Evlenmeme sayılı günler var ama bu sorunlardan içim sıkılıyor :(

paprika86

Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2016
45
49
8
39
Merhaba,

Evlenmeme sayılı günler kaldı. Bir evin tek kızıyım. Haliyle evden kısa bir süre sonra ayrılacak olmam bende ve ailemde derin bir üzüntü yaratıyor. Neyse ki evlendikten sonra oturacağım ev aileme 30 dk yürüyüş mesafesinde. Ancak böyle bile olsa, insan ister istemez hüzün duyuyor.

Ayrıca annemle ve babamla arkadaş gibiyizdir. Birbirimizin dert ortağı, can yoldaşı olduk hep bugüne kadar. Annem mantığı daha önde gelen bir insan olarak durumu çok abartmasa da, babam duygularını bastıramıyor ve içten içe bu duruma içerliyor, "ben şimdi kiminle takılıcam" deyip üzülüyor. Bu duygusallığının bir diğer yansıması da kırıcı davranması oluyor son zamanlarda. Müstakbel eşim soğuk biri bizim ailemize oranla. Ama insanları olduğu gibi kabul etmek lazım. Ben onun bu durumuna biraz alıştım ama ailem onu garipsiyor. Özellikle babam çocuğa bir türlü ısınamadı. Bazen bana "bilmiyorum ama ben bu evliliğin uzun ömürlü olacağını sanmıyorum" bile diyor. Geçen gün düğün alışverişinde hislerine hakim olamayıp müstakbel eşime bağırdı ve istemeden gerginlik yaşadık.

Bense her türlü şeyin telaşı ve stresi içindeyim. Bu stres yetmezmiş gibi, bir de ailemden ayrı eve çıkacak olmanın, belki onları her gün göremeyecek olmanın üzüntüsünü duyuyorum. Annemle babamdan uzaklaşmak asla istemiyorum, ben gidince yalnız kalacaklar zira. Ama evlilik ister istemez bizi birbirimizden biraz da olsa uzaklaştıracak, biliyorum. Ben eşim ve ailem arasındaki dengeyi nasıl sağlayabilirim? Evli hanımlar, ailenizi ne sıklıkla görebiliyorsunuz? Lütfen bana yardım edin, öneride bulunun...

Ailenizle iletişim kurmayı kocanızın sözüne bırakmayın canınız ne zaman isterse gidin görün ama kocanızı da ihmal etmeden kız babaları kolay kolay damatlarını hemen aile içine almaz zamanla oda olur eşinizin ailenizle ilgili ilişkinizi görüp ona göre size destek vermesi lazım ilk zamanlar çok zordur ama alışacaksınız.

Nasıl soğuk mesela? Size sevgisini hissettiriyor mu?

Bu soğukluğu çok bariz ise babanız sizi yeterince sevmiyor diye endişe edebilir.

Düğün alışverişine niye ailenizle çıktınız? İkiniz halledin böyle şeyleri, en güzeli.

evden ünide ayrıldım ilk olarak, lise boyunca her gece ağlayarak dua ederdim "Allahım ne olur ilk girişte kazanayım, burdan en uzak şehre gideyim, kurtulayım şu kadından(annem) " diye. yine de babam beni yurdun kapısına bırakıp gidince duygusallaştım biraz.. aradan 7 sene geçtikten sonra eve döndüm ama tayinimi memleketime isterken de babama "oraya gelirsem aynı evde kalmam ayrı ev tutarım ona göre " demiştim , kabul ettiği için yazmıştım. zaten ben ev bulayım tutayım diyesiye kadar eşimle tanışıp pat diye evlendim.
şimdi memlekete 30 dk mesafedeyiz. 2-3 haftada bir gidiyoruz en kötü ama onda bile annem hala sinirlerimi bozmaya devam ediyor
o yüzden pek empati yapamadım sizinle

Bende tek çocuğum ama 18 yaşından beri okul is derken ayrıyim. Su anda aileme yakın bir ilde görev yapıyorum ve istediğim zaman gelip gidebiliyorum. 30 yasindasiniz sanirim. Yani bu zamana kadar bunları aşmış olmaniz lazımdı bence. Bende çok düşünüm aileme. Evlensemde gider gelirim. Bana çok dramatize ediyormussunuz gibi geldi. Kusura bakmayın. :-(

