Evlenmeye karar verene kadar her şey güzeldi, ama...

biz kadınlar neden bu kadar fedakarız anlamıyorum ben ya.etrafımdaki kadınlara bakıyorum.herkes o kadar fedakar ki.senin de derdini okuyunca yine fedakar bir kadın gördüm.yaptığın fedakarlıklar bana göre benim bakışım bu hayata yani. 1-kendi harçlığınla sevgilini okutmuşsun anlattığın kadarıyla bana göre yanlış.2-düğünü bizde erkek yapar.kadın 5 kuruş para koymaz.sen çalışmış çabalamış eşinin yapması gereken bir şeyi kendin yapmışsın.ortak olmuşsun.bir de ailesi yardım edeceklerini köstek olmuşlar.bana göre yine yanlış.3-bu kadar fedakarlıkları ve hayatını yanında geçireceğin adam, anında ailesinin gazına gelip sana o derece ağır konuşmuş.ve bana göre şimdi bunu yapan ilerde seni mahveder.onun kişiliği oturacak, kendi başına bir birey olduğunu kavrayacak diye senin yılların dertle sürer gider.bir de bu kadar fedakarlıklarına karşın bir de ailesinin kapanma isteklerine falan boyun eğ istersen tam olsun.ben de bunu anlıyamıyorum ya ben çok sertim bu konularda eşimin ailesi bana karışacak, giyimime karışacak, düğünüme karışacak, evime aldığım eşyaya, kişiliğime karışacak.oldu yani.benim kendi ailem bana bu kadar sene emek veren insanlar karışmıyor bana, hayatıma dün girmiş insan beni bu kadar kurcalayacak.valla bekarım, allaha büyük söz olmasın evlenirsem de yakarım abi.düğünümü de istediğim gibi yaparım, evimi de istediğim gibi döşerim, karışana da ağzının payını veririm.ailesinin ya da bir başkasının verdiği gazla hareket eden insan da benim kocam olamaz.sağlam karakter çok önemli.daha çok gençsin bu kadar acele etme derim.

takdir ettim sizi...keskem bütün hanimlarimiz sizin gibi olsa..her seye boyun eyen birileri istiyor diye kapanma basörtüsü takma falan bunuda yapmam ben..hatta yapmak istesem bile birileri istiyor baski yapiyor diye gicikligina kapanmam...pasif insanlarida hic sevmem...

takdir ettim sizi...keskem bütün hanimlarimiz sizin gibi olsa..her seye boyun eyen birileri istiyor diye kapanma basörtüsü takma falan bunuda yapmam ben..hatta yapmak istesem bile birileri istiyor baski yapiyor diye gicikligina kapanmam...pasif insanlarida hic sevmem...

ben de o konuda aynı şeyi düşünüyorum. Allah için kapanmıyorsam, kul için hiç kapanmam. keşke ben de kapanabilsem ama bu gerçekten insanın içinden gelen bir şey. bende de inat vardır, aynı sizin gibi. nişanda yaptıkları o baskı bana öyle yansıdı ki biraz da olsa inancımın azaldığını hissettim. bu kötü bir şey biliyorum, doğru bir şey değil onu da biliyorum ama "bu ramazan namaza başlayayım artık" diye düşünen ben bu olaydan sonra ramazanda hiç namaz kılmadım. bunu da nişanlıma söyledim, siz beni dinden soğuttunuz, diye. zannediyor ki insanlar, birilerini dine yöneltmeye çalışınca çok sevap işliyorlar. tamam sevaptır ama bazen de işte böyle günahtır. ben bilgisiz biri değilim ki, ben de biliyorum neyin günah neyin sevap olduğunu yapmıyorsam bıraksınlar bu benim günahım olsun, dua etsinler Allah içime o inancı versin.

Ama şunu da blirtmem gerekir, ben de aynı böyle "yok ona katlanamam, bırakır giderim" fln diyordum. ama o kadar kolay olmuyor. hele bir de yaşanmışlık varsa mutlu zamanlarını düşündükçe için acıyor. insanların kendi isteklerini oğullarının, kardeşlerinin en özel gününde bile en ön planda tutmaları beni şaşırtıyor. ben ailemden hiç baskı görmedim, hep fedakardılar, öyle tuhaf geliyor ki bana..

hani bana diyorsunuz ya "o şalı alıversen, huzursuzluk çıkarmasan ne olurdu" diye (ki neden almadığımı anlatmışsım burada), inanın başka zaman başka bir şeyden yine çıkardı. o yüzden o şalı almadığım için mutluyum. bu küçücük olay için bile nişanlımı bu kadar doldurmuş olmaları ve onun da dolmak için bu kadar hevesli olması bana bazı şeyleri anlattı. yani her şerde var bi hayır.

