evlenmesek olur mu?

Canım inan yorumları okumadım
Ama sağlıklı bir evlilikte onun bunun çamaşırı demiyorsun, modern bir evlilikte onun bunun parası demiyorsun, sevgi dolu bir evlilikte onun benim annem demiyorsun.
Sen gerçekten kafana göre birini bul emin ol senin gibi düşünen erkekler de var. Örneğin evlenip neden bir kadının para kapısı ailesinin uşağı olayım, evimin temizliğini şirketlere yaptırırım diyen.
Ben 2 sene şuanki eşimle birlikte yaşadım. Ailesi benim ailemden daha tutucu olmasına rağmen sonuna kadar destekledi. cünkü evli gibiydik. Yani gerçekten bu kağıt üstünde olacak birşey değil.biriyle kalbinin diğer yarısını birleştirince o auraya giriyorsun zaten.
Şimdi gelelim evliliğin artılarına. Öyle aşırı bir artısı yok. Sadece gerçekten üstünden toplum baskısı kalkıyor. Benim ailem çok eziliyordu akrabağlar benim evli olmadan bir erkekle yaşadığımın dedikodusunu yapınca. ki ikimizde sanat ile ilgileniyorz çok sallamıyorduk kimseyi. Ama anne baba işi değiştirdi.
Ben evli olmanın avantajlarını evimize hırsız girince, ben ameliyat olurken, iş yerinde mobbinge maruz kaldığımda gördüm.
Bunun haricinde olan herşey zaten aşk, sevgi saygı ile alakalı. ben iş yerinde eşime telefon açıp aşkım çamaşırları asıver diyorsam. O bana bizim faturaları yatırmayı unutma diyorsa, o hafta ben yoğun çalışırken yemekleri o yapabiliyorsa, siz de yapabilrisiniz.
İllaki dejenere ve aşırı geniş çok eşli olmaya gerek yok yani. İlişkiyi mantık çerçevesine soktuktan sonra herşey olur. Sonuçta birlikte sinemaya gtmek istiyorsanız o sofrayı birlite kaldırıp bulaşıkları dizmeniz lazım
 
Valla suan 30 yaşındayım bikere o haltı yedim ayrıldım.hakikaten evlilik zor iş.şimdi yalnız yaşıyorum çalışıyorum hayatımda biride var ama hiç öyle evleneyim diye yırtınmıyorum şahsen çocuk istmesem hiçte evlenmezdim bidaha
 
Bizim toplumda var maalesef bu baskı
Ama takan yok bacım
Baskı içinde evlenmem
Beni el üstünde tutacaksa eşim guvenimde varsa olur o is
Yoksa hayat boyu bi başıma kedilerimle yaşar kafa dinlerim sorun yok kimseyide tınlamam
 
Yalnızlık Allah'a mahsus felan değil. Kim uydurmuş bilmiyorum. Ama herkes evlenmeye yada ebeveyn olmaya uygun değildir. İçinizden ne geliyorsa onu yapın. Destekçinizim. Baskılar bizi yıldıramaz.
 
Düşünsenize eleman başta tavlamak için prenses gibi hissettiriyor. Hikayenin sonu yıkanmış donları çamaşırlığa asıyoruz. Hani prensestik. Ablamla da dalga geçiyorum. Bu kıl yumağı heriflerin nesini özlüyorsunuz diyorum...)) :))))
 
Baskı ile zaten olmaz o iş.
Hayatının dümeni senin elinde, kendini neye ne zaman ne şekilde hazır hissediyorsan öyle yaşamalısın.
Ha evlenenlerin hepsi bir adama temizlik yapıp, yemek yapmakla geçirmiyor.
Şahsen ben bekar kalsaydım, annem babam olmadığında işe gidip eve gelip yemeğimi temizliğimi yine kendim yapacaktım.
Ya da yatılı bir kadın tutacaktım :)
Yani her durumda bunları da yapmak durumunda kalabilir insan.
Fakat, evlilik zaten sorumluluk.
Ve bu sorumluluk evlendiğin kişi ile orantılıdır.
Kimi adam ve ailesi çok yorar...
Kimi hiç yormaz...
O yüzden baskıya bakma,
eğer evleneceğin varsa sen kendin bilirsin ne yapman gerektiğini...

