evlenmemizi istemiyorlar

ya evlenmek için acele etme,aileye kendini sevdirme ve kızını da kabullendirme zamanı yara,madem oğulları sorunlu bi evlilik yaşamış ve korkuyolar
ya da bence hiç evlenme ki şimdi bunun hesabını yapan aile emınım başka nedenlerden dolayıda tatsızlık çıkaracaklar
ve böyle olunca da o evlilik sorunlu oluyor,her ne kadar siz birbirinizi sevseniz de,örnekleri var..ve senin 2. evliliğin,daha dikkatli olmalısın!!
çok saçma bir sebep,ben olsam daha şimdiden midem bulanır ve çokta sıcak bakmazdım evleneceğim kişinin ailesine ve sonuçta bu evliliğe,ben ve çocuğum ayrı düşünülmemeli,onun çocuğu nasıl annesının yanındaysa benımkıde benım yanımda olmalı zaten..

bana kalırsa yanlış yoldasın ..mutlu olmayacağın bir evliliğe doğru gidiyorsun..en kötüsüde bunu göremiyorsun..

ikinci kez yuvan yıkılır ikinci kez mutsuz olursun.... yazık olur sana..

evlenmeyi düşündüğün adam ailesine hayır diyemeyen onları kıramayan biri..belkide ilk evliliğide bu yüzden bitti..
kazık kadar adam, üstelik evlenmiş ayrılmış çocuğu olan bir adam hala anne ve babasından onaymı bekliyor sevdiği kadınla evlenmek için...

babam hasta,yok efendim ilk evliliğimde onları dinlemedim hata ettim şimdi yanlış yapmamı istemedikleri için karışıyorlar gibi uyduruk şeylere itibar etme..

senin bu adamla sonun yok arkadaşım..evlensede üç beş yıl götürürsünüz...çünkü aile istemiyor ..bu evleneceğin adamda hep bir baskı olacak..
kızını yanına aldın diyelim ..onların ailesinin senin kızına bakışları senin zoruna gidecek..
eşin anneme gidelim diyecek sen istemeyeceksin..arada soğukluk o biçim olacak..
kayınvalidenlere gittiğin zaman eşinin kızıyla kendi kızın arasında yapılan kıyaslamalara herzaman şahit olacaksın..
bugün kaldırsan yarın kaldıramayacaksın..

tamam hepsine amenna diyelim ..ama evlenmeyi düşündüğün insan korkak...seni ve kızını koruyamayacağı için evlensende hep kausun içinde bulacaksın kendini..

yapacağınız evlilikte ben hayır göremiyorum..bir annenin kızından ayrılmasını talep eden bir aile nekadar iyi olabilirki..nekadar vicdan olabilirki bu insanlarda..
ve bunun yanlış olduğunu bile bile sevdiği kadını arkasına alamayan erkek ne kadar doğru erkek.. ? ? ? ?

bence vazgeç bu sevdadan...

Henüz çocuğum yok ancak ben olsam evladımı bırakmazdım , isterse sevgilim de ailesine uysun beni bıraksın hiç önemli değil

Ayrıca onun da çocuğu var, sizinkini niye istemiyorlar anlamadım. Ki çocuğu olmasa bile böyle bi talep çok saçma, ancak kendide evlat / torun sahibi olduğundan aynı durumu yaşadığından anlaması lazımdı...

aynı şeyleri bizde yaşıyoruz ,canım kaynım bu hafta sonu gitti kızın ablalarıyla tanışmaya iki tarafında kızları var o kızcağızda ilk evliliğini baba zoruyla yapmış.onlarında arasında hiçbir sorun yok ama kızın ailesindeki herkes onay verirken babası olmaz diyor başka bişey demiyor.sebep de şu il değiştirmesi gerek ayrıca kızın arabası varya hastalandığı falan o götürüp getiriyor.o benim elim ayağım demiş bende bunu anlamıyorum zaten çocuğu bile anne o abiyle evlen diye ısrar ediyor burdan gidelim diyor kız ayrılıyor eşinden babası 6 ay evinde sığdırmıyor kız ayrı bir eve çıkıyor ama şimdi olmaz diyor

Son düzenleme:
ne olursa olsun asla evladını bırakma..

yeni bir eş sevgili bulunur ama hiç bir zaman giden bir evladın yerine başka bir evlat koyamazsın..

sevginden aşkından vazgeç ama asla kızından vazgeçme...

yaş 35 yolun yarısı demişler..

nerdeyse yolun yarısına gelmiş insanlarsınız. birşeyleri aşmış bireylersiniz.,

evladımı istemeyeni ben de istemem.

kaldı ki onun ailesinin böyle bir şey talep etmeye hakkı yok.

sevgilinizde bu yönde ise kapıyı gösterin. kendi bencilliğiniz yüzünden evladınızdan mı olacaksınız :19:

Ne olursa olsun evladını bırakma derim.

