Borcu bitmeden evlenmeyin kesinlikle.
Sonra evlilik masrafı yeni ev kurma masrafları derken Kendinizi evliliğin tadını çıkarmaya kalmadan borç harç ev idaresi içinde bulursunuz.
Hemde 4 ay yani daha ne bu acele o ayrı mesele.
Çalışıyorsanız sonuna kadar haklısınız. Çalışmıyorsanız da haklısınız ama belli bir ölçüde, nihayetinde borcu olan bir adam olduğu için kapatma ve ev kurma görevi kendisine kalacağı için ona göre düşünüyor, düğünü de yüksek ihtimal altın getirisini düşünüp istiyordur. Ama zaten 4 ay birini tanımak için çok erken. Çalışıyorsanız hemen evlenmekte ve bir şeyleri istememenizi söylemesindeki niyet borcu iki kişi hızlıca aradan çıkarmak istemesi olabilir mi? Bu kadar aceleye getirilmesi mantıklı değil çünkü, iyi niyetli gelmedi bana.
Siz niye para biriktirceniz..Altın, isteme masraflı demiş de bunları zaten erkek tarafı yapmıyor mu? Düğünü düşünmesi gereken de erkek tarafı değil mi?? ( Ben eşlerin ortak olarak giderleri karşılamasından yanayım ama böyle daha 4 aylık ilişkide erkeğin bunu ima etmesi hiç hoşuma gitmedi.Oturan ciddi bi ilişkiniz olsa beraber napcağınıza karar verirdiniz zaten.Sanki biraz emrivaki yapıyor)
Yanlış anlamayın lütfen ama sevgiliniz çalışan bir kadın bulduğu için biraz da ekonomik yönden rahatlamak adına işleri aceleye getiriyor gibi hissettim.Tamamen popomdan da uyduruo olabilirim ama ben olsam asla acele etmezdim.Önce borçlarını kapasın, bu sürede de birbirinizi ancak tanırsınız zaten.
Zaten ben dedim iki altın takamıyorsan neden düğün yapalım o zaman kabul etmiyorBu adamın amacı biran evvel evlenelim de borçları altınlarla kapatayım değilse gel yüzüme tükür
4 ayda bunları mi konuştunuz, şirket kurar gibi.Ben de çalışıyorum onun fikri şu arabayı satıp borçları kapatacak eşyaları balayı düğün vs beraber ödeyeceğiz. Ama oturmak istediği yer ailesine yakın olmalı bu da ayrı bir sorun arabasız zor benim birikimim var ama ben bana bir bilezik bile takmak istemeyen birine birikimimi sermek istemiyorum
Birikiminizi ona söylediniz mi? Belki de bu kadar çabuk evlenmeyi istemesinin amacı deyim yerindeyse sizin paranıza çökmek ya da evlenmeyip evlilik vaadiyle paranızı almak? Bilemezsiniz kiBen de çalışıyorum onun fikri şu arabayı satıp borçları kapatacak eşyaları balayı düğün vs beraber ödeyeceğiz. Ama oturmak istediği yer ailesine yakın olmalı bu da ayrı bir sorun arabasız zor benim birikimim var ama ben bana bir bilezik bile takmak istemeyen birine birikimimi sermek istemiyorum
Yok hatta hiç istemem demiyosun dedi bu gelenekleri bilmese ok dicem abisi evlenirken ailesi herşeyi yapmış şimdi bana sen bişe isteme diyor ağrıma gitti.Özgüvenine hasta oldum beyefendinin. Ben seninle evleneceğim tamam mı, o yüzden benim borcum için bla bla.
Borç vardır, baştan konuşulur. Ortak kararınız borcun bitmesini beklemek de olur, beraber ödemek de. Tercih meselesi. Ama söylerken insan biraz mahcup söyler. Senin hak ettiğin bazı şeyleri bu durumda yapamayabilirim, kusura bakma gibi.
Yani ben de düğün vs. şahsen saçma buluyorum, ama düğün yapmayalım çünkü bana masraf düşüncesi de hiç hoş değil.
Not; amiyane bir üslupla yazdım kusura bakmayın ama beyefendinin tavrını hiç hoş bulmadım.
4 ayda bunları mi konuştunuz, şirket kurar gibi.
Şartları da karşı taraf belirliyor birde.