Şahsen ben, iyi ki evlenmişim diyenlerdenim.
Eşim çalıştığım dönemde de hep yanımda oldu yemek,temizlik,yorgunluklarımda...
2. üniversitenin son sınıfından alttan derslerim vardı, evlendikten sonra mezun oldum.
Şimdi riskli gebelik dolayısı ile çalışamıyorum, halen de destek...

Hayat senin hayatın,
sen neresinde olmak istersen orada olursun...
 
Düzgün insanla doğru bir evlilik dünyanın en güzel şeyi bence. Ama kötü bir evlilik de hayatı cehenneme çeviriyor. Oyüzden iyi düşünüp karar vermek lazım. Ha zaten evleneceğim diye de evlenilmez, sizin karşınıza bunu düşündürecek biri çıkmamış demekki
 
Valla elalem ne der diye evlenme bekarlığını yaşa , kariyerini yap , evini al , arabanı al tatile çık hayatın tadını çıkar .
Ben 25 sene çalıştım evimi aldım hayat bu kötü gün parasında koydum kenarı maddi olaraktan kendimi garantiledim allah nasip ederse 2 yıl sonra emekli maaşımda bağlanacak kimseye maddi olarak muhtaç değilim . Bende hiç evlenmeyi düşünmüyordum ki , iki yıl önce evlendim 42 yaşımda yani eşime aşık olduğum için ve ben bu adamla geri kalan hayatımı yaşarım diye evlendim çok şükür eşimde beni yanıltmadı , eğlenceli birisi öyle işten gelince hergün kös kös tv izleyelim modunda değiliz çok şükür . Ha aramızda sorun olduğu zamanda diyorum bak bana iyi davran yaşlanıyoruz birbirimize tansiyon haplarımızı vericek ona göre diyorum gülüyor .
Ben geç evliliğin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum en azından kadının maddi anlamda güçlü olması önemli diye düşünüyorum .
 

Su an 29 yaşımdayım ama ne fizik olarak nede ruh olarak o yaştayım evlilik kurumu bana göre uzak aileme göre yakın evin içinde büyük baskı var herkes seferber olmuş durumda ama ben evliliğe kendimi hiç yakın hissetmiyorum genelde evlilikler cocuk için yada aile baskısından dolayı kurtulmak için yapılıyor aslında yaşamın hertürlüsü güzel bekarken nasıl tek idare edebiliyorsan evlilik olarak herşeyi iki kişi halinde idare edebiliriz.evliliklerde biraz şansa baglı iyi bir eş anlayışlı oldugunda o kadar kötü bir şey oldugunu düşünmüyorum kararsızlık
 
Benim lisede bekar kadın öğretmenlerim vardı resmen kan kustururlardı bize... işte lise aklıyla evde kalmış kaprisini bize yapıyor derdik
İş hayatına girince öğrendim ki kadının eziyeti medeni durumla ilgili değilmiş hurafeymiş onlar
Hayatı nasıl yaşamak istiyorsan öyle yaşa
 
Tabiki de olur.. evlendim ama bircok sebebim vardi. Bunlardan birisi ailemin tek cocuguyum, yaslandigimda yapayanliz olmak istemedim, kalabalik bir aile olarak yaşlanmak istedim. Bu sebepten cok daha onemlileri var tabiki bu sadece biri.
Evlilige cok dar bir acidan bakiyorsunuz sanirim, klişe ama evlilik dogru kisiyle kafa dengiyle yapildiginda tadindan yenmiyor :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…