evlenmekten vazgeçiyorum

incimcimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmacaba bu incimcim bnei hatırlar mı

Burda yazdıklarından hiç böyle bir sorunun olduğu anlaşılmıyor..
Ne güzel derdini anlatıp iletişim kurabiliyorsun.. Demek gerçek hayatta da
bunu başarabilirsin..
Kendine inan ve sakın bunun için nişanlından vazgeçme sonra çok mutsuz olursun..
Mesela bir sabah uya ve kararlı ol nişanlının ailesini ara hal hatır sor kapat uzatmana gerek yok
geçiyordum uğradım de uğra bunlar nişanlını da mutlu eder seni de.. Başta utan sıkıl,saçmala
zamanla bir bakcaksın alışmışsınn..Biliyomusun ben kayınvalideme anne dediğimde kendi sesimi
zor duyardım evlendim 1 ay oldu bir kaç gün aynı evde kaldım artık çok rahat diyorum
zor gelmiyor insan alışıyor bunlara zamanla
Bir de tek başına olma önceleri ya bir yakınınla yap bunları ya da nişanlınla..
Nişanlına desteğine ve anlayışa ihtiyacın olduğunu anlat bu sebepten kötü olmayın değmez

Tebrik ederim, bunu başarmak kolay olmasa gerek.
Siz terapi desteği aldınız mı?
Ya da neler yaptınız?

kızlar aldım randevumu gidicem inş ama daha 2 gün var inş ümidim kırılmaz

Lütfen ümidini kırma, ben başaracağına inanıyorum. Doktora gittikten sonra, doktorun ne teşhis koyduğunu veya ne dediğini yazarsan sevinirim.
Sana onunla ilgili şeyler yazmayı düşünüyorum. (Şu an yazmıyorum çünkü doktorun koyduğu teşhis önemli)

Tebrik ederim, bunu başarmak kolay olmasa gerek.
Siz terapi desteği aldınız mı?
Ya da neler yaptınız?

bunun hastalık olduğunu bilmiyordum
bütün bu yaşadıklarımı utangaç olmama bağladım
herkes mükemmel sen değilsin tarzında düşünceler
aslında kimse mükemmel değildir
benim diğer insanlardan üstün olduğum noktalar elbet vardı(r)
önemli nokta bunun farkına varabilmek
kalabalık ortamlara girerek bunu aştım
ilk başlarda kendimi sinmiş şekilde soyutladım kalabalık içinde yapayanlız kalmış gibi
baktım olmuyor kendimi kanıtlama bende buradayım demeye başladım
birde şu var konuşmayan toplumda kaynaşmayan insanı dışlıyorlar kaale almıyorlar
bu çok canımı sıkmıştı
terapi desteği almadım çünkü hastalık olduğunu bilmiyordum
bunun hastalık olduğunu öğrendiğimdede zaten bende bazı şeyler şekil değiştirmeye başlamıştı
kendi kendime motive ettim hepsi bu
hala korkularım benimle tam olarak bundan sıyrılmış değilim
bunun içinde zamana ve olgunlaşmaya ihtiyacım var sanırım

dün kayınvalidemdeydim biraz rahatlatmaya çalıştımkendimi tane tane yavaş yavaşkonuştum gayet iyiydi tabi evde misafirleri olmadığı sürece

çok iyi çoookk:)aferin balımıza:)çokkk daha güzel olcak sen gör bak:)yeter ki ii düşün hayrlısını iste :) gün bizimiçin güpgüzel doğcak:))

çok iyi çoookk:)aferin balımıza:)çokkk daha güzel olcak sen gör bak:)yeter ki ii düşün hayrlısını iste :) gün bizimiçin güpgüzel doğcak:))

:) çok teşekkür..ama daha ilerisi için cesaret bulamıyorum.o kdar şey düşünüyorumki şimdi diyorum bizim düğünden sonra bayram var toplanıp temizlik yapıyolar ben nasıl gidicem akrabalarıyla nasıl konuşacam falan filen

randevumu aldım ama cumartesi ye erkene almak için ugraşıyoruz ve o saçma sapan düşünceden vazgeçtim yani evlilik hazırlıklarına devam ve hatta balayı oteli bakıyoruz :)

yasasınn balayı demek:) hadi bakalım aksam haberdar et bizi:))

kızlar gittim bugün doktora yogun kaygı sorunun var dedi 2 ilaç verdi sonra psikologa yönlendirdi beni onunla da konuştuk 15 gün sonraya gün verdi neden korkuyosun sorunun neyse başlıklar halinde yaz gelirken dedi genel olarak böyle