dün yeni bi olay duydum, biz ailecek şaşkınız. şimdi benim nişanlım askerde ya. ailesi o aradığında digitürk faturasını yatıramadıklarını söylemiş. o da sanırım sinirlenmiş "ben burda napabilirim, Allah'ın dağında digitürkü nasıl yatırayım" diyor. digitürkü bağlatan görümcem olmasına rağmen ve nişanlımdan başka 3 çocukları daha varken dağdaki adama bunu haber veriyorlar. işte benim kaynanam... benzer bir şekilde gökhanın sabit ücret olan telefon faturasını yatırmam için de beni aramışlardı. aslında önce görümcemi aramışlar o da beni arayıp "böyle böyle bi fatura varmış ama senin durumun yoksa ben yatırırım sorun değil" diye beni haberdar etmişti.bizde böyle şeyler ayıptır, 20-30 lira için kimseye haber verilmemeli bence. diğer yandan ben hala kendi faturamı ödemem, benim faturamı hala babam öder. ve gökhan da "baba benimkini de yatırıver" deseydi, babam gık demeden yatırırdı. işte böyle iki farklı aileyiz biz. benim kafamı bunlar da kurcalıyor.

ben aslında nişanlıma da acıyorum. ailesinin böyle olmasından o da rahatsız. ama insan kalkıp da "ailemden rahatsızım" demek ister mi? ben zaten desin demiyorum. sadece gerçekleri görse ve ona göre idare etmeyi bilseydi bana yeterdi.. bakalım askerden geldin, önce onu bi dinleyeceğim. belki bir şeylerin farkına varmıştır. önce dinleyip sonra iki kere düşüneceğim. ömür bu, acıyla geçmemeli... aynı sizin dediğiniz gibi...

demek ki sen bu adamla evlendiğinde ailesine maddi destek verecek senden habersiz,

yani ailesine çok bağlı senin dediklerinin hiç birini yapmayacak onlara hak verecek

acaip işin zor sürekli ailesine boyun eğeceksin ezileceksin :oklava:

o destek vermek ister mi istemez mi bilemiyorum. aslında birlikte hareket ettiğimiz sürece yani ikimizin kararı olduğu sürece ve maddi durumumuz iyiyse yardım yapılmasına karşı değilim. emin olduğum tek şey, kayınvalidem oğullarını kasa olarak görüyor. ben artık sadece gülüyorum yaa.. ay çok saçma.. akannehir hani nişanlım askerden gelene ve onunla konuşana kadar karar vermiyorum ya, şu tabloya dışardan bakıyorum ve şaşkınlıktan ne yapacağımı şaşırıyorum. ema1cım doğrusun eğer böyle ezileceksek evliliğin hiçbir anlamı yok, inan ayrılığı göğüsleyecek cesaretim de gücüm de var - biraz da sizin sayenizde, ne mutlu-. bakıcaz görücez...

kaynanam benim babannemin aynısı. rahmetli hayattayken oğullarının maddi durumuna bakmaksızın, kendisine her ay düzenli olarak para gönderilsin isterdi. hatırlıyorum da bi büyük ekran yeni bir televizyon almıştık, babannemler bize gelecekti. babam satıcıyı arayıp "ben haber verene kadar televizyonu teslim etmeyin" demişti; çünkü sonrasında iki kat para isterdi ya da annemin babamın parasını yediğini iddia ederdi. annenin kaderi kıza olmasın inşallah.

o destek vermek ister mi istemez mi bilemiyorum. aslında birlikte hareket ettiğimiz sürece yani ikimizin kararı olduğu sürece ve maddi durumumuz iyiyse yardım yapılmasına karşı değilim. emin olduğum tek şey, kayınvalidem oğullarını kasa olarak görüyor. ben artık sadece gülüyorum yaa.. ay çok saçma.. akannehir hani nişanlım askerden gelene ve onunla konuşana kadar karar vermiyorum ya, şu tabloya dışardan bakıyorum ve şaşkınlıktan ne yapacağımı şaşırıyorum. ema1cım doğrusun eğer böyle ezileceksek evliliğin hiçbir anlamı yok, inan ayrılığı göğüsleyecek cesaretim de gücüm de var - biraz da sizin sayenizde, ne mutlu-. bakıcaz görücez...

