- 16 Mayıs 2025
- 40
- -1
- 1
- 26
- Konu Sahibi veronika99
-
Ailem sevgilimi seviyor ama evlenme konusunu açınca baygınlık geçiriyorlar. Atanmadan imkansız diyorlarTek yapacağın şey var. Başka bir alanda iş hayatında olmaya devam etmek. Eğer gerçekten sevgilini seviyorsan bu şekilde olabilir. Kafaya taktiğin şey evlenince değişmez bu kesin. Kuzenim 2016 yılında 88 puan ile diyetisyenliğe atanmıştı. Vayy beee. Adalete bak. 89 puan al ve atanama. Atanma puanlarınız çok yüksek . Alımlarınız az. Ben olsam kesinlikle atanma ile uğraşmam. Ömür gidiyor. Atı alan Üsküdar'ı geçerken sen dersle boğuşursun.
Sevgilinle evlilik düşünüyorsan çalışma hayatını birakmaman gerek. Ailenle bu düşüncelerini paylaşmanı dilerim. Onlar daha ufuk açıcı olur. Çünkü tecrübeliler.
Sıkıntı olacağına eminim gibi çünkü insan ailesi ile bile anlaşamıyor Sevgilime başka iş bak diyorum o da haklı olarak parayı bırakmak istemiyor bir de bunu kimseye emanet edemeyiz diyor babası da ben çocuklarım için çalışıyorum ikisini de okuttum biri kendi çalışmak istedi dedi yani iş Sevgilimde istese çalışmazdıBu insanlarin icinde olan sizsiniz. Illa sikinti olacagini dusunuyorsaniz siz atanmis olsaniz da sikinti cikacaktir zaten hic bosuna vakit kaybetmeyin.
Sıkıntı onun aile işi yapması benim hala işte düzenim olmamasıozaman sıkıntı nedir anlamadim tam olarak.sizin issizliginizmi .onada sevgiliniz evlenmeyi dusunurseni size is bulsun
O da böyle diyor annem karışamaz babam karışamaz diyor seni seviyorlar diyor zaten onun şuan birikimi de var yani ailesi çok müdahale edecek tipte değil ama ele karışmadan yüzünü görebilir miyim bilmiyorum arkadaşlarıma bakıyorum hiçbir şey yapmamış aileler bile terörist gibi burdayım sevgilin 9 10 yaşından beri babasıyla çalışmış olsa da sonuçta babasının işi. Ben haliyle korkuyorumİşte herkes öyle olmuyor. Babası zaten başkasını çalıştırsa ona da maaş verecek. Herkes aynı değil. Ama sizin sevgiliniz o tipse onu siz bilirsiniz. Başka patronun nasıl olacağı, işe torpilli yeğenini alınca sizin eşinizi koyup kovmayacağı ne malum. Babası kovmaz en azından. Benim babamın işi dursa gidip neden başkasının yanında çalışayım ki...
Hayır tabii ki yok babası genç daha ama 2. Şube düşünüyorlar o zaman olabilir belki
Ben şuan çalışıyorum yalnız. Asıl karşıdaki bana tepeden tepeden konuşuyor sanki çok iyi durumda. Yani atanamamak benim suçum mu ailem işten çık eve kapanıp ders çalış atan diye tutturmuş durumda ben 26 yaşındayım zaten çalışıyorum ve yüksek lisans yapıyorum. Bu gün 24 saat. Artık ÖSYM için 1 günümü bile feda etmek istemiyorum artık kafam almıyor oluru yok işte. Asıl o kim ki böyle konuşuyor acaba ne başarısı var ne kariyeri var. Sanki ben 26 yaşıma kadar evde koca bekledim. İstesem şimdi de çalışmam. Ailemin durumu az çok iyi 3 senedir çalışmamı istemiyorlar. Ama ben alıştım kendi paramı kazanmayaKonu sahibi amiyane bir tabir olacak ama ne emmeye geliyorsunuz ne gömmeye. Ona yok, buna yok, üstüne milletin çabasını, mesleğini de küçümsüyorsunuz. Siz nesiniz ki derler adama. Diyetisyenliği okumuşsunuz ama resmen beceremem diye çalışamıyorsunuz. İnsanları verdiğiniz listelerle memnun edin siz de, bu sizin için çok zor bir şey değil. Sosyal medyada meslektaşlarınızı takip edin, alternatif şeyler deneyin, bir yol çizin kendinize, çabalayın. Bu kafayla olmaz. Yazık ediyorsunuz en verimli çağlarınıza. Birçok konuda avantajlısınız, değerlendirin bunları. Kimin bekarken 700 bin birikimi vardı ki?
