evlenmeyelim mi?

Simdi anlatacak çok sey var ama tek cumle yazacagim. Dunyanin en guclusu de olsa sevdigine karsi kaybeden erkek bulduysan evlen. 14 yasindan beri ayni adamla beraberim, 29 yasina girecegim, 2 cocugum var ve esim icin bunu soyleyebilirim.

herkesin çevresi, girdiği ortamları falan farklı ama. benim de çevremde hiç sizin çevrenizde olduğu gibi görüşme/görücü usulü evlenen yok, bir tek anneannem ama o da alkol yüzünden boşandı ve kaç sene önceki olay. annemle babam klasik tanışma şekliyle flört edip evlenmişler. babam 2. eşiyle mesela görücü tarzında çöpçatanlık usulü evlendi, daha kötü oldu 2 sene falan sürdü boşandı. ben usulde aramıyorum boşanma ya da mutlu olmanın nedenini, o bana çok saçma geliyor. kaldı ki çevrenizdekiler zaten sevmeseydi evlenmezdi herhalde. yani görücü usulü oldu diye sevgi, aşk yok anlamına gelmez. herkes ilk görüşte aşık olmuyor sonuçta birbirine. belki de o şu açıdan daha sağlıklı olabilir, mesela birini birisine tavsiye edersiniz, iyi çocuk işi gücü güzel, ailesi iyi, kendisi efendi bilmem ne... birilerinin o insanları tanıyarak birilerine önermesi sağlıksız bir durum değil. kişi hakkında daha çok bilgi toplayabilirsiniz o durumu avantajlı. ama konu usul değil bence neticede sevip evlenme kararı aldıktan sonra nerede ve nasıl tanışıldığının önemi kalmıyor. sevip yuva kurmak istemiş mi, istemiş. tabi siz sosyal medyada ekli olanları fazla baz almayın bence,kimse sosyal medyada mutsuz anını paylaşmıyor. ama yakın görüştüğünüz kişilerin mutlu ya da mutsuz olduklarını anlamak çok daha basit.

bilemiyorum ya dediğim gibi, aslında benim evliliğe uzak olma nedenim boşanma falan da değil. çıkmadı öyle birisi, ne zaman çıkarsa o zaman olur benim için. takılmıyorum yani. doğru kişiyi buldum deyip evlendikten sonra da boşanabilirim, neler neler olabilir. yaşadığım güzel şeyler yanıma kar kalır ve boşanırım o zaman, ne yapayım. bizde yoktur öyle şu boşandı bu boşandı falan büyük yankı uyandırmaz, boşanmayı da evlenmek kadar doğal karşılar çevremdekiler. karşılamasalar da umurumda olmazdı hayat benim. ama boşanmalara da bakınca zaten öyle "evlensem iyi olur" gibi bir fikir de olmayınca uzak duruyor insan.

Ben iki kere evlendim , ikisi icin de hic pismanlik duymadim , ilki kotu bitti kisa surdu ama bana deneyim oldu
Ikincisi ise yani simdiki evliliğimde cok mutluyum
Bence genc yasta vr tecrubesizken yapilan evlilikler uzun surmuyor , insanin evlebmeden once olgunlaşmasi lazim , karsisindaki insani iyi analiz edebilmesi lazim , sevgi ask hersey degildir , uzun soluklu evlilikte en onemli kistas anlasabilmek ve ortak bir hayat anlayisinin olmasi lazim bana gore
Ilk evliligimi 30 yasinda yaptim , daha evlenirken bile biliyordum bosanacagimi bir nevi delilikti.. ikincisinde ise esimin de benim de gecmis tecrubelerimoz vardi , ne istedigimizi iyi biliyorduk ve evliligimizin , birbirimizin degerini cok iyi biliyoruz
Hrm cok iyi iki arkadasiz hem hayata ayni pencereden bakiyoruz hem de birbirimizi seviyoruz..
Yani her evlilik kotu degil , sadece ama cok seviyorum deyip bazi seyleri gormezden gelmemeli ve mantigi kaybetmemeli insan evlilik karari aldiginda

Tabiiki evlenin, evlensin herkesler ama doğru zaman, doğru insan şart!

Burası bdv. Burda "evliliğim müthiş dersen ayıp kaçar, o bakımdan sessiz bu mutlu evlilik yaşayanlar
Ama sorunlu evliliklerin sayısı artışta, bu beni de düşündürüyor, bu gidiş nereye diye!

5buçuk yıllık evli, 2 çocuk sahibiyim.
Eşim 1 yıllık sevgilimdi.
Sonrası resmiyete döküldü, evlendik.
İnanın mutluyum, doğru bir evlilik yaptığımdan eminim diyebilirim, Allahtan ne isteyebilirim başka bilmem. Tek isteğim can sağlığımız.
Kıstaslarım neydi...
Sevgi saygı, ilgi, değer gösterme, anlaşma, insanlık, adamlık, cömertlik,merhamet, dini hassasiyetler.....
Gibi..

