- Konu Sahibi CitirTurtam
-
Iste o hayatinin askini önce bi bulacaksin, ha deyince olmuyor
onu taniyayim edeyim diyene kadar yine en az 2-3 sene geciyor aradan.
Evli bayanlar gecenin bi yarisi pat diye arkadasina gidemiyor, beraber sabahlara kadar sohbet edemiyorlar. Kafalarina estiginde süslenip püslenip disari cikip bar'larda kulüp'lerde takilamiyorlar eglenmek biseyler icmek icin. Bunlar sadece birer örnek. Tabi bu hayat arkadas cevresinin ertafinda dönmüyor. Demek istedigim, bekarliginda yaptigin ufak tefek cilginliklari evliyken yapamiyorsun, esinle birlikte yaptiklarinda belli bir sinir cercevesinde. Evlilik büyük sorumluluk demek, bunun en güzel örnegi ablam benim icin. Okadar deli doluydu ki gününü gün ederdi, her gününü sanki son günüymüs gibi yasardi. Eylül'de evlendi ve bambaska bir insan oldu. Cok oturakli, sessiz, attigi her adima dikkat eden, konusma tarzi bile bambaska olan bir insan oldu. Simdi istedigi saatte cikip arkadaslarini göremiyor, onlarla cikip biseyler yiyip icemiyor her istediginde, gel beraber gezelim desem bile esi olmadan biyere gidince rahatsiz oluyo sanki ve hayir diyo. Benim gittigim ortamlari anlatinca arada agzindan kaciriyor "off bende istiyorum" diye, o an gözlerinden okuyorum eski günlerini özledigini, her nekadar caktirmamaya calissa da. O eski deli dolu ablamdan eser kalmadiBen sahsen bu yasimda gezmeye eglenceye doydum diyemeyecegim, daha ne gördük ki hayatta
herkesin düşüncesi farklıdır ki insan hazır hissetmedği gerçekten sevmediği birinle evlenmek istemez .kimi mantık evliliği yapar kimi yapamaz ... bu böyle birşeydir ..aman 25 oldum hemen evleneyim diye düşünmez herkes ..yanii herkese göre değişir .hiç bir kadın bekarkenki kadar özgür olamaz evli olunca .zaten evlenmek isteyemen erkeklerde kadınlarda sorumluluktan kaçan insanlardır ... bir insanın sorumluğunu yüklenmek zordur çünkü ....
kızlaar 30a kadar yolu var bu işin ya 30dan önce evde kaldım dememevlenince ne oluyosa ben de bilemedim her şey güllük gülistanlık olsa bir derdim var diye bi başlık olmazdı heralde forumda erken yaşta koşturarak evlenenleri anlamıyorum, hayatta tek amacı evlenip çocuk yapmak olanlar aydınlandıklarını zannediyor
Özgürlük anlayışın bana çok ilginç geldi açıkçasıSanırım istediğin özgürlüğe aile hayatında da sahip değilsin dolayısıyla saydıkların sana bir özgürlükmüş gibi geliyor.
Yalnız yaşıyorum, en son ne zaman gece çıktığımı hatırlamıyorum : ) 18’li yaşlarımda falan baya meraklıydım, sonraları bu merakımı tüm ipler benim elimde olunca fazlasıyla komik oldum.
Kafana estiğinde süslenip püslenip dışarı çıkıp barlarda kulüplerde hayatının aşkını bulamazsın yalnız, haberin olsun : )
Gecenin bir yarısı arkadaşına gitmek rutin bir eylem ve özgürlük mü senin için?) Çok ekstrem ve istisnai bir durumdan sıradan bir hadiseymiş gibi bahsetmen de şahane gerçekten... Cidden senin özgürlük anlayışın bambaşkaymış. Yaşına veriyorum diyeceğim de küçük de değilsin ki.
Elbette herkesin düşüncesi farklıdır bu noktada bir sıkıntı yok zaten... Gerçekten sevmediği biriyle evlensin mi demişim ben? Öyle bir şey göremiyorum yazdıklarımda. Sen öyle bir şey gördün belli ki, lütfen belirt :)
gerçekten de söylediğiniz gibi bazılarının hayatta tek amacı evlenip çocuk yapmak. bundan ötesi yok.
o yüzden sanıyorlar ki onlar amacına ulaştı, biz ulaşamadık. mutsuzluktan süründüğümüzü falan düşünüyorlar sanırım.