Ben aşığım ama çok seviyorum hem de çok. Mutluyum huzurluyum.Hayat... koca hayat... 2,5 yıl mı yoksa koca bi ömür mü feda edersin?
Sevgilimi tanıyorum ama evlilikler sevgililik gibi olmuyor. 2. Dükkanı açma fikirleri var. Sevgilim de ben çok üzüldüğüm için herkes atanamaz ki boşuna dert ediyorsun diyor istersen doktora yap istersen ofis aç istersen özelde çalış istemezsen evde otur ya da beraber çalışalım diyor. Ben daha önce iyi iki markada çalıştım bu senin yapmadığın iş değil diyor. Neden başkasına çalışalım diyor 2.5 senedir sevgilim 3 4 senedir tanıyorum öyle babasının sözünden çıkmayan biri değil ama babası oldukça sert birisiEkleyeyim, konu sevgilinde bitiyor. Yani sevgilin ana kuzusu, iş bilmez biriyse babasının yanında gününü gün edip tlfnla oynuyorsa evet ailesi karışır. Yok sevgilin işini biliyorsa, hesabını biliyorsa babasının işini büyütür. Burda böyle tanıdıklarım var baba işini büyütüp çok çok iyi paralar kazanıyorlar, ilk söylediğim gibi boş gezenler de var. İster çalış ister ev hanımı ol kısmına gelince benim eşim de böyle demişti, kendisinin eline bakmam için değil, gerçekten canım isterse çalışmamam için. Şuan çalışmak istiyorum ve eşim de çok destek oluyor. En başından beri evde bile otursam kurslara kayıt ettirip programlar öğrenmem için motive etti. Sadece önemli olan sevgilini çok iyi tanıman.
Bunları niye anlattınız anlamadım. Ben size Kpss demedim ki. Çalışıyorsunuz ama işinizi sevmiyorsunuz. Gelen tüm tavsiyelere de bir kulp takıyorsunuz. Bu böyle olmaz ki önce ne istediğinizi bilmeniz lazım. Kaç sene okulunu okuduğu mesleği beceremeyen biri kolejde çalışıyor diye kimseyi hakir görmesin bir zahmet. O en azından İngilizceyi iyi öğretebiliyor ki özel sektörde bile tutunabilmiş. Sizin 89 almanız onun 75 almasından emin olun daha kolay. Öğretmenler sadece gy-gk sınavına girmiyor çünkü.Ben şuan çalışıyorum yalnız. Asıl karşıdaki bana tepeden tepeden konuşuyor sanki çok iyi durumda. Yani atanamamak benim suçum mu ailem işten çık eve kapanıp ders çalış atan diye tutturmuş durumda ben 26 yaşındayım zaten çalışıyorum ve yüksek lisans yapıyorum. Bu gün 24 saat. Artık ÖSYM için 1 günümü bile feda etmek istemiyorum artık kafam almıyor oluru yok işte. Asıl o kim ki böyle konuşuyor acaba ne başarısı var ne kariyeri var. Sanki ben 26 yaşıma kadar evde koca bekledim. İstesem şimdi de çalışmam. Ailemin durumu az çok iyi 3 senedir çalışmamı istemiyorlar. Ama ben alıştım kendi paramı kazanmaya
Ailemin durumu da iyi. Zaten 3 lisans okumuş olacağım. Tekrar hazırlanırım. Olay aşık olmam. Seviyorum eski ilişkilerimi düşününce özellikle. Ya da arkadaşlarıma baktıkça. Beni el üstünde tutuyor üstüme titriyor beni tanıyor. Ailemden kalacak mal var Ailemin miras geliri var. Ama ben küçük yaştan beri çalışıyorum zaten. Evlilik olmasa da bu şekilde yaşayacağım ama artık evlenmek istiyorum ben de. Ailem iyi aramız vs çok şükür ama klasik Türk ailesi. Beraber tatile gitmemiz aynı evde kalmamız problem. Benim derdim onun aile işi benim işim. Sevgilim