Evlenmeye Hazır Değilmişim Meğer

Ben ne yazmışım okudunuz mu acaba. Gece ders çalışıp gündüz hizmet etsin mi demişim. Sizin kayınvalideniz geldiğinde Tüm gün hizmetlemi geçiyor. Ders çalışmam gerekiyor der ve gider içerde çalışır
Ben bu konuda üyelerin verdiği tepkilerin kendi kayinvalideleri ile yaşadıkları deneyimlerden de etkilendiğini düşünüyorum.Sizin kayinvalidenizle kalbinizin kırıldığı ,cozumleyemediginiz bir meseleniz olmamıştir ...bunun huzuruyla "ne güzel gelsin evde bir nefes olur, yardimci da olur hem " diye bakarsiniz bu duruma ...ben kendimce olumsuz şeyler yasamisimdir "aman şimdi eşimle ağzımın tadı bozulacak,üstüne sonrasında inkar edip söylediklerini -yaptigini kabul etmiyecek " diye aynı evde yasama konusunda gerilip kaygilanirim.

benim gözlerde gördü :olamaz: şimdi anlatsam burdan köye duble yol olacak, yani ara sıra birer hafta için o kadar tantanaya değmez bence...

kadın üzerinden iyilik bu topraklardan ne zaman gidecek acabaa
erkeğin işi, erkeğin kariyeri, erkeğin morali, erkeğin egosu
erkekler hep BEN BEN BEN!
benim annem ama o, benim işim ama o...
kadına gelince
sen de bi hafta bakıver nolucak, kpss ye girsen nolucak çalışamayacak mısın iki konuya?, iki temizlik yaptın sanki çok bişey?!! alt tarafı bir öğle bir akşam yemeği yanında kek börek...

kadına gelince
sen de bi hafta bakıver nolucak, kpss ye girsen nolucak çalışamayacak mısın iki konuya?, iki temizlik yaptın sanki çok bişey?!! alt tarafı bir öğle bir akşam yemeği yanında kek börek...
öyle tanıdık ki bu yazdıkların yani yap uğraş çalış çabala, evde çalış işte çalış insanoğlu nankör işte :bicak: yap desen yardım istesen hani ne yaptın ki offff içim şişti vallahi, ev iyisi değil el iyisi hepsi istisnalar vardır tabi:KK14:

öyle tanıdık ki bu yazdıkların yani yap uğraş çalış çabala, evde çalış işte çalış insanoğlu nankör işte :bicak: yap desen yardım istesen hani ne yaptın ki offff içim şişti vallahi, ev iyisi değil el iyisi hepsi istisnalar vardır tabi:KK14:

bi de kadınlar da yap yani ne var diyorlar hayret ediyorum asıl bu duruma

bi de kadınlar da yap yani ne var diyorlar hayret ediyorum asıl bu duruma
bazen kadının düşmanı yine kadın oluyor anlamak çok zor oluyor ama şaşmıyorum ben :KK14: yani modern hayatta olduğu gibi çalışalım, eskinin kadınları gibi kul köle olalım, yok öyle bir dünya.

Hayırlı güzel geceler diliyorum hepinize kk :)
Bir yıla yakın bir zaman önce, kişilik olarak çok beğendiğim biriyle evlendim. O kadar ki ona olan saygım ve sevgimde en ufak olumsuz değişme olmadı. Çünkü beni hiçbir konuda hayal kırıklığına uğratmadı. Tam olarak evlilik için yaratılmış bir adam gibi. Sorumluluk sahibi, fedakar, dürüst, sevgi dolu, saygılı..
Sorun benim...
Evet sorun benim çünkü evliliğe hazır olmadığımı evlendikten sonra anladım. Eşimi her ne kadar sevsem dahi ailesini sevemedim mesela. Ve bu ne kadar büyük bir sorun tahmin edebilirsiniz. Ben rahatlığı seviyormuşum... Ne kaynana kasintiligini, ne büyük büyük sorumluluklari, ne evdeki binbir türlü işi...
Ben aşk insanıymisim. Evet aşık oldum. Bunu dibine kadar yaşamalıymisim. Gezmeli tozmali ama anasının her türlü saçmalığına katlanmak zorunda kalmamaliymisim.
Belki de boş bir insanmışım ben..
Eşimin babası İsviçreye gidiyor bir ay sonra iş için yaklaşık 2-3 yıl. Annesi haliyle yalnız kalicak. Ve eşim ara ara annesini bize getireceğini söyledi yatılı olarak bir haftalik sürelerle mesela. Ağzımdan ilk çıkan şey, yaaa hayır. Açıklayamadim bile. Sadece hazır değilim böyle bir şeye diyebildim. Şu an kpss çalışıyorum, evdeyim. Ama ciddi bir programım var. Gerek uyku düzenim, gerek çalışma sürem vs. Her şey mahvolacak. Ona hizmet mi edeceğim ders mi çalışacağım..
Çok büyük tartıştık. Bana dediği şey, inşallah bu durumu hayatında asla yaşamazsın. Dilim tutuldu ama yine de lafımdan dönmedim, içimden de gelmedi. Ben hiç hazır değilmişim kızlar... Bana akıl verin ne yapacağımı bilmiyorum.
Evet evlilik zor gerçekten hiç hayal edilen gibi değil ancak bu sorununuzu empati yaparak yada ilerde başıma aynısı gelirse aynı tepkiyle karşılaşabilirim diye düşünerek çözebilirsiniz. Kimseyi sevmek zorunda değilsiniz ancak saygı göstermek zorundasınız size bir saygısızlığı bir hakareti olmadığı sürece tahammül sınırınızı zorlayarak dayanabilirsiniz. Bende kayınvalidemin gelip bende 3 yıl boyunca gelip ara ara kalmasından rahatsız olurdum yada kasardım muhtemelen ama geçici süreler sabrederdim sanırım. Haklisınız konunuzda genel olarak ancak keşke eşinize o tepkiyi vermeseydiniz ciddi anlamda üzülmüştür. Daha yeni evli sayılırsınız zamanla herşey yoluna girer inşallah

