26 mii?
Bacim sen iyi misin?
Daha hayatinin baharinda neden evlenmedim triplerine giresin ki?
Ben 28 yasindayim, 7 ay kaldi 29 olacagim. Yasitlarimin hepsi evli. Dugunune gitmedigim arkadasim kalmadi. Ama hic ozenmiyorum. Tam tersi onlar bana ozeniyor genelde.
Mesela bayram tatillerimde istedigim yere tek basima gidip kamp yapiyorum. Ama evli x arkadasim bayramda "once senin annen sonra benim annem" hesaplarina girisiyor-akraba eyleyerek geçiriyor ilk gunlerine. Oysa ben sevdigim akrabama gidersem giderim gitmezsem pasa gönlüm bilir.
Ya da is cikisi hava da guzelse aliyorum hamagimi, gidiyorum parka. Bazen muzik dinliyorum,genelde kitap okuyorum,bira iciyorum...hava iyiden iyiye kararinca evime geciyorum. Ama evli x arkadasim kendiyle basbasa olmaya en ihtiyac duydugu anda bile evine gidip yemek yapiyor-cocugunu teslim aliyor... her hafta mutlaka dilimi gelistirmek-dunyadan beni davet edecek arkadaslar edinmek adina gonullu turist gezdiriyorum. Genelde cinsiyeti erkek oluyor. Bazen bisiklete biniyoruz, bazen guzel tepelerden istanbula bakıyoruz... ama evli x kisisi aksamlari tanimadigi insanlarla-hele hele farklı cinsiyetten farkli ulkeden birisiyle bulusamaz-hos karsilanmaz. Ayni seklilde canim ne zaman isterse bar bar gezip eglenebilirim. Ama evliysem daha usturuplu olmam gerekir
ya da ucuza bilet buldugumda is yerimde de izin gunum varsa aliyorum gidiyor. Ama evli x kisisi tatilini planlarken esinin izin gunlerini de hesaba katmak zorunda... aldigim paranin tamami benim. İstersem istedigim kadarini aileme veririm,istersem tamamiyla gider bilet alirim...benim param. Karisan yok gorusen yok. Ama evli x kisisinin parasi evin parasi. Aile butcesine uygun davranmasi gerekir - parasini nasil harcayacagi konusunda danismasi gereken bir ailesi vardir. Ayni sekilde hayatimi bir anda degistirsem-misal isten ayrilsam ya da ulke degistirmeye karar versem ... her turlu radikal karari verebilme ozgurlugune sahibim. Ama evli olsam artik iki kisilik dusunmem ve davranmam gerekecektir...
Yani boyle bakinca bekarlığin pek cok artısi var.
Sen de bekarliginin tadini cikar. Kendine iyi bak,eglen,gez,dolas, flort et...
Elbette hayatinin evli barkli bir asamasina da gececeksin. Bari dolu dolu yasa da icinde birsey kalmasin
Koca paragrafı (?) lütfen atarmisin bana merak ettim. Sizin tanımadığınız birinin sosyal medya kullanımına kafa yordugunuz kadar ben o kişiye kafa yormuyordum valla Neyse ben size sizin hayalgucunuzdeki gibi rahatsızlık duymadığımi ne kadar anlatsamda siz illa o kişiyi engelleyecek kadar rahatsız olduğumu düşüneceksiniz anlaşıldı. Evet öyle rahatsız oluyorum ki geceleri fotoğraflarına bakıp kocasının her karesini inceleyip,yargı dağıtıp, gözlerim kanayana kadar ekrana bakıp lanet ediyorum ve sosyal medya özurlusu olduğum için sessize almak ufak fındık aklıma gelmiyor. ama aklıma başka birşey geliyor, sizinle münakaşaya girdiğim için ban yemek. O yüzden kalan meraklarinizi lütfen özel msj atın iyi geceler.Hayir gitmedi malesef.
İnstagrama girdiginizde herkesi gormek zorunda değilsiniz cunku, sosyal medyayi kullanmayi mi bilmiyorsunuz bilmiyorum ama o kişiyi listenizden cikaramiyorsaniz ya da engelleyemiyorsaniz(nedense??) sessize alarak yaptigi paylasimlari gormeme şansiniz var.
Rahatsiz olup inatla baktiginiz seyler hakkinda koca paragraf sikayetleniyorsunuz, bu mantikla aciklanacak birsey degil. Bu kadar rahatsiz olup arkasindan boyle dusundugunuz kişiyi listeden cikartmaya cekinmekten de ayri bir makale cikar.
Nasıl yaptın canım tam detaylı anlatır mısınArkadaslar ben mendil duasinu yaptım, Allah im huyu huyuma, boyu boyuma mezhebi mezhebime uygun olsun dedim. Mezhep bölümü dışında oburleru olduduam tuttu, eski görüştüğüm kisi ile baristim, cok istiyodum yuvam olsun, cocuklarim olsun insallah seneye olacak, sizde yapin dua edin insallah sizinde karsiniza en iyisu çıkar, yuvaniz olur, mutlu yuvasi olan insanlar cok şanslı bence
Ne kadar süre sonra karşına çıktıNasıl yaptın canım tam detaylı anlatır mısın
neden rahatsizsin esleriyle foto paylasanlari gorunce? bir de abartip oyle olcagma yalniz kalmayi terch ederdm sozlerin bana pek normal gelmedi. disariya da cikmiyorsun herlde evli cifleri gormemek icin ya da evli misafir falan da kabul etmiyorsun herlde. yani senin bi fotoya bile tahammulun yoksa bu ihtimaller olasi geldi bana.bir bana mı saçma geliyor eşleri ile her anını paylaşan insanlar? Hayır baktığımda öyle tiplere de özenmiyorum, aksine böyle evliliktense yalnız kalırım daha iyi diyorum.
Canım hakkında hayırlı olani yalnızca Rabbim bilir. Dua et. Kimsenin gazına gelme. Ölümsüz düşünceleri çıkar aklındanZaman zaman size de sanki herkes evlendi de bir siz kalmışsınız gibi geliyor mu arkadaşlar? Sanki hep öyle kalacakmışsınız gibi
Hayır yani öyle evliliğe meraklı biri değilim, geç olsun güzel olsun diyenlerdenim. Evlenmek için evlenmeyi yanlış buluyorum. Ama bazen öyle hislere kapılıyorum ve kandimi mutsuz hissediyorum. Herkesin bir hayatı bir düzeni varmışta benim yokmuş gibi hissediyorum. Sanırım sosyal medyanın etkileri bunlar, millet kafayı yedi artık eşlerini sürekli saçma saçma paylaşmaktan, bir bana mı saçma geliyor eşleri ile her anını paylaşan insanlar? Hayır baktığımda öyle tiplere de özenmiyorum, aksine böyle evliliktense yalnız kalırım daha iyi diyorum.
Ama bu sene bende böyle hisler oluştu, mutsuz hissediyorum, herkesin bir hayatı varken benim yokmuş gibi. Toplum baskısı da etkiliyor tabi, ailenin en büyüğü ablamdı o da evlenince ailede evlenmemiş en büyük kişi ben kaldım. Sürekli her dualarında benim evliliğimi dile getirmeleri daha da geriyor beni. Bu arada 26 yaşındayım.
Benim gibi hissedenler varsa bir gelin :)
Sosyal medya da gördüklerinin bi kısmı şov amaçlı. Evlilik çok matah birşey değil. Sorumluluk artıyor bi kere yeni