kaynanam benim babannemin aynısı. rahmetli hayattayken oğullarının maddi durumuna bakmaksızın, kendisine her ay düzenli olarak para gönderilsin isterdi. hatırlıyorum da bi büyük ekran yeni bir televizyon almıştık, babannemler bize gelecekti. babam satıcıyı arayıp "ben haber verene kadar televizyonu teslim etmeyin" demişti; çünkü sonrasında iki kat para isterdi ya da annemin babamın parasını yediğini iddia ederdi. annenin kaderi kıza olmasın inşallah.

benim eşim ana kuzusu şu an ona ceza vermekteyim ya ev tutacaksın yada ben gelmiyeceğm dedim 2 ay burnunun sürteceğim ben ayakta kalırım çaresiz değilim 2 yabancı dilim var o evde oturan ve sabır sabır diyen kadınlardan asla olmadın olmayacağımda allah kimseyi çaresiz mesleksiz güçsüz bırakmasın ama ana kuzu ilede evlenilmez süreeklianasına koşan aile meselilerine o na danışan evlilik ne için var ?
kaynanaya sabır eden onunun zulümüne katlanan arkadaşlarım var kaynana öldükten sonra ölünceye dek sinir hapı kullanıyorlarş ben onlaRIN DURUMUNA DÜŞMEYECEĞİM

hiçkimse istemdeği birşeyide çekmesin yıllarsonra hastalık olarak geri dönüyor!!!!esracığım çok iyi karar ver !!!!!!

şimdi tanımadığım insanlar hakkında yorum yapacağım..senin anlattıklarına bakılırsa sen çok sıkıntı çekersin..yani bir eltin var ve sevilmiyor..neden?kapalı olmadığüı için yada onların istediği gibi yaşamadığı için...sonra ailesinin sözü ile hareket eden bir nişanlı....maddi anlamda beklentiler...yani madem karşılayamayacaklar neden digitürk alırlarki..kime güvenerek amışlar..ayaklarını yorgana göre uzatmıyorlar ve ileride ucu size dokunur gibi...siz daha evlenmemişsiniz bile ,neden tel açmalar fatura var demeler..evlendikten sonraki cesaretlerini bir düşün...zor

hayatım evet 2 kere gerekirse 10 kere düşün.yanlış yolda olduğuna karar verirsen ki bana göre zaten zamanla emin olacaksın bundan kendinde o gücü gör.5 sene az buz değil ama 10 seneyi silenler var, 20 sene evli kalıp boşananlar var.hayat bi şekilde devam ediyor ama bu dertler olmadan devam ediyor, güzel tarafı bu.senin ailen pırlanta gibi bir aile ama onlar çok küstahlar.çok yıpranırsın.ailesine şimdi laf ettirmeyen ilerde de ettirmez.şimdi fatura için arayan yarın neler yapar düşenemiyorum.çalışıp onlara mı bakcaksınız?görümcen ve diğer kardeşleri çalışsın.evli olan iki insan ayrıdır artık.ayrı bir ailedir.kendinize yatırım yapın.çoluk çocuğunuz olacak.he bakıma muhtaç olur, aç kalır o ayrı.çok vericisin hayatım yardıma karşı değilim diyorsun.karşı ol bence.muhtaç olmadıkları sürece karşı ol.evine digiturk bağlatcak faturası için beni arayacak.ben de yardım edeceğim.böyle bak olaya.bu yardım olmuyor sömürülme oluyor.

ben de o konuda aynı şeyi düşünüyorum. Allah için kapanmıyorsam, kul için hiç kapanmam. keşke ben de kapanabilsem ama bu gerçekten insanın içinden gelen bir şey. bende de inat vardır, aynı sizin gibi. nişanda yaptıkları o baskı bana öyle yansıdı ki biraz da olsa inancımın azaldığını hissettim. bu kötü bir şey biliyorum, doğru bir şey değil onu da biliyorum ama "bu ramazan namaza başlayayım artık" diye düşünen ben bu olaydan sonra ramazanda hiç namaz kılmadım. bunu da nişanlıma söyledim, siz beni dinden soğuttunuz, diye. zannediyor ki insanlar, birilerini dine yöneltmeye çalışınca çok sevap işliyorlar. tamam sevaptır ama bazen de işte böyle günahtır. ben bilgisiz biri değilim ki, ben de biliyorum neyin günah neyin sevap olduğunu yapmıyorsam bıraksınlar bu benim günahım olsun, dua etsinler Allah içime o inancı versin.