Ya amma abartıyor bazı insanlar şu yalnız kalma olayını. Kusura bakma eşin boş yapıyor. Benim eşimin babası yok. Kaynanam senelerdir yalnız yaşıyor. Esim ve kardeşi de okurlarken hep yalnızmış. 2 3 seneligine gidecek diye ölmez yani kaynana hanım. Benim kaynanam hasta olmasina rağmen gelip kalmayi kabul etmiyor. Kişilik meselesi bir yerde. Sakın taviz verme. Evlilik boyle birsey degil. Hasta olur bakima muhtaç olur vs tabiki gelir. Yanlış. Tavrını koru derim.
Cidden 18 yaşındaki gençler üniversiteye gidince tek evde kalıyor
Koca koca insanlara ne oluyor anlamıyorum

Ben bu konuda üyelerin verdiği tepkilerin kendi kayinvalideleri ile yaşadıkları deneyimlerden de etkilendiğini düşünüyorum.Sizin kayinvalidenizle kalbinizin kırıldığı ,cozumleyemediginiz bir meseleniz olmamıştir ...bunun huzuruyla "ne güzel gelsin evde bir nefes olur, yardimci da olur hem " diye bakarsiniz bu duruma ...ben kendimce olumsuz şeyler yasamisimdir "aman şimdi eşimle ağzımın tadı bozulacak,üstüne sonrasında inkar edip söylediklerini -yaptigini kabul etmiyecek " diye aynı evde yasama konusunda gerilip kaygilanirim.
Eve kim misafir gelirse gelsin ev düzeni bozulur
Ben evde tek olsam o gün akşam yemeği yapmadan geçiştireyim derim belki meyve yerim belki kahvaltı hazırlarım ama misafir oldu mu her gün farklı yemek pişirmek zorundasın
Bulaşığı bir kenara atar sabah yıkarım derim ama misafir çıktığı gibi yıkamak zorundasın
Mutfakla banyo daha çok kirlenir sürekli elin üstünde olur
Eee misafir tüm gün duvara karşı mı oturacak yanına git çay yap kahve yap yanına bir kek çırp
Hiç işi çocuğu olmayan ev hanımları dahi misafir gelince düzenimiz bozuldu diyor
İstediği kadar gelen misafir yardımcı olsun 3 öğün yemek pişirin yine asıl iş evdeki kadına düşecek

Ayrıca nasıl alışılırsa öyle gider bir defa yatılı kalmalara başlanırsa konu sahibi önünü alamaz

Eve kim misafir gelirse gelsin ev düzeni bozulur
Ben evde tek olsam o gün akşam yemeği yapmadan geçiştireyim derim belki meyve yerim belki kahvaltı hazırlarım ama misafir oldu mu her gün farklı yemek pişirmek zorundasın
Bulaşığı bir kenara atar sabah yıkarım derim ama misafir çıktığı gibi yıkamak zorundasın
Mutfakla banyo daha çok kirlenir sürekli elin üstünde olur
Eee misafir tüm gün duvara karşı mı oturacak yanına git çay yap kahve yap yanına bir kek çırp
Hiç işi çocuğu olmayan ev hanımları dahi misafir gelince düzenimiz bozuldu diyor
İstediği kadar gelen misafir yardımcı olsun 3 öğün yemek pişirin yine asıl iş evdeki kadına düşecek

Ayrıca nasıl alışılırsa öyle gider bir defa yatılı kalmalara başlanırsa konu sahibi önünü alamaz
Ben zaten o " bir haftanın " lafın gelişi olduğunu,eşi yurt dışına gider gitmez KV nin "oğlunun evine" gitmeyi planladığını ,arada belki bir hafta eşe dosta gezmeye gideceğini 3 yılın bu şekilde geçeceğini düşünüyorum.Kadinin arada sıkıldığında kalmasının durumu daha eşi yurt dışına çıkmadan aylar önce konuşulmaz..kayınpeder çıkar yurt dışına ,kadın bir süre sonra sıkılır "bir kaç gün misafiriniz olmak istiyorum,musaitseniz " der ..gelir kalır.Daha kocasıyla aynı çatı altında olan annesi için "yalnız kaldı,ay sıkıldı annem ,garip annem ,canım annem " türküsü söyleyen adam annesi ile 3 yılı bir arada geçirmenin girizgahini yapıyordur

bence evliliğe hiçbir zaman hazır olunmaz zaten
o kişiyle evlenince beraber alışılır yeni düzene, bence öyle yani
bir de şöyle düşünün: belki bir süre aynı evde kalınca aslında o kadar zıt olmadığınızı, uyumlu yönlerinizi göreceksiniz kayınvalideniz ile
denemeye değmez mi

kadına gelince

Işin garibi kadinin emeğini küçümseyen yine başka bir kadin oluyor, erkek değil.

