Evlenmem için yapılan baskılar :)

Oncelikle, bu tur sorularin kotu niyetle, ya da can sIkmak icin soylenildigini dusunmuyorum.

23 yasindayim, evlenen yakin arkadaslarim oldu, hatta cocugu olan da var. Bana da ara sira soruyorlar bende var mi birsey diye. "Yok, rahat batmadi daha" deyip guluyorum. Bekarlik sultanliktir hakkatten bence. Evlenmeye hic niyetim yok, olursa da en erken 28 yaslarinda filan evlenmek isterdim.
Benim icin evlenmek matah birsey degil, tam tersine insani kisitlayan birsey. Etrafimda keske daha erken evlenseymisim diyen, evlendigine cok memnun olan pek kimse ne gordum ne duydum. Evlenip, bekar halinden daha mutlu olan cok az insana rastladim. Velhasil, evlenmeye hic niyetim yok, boyle cok mutluyum.

bekarlık sultanlıktır.evlendikte ne oldu...tüm geceyi ağlarak geçirdim...inşlh bu gece bu evde son gecemdir bir daha dönmem..keyfini sürün arkadaslar ya bekarlığın

Degil 22 , 32 bile olsan takılacak bir konu degil. Çağımızda artık erken evlilik pek makbul görülmüyor.

Ben oyle diyenlere , ömür boyu o adamla olacam zaten, ne kadar geç olursa o kadar iyi; derdim.

27 yasında evlendim. Ama keske biraz daha bekleseydim diyorum .

Kimilerine gore gec,kimilerine gore erken gelen evliligin tercihten cok kader kismet olduguna inaniyorum.24 yasimda evlenicem kismetse yaza :) ama dogru insani tanidim,universite bitti,askerlik falan derken bizi baglayan baska hic birsey kalmadi.eger ben yuksek lisans yapmayi secsem erkek arkadasimda secerdi 3sene kadar ertelemis olurduk ama dugun evlilik icin falan degil ha sadece baska bi kariyer planiydi kafamdaki :) sadece ufacik bi tercihle hayat baska yonlere goturuyor iste bizi ama olaylar bu sekilde gelismese bizim kismetimiz baska bi yasimiza denk gelseydide problem olmazdi.hersey bizi hayatin nereye goturduguyle ilgili.bi de ben mezun oldugumda "ee nezaman evlenceksin,damat var mi damat" diyenlerin hepsi bi anda "e cok erken evleniyosun" demeye basladi :) insanlari anlamasi da oldukca zor.hersey kader kismet,30lu yaslarda bekar cokta memnun acelesi olmayan insanlarda taniyorum,zaten mesele dogru adamla dogru kadinin birbirini bulmasinda yoksa yas kac olmus,elalem ne demis hepsi cok bos.

aman insanlar bir garip işte. hatırlıyorum da ben 18 li yaşlarındayken insanlar çok sorarlardı. ne zaman evleniyorsun erkek arkadaş buldun mu diye. şimdi geldik 26 yaşındayım. millet artık hiç sormuyor. asıl bu yaşta sorulmasi gerek ama. :))

bu sorular sanırım hepimizin ortak sıkıntısı :) ben de 23 yaşındayım üniversiteyi bitirdim 2 yıldır da çalışıyorum artık etrafımdakilerde okul bitti iş bulundu sıra evlilik de diyip duruyorlar. Önceleri pek takmıyordum ama şöyle bir çevreme bakınca arkdaşlarımın çoğu ya evli, ya nişanlı ya da sevgilisi var. Allah'ım benim sevgilim de Yokk!! :) bu aralar bir bu moddayım ne yazık ki :)

merhabalar:) bende 26 yasımdayım
ama dahala kucukmu kucuk bı ogrencıyım
:26:

hayatımda bırı yok uzun zaman once bırını sevdım nasıp degılmıs.. ama kadere cok ınanırım.. kaderındekı kısı ne olursa olsun senı bulur mantıgıyla hareket edıorum o yuzdende once karıyer dıorum

ısımı elıme almak ıstıorum hatta yurtdısına acılmak ıstıorum.. bekar oldugumdan dunyayı daha rahat gezmek ıstıorum heryere gıtmek ıstıorum antartıkaya bıle.. degısık ınsanlar tanımak ıstıorum..
belkıde sevdıgım bırı olsa onla gezsek daha guzel olurdu
ama öle bırı karsıma cıkmadı henuz

bırı olsa evlensem yurtıcınde kalmak zorunda kalıcam.. ıllakı de sorumluluk gerektırıor bole seyler..evıymıs cocukmus fılan.. tabıkıde yalnızlık bazen ıyı bazen kotudur.. ama allah ıyı seyler nasıp etsın bızlere.. sonradan pısman olmaktansa bıze kotu seylerı yasatmasın ınsss.. yanı kısacasıı allah herkese ıyılıkler guzelıkler versın.. kafanıza takmayın :)