Ama şunu da blirtmem gerekir, ben de aynı böyle "yok ona katlanamam, bırakır giderim" fln diyordum. ama o kadar kolay olmuyor. hele bir de yaşanmışlık varsa mutlu zamanlarını düşündükçe için acıyor. insanların kendi isteklerini oğullarının, kardeşlerinin en özel gününde bile en ön planda tutmaları beni şaşırtıyor. ben ailemden hiç baskı görmedim, hep fedakardılar, öyle tuhaf geliyor ki bana..

hani bana diyorsunuz ya "o şalı alıversen, huzursuzluk çıkarmasan ne olurdu" diye (ki neden almadığımı anlatmışsım burada), inanın başka zaman başka bir şeyden yine çıkardı. o yüzden o şalı almadığım için mutluyum. bu küçücük olay için bile nişanlımı bu kadar doldurmuş olmaları ve onun da dolmak için bu kadar hevesli olması bana bazı şeyleri anlattı. yani her şerde var bi hayır.

dün yeni bi olay duydum, biz ailecek şaşkınız. şimdi benim nişanlım askerde ya. ailesi o aradığında digitürk faturasını yatıramadıklarını söylemiş. o da sanırım sinirlenmiş "ben burda napabilirim, Allah'ın dağında digitürkü nasıl yatırayım" diyor. digitürkü bağlatan görümcem olmasına rağmen ve nişanlımdan başka 3 çocukları daha varken dağdaki adama bunu haber veriyorlar. işte benim kaynanam... benzer bir şekilde gökhanın sabit ücret olan telefon faturasını yatırmam için de beni aramışlardı. aslında önce görümcemi aramışlar o da beni arayıp "böyle böyle bi fatura varmış ama senin durumun yoksa ben yatırırım sorun değil" diye beni haberdar etmişti.bizde böyle şeyler ayıptır, 20-30 lira için kimseye haber verilmemeli bence. diğer yandan ben hala kendi faturamı ödemem, benim faturamı hala babam öder. ve gökhan da "baba benimkini de yatırıver" deseydi, babam gık demeden yatırırdı. işte böyle iki farklı aileyiz biz. benim kafamı bunlar da kurcalıyor.

ben aslında nişanlıma da acıyorum. ailesinin böyle olmasından o da rahatsız. ama insan kalkıp da "ailemden rahatsızım" demek ister mi? ben zaten desin demiyorum. sadece gerçekleri görse ve ona göre idare etmeyi bilseydi bana yeterdi.. bakalım askerden geldin, önce onu bi dinleyeceğim. belki bir şeylerin farkına varmıştır. önce dinleyip sonra iki kere düşüneceğim. ömür bu, acıyla geçmemeli... aynı sizin dediğiniz gibi...

Bak iste burda benimde migdem bulanmaya baslardi canim:olmaz:.....hadi sal mal bir tarafa ama henüz nikahli karisi olmadigin bir adamin telefon parasini yatirman icin seni aramalari inan cok cirkin bir davranis.:delphin:

Paranin miktari hic önemli degil, ister 5 milyon olsun ister 50 milyon, senden bunu talep etmeleri bile cok ama cok ayip.....:kahve:

Bu durumu nisanlinla paylastinmi bilmiyorum ama belliki ailesine cok ciddi bir iki laf konusmasi gerek onun...

bu şekilde olduğunu söylemedim ama konuşacağım şeyler arasında bu da var. onun benimle ya da bensiz bu olayları bilmesi gerekiyor, bence.

öyle işte arkadaşlar, benimkiler biraz değişik.. bu tarz çok şey var. farklı bir düşünce tarzına sahipler. ailelerimiz zerre kadar birbirine benzemiyor. hep diyorum ya bakıcaz ve görücez.

bu tarz gitgeller olabilir
düğüne kadar atkip et bakalım
baktın ki olmuyor güle güle dersin

aslında kararımı çoktan vermişim.. hatta buraya böyle kendimi açma gereği duymam bile kararımı verdiğimi gösteriyormuş meğer.. askerden gelsin diye bekliyordum, geldi. konuştum, ayrıldım. içim de çok rahat, pişman da değilim. Allah pişman etmesin inşallah. Herkese tekrar teşekkürler a.s.

Hayırlı olsun canım. En doğru kararı vermişsin emin ol. Bunu zamanla daha iyi anlayacaksın. Böyle birşey benimde başımdan geçti, çok üzülmüştüm ayrıldığımızda ama şimdi şükrediyorum.

Önemli olan iki kişinin anlaşması diyoruz ama aileler malesef çok önemli. Eşte ailem ailem dedikçe bu iş asla yürümez. Çok fazla baskı yapmışlar ki bu en başta başlamış ve görmüşsün şükür daha da ilerlemeden. Allah yardımcın olsun bundan sonra.

Gönlünü ferah tut en hayırlısı olmuş hakkında. ışin içine girince herşey çok daha zor.

aslında kararımı çoktan vermişim.. hatta buraya böyle kendimi açma gereği duymam bile kararımı verdiğimi gösteriyormuş meğer.. askerden gelsin diye bekliyordum, geldi. konuştum, ayrıldım. içim de çok rahat, pişman da değilim. Allah pişman etmesin inşallah. Herkese tekrar teşekkürler a.s.

hayırlı olsun arkadaşım, bu gece tüm yorumları okudum ve hakkında hayırlısının zaten bu karar olduğuna kanaat getirdim.
tatlı dille, sözümona dini vazife görerek, şiddetle, psikolojik baskıyla insanların değiştirilmeye çalışılmasına karşıyım.
ortada kötü birşey var ise değiştirilmeye ve mevcut kötülüğü iyileştirmeye çalışılır tatlım, senin şalının olmaması sana,bana göre kötü birşey olmadığı gibi, küçük görünse de çok çok büyük bir farkındalık sağlanmasına neden olmuş...
bu açıdan o gece için şükretmelisin, şanslısın ki ileride eşim sokağa çıkmama izin vermiyor, kayınvalidem herşeyime karışıyor demeyeceksin.
bense hayatımı mücadele içinde değil de mutlu geçirmek için aynı kültürden biriyle evlendim, başta ben ve eşim olmak üzere tüm aile bundan çok mutlu.
sana da tavsiye ederim, hakkında bundan sonra herşeyin hayırlısını dilerim...
bu arada sadece sevginin evlenmek için yeterli bir neden olduğunu söyleyebilirdim , şayet liseli bir kız olsaydım tabi... bu açıdan kararını tekrar kutluyor, ALLAH utandırmasın diyorum.

Son düzenleme:
Hakkında hayırlısı olsun canım zaman herşeyin ilacı, Allah iyilerle karşılaştırsın.

Amin arkadaşlar. Rabbim hepimizi iyilerle karşılaştırsın. Çünkü sen ne kadar iyi olursan ol karşıdaki kötü olursa (ya da senin için kötü olursa diyeyim) işler mutsuzlukla sonuçlanıyor. ıçim çok rahat, şükürler olsun. Öyle bi garibim ki, sanki her şey çok güzel olacak hayatımda, o kadar ruhumda hissediyorum bunu. Dilerim hepimiz çok mutlu oluruz opuyorumnanaktan

Hayırlısı olsun. Artık hiç geriye bakmayın.
Allah gönlünüze göre iyilerle karşılaştırsın.

hayırlısı olsun canım senin için
bende bi olay anlatıyım benim erkek kuzenim 7 yıl boyunca bi ızla çıktı herkez ilişkilerine olumsuz bakıyorlardı olmaz diyorlardı teyzem kız acık oldu için kesinlikle istemiyordu ama onlar yılmadı mücadele etti ve evliler 2 çocuna hamile çokda mutlular ama şuda teyzem istemedi ama git kıza şunu söyle şunu yapsın demedi karışmadı teyzemin 3 gelini var ikisi acık bi sorunda yok birside evlendikten sora kapandı ama kendi isteğiyle oldu bende cok seviyorum onları onlarda tatilini gidince bikinisini giyor teyzeme gidince yada bize geldikleri zaman birazdaha bize ayak uyduyolar önemli olan bence mücadele etmektir canım sana bişey sölimmi evlendikten sora ailesine kendini sevdirince hiç göze batmıyorsun mini etek giysende tatlı dil yılan deliğinden çıkarır ama sizinkide nasip değilmiş hayırlısı olsun senin için
bende açık bir aileye gelin gidicem nasip olursa evlenirsek onların tarafında bir tek ben kapalı olucam ama ben bunu hiç dert etmiyorum bana açıl deseler alırlar cevabını açık olup kapanda desydi yine aynı şekilde olurdu eğer birşeyi birisnin zorunla yapıyorsan bi süre katlanırsın ama sonra patlak verir huzursuzluklar olmaya başlar bir insan bişeyi yapmak istiyosa içinden gelerek yapmalı bence
üzme kendini canım hayatttaki en büyük sevgi anne baba sevgisidir bunların hepsi birgün geçicek

Back
X