de bunu anlamıyorÖyle de hayatını başka bir insana ve başka bir aileye endekslemek hiç doğru bir karar değil gibi.3,5 sene sonra bir sorun çıktı diyelim? O zaman ne yapacaksın? Kendi işini yapmadığın için deneyimin de olmayacak? Bu yaşa kadar ne yaptın diyecekler?.Bu evlilik meselesi olmasa sen ne yapacaktın? Buna göre davranmalısın bence.evliliğin garantisi mi var?Hem ev hanımı oldun diyelim? Bunalıma girmeyecek misin?. Karın tokluğuna yaşamak değil ki mesele?insanlar imalı imalı konuşacak, küçümseyecek. Keşke bu durumu daha erken analiz edip, ona göre bir B planı yapsaydın.ben öyle yapmıştım.baktım ilk okuduğum bölümden atanacakmış yok başka bir bölüm okudum 26 yaşında atandım.bir seçeneğe fazla kapılıp seneleri harcamışsın.evlendikten sonra kendi işime bakarım birşey farketmez diyorsan olabilir ama gördüğümüz üzere o iş pek öyle olmuyor.hem zihniyet açısından uzaklaşılıyor hem kaynana, elti, görümce çatışması derken günler gelip geçiyor.eee bir de sözde sürpriz hamileliği falan filan....ondan sonra 2 küçük çocukla bilmem ne yapabilir miyim cart curt.
Benim işimi beceremediğim nereden çıktı ki? Evet işimi sevmiyorum ama çalışıyorum. Ben milletin evinde değilim. Tüp mide oluyor yiyor bana yiyince yedim hehehee diyor. Diyetisyenler sadece kilo verme için yok. Ben de bilirim 400 kalori verip milletin metabolizmasını hiç edip 80 kilo kadını 65 yapıp 1 senede 95e çıkartmayı. Ya da sosyal medyada ebesinin gözü detoksları yazmayı. Şartları iyi olduğu için çalışıyorum. Bir de onun mesajlarına bakın o da özelde Ben de. Ama o işim garanti benimle aynı şartlarda değil öyle böyle demiş. İstesem şimdi de çalışmam. Sevmesem yüksek lisans neden yapayım tezle uğraşayım. Ben bilimini seviyorum. Ailem atan atan diye başımın etini yiyor. Olmayınca olmuyor işte kapasitem bu kadar istediği şehirler 97 98. Ülkede işsizlik sıkıntısı var. Bu sene 10 iş görüşmesi yapmışımdırBunları niye anlattınız anlamadım. Ben size Kpss demedim ki. Çalışıyorsunuz ama işinizi sevmiyorsunuz. Gelen tüm tavsiyelere de bir kulp takıyorsunuz. Bu böyle olmaz ki önce ne istediğinizi bilmeniz lazım. Kaç sene okulunu okuduğu mesleği beceremeyen biri kolejde çalışıyor diye kimseyi hakir görmesin bir zahmet. O en azından İngilizceyi iyi öğretebiliyor ki özel sektörde bile tutunabilmiş. Sizin 89 almanız onun 75 almasından emin olun daha kolay. Öğretmenler sadece gy-gk sınavına girmiyor çünkü.
Evet ama puanlar da yüksek az kişi alınıyor 99 bile gördüm 95e bile düşmüyor kolay kolay. Olsa atanırdım ama olmuyorAslinda kpss ile bir hastaneye atansaniz ya da üniversite hastanelerinde falan calissaniz daha rahat edersiniz diye dusunuyorum. Hastanelerde dietisyenlik oldukca rahat gozukuyor bi danisan olarak gozlemledigim kadariyla
Yaptığınız listeleri insanlar beğenmiyormuş, oradan bu kanıya vardım. Çeşitlendirin, dünya kadar tarif var. Yenisi de oluşturulabilir. Bir sürü yiyeceği kombin edebilirsiniz kalori hesaplamasıyla. Sizin için zor şeyler değildir eminim.Benim işimi beceremediğim nereden çıktı ki?