Siz biraz bekleyin,acele etmeyin bence.Ailemin yakınında yaşamak istiyorumla başlamış tanıdıkça yeni bir şeyleri çıkacaktır..Kız tarafı anneme yakın olmak istiyorum dese bir nebze anlıyorum ama böylesini anlamam mümkün değil.Ben de çalışıyorum onun fikri şu arabayı satıp borçları kapatacak eşyaları balayı düğün vs beraber ödeyeceğiz. Ama oturmak istediği yer ailesine yakın olmalı bu da ayrı bir sorun arabasız zor benim birikimim var ama ben bana bir bilezik bile takmak istemeyen birine birikimimi sermek istemiyorum
Haklısınız sonuna dek, nihayetinde ne için borç yapmış? Sağlık için değilse bir şekilde kazandığını biriktirmek bir kenara dursun üstüne borç yapmış. E siz o kadar birikim yapmışsınız ama... Yani açıkçası zaten erken de, öyle bir karar verirseniz de o ana kadarki birikiminize dokunmayıp sonrasındakini düğün için kullanacağınızı söyleyin. Birikiminizi de bilezik yerine kenara koyduğunuzu söyleyin. Çünkü beyefendi biraz uyanıklık etmeye niyetli gibi. Kendi umarsızca yaptığı borcu sizin gibi belki evlilikle ilgili başka hayalleri olan kıza yıkması hoş değil.Ben de çalışıyorum onun fikri şu arabayı satıp borçları kapatacak eşyaları balayı düğün vs beraber ödeyeceğiz. Ama oturmak istediği yer ailesine yakın olmalı bu da ayrı bir sorun arabasız zor benim birikimim var ama ben bana bir bilezik bile takmak istemeyen birine birikimimi sermek istemiyorum
Tavırları bana da böyle düşündürdü malesef altın istemem çok mu absürd ki zaten sembolik bişeyler isterim tutup da 10 bilezik istemem zatenDugunden gelcek altinlarla borçlarını ödemek niyeti sen de çok masraf yapmayıp altın vesaire istemezsen bu iş hemen kolayı onun istediği gibi kapanır olur biter. Bence de biraz daha düşün sen bunu
4 aylık ilişki,hemen evlenmek istiyor,borçları var hmm En kötü senaryo şu olur :Evlenirsiniz,borçlarını birlikte ödersiniz sonra vınn turizm.Bu senaryo hiç aklınızdan geçmedi mi? Günümüzde hangi erkek 4 ayda evlenmek istiyor ?Merhaba benim 4 aylık bir ilişkim var sevgilim evlenmek istiyor sürekli planlarından bahsediyor. Sorun şu ki onun borçları var ben ilk başta sadece bir kısmını biliyordum zaruri bir borçtu ama 30-40 bin kadar da kredi kartı borcu tarzı borçları varmış bunları kapatmak için de kredi çekmiş tüm borcun bitmesine 1.5 yıldan çok var. Benim için sorun değil bunlar bitince evlenebiliriz ama o beklemek istemiyor bana sürekli para biriktir, altın isteme, pahalı şeyler isteme alt metinli konuşmalar yapıyor. Ben düğün bile istemem önemsemiyorum ama düğün de istiyor. Neyse bana altın eşya alıp almaması umrumda değil ama şimdiden sürekli bunun altını çizmesi kalbimi kırdı haksız mıyım.
İlk başlarda nerde istersen orda otururuz senden hiçbişey beklemiyorum derken şimdi buralara geldi zaten bir süre sonra daha neler çıkar kim bilirSiz biraz bekleyin,acele etmeyin bence.Ailemin yakınında yaşamak istiyorumla başlamış tanıdıkça yeni bir şeyleri çıkacaktır..Kız tarafı anneme yakın olmak istiyorum dese bir nebze anlıyorum ama böylesini anlamam mümkün değil.
Ya inanın ben işe başladım.İnsanlarla normal arkadaş olup olamayacağımızı bile anlamam 1 yılımı aldı.4 ayda kimse kimseyi tanımaz..Sizin de kafanızı kurcalayan sebepler var ki burda konu açmışsınız. Acele ettirmesine izin vermeyin.
Siz ne istediğinize karar verin bence.Ben erken dedim erken değil yaşımız var diyor hep bu konudan bahsediyor
Yok hatta hiç istemem demiyosun dedi bu gelenekleri bilmese ok dicem abisi evlenirken ailesi herşeyi yapmış şimdi bana sen bişe isteme diyor ağrıma gitti.
Haklisin.biz evlenirken benim eşimin 350 bin borcu vardı .Merhaba benim 4 aylık bir ilişkim var sevgilim evlenmek istiyor sürekli planlarından bahsediyor. Sorun şu ki onun borçları var ben ilk başta sadece bir kısmını biliyordum zaruri bir borçtu ama 30-40 bin kadar da kredi kartı borcu tarzı borçları varmış bunları kapatmak için de kredi çekmiş tüm borcun bitmesine 1.5 yıldan çok var. Benim için sorun değil bunlar bitince evlenebiliriz ama o beklemek istemiyor bana sürekli para biriktir, altın isteme, pahalı şeyler isteme alt metinli konuşmalar yapıyor. Ben düğün bile istemem önemsemiyorum ama düğün de istiyor. Neyse bana altın eşya alıp almaması umrumda değil ama şimdiden sürekli bunun altını çizmesi kalbimi kırdı haksız mıyım.
Borcun bir kısmını biliyordum ilk ben o kısmı boş bir borç değildi ev kredisi gibi bişey ama kredi kartına tatil borcu falan yapmış 30 bin çok geldi banaHaklısınız sonuna dek, nihayetinde ne için borç yapmış? Sağlık için değilse bir şekilde kazandığını biriktirmek bir kenara dursun üstüne borç yapmış. E siz o kadar birikim yapmışsınız ama... Yani açıkçası zaten erken de, öyle bir karar verirseniz de o ana kadarki birikiminize dokunmayıp sonrasındakini düğün için kullanacağınızı söyleyin. Birikiminizi de bilezik yerine kenara koyduğunuzu söyleyin. Çünkü beyefendi biraz uyanıklık etmeye niyetli gibi. Kendi umarsızca yaptığı borcu sizin gibi belki evlilikle ilgili başka hayalleri olan kıza yıkması hoş değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?