Benim de 5 yaşında bir kızım var hiç bir kocaya evlat değişilmez.

Eşim 16 aydır bizden uzakta, şark görevinde bak eşimsiz yapabiliyorum ama evladımsız asla yapamam. Senin evladına, evladının da sana ihtiyacı var.

Eş bulunur ama evlat bulunmaz.

Çocuğunuzu bırakmanızı istiyorlar ama kendi oğullarına bakmanızı istiyorlar. Nasıl bir tezat ve bencilliktir bu. Ben olsam böyle bir polemiğe bile girmem.çocğumu böyle bir tercih konusu bile yapmam ve de yaptırmam. Yolun yarısına yaşlarınız varmak üzere hala aileyi karşınıza almamaktan bahsediyorsunuz. Ekonomik olarak bağımlı değilseniz eğer onlar sizi kaybetmemek için gönlünüzü almaları lazım. Şartlar eşit çünkü ikinizin de çocuğu var…bu konuda çizgin çok kıvamlı olmalı ki ileride kabul etseler bile konuşmaları bitmez. Sen o çocuğa hem anne hem baba olacaksan kendi çocuğuna yani kanatların tamamen sarmalı onu.

iki insanın hayatını birleştirme işini bizim kadar olay yapan başka hiçbir millet yoktur heralde, çünkü bizde hastalıklı bi ebeveynlik anlayışı var, çocuğu kendi uzvu gibi görme, kendisine tezat bi huy bi davranış geliştirdiğinde ölümüne karşı çıkma, tıpa tıp aynı davranışları bekleme, o yüzdendir ki çocuk doğar doğmaz senin ailene benziyo yok benimkilere benziyo diye kavga eden çiftler var, çocukları üzerinden ego tatmini, bakın benim dediğim oldu baskınlığı...çocuğum yok ama şimdiden kendimi hazırlıyorum, Allah çocuğumu bana verdi, onu korumam kollamam yetiştirmem için, ama o benim eşyam malım uzvum değil, bir gün o da hayatını kuracak...
31 ve 34 yaş ne demek yaa yolun yarısı demiş şair, hiç olmadı nikahlanırsınız herkesin gönlünü yapmaya çalışırsan yaya kalırsın, sakın çocuğunu bırakma kız çocuğu her zaman anneye ihtiyaç duyar

onlara onlarla degilde ogullariyla evleneceginizi söyleyin
sanirim durumu karistiriyorlar
sevgilinizin durumu nasil bu olaya karsi o önemli
kizinizi sakin ama sakin birakmayin

arkadaşlar verdiginiz cevaplar için çok teşekkürler...zaten sevgilime dedim ben kzımdan ayrılmayı asla istemiyorum aileni ikna et yada bu iş olmayacak deim kendine bıraktım oda zamana bıraktı zamanla ikna olurlar diye düşünüyor yoksa zaten asla bu iş olmaz ben yaşadım aynı şeyleri eş çok bulunuyor ama evlat asla ben kzım için biçok şeyi gögüslerken en büyük dayanagım o iken ben onla bu şeklde evlenirsem zaten onuda mutlu edemem .inş hallolur sorunlarımız ve mutlu oluruz.istiyorum artık düzenim olsun mutlu huzurlu bir hayat istiyorum...

