• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeli miyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sakın böyle bi hataya düşme hem sen çok küçüksün hemde sevgilin çok küçük.bir erkek için 20 yaş nedir evlenmek için.sevgilinin durumu iyi degil ailesinin iyi! Aileside okulu bitmeden onay vermez demişsin ya izinsiz evlendiği için kızıp muslugu kapatırlarsa! İki çocuk napacaksınız.hayatı kolaymı sanıyorsunuz.

Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum ancak Şu özet kısmını düzeltmek istedim önce Allaha güven sonra kendine. Cünkü Allah kimseyi yarı yolda koymaz.

Teşekkür ederim . Muhakkak Allah en güvenilirdir .ben yarı yolda bırakır gibi bir niyetle söylememiştim. Allah'tan sonra insan kendine güvenmeli o anlmda söyledim

Teşekkür ederim . Muhakkak Allah en güvenilirdir .ben yarı yolda bırakır gibi bir niyetle söylememiştim. Allah'tan sonra insan kendine güvenmeli o anlmda söyledim
Anladımmm sanırum yanlış yazmışsınız :/ kusura bakmayın yanlış anladım yada. Aynı şeyi demişiz aslen

Evlilik basit birsey degil ,cok fazla sorumluluk olacak hele birde hemen hamile kalirsan ogrencilik hayatinda bitti surdurmen cok zor.. Ayrica kaçarak evlenip butun guzel seylerden vazgececeksin gelinlik giymek , dugun yapmak vs.

Yanlis bir dusunce kaçmayin tabiki

Yapma sakın. Ama anneni karşına alıp bakın sabrım çok zorlanıyor üniversite okuyorum koca kız oldum lütfen saygı çerçevesinde birlikte yaşayalım sizden uzaklaşıp kopmak saygımı kaybetmek istemiyorum çalışıp evden ayrılmayı bile düşündüm bu davranışlarınız yüzünden ama sizi çok sevdiğim için hemen uçup gitti beni çaresiz bırakma diyebilirsin. Ben olsam derdim bunu faydası da olacağını düşünüyorum.

Çok küçüksün gerek yok böyle atraksiyonlara.yaşının gerektirdiği gibi yaşa ve okulunu bitir.

Bikere sevgilin babadan miras bi ocakla gelecegine guvenmesin.
Senin ailen neysede siz kacinca sevgilinin ailesi el ayak cekse kalakalirsiniz maddi konudan.
Ayrica onun ailesi destekliyorsa kacmak neden? Demekki desteklemiyorki kacmayi degerlendiriyorsunuz. Sunuda dusunun o zmn; nerye kacicaksiniz?
Ailesi( simdilik) desteklemezken bir gun senin elinden tutup baba evinin kapisina dikildiginde " biz kactik" diye,senin zoruna gitmezmi desteklemeyen kisilerin evine muhtac olmak?

Mantigini kullan. Evlilik sihirli bi degnek degil. Asil mevzu o imzalari caktiktan sonra basliyor. Milli piyango gibi kapali kapalari acmiyor evlilik asla.
Su an okuyosun ve baska bi sehirdesin sanirim ailenden. Ne kdr zarari dokunabilirmi ailenin sana? Oysaki evlendikten sonra 1 degil 2 degil, esinin tum sulalesiyle muhattap olucaksin. Gelin olmak kolay degil hic.

Tum bunlari gectim. Kendi ayaklarinin uzerine bas diye bosa demiyorlar. Simdi sana " ya bosanirsan ne yapicaksin issiz gucsuz" diye konuya girerdim ama goruyorumki ayaklarin yerden kesilmis asktan. O zmn senin anliycagin dilden konusalim ;" evlenince esinin isleri iyi gitmezse, sen nasil destek sagliycaksin? Hayat musterek. Hadi iyi gitti diye varsayalim isler, yine tek maasla ev gecindirmek olasi degil, sen nasil destek sagliycaksin?"

Baba evinden koca evine kaçıp bi vesayetten diğerine geçme. Evlenecek kadar gözün karardıysa okuldan arkadaşlarınla eve çık. Ankara'da ucuz Evler vardır öğrenciler için ben okurken dört beş kişi aynı evde yaşatdıl eğlenceli de olurdu. Evlenme sakın çok pişman olursun. Gençliğin gider valla

Peki diyelim evlendiniz bu adam da olmadı ne yapacaksınız once okulu bitirin ...yağmurdan kaçarak doluya yakalamayın

Erkek arkadaşının ailesi izin vermiyor, ama maddi durumu da iyi. kaçtığında izin vermeyen aile erkek arkadaşının maddi durumuna el atmayacak mı ? nası bi sığ düşünce bu ?

ilk üç sayfayı okudum ve butun bayan arkadaşlarımza katılıyorum sakın kaçarak evlenme sakın diyorum

Merhaba kızlar 19 yaşında ankarada dört yıllık bir bölümde okuyorum. İkinci sınıfa geçtim. 1 yılı geçen aşk dolu çok güzel bir ilişkim var. Ailemle aram pek iyi değil zaman zaman bana şiddet uyguluyorlar evimizden kavga eksik olmaz hakaretler küfürler ... erkek arkadaşım da artık bu duruma dayanamıyorum onun da ailesi okulı btmeden evlenmesine izin vermez benimde . Kaçalım diyor. Maddi açıdan sokıntımız pek olmaz onun maddi durumu iyi. Herşeyin üstesinden gelebiliriz. Ben sadece ailemi üzmek istemiyorum ama bir yandan da kurtulmak artık sevdiğim adama kavuşmak istiyorum. Bana bi akıl verin