pekala:)gözümüz aydın olsun cnm öncelikle baslanmıs iş bitmişten sayılır ilaçarını güzelce kullanmaya basla azcık rahatla bakalım sonrada 15 gn sonra tekrar gidilcek nasılsa:)bu süreyi mutlu geçirmen lazım tatlım cünkü en cok canını skan sey halloluyo hayrısıyla:)sen düğün hazırlıklarına son hız devam et bakalım:))

benim eşimde sosyofobik ve işin tuhaf tarafı o bir doktor akşama kadar 200 hastaya bakıyor ve bu onun için tam bir işkence. misafir sevmez misafirliğe gitmez. düğünümüzdü ilk dans için bir ordu insanla onu ikna ettik zavallım ilk dansta okadar terlemiştiki onun sorununu ilk defa yakından kavrayabildim. şimdi ben onun için şunu yapıyorum çok sevdiğim insanları onun hakkında hep güzel düşüncelere sahip olduğunu işliyorum iyi bir dost güvenilir hoş sohbet olduklarını yavaş yavaş ama sonra bir kişi olarak yemeğe çağırıyourm. ani kalabalık onu çok rahatsız ediyor. sonra kendide sohbete katılıyor felan felan. şimdi tatile gidebiliyoruz. inanmayacaksınız ama balayında gttimiz otel inanılmaz kalabalıktı restauranttan içeri girerken duruyordu adım atamıyordu. hadi herkes senin gibi herkes yemek telaşında ve kimse seni tanımıyor deyip içeri alabiliyrdum. durumunuzdan eşinize bahsedin oda benim gibi sizi anlayışla karşılayacak ve çözümsel sonuçlara gidecektir. şimdiden sağlıklı bir hayat ve güzel bi düğün diliyorum sana

kızlar biliyorum bana çok kızacaksınız ama günlerdir araştırıyorum bu konuyu doktora da gittim ve uzman bi kaç kişiyle de konuştum aklımı kıurcalayan şeyler vardı.doktor ilaç yazdı ve o ilacı araştırdım çok yan etkisi olan ve 2 veya 3 yıl kullanmam gereken bi ilaç ve bırakılması da sancılı bi süreç alıyo ve kullandığım sürece olumsuz bi kaç degişiklikte olacakmış bi kaç uzmanla daha görüştüm ve sosyal fobinin ilaçtan çok kendinde bittiğini söylediler ve kendimi dinledim dün sorunum ne dedim ve düşündüm ki aslında bir işim olsa kendime güvenim daha artacak ve sanki bu sorunum ortadan kalkacak veya biraz daha sosyalleşsem daha iyi olacagım gibi geldi çünkü ben çok uzun yıllar önce yine bi ilaç kullanmıştım ve bırakamadım mahvoldum ilacı kullanmazsam beynim uyuşuyodu ve yine öyle bi gündü ama sonraki gün hayatımda inanılmaz bi degişiklik oldu ve ben ilacın o etkisini bir günde sildim ve hiç istemedim yutmayı aslında o zaman bana bir dersolmuştu yani bence herşey insanda bitiyo yani en azından bu rahatsızlık için dünden beri bazı şeylere daha dikkat ediyorum dün alışveriş yaptım ve dükkandaki bi çok kişiyle muhatap olmaya çalıştırdım kendimi.kendi alanımla ilgili bi sorunu vardı kadının birinin başka bi kadına soruyodu ben gittim yanına ve dedim sorununuz ne yani ilk adımı atmaya başladım bilmiyorum belki yanlış yapıyorum ama şimdi içime yatan bu nişanlımlada paylaşıcam bu konuyu ve ondan da bana destek olmasını istiycem

kızcak ne var:)ne güzel baslamıssın cok hos:) ilaçları kullanmıcak mısın yanişimdi?

hayır kullanmıycam biraz zorlanıcam ama bence bu şekilde daha iyi gibi geldi çünkü verdiği ilaç baya yan etkisi olan ağır bi ilaç düğünüm var yani yaşanacak güzel günlerim var inş Allah izin verirse yani etrafa boş gözlerle bakmak istemiyorum

bence psikoloğa gitmeyi ihmal etmeyin. adım atma motivasyonunuzu da hastaneye gitmeniz sağladı bence. bu motivasyonun sürmesi için gitmeniz yararınıza olacaktır.

evet ilacı kullanmasan bile mutlaka doktora devam et:)hersey daha güzel olcak hayrlısıyla:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…