Babanın,evliliğine ömür biçmesi ve ona bağırması yanlış.
Bilmiyorum ama eskiden insanlar kızlarını uzak köylere gelin verirlermiş.Yol yok araç yok iletişim yok.çok uzun zamanlr görüşemezlermiş.O yüzden evden ayrılırken duygusallık had safhada olurmuş.
Şimdi ki zaman da,tabiki içinde bir burukluk olur insanın.
Ama şu teknoloji çağında,bu kadar imkanlar varken,gençler okumak için master için,iş için dünyanın öbür ucuna gidip yıllarca kalırken evlilik gibi güzel bir sebep için hem de 30 dakikalık mesafeye gidilen bir durumda bu kadar kendini harap etmek anlamsız.Bu güzel günlerin tadını çıkar.Bi de aileyle görüşmenin sıklığı vakti şusu busu yoktur.İmkanlar ve istekle alakalı.Yoğunsundur imkanın olmaz gidemezsin.Vaktin vardır her gün gidersin.

18 yasimdan beri okul sebebiyle ailemden uzak yasadigim icin duygusallik kismini anlamam pek mumkun olmuyor ama banada biraz dramatize etmissiniz gibi geldi, yasiniz 20 olur anlarim ama 30una dayanmissaniz artik biraz garip belkide.
nisanlina niye alisamadilar, sorun ne?
babanin yaptigi yorum en basta cok kotu, yuzde yuz bundan emin olsa o zmn beki daha uygun bir dille soyler ama onun haricinde evlilik asamasindaki bir kiza bunu soylemek asiri dusuncesizlik.

Valla ben rusyada yawiyorum 22yawindayim ailem azerbaycanda kecen yil gitmuwdim bu sene gidemicem gelicek yil gidicem ama 20yawindan burdayim abartmayin bu kadar insan aliwiyo sonra

"Belki de her gün göremeyeceğim onları " demişsin de...

Belki falan değil , zaten her gün görme.

Yeni bir aile , yeni bir yuva kuruyorsunuz farkındasın değil mi ?
Nasıl ki senin anlattığın hikayenin erkek tarafı versiyonu(anneden kopayan koca/evden çıkmayan kaynana) evlilikleri çatırdatıyorsa , bu da aynı .

Olayı fazlaca dramatize ediyorsunuz . Özellikle baban ve sen . Bence bu durumu ve ruh halini bir an önce düzelt.

Yoksa babanın o öngörüsü , müstakbel damat çok konuşkan değil diye değil ; senin ailenden kopamayışından gerçekleşebilir.

Sen yazinca aklıma geldi; bir arkadaşımın ablası vardi. Cok zeki bir kizdi bogazicini kazandi sonra ikinci siniftayken amerikaya gitti yani 19 yasinda falan. Tek başına gitti. Orada okudu mühendis oldu işe girdi. Ben çok ozenmistim o kiza.

her evlilik bir olmaz ben istediğim zaman gideriz görürüm hatta üç gün olduysa gitmediğimiz eşim ısrar eder gidelim diye
nişanlının soğukluğu yapısından olabilir herkese karşı öyleyse zor ısınanlardansa annene babana da sonradan ısınabilir önemli olan seni sevmesi sayması
babana bana karşı böyle değil el üstünde tutuyor koruyup gözetiyor beni deyip yumuşatabilirsiniz sizin için endişeleniyordur haliyle biricik kızısınız
nişanlınızda inşallah yaşadığınız gerginliğe karşı bilenmemiştir

Yani o yüzden diyorum ya.Eskiden tamam.Ama şimdi zaten insanlar okul kariyer iş şu bu...biz millet olarak hala çok aileci bir kalıp içerisindeyiz.