Evlilik şans işi. Ama kötü olduğunu bile bile düzelir diye evlenenler o kadar çok ki.

Niye bosandiniz? Cocuk var miydi?

Valla ben tek bir şeyi bile bile evlendim.
O da babasının lanet bir adam olduğu gerçeğiydi.
Dedim ki ailesinden bana ne onunla evlenmiyorum yaa.
Ya da işte onun ne suçu var babasını o seçmedi ya dedim.

Ama o işler öyle olmuyormuş.
Cümbür cemaat evleniyormuşuz. :)

Bir de mutlu ailede büyümeyen insanlarda o yara bir yerden patlak veriyormuş onu anladım.
Sonra ondaki o yaraları sar sarabilirsen, kim bilir o çektikleri karakterinin neresinden çıkmış.
Sen çekeceksin her türlü.

O konu beni az yıpratmadı en tatlı denilen zamanların içine etti o başka.
Ama eşimin ailesi şuan zerre kadar umrumda değil.
Eşim dört dörtlük olsaydı onları takmaya devam ederdim belki ama artık onlardan
çok daha ciddi sorunlarım var onlara yer yok içimde..
Çok hissizim varlıkları yoklukları bir yani.

Diğerlerini bilsem mal değilim bile bile evleneyim.

Hele önümde en büyük ablam gibi bir evlilik enkazı dururken benim evlenmeye
cesaret edişim bile şaşırtıcı.

Bilmeyip evlendikten sonra gördüğüm şeyler var ama yine benim bir suçum var açıkgöz olmayışım.
Ben çok akıllı bilinen saflardanım maalesef.

Konuşmalarıma, karakterime bakan inanmaz yediğim kazıklara.
Ama işini bilen götürür benden.

Neyse çok mutsuzum diyemem ben ama çok mutluyum da diyemem.
Eşimin 1 eksisi 40 artısını götürüyor çoğu kadın için ama ben o 40 artıya tutunup kalmış bir kadınım.
Evlendiğime pişman oldum defalarca, çoğu zaman hatta.
Aslında evlilik bana göre bir şey değilmiş bence.
Bazen diyorum ki kimseyle de yapamam ben yani.

Tavsiyem:
Evlenebilirsin ama..

1) Lafta değil gerçekten uyanık ol.
2) En çok kendini sev.
3) Bugün aşk diye feda ettiğin her şey yarın karşına ''Ne uğruna?'' diye gelecektir.
Bunu unutmadan feda et ne edeceksen.

okuma canım iyi seyler yazılmazki

Niye bosandiniz? Cocuk var miydi?
Evet oglum ilk evliligimden , bosandik cunku onun aile kavramiyla benim aile kavramim cok farkliydi , hayattan beklentilerimiz , olaylar karsisinda tepkilerimiz , cocugumuza verecegimiz egitim herseyimiz farkliydi , oglum bebekken bosandik ve gitti oglunu hic gormuyor senelerdir , ben 6 sene tek basima baktim ogluma cok guzel yillardi..
Sonra da karsima simdiki esim cikti , hem oglum hem ben cok mutluyuz ve yeni de dogum yaptim minnak bi bebisimiz var simdi

Ya ne guzel. Sizler insani bosanmaya ozendiriyorsunuz :) Ama benim esime kizima inanilmaz duskun, kizim da ona, aksama kadar sarmas dolaslar, saatlerce oyun oynarlar, bir de erkeklerin enerjisi de daha cok oluyor. Esim hayatta yaklasmiyor bosanmaya, cocuk icin, onda da kalsa, bende de kalsa istemiyor, cunku anne ve babasi ile buyusun diyor, o buyuyunce bosaniriz diyor.

Kesinlikleee katiliyorum. Benim esimin de cok cok silik bir babasi var, cok sorumsuz, evin kose minderi gibi, annesinin hakimiyeti altinda yasayan, kendisine ne denirse onu yapan, hicbirseye karismayan ve karistirilmayan.
Boyle babadan cikan esim, o eziklikle bana elinden geldigi kadar hukmetti, elinden geldigi kadar kazak erkeklik tasladi, elinden geldigi kadar ezdikce ezdi beni, cunku o psikolojide olmak istemiyor, babasi gibi olmak istemiyor, guclu ve kazak bir erkek olmak istiyor.
Ikincisi de cok sevdigi kuzeninin kocasini aldatmasi olmustu, o kadar sevmis, o kadar guvenmis ki, ona gore butun kadinlar potansiyel aldatmaciydi, oyle bir tip idi esim, ne cektim ya, az mi kufurunu yedim, az mi hakaretini yedim su kuzeni yuzunden, her an her saniye tum maillerim hesap edilir, tum mesajlarim karistirilir, tum sosyal medya hesaplarim kapatilmisti hatta hacklenmisti. bunlari gore goreeeee evlendim ya bu kafami ne yapsam ah ahh.