Liste yazmıyorum günlük takip ediyorum sadece ayrıca tüp mide ne gibi liste olabilir yok işte yok belirli şeyler var geneli Shake. Benim sorunum bu işte maalesef para için bu işi yapıyorum hastalar yabancı ve almancı. Ameliyat olmadan önce hepsi karar alıyor ama sihirli değnek sanki. Saçım dökülüyor bu vitamini iç içemem su iç midem büyür. Bu ortamda maaşıma şükür ediyorum sadece. Ben de isterdim tüp mide olmasın sağlıklı listeler yapalım ama yok. Obezitede Ameliyatlarında durum çok daha farklı. Eski işimde çalışsam şimdiye belki bölge müdürü vs olmuştum onda da kasiyer olmak için mi okudun mesleğini yap diye diye istifa ettim. İyi de kazancım vardı. Tek iyi yönü yatakta mesajlaşma. Şuan takibimde 25 hasta var. Yüksek Lisans yaptım tecrübem var özel hastaneye gidiyorum asgari kreşe gidiyorum asgari gıda fabrikaları vs hep referans. Gerçekten bunaldım. Evlenmek istiyorum ama her şeyi daha da mahvederse bu sefer biz dedik olacak. Ailem başkalarının hatalarının faturasını bana kesiyorYaptığınız listeleri insanlar beğenmiyormuş, oradan bu kanıya vardım. Çeşitlendirin, dünya kadar tarif var. Yenisi de oluşturulabilir. Bir sürü yiyeceği kombin edebilirsiniz kalori hesaplamasıyla. Sizin için zor şeyler değildir eminim.
Ayrıca insanlar üzerinde sihirli değnek etkisi yaratamazsınız zaten. Birileri sizden bunun için hesap soramaz. Bu durumu yönetmek bu kadar zor olmamalı. Başaramıyorlarsa bu onların problemi. Daha önce kaç diyetisyen tecrübem oldu, bir kere bile kilo veremediğim için onları suçlamadım. Ben öğretmenim, düşük not alan öğrenci ya da velisi bana gelip hesap sorup sen başarısız bir öğretmensin mi diyecek yani? Bi tarafımla gülerim. Ben bunun için niye mesleğimden soğuyayım? Yüksek not alan, coğrafya öğrenen dünya kadar öğrencim var. Bence çok takılmayın böyle şeylere. Kendinizi geliştirmeye bakın.
Diyetisyenlik öyle ya.bizim de bir arkadaş sonradan diyaliz okudu da öyle atandı.siz 3 lisansta da gelecek görmediniz mi?Evet ama puanlar da yüksek az kişi alınıyor 99 bile gördüm 95e bile düşmüyor kolay kolay. Olsa atanırdım ama olmuyor
Kiz puanın 89 ama bak sen hükumetin olayını anlamadin her seçimde çok atama yapar mutlaka tekrar gir 2026 da al.puanini kenara koy mutlaka atanirsin ben de fizyoterapistim ben de 88 aldım ama gireceğim yeniden mutlaka puanın köşede dursunAçık olması için söylüyorum obezite ameliyatı yapan bir doktorun koordinatörüyüm onun diyetisyeniyim yani kendi ofisim vs yok birine bağlıyım. Sevgilim de atanma puanları yüksek 2 senede bir ne yapacaksın hayat akıyor diyor. Bizim bölümde puanlar 95 üstü. Kendi işini açacak aslında. Ailesi kuyumcu. Ben de mağazalarda çok çalıştım. Müdürlük yaptım. Bölüm bitince kendi alanımda çalışmak istedim ama mümkün olmadı. O da istiyorsan doktora yap istiyorsan özelde çalış istemiyorsan evde otur beraber çalışalım diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?