Evlilik sizi aile yapacak, ailenizde buna alışacak
Belli bir süre siz köprü vazifesinde olacaksınız
Eşinizi babanızı idare etmek size kalıyor, inanın zamanla herşey oturur
Belki konuyla alakasız olacak ama keşke bir kardeşiniz olsaymış, böyle zamanlarda birinin eksikliğini az buçuk da olsa kapatmada iyi rol alıyor

Bir bana nasil olurda evlilik arefesindeki kizina bu evlilik uzun omurlu olmaz diyebilir ??!!! Ben soktayim... Bildigin birsey varsa soyle engel ol elinde delil ispat yoksa sus sanki seninle evlenecek senin koynuna girecek...
Illaki evleneceksiniz aileniz tursu yapacak hali yok sizi, tek cocuk yada cok cocuk herkesin ailesi cocuklarini evlendirince yanliz kaliyor sizdeki bu asiri duskunlugu anlamiyor hemde 30 dak uzak yere gitmenize ragmen.
Bence acilen bu psikolojiden cikin yoksa evliliginizin ilk zamanlarini berbat edersiniz sonucta sizin zorla evlendiren yok insan sevdigiyle yeni bir hayata baslarken mutlu ve heyecanli olmasi gerekir bu psikolojinizi evlilige yansitirsaniz her turlu sorun cikabilir.
Zaten dugun alisverisi denen seyler mayintarlasinda yurumek gibi birsey cok gereksiz adetler tamam kiz babasidir az biraz baslarda damada gicik olabilir ama sizinki abartmis bence. Sizi ve mutlulugunuzu dusunuyorsa damatla arasini iyi tutmali en guzel o sekilde size iyilik yapmis olur cunku.

İnsanların zaten iki üç çocuğu var. Bir evin kaç kızı olur zaten genelde bir bilemedin iki.

30 dk mesafe için ne bu duygusallık.
Aile olarak birbirinize fazla bağlısınız. Damat için üzüldüm açıkçası.
Biraz da onu anlamaya çalış.
Sadece seninle evleniyor ailenle değil.

Yani o yüzden diyorum ya.Eskiden tamam.Ama şimdi zaten insanlar okul kariyer iş şu bu...biz millet olarak hala çok aileci bir kalıp içerisindeyiz.
Hem öyle hem de bana bunlar konu sahibi alınmasın ama gereksiz duygusallik gibi geliyor. Hadi 18 20 olur yasi küçük evlilik yükünü kaldıramaz diye üzülür anne baba ama 30 yaşına gelmiş kadin da çocuk değil yani. Akli var mantığı var. Bence konu sahibini böyle yapan babasi birazda. O psikolojik baskı yaptıkça konu sahibi geriliyor aslinda dese kızım bak artık cocuk değilsin bu yaşta evlenmen gayet doğal öyle olmaz ama işte

ismin hayatimda en nefret ettigim isim (bana cok cektiren eski kaynanamin ismi) ama mukemmel seyler yaziyosun ya hayranim senin yorumlarina

Bende aileme çok bağlıyım. Aynı ilde oturuyoruz. Başta araçla 20 dk felan di. Şimdi çok yakınız. Bu aralar evde olduğum için annemi daha sık görüyorum. Arada da onlara gidiyoruz. Ben yabancılık cekmedim. Evimi kolay benimsedim. Ailemin evinden daha çok kendi evimde rahat ediyorum.

Yakışmış evleriniz. Çalışıyorsan haftada 1 gidersiniz, çalışmıyorsan kafan estikçe tek gidersin arada da eşinle gidersin.sadece evini ihmal etme yeter....

Eşimi çok sevdiğim için bana evden ayrılmak koymadi...

Evleniyosun yeni bir hayata giril yapıyorsun.
Elbette hergun gidemediğin zamanlar olacak.
Ama gitmemeniz ailenizi sevmediğiniz unuttugunuz anlamina gelmez ki.
Çok duygusalsin anlaşılan
Ama bunlara üzülme evlenip beş saatlik yere de gitsen onlar senin ailen hep aynı olacak sevgileri

Birde konu sahibi anne babanız çocuk değil. Kendilerine oyalanacak yeni aktiviteler bulurlar. Biraz da bundan kaynaklanıyor. Zaten çok sosyal bir millet degildik bu olaylardan sonra herkes korktu haliyle daha çok içine kapandı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…