ınanamıyorum ya
ne aıleler var nasılb ouyle bırseyı ısterler ben bekar bırıyle evlendım aılesı bana cocugunu yananına alma dıye ne onerdı nede onerebılır

meraba benim de hiç evlilik yapmamış bi sevgilim var evlenmeyi düşünüyoruz ve 17 yaşında kızım var .sormak istediğim şu bi erkek isterse ailesini ikna edermi çünki benimki daha söylemedi bile bana onların tansiyon hastası 70 yaşındaki insanlar olduğunu söyledi bide konuşma arasında kızın annenlerde kalsada ihtiyaçlarını karşılasak olmazmı dedi ya .bi anneye söylenecek en son söz bu.çok mutsuzum.benden biraz müsade istedi ailesi ile görüşmek için ne olacak çok merak ediyorum..

arkadaşlar ben 31 yaşındayım ve sevgilimde 34 yaşında ikimizde boşanmış insanlarız ve birer kızımız var.benim sıkıntım sevgilimle evlenmeyi düşünüyoruz ve ailesi istemiyor sıkıntı benim kzıım olması ve yanıma almak istemem.kızım şimdi babsında ve mahkemedeyiz velayette.sevgilimin ailesi kızımın yanıma aldıgım sürece evlenmemize izinlerinin olmadıgını söylüyor ve eger diretirse onların destegi olmayacagını yalnız olacagını söylemiş.bibm aramızda hi bir sorun yok ama aileyi karşımıza almak istemiyoruz.biz nasıl ikna edebiliriz çözüm yolu bulamadık fikirlerinize...

Bu kişiyle evlenmek istediğine emin misin gerçekten?

Bu yaşta başından evlilik geçmiş bir erkek hala ailesinin onayını almaya çalışıyorsa üzgünüm ama sana tekrar mahkeme görünebilir. Kırıcı olmak istemem lütfen yanlış anlama ancak yetişkin insanlar kendi kararlarını kendileri alırlar.

Ne vicdansız ailesi varmış. Ne istiyorlar küçücük çocuktan. İnsanlıktan nasibini alamamışlar. Sana da kızdım. Evladın söz konusuyken neden hala orta yolu bulmaya çalışıyorsun? Kız çocuğu bu eğreti muamelesi görerek mi büyüsün el evinde. İlle evleneceksen bu adamla bari babasında kalsın çocuk.

Elalemden kötü muamele göreceğine baba tarafından görür. Sindirmesi daha kolay olur en azından.

meraba benim de hiç evlilik yapmamış bi sevgilim var evlenmeyi düşünüyoruz ve 17 yaşında kızım var .sormak istediğim şu bi erkek isterse ailesini ikna edermi çünki benimki daha söylemedi bile bana onların tansiyon hastası 70 yaşındaki insanlar olduğunu söyledi bide konuşma arasında kızın annenlerde kalsada ihtiyaçlarını karşılasak olmazmı dedi ya .bi anneye söylenecek en son söz bu.çok mutsuzum.benden biraz müsade istedi ailesi ile görüşmek için ne olacak çok merak ediyorum..

Herkesin görüşüne saygılı olmakla beraber bu durumu kendi yaşam tarzıma göre değerlendirmem gerekirse;

O yaştaki bir genç kız bence üvey babasıyla aynı evde yaşamamalı. Ya babasıyla beraber yaşasın yada üniversiteye gitmesini bekleyin evlenmek için.

Dünyanın binbir türlü hali var. Neler duyuyoruz...

Herkesin görüşüne saygılı olmakla beraber bu durumu kendi yaşam tarzıma göre değerlendirmem gerekirse;

O yaştaki bir genç kız bence üvey babasıyla aynı evde yaşamamalı. Ya babasıyla beraber yaşasın yada üniversiteye gitmesini bekleyin evlenmek için.

Dünyanın binbir türlü hali var. Neler duyuyoruz...

tabiki haklısınız.zaten evlilik düşünmüyorum ilk etapta.kızım üniversiteye bi gitsin filan.benim isteğim ailesi bilsin gelip tanışsınlar, ama sevgilim çekiniyor söylemekte.son konuşmamız da az zaman istedi bakalım ne diyecek...

Ne haksizligi ya adam bal gibi istese ailesini ikna eder benim esim ettigine gore
Ayrica koca bulursun ama evlat bulamazsin

Buarada bende bekar biriyle evlendim hicbisey denmedi banada ben bir kac kere lafi getirio evladimin ne kadar degerli oldugunu ony cok sevdigimi soyledim onlara hic birsey diyemezler ailesi ailemizdir okeyde disardalar yani dis taraftalar

Evet bana ailesine söyleyeceğini söyledi zaten.Onaların isteyip istememesi de önemli değil ben istiyorum dedi.Kızımda iş güç sahibi olana kadar beklicez işte.Asla kızımdan vazgeçmem

Back
X