Bence erkenden evlenen insanlar hayattaki bütün hedeflerine ulaşmış, bi beklentileri yok yani iş kariyer yönünden.
Mesela benim arkadaşlarım hepsi lise mezunu. Bi şirkette stajer olarak başladılar şimdi meslek sahibiler. Hiçbiri üni okumadı (buna ablam dahil. 4 ay önce evlendi 24 yaşında kendisi). Demek istediğim şu ki, başka hedefler seçmiş olsalardı Üniversite gibi, evliiliği de ertelerlerdi eminim.
Herkes kendi yolunu kendi çiziyor, herşeyi kadere kısmete bağlayamayız.

Bende 26 yaşındayım ve bekarım hiç kafama takmıyorum bu işler kader kısmet meselesidir konu sahibi arkadaşım demissin ya bazı arkadaşlarım ve ablam evlendi diye işte bu da bir kaderdir arkadaşım ablan 24 yaşında evlenmiş belki üni okumuş olsaydı yine 24 yaşında evlencekti bilemeyiz çünkü biz insanoğlunun bir ölüm tarihi birde evlilik tarihi degişmez derler yani bana göre kaderdir.

Yok artık Sanki beni anlatmışsın. Yurtdışına gitmek benimde hedefimde var. Ben Almanya'da yaşıyorum. Biliyormusun hayatımda hiç İstanbul'a gitmedim. Herşeyden önce kendi ülkemü A'dan Z'ye gezip görmek isterim tek başıma tadını çıkara çıkara. Kimseye bağlı olmadan kendi imkanlarımla kendi başarımla kariyer sahibi olup hayatın tadını ta dibine kadar çıkarmak, gezebildiğim kadar farklı ülkeler gezmek vs vs. Allah herşeyi nasip eder inşallah.
İşte bunu anlamayanlar çok etrafımda, ileride pişman olmazlar inşallah

Elbette haklısın arkadaşım, fakat insan kendi kaderini kendi çiziyor bi taraftan. Ben evlendim hadi herkes evlensin zihniyetini anlamıyorum ben. En çokta kendi öz ablam bana birini bulmaya çok meraklı. Nezaman görüşsek seni ahmete alalım seni mehmete alalım. İnan sırf bu yüzden bazen ablamı göresim gelmiyor. Hep aynı muhabbet, sıkılıyorum. Ben okuyacağım dediğimde sen zaten başaramazsın okulu en iyisi ahmete alalım seni gibi iğrenç espiriler yapıyor. Ya sabır diyorum bakalım nereye kadar.

22 yaşındasın ve evde kaldığını düşünüyorsun ilginçç ... ünivesite okuyan bütün kızlar bi kere 23ten sonra evleniyor .yüksek lisasn iş bulma düzen kurma derken ....yaş 25 3 dayanıyor yani ..o yaşlarda evlenmek bile artık erkenken 22 yaşında evde kalmak çok komik ..köyde falan yaşıyorsanız böle düşünmeniz normal ... benim ailemin bütün kadınları 30 dan sonra evlendi nerdeyse gayette iyi evllilikler yaptı ...ben 27 yaşındayım ve hala bekarım .. erkek arkadaşım var ama evlenmek hala uzak geliyor bana kısmet tabi .. neyse oluruna bırakın mutlaka biri çıkar .....

23 yasinda ne evde kalmasi Allah askina?

Sana evde kalmis diyen teyzeler beni gorseler kalp krizi gecirirlerdi herhalde, yakinda 26 oluyorum ama su zamana kadar dogru durust bir iliskim olmadi.

Yasin coook genc, gez, toz, hayatin tadini cikar derim :)

22 yaşındayım. Bir sevgilimde yok.
Daha yeni başlıyorum hayata
Bir üniversite bitirdim ama doyamadım ikincisine hazırlanıyorum
Evlenmeyecek misin nereye kadar okuyacaksın bilmem ne diyenler elbette var
Ama bu benim hayatım, benim kararlarım
Evlilik= Sorumluluk
Bekarken yapmalı insan yapmak istediklerini
Boşver hayatını yaşa =)

Arkadaşlar ben evde kaldım diye isyan etmiyorum lütfen iyice okuyun konuyu.
Burada bu muameleye maruz kalan arkadaşlarla görüşlerimizi paylaşalım dedim

Ben birinciye başlicam daha
Senin hızına da yetişmek mümkün değil, maşallah
İstediğimiz saatte çıkıyoruz istediğimiz saatte eve geliyoruz istediğimis kişilerle takılıyoruz, kafamızın estiği yere basıp gidiyoruz, evlenince bukadar serbestlik var mı? Yok

25 yasında ıkıncı evlılıgımı yaptım durun durdugunuz yerde kızlar
22 yas cok cok erken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…