Evlenmekten vazgeçmek üzereyim

socialscientist

Huysuz Şirin Emma
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2019
4.214
9.023
158
Erkek arkadaşımla ramazan sonrasında nişanlanacağız. Aileler, nikah tarihi vs her şey hazır. Birlikte yaşıyoruz 6 7 aydır ikimizinde çalıştığı şehirde.

Erkek arkadaşım kış iznini kullanıp 1 haftalığına ailesinin yanına gitti. Ben daha yeni araştırma görevlisi olarak atandığım için henüz izin kullanamıyorum normalde birlikte giderdik. Bu ayrı ayrı izne çıkma durumu sizce makul mü? Bana bir garip geldi beni burada bırakıp gitmesi.

Sorunun temelinde bu var aslında https://www.kadinlarkulubu.com/foru...-var-mi-yoksa-ben-mi-memnuniyetsizim.1116357/ bunu çözümleyemediğim için öfkeliyim her şeye takıyorum

Izne çıkarken siz uygun olsaydınız zaten beraber gideceğinizi belirtmişsiniz...başlıktaki vazgeçme meselesini anlayamadım ?

Sırf bunun icin evlenmemeyi düşünüyorsaniz, bence hiç bu nisan olayına girmeyin derim.
Sırf bu değil tabiki genel olarak aile olmakla ilgili sorunları olduğunu düşünüyorum. Mesela akşam beraber benle yemek yemeği bana lütuf olarak görüyor falan normalde yapmazmış.

Daha nişan bile yapmamışsınız neden ailesine birlikte gitmek istiyorsunuz ki?ilerde bol bol gidersiniz nasip olursa.bunun için mi evlenmekten vazgeçiyorsunuz? Bahane mi arıyorsunuz diyesim geldi aslında ama demeyeceğim :)

Ailesine birlikte gitmek istemiyorum iznimizi aynı anda kullanmak istiyorum. Ama izinde onun ailesi uzakta olduğu için genelde oraya gideriz kendilerini de çok severim. O yüzden birlikte giderdik dedim

Sırf bu değil tabiki genel olarak aile olmakla ilgili sorunları olduğunu düşünüyorum. Mesela akşam beraber benle yemek yemeği bana lütuf olarak görüyor falan normalde yapmazmış.

Normalde nerde yemek yiyormuş? Çatıda mı? Aynı evde yaşıyorsunuz sonuçta

Normalde nerde yemek yiyormuş? Çatıda mı? Aynı evde yaşıyorsunuz sonuçta
akşam yemeği yemezmiş bazen. Çay da içmezmiş ben istiyorum diye yapıyormuş. Bir tartışma sırasında ben de senin için bunları yapıyorum dedi bana. Benim için bunlar aile olmanın gerekleri. Beraber sofraya oturmak, çay içip dertleşmek sohbet etmek vs..

Adam problemli desenize. Bu adam neden bir dag başında tek başına yaşamıyor ki...

Bı önceki konuyuda detaylı olmasa da hatırladım bence siz nişanı erteleyin ve aynı evde yaşamayı bırakın biraz ara verin daha net düşünürsünüz kendinize o adam gerçekten hayatım için önemli mi ben evliliğe hazır mıyım diye düşünün.

Sadece bu konuyu değerlendirecek olursam. Henüz evli değilsiniz daha önce de söylemiştim aynı şeyi imzayı atınca herşey değişiyor çünkü o bir başka sorumluluk. Şuan kız arkadaşını bırakıp ailesinin yanına gitti ama evlenince mantıklı geliyo mu size ?

Eski konunuza da yorum yapmıştım.erkek arkadaşınız makul davranıyor.siz bahane arıyor gibisiniz.

Lütuf olarak gördüğü konu ise daha alisamamasindan olabilir birlikte yaşamaya.zaman gerekebilir.ben de evliliğimin başında uyurken sarılmasını istemezdim.uykuya geçemezdim.simdi de sarilmadan uyuyamıyorum.aliskanliklarin değişmesi zordur süreç ister..ben problem göremedim

Her konunuza aynı yorumu yapıyorum sanırım. Erkek arkadaşınız normal, anormal istekleri ve beklentileri olan sizsiniz. Evlenmekten vazgeçmeniz ya da ertelemeniz mantıklı bir karar bence.

İnsanlar aileleriyle yalnız zaman geçirmek ister, kendi kendilerine yalnız zaman geçirmek ister. Evlilik/ilişki her yere göbek bağıyla bağlıymış gibi beraber gitmek, her boş zamanı birlikte geçirmek, sofraya birlikte oturmak ve birlikte çay içmek demek değildir. Evliliğin gerekleri kısmını ve evlilikten beklentilerinizi tekrar gözden geçirin derim ben.

bu konunuzda sıkıntı yok.
sizin genel olarak kendi problemleriniz var. bunun için destek alın.
ama bu çocukla evlenmeyin.
insan güvenip bununla iki adım atmaz.

Gelmiyor sorun burda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…