçlarını birlikte ödersiniz sonra vınn turizm.Bu senaryo hiç aklınızdan geçmedi mi? Günümüzde hangi erkek 4 ayda evlenmek istiyor ?

İlk başlarda nerde istersen orda otururuz senden hiçbişey beklemiyorum derken şimdi buralara geldi zaten bir süre sonra daha neler çıkar kim bilir

Ben erken dedim erken değil yaşımız var diyor hep bu konudan bahsediyor
Siz ne istediğinize karar verin bence.
Karşı tarafın niyeti borçları ödeyecek, kendine esktra masraf çıkarmayacak biriyle hemen evlenmek.

Yok hatta hiç istemem demiyosun dedi bu gelenekleri bilmese ok dicem abisi evlenirken ailesi herşeyi yapmış şimdi bana sen bişe isteme diyor ağrıma gitti.

Abisi ile eşi gelenekçi olabilir, siz ve sevgiliniz olmayabilirsiniz. Biri düğün yapmak ister, diğeri nikah sonrası dünyayı gezmek. Bu durumda önemli olan hem kişilerin hem de ailelerin birbirimizi önemsiyoruz anlamına gelen jestler yapmaları. Bundan kastım da para değil aslında.
Ama sevgilinizin göndermeleri hiç hoş değil. Para meseleleri hassas konular, hassasça konuşulmalı diye düşünüyorum.
Size mutluluklar dilerim.

Haklisin.biz evlenirken benim eşimin 350 bin borcu vardı .

Onu isteme bunu isteme demedi herseyi de aldık konusunu etmedik 10 aylık evliyim borcumuzda az kaldı.

Adam sorunlu galiba ?

Borcun bir kısmını biliyordum ilk ben o kısmı boş bir borç değildi ev kredisi gibi bişey ama kredi kartına tatil borcu falan yapmış 30 bin çok geldi bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…