Elbette herkesin düşüncesi farklıdır bu noktada bir sıkıntı yok zaten... Gerçekten sevmediği biriyle evlensin mi demişim ben? Öyle bir şey göremiyorum yazdıklarımda. Sen öyle bir şey gördün belli ki, lütfen belirt :)
Evlenmek istemeyenlerle bi derdin mi var senin ? Senin icin evlenmek özgürlük tamam anladik da niye laf carpitmaya calisiyorsun? Bu neyin cabasi anlamadim ?!?!??!
hayır onu senin için söylemedim ... genel anlamda söyledim .. sen arkadaşa özgürlük anlayışın bu mu ben çoktan aştım vs demişsin ya onu diyorum ..ona göre öyle sana göre böyle ... erkenden herşeyi yaşamışsan sana böle gelmemesi normaldir zaten ... ayrıca kader kısmet ne zaman kısmetin çıkacağını hesaplıyamıyoruz ....
herkes evlenmek zorunda sanki .... kör topal bulalım birini evde kalmayalım diye
evlilik özgürlük falan olamaz zaten ... özgürlükle ters düşen bir kurumdur evlilik ..aynı cümlede geçemez bile ... sorumluluklar vardır çünkü kendi sorumluluklarında değil karşı tafaın sorumluluğunuda üstüne alırsın ....o yüzden erkekler hep evlenmekten kaçar kadınlar evlenmek ister ... genelde böyledir ....
Ayrica herseyi yasayip yasamadigimi görüp gecirdigimi hicbir sekilde belirtmedim. Sadece "özgürlügüme" do-ya-ma-dimHakikaten bekarlik sultanlikmis.
Evli olunca gecenin bi vakti kimsenin "askim ben sikildim arkadaslarla takilcam sabahlicaz" diyebilecegini zannetmiyorum.
Arkadas bu genc yasinda herseyi görüp yasamis olabilir, bikmis ta olabilir artik sorumluluk sahibi olmak istiyordur ondan farkli düsünüyordur. Ben sahsen hizimi alamadim
Senin de özgürlük anlayisin evlilik sanirim, sanki baba evinde iskence görüyoruz özgürlügün ö'sünü bilmiyoruz da evlenince bunlarin tadina varacagiz.
Asil senin düsüncelerin gercekten acayip.
Ne demek istedigimi hic ama hic anlamamissin arkadasim yazik bosuna parmaklarimi yordum
Benim aile hayatimi nerden biliyorsun? sahip olup olmadiklarima sen mi karar veriyorsun? Pat diye cözdün mü benim aile hayatimi? Helal sana
Gec saatte esin olmadan cik bakalim cikabiliyorsan kafana her estiginde
Ayrica evet istedigim zaman eve girip cikmak, ailemden baska kimseye hesap vermemek, istedigim sekilde giyinip kusanmak, istedigim mekana yalniz veya arkadas cevremle gitmek, en yakin arkadasimla tatile gitmek, vs. vs. benim icin özgürlük. Senin özgürlükten kastin ne cidden anlamadim. Bu konuda yalniz degilim sanirim.
Evlenmek istemeyenlerle bi derdin mi var senin ? Senin icin evlenmek özgürlük tamam anladik da niye laf carpitmaya calisiyorsun? Bu neyin cabasi anlamadim ?!?!??!
Haklısın senin daha çok yolun var, üniversiteye girecekmişsin daha vs. Madem üniversite okuyacak, meslek edinecek kafaya 22 yaşında ulaşmışsın, hedefinle alakasız bir konuyu ne diye kafana takıyorsun, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
Bence sen burada kendini rahatlamaya çalışıyorsun. Evlenemediğin için takmışsın kafaya. Üniversiteye gidecek olan adam şimdiye kadar yüz kere girerdi. Sen üniversiteyi laf ola beri gele hedefmiş gibi gösteriyorsun maalesef. Özerkliğin yok daha zaten ne özgürlüğünden bahsediyorsun sen bana? Özerkliğini edin öyle konuşalım :)
Sana söylenildi aç o kulakları da iyi dinle... Yüz kez yinelenmeyecek sana
Sen önce özerkliğini edin de öyle konuşalım. Daha özerkliğin yok geçmiş karşıma özgürlükten bahsediyorsun :))
Kız konun psikolojimi bozdu rüyamda evleniyordum
Ama sorun var rüyam daha da fazla psikolojimi bozdu.Ciguli gibi bir şeyle evleniyordum
Neyse vazgeçtim evlenmek istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?