Bir şekil ego tatmini "aa sen sadece bunu şunumu yapiyorsun? Ben neler neleeer yapiyorum".

Bu ülkeye kadin haklari yoksa bu erkeklerden dolayi değil, kadinlardan dolayidir.

Yahu bu Turkiye'deki kaynanalar neden tek yasayamiyorlar. Elbette genelleme yapiyorum ama o kadar cok konu okudum ki ayni icerikte. Yurtdisinda boyle birsey ne duydum ne gordum. Benim babannem 77 yasinda. Dedem oleli 15 sene olacak hep tek yasamistir hala da yemegini vs. kendisi yapar. Kimsenin evinde kalmaz. Tek olunca ne oluyor yani? Hic anlamiyorum.

Ah ahh evlenince her genc kizin ortak sorunu hayatim nereden evlendim off demek 9 yil oldu ben bile ara ara soyluyorum kaynana ile olan sorunu cozmeniz gerekli yoksa huzur arama canim ara ara siz ona gidin gece kalkin mesela ama kalma olayi gercekten korkunc bende yapamam gibi geliyo bazen düşüyorum da

Neden hemem bu kadar ön yargilisiniz.
Kayinvalidenizin size karsi cirkin bi tavri oldumu daha once ben olsam olabilir derdim belki sandiginiz kadar kotu olmayacak belki siz ders calisrken o size yardimci olacak sonucta keyfii olarak gelmiyo yanlz kalacagi icin gelcek ayni durumda sizin anneniz icin boyle bir durum soz konusu olsa siz ne hissederdiniz o onun annesi ve sizin oldugu kadar onunda evi annesinin gelmesi gayet dogal

Şu hayattan aldığım en büyük ders "günü gelmeyen şeye şimdiden endişelenme"

Belki zannettiğinden de fazla kolaylaştıracak işini kayınvaliden, belki sen ders çalışıyosun diye işlerine bile yardım edecek belki yemeğini yapacak inan okadar iyi geliyoki böyle şeyler.aynı şeyi geçici bir süre ben de yaşadım 10 gün filandı ben de çok kafama takmıştım nasıl çalışıcam diye ama Allah razı olsun kayınvalidem ben ders çalışırken masama meyve bile getiriyodu.yani hiç de beklediğim gibi zor geçmedi tam tersi faydasını gördüm.dicem o ki bu kadar peşin hükümlü olma yaşayacaklarınla ilgili.sonra kendini hem pişman olmuş hemde vicdan azabı içinde bulabilirsin😉

Neden hemem bu kadar ön yargilisiniz.
Kayinvalidenizin size karsi cirkin bi tavri oldumu daha once ben olsam olabilir derdim belki sandiginiz kadar kotu olmayacak belki siz ders calisrken o size yardimci olacak sonucta keyfii olarak gelmiyo yanlz kalacagi icin gelcek ayni durumda sizin anneniz icin boyle bir durum soz konusu olsa siz ne hissederdiniz o onun annesi ve sizin oldugu kadar onunda evi annesinin gelmesi gayet dogal
Aynı şeyi düşünmüşüz😊

valla aynı şeyi damat kısmına "babamın canı sıkılıyor bir hafta burada kalacak sen de onunla evde başbaşa otur, berabercene yemek hazırlarsınız, ben de bu arada işe gidiyorum hadi bye bye" de bakalım ne kadar fedakarlık yapabilecek.

Yapmazsa sinir oluruz ama değil mi?
O mükemmel aşkımız bir yerlerden yaralanır.
Eşimin b.k ötesi ailesi var.
Buna rağmen evime geldiklerinde rahat ettirmek için elimden geleni yaparım.
Beni sevmezler ben de onları.
Ama eş ailesi işte.
Bu fedakarlık karşılıklı olacak elbette.
Tek taraflı her şeye karşıyım.

Ben de evliyim ama gelin olmayi, gelinlik muessesesinin getirdigi sorumluluklari sevmiyorum. Keske insan sadece esiyle evlense ama olmuyor

Bunun evlilige hazir olmamakla ilgisi oldugunu dusunmuyorum,
14 yillik evliyim, kayinvalidem zirt pirt gelip bir hafta bende kalsa evi terkederim herhalde.
Evim benim rahat ettigim, huzur buldugum tek yer, orda da huzursuz olacaksam öleyim daha iyi.
Bu arada kayinvalidemi cok severim, bu kayinvalide meselesi degil, evimde bir yabanci olmasi meselesi.

Back
X