Ben sadece ailemi üzmek istemiyorum ama bir yandan da kurtulmak artık sevdiğim adama kavuşmak istiyorum. Bana bi akıl verin[/QUOTE]

BUrada çelişmiyormusunuz ?
Ailenizin şiddet uyguladığından bahsetmişssiniz.
Bukadar kötü bir aile ise zaten kötü diyip onları üzmekten korkmazsınız demekki okdar kötü değiller.
Birde şuanki öğreminizi karşılayan onlar değilmi demekki duyarsızda değiller.
Lütfen kaçma isteğinizi ailenize bağlamayın sadece herşey olup bitsin karısı olayım olayına bağlayın.
Size şunu diyebilirim yaş 19 ve tam 10 yıl sonra hayat size bu kadar PEMBE olmaz.
Kendinize bu hatayı yaptırmayın.
Çok istiyorsanız aileleri tanıştırın ve nişanlılık süreci geçirin tanıyın olabildiğinizce birbirinizi derim.

Asla ama asla evlenme, böyle büyük bir kararı vermek için 19 çok ama çok erken bir yaş, önce okulunuzu bitirin ve diplomanızı alın, diplomayla bile iş bulmak zorken bu şekilde çok zorluk çekersin ama tahminim o ki burada yazılanları dinlemeyeceksiniz.
Şöyle değerlendirebilirsiniz, evlenmek mi istiyorsunuz ? Bunu 4-5 sene sonra da yapabilirsiniz (okul bitince) ama kaçarsanız hem ailenizle aranızı açacaksanız hem okul aksayacak vs, ileride yapabileceğiniz bir şey için telafisi olmayan adımlar atmayın derim.

Ben zaten kesinlikle olmaz dedim reddettim yine de bi düşün değerlendir dedi acaba o mu haklı diye açtım başlığı
Sevgilin ultra cahil bi insan.Mesele senin ailenden şiddet gormense versin paranı seni özel bi kız yurduna yerlestirsin madem.
Ama yok hemen evlilik tek çözüm bu mu sence ?
Hormonlar tavan diye sırf rahat seviselim diye iki genç insanın bu denli önemli kararlar alması çok manasız açıkçası.

Saçmalama kaçmak çözüm değil eğer ailelerden onay alırsanız evlenin ama sakın kaçma o annenin babanın göz yaşı içinden bir ömür çıkmıyor kaçmış biri olarak söylüyorum hala vicdanen rahat değilim mesela ben ara sıra içime oturuyor babam senin kızında sana yapsın dedi bana hamileyim ve kızım olacak o kadar.korkuyorum ki ben mutluyum kaçmasını geçtim ama kaçıp da mutlu olamazsa çok üzülürüm

Merhaba kızlar 19 yaşında ankarada dört yıllık bir bölümde okuyorum. İkinci sınıfa geçtim. 1 yılı geçen aşk dolu çok güzel bir ilişkim var. Ailemle aram pek iyi değil zaman zaman bana şiddet uyguluyorlar evimizden kavga eksik olmaz hakaretler küfürler ... erkek arkadaşım da artık bu duruma dayanamıyorum onun da ailesi okulı btmeden evlenmesine izin vermez benimde . Kaçalım diyor. Maddi açıdan sokıntımız pek olmaz onun maddi durumu iyi. Herşeyin üstesinden gelebiliriz. Ben sadece ailemi üzmek istemiyorum ama bir yandan da kurtulmak artık sevdiğim adama kavuşmak istiyorum. Bana bi akıl verin
sakınnnnnnnnn SAKINNN SAKINNN.....ANNEM HEP DER VE DOĞRU DER KENDİ PİSLİĞİN ELİN PİSLİĞİNDEN İYİDİR DİYE..YAPMA GÜVENME.

Kendisi benden 1 yaş büyük o da okuyor. İşi şuan yok ama aktif hale getirebileceği bi mermer ocağı var
Ayyy anladık mermer ocağı var... Kapısını açıp, önünü süpürüp bir de sandalye atınca olmuyor o işler...
Daha 21 yaşında. Deneyim yok, tecrübe yok... Piyasa kurt dolu... Mermer ocağı gider üstüne de 40 ocakta borç kalır..
Ne kolay öyle... Kilidi açıp para kazanmak...
Okulunuzu bitirin, ailelerinizin rızasını alın... Biraz daha büyüyün...

Benzer, daha fena şeyler yaşadım evde. Ama bu yaşında, mesleğin & mesleki deneyimin olmadan evlenmeyi düşünme sakın. Hayat tahmininizden daha zor. Bu yaş çok erken evlilik için. Büyüdünüz sanıyorsunuz, ben de öyleydim, tüm dünyanın yükünü taşıyabilirim yeter ki aşk olsun diyor ınsan o yaşta ama şimdi bakıyorum da ne kadar küçük yaşlar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X