Ben sizin konularinizi hatirliyorum , esinizin dusuncesi cok yanlis zannediyor musunuz cocugunuz sizin mutsuzlugunuzun farkinda degil yada buyudukce fark etmeyecek?
Cocuk yuzunden bosanmamayi hic anlayamiyorum ben , bakin oglum 4 yasindayken bana demisti ki , iyi ki sen benim annemsin babamin olmamasini onemsemiyorum bile sen supersin annecim demisti , şok olmustum cok mutlu.olmusyum hala unutmam o ani
Onemli olan mutlu anne olmak o zaman cocuklar da mutlu oluyor
Ben sizin yerinizde olsam bosanma davasi acardim cunku sizinki de cok zor bir evlilik

aşkın sevginin, aile kavramının dizilerdeki gibi olmadığını bilip beklentileri abartmayıp,sevgiye saygıya önem verdikten sonra en önemliside kafanıza uyan birisini bulursanız çok mutlu olursunuz rabbim herkesi iyilerle kendi kalbine göre insanlarla karşılaştırsın

Burda bi uye soyle bisey yazmisti' kahir cekmek severek evlenmenin bedeli mi ? Boyle biseydi.. biz esimle 2 yildan sonra evlenmeye karar verdik severekte evlendik. Biz yalnizken cok mutluyuz hic sorunumuz yok fakat ailesi yuzunden yalniz kalamiyoruz ve bu yüzden kavga ediyoruz . Yani annesi yuzunden benim evliligim zedeleniyor. Sonuc olarak ailesi cok onemli buna dikkat et. 1 yıllık evliyim sirf bu yüzden esimi cok sevmeme ragmen bosanmayi dusunuyorum o kadar onemli bi konu yani. İki kisi arasındaki sorunlar asiliyor onemli olan 3. 4. Kisilerin olmamasi. Mükemmel evlilik diye bir sey de yok herkesin derdi ayri malesef ama guzelde bisey. İnce eleyip sık dokumak lazim yolun basindayken.

Oncelikle herkes evlenmek zorunda degil
Evlenip de her gun aglayacaksam evimde paşa paşa oturur kendi parami yerim
O yuzden evlenirken aklinda en ufak tereddudu olanlar varsa evlenmeyin
Her zaman dik duran bir kadin olun. Erkege muhtac gibi gostermeyin kendinizi. Araba kullanmayi da ufak tefek tamir islerini de bilin. Bu sizin kendinize guveninizi tazeler.
Ben 9 bucuk aylik evliyim. Esim tam istedigim gibi biri. Beni hic yormaz, ben de onu. Eve saatli gelir gider, parasinin kurus kurus hesabini yapmaz, ev islerini benim uzerime atmaz, tavsiyem yengec burcu erkekleriyle evlenin
Ailesi ile de sorun yasamadik. Evlenirken ailelerle de evlenmis oluyoruz o yuzden dikkatli olmak lazim esinin ailesini iyi gozlemle babasi annesine nasil davranir kadina bakis acilari nedir misafiri nasil agirlarlar vs... bir de acgözlü ailenin ogullariyla evlenmeyin.
Nisanlilik donemlerinde aileyle sorun yasaninca genelde hali altina atiliyor evlendikten sonra patlak veriyor. Nacizene onerilerim bunlar. Bazilari sirf oglanin ailesine inat olsun diye evleniyor. Iste bunu yapmayin. Hayat inatlasmak icin cok kisa

Önemli not: ağır genelleme içerir :)

Benim kk istatistiğime göre ;

Çok genç yaşta evlenenler mutsuz,
Mantık evliliği yapanlar mutsuz,
Evlilik öncesi eli eline değmeden evlenenler mutsuz,
Maddi olarak eş ailesine veya kendi ailesine bağımlı olanlar veya borç yardım ilişkisine girenler mutsuz,
...
Ay daha uzayıp gidecek, çok şey yapmayım.
Kısaca kendi daha birey olmadan evlilik kararı almamak gerek.

Hislerime duygularıma tercüman olduğun için teşekkürler :) Gerçi benim iş daha vahim bir halde ama sonuçta bende senin gibi düşünüyorum. Evlilikten korkuyorum açıkçası

erken evlenmede ne yaparsan yap ben 22 de evlendim eşim ve ailesi düğünden sonra bildiğin döndüler yani ne ben ne ailem tanıyamamış annem hala der nasıl tanıyamadık diye karşı tarafı ve ailesini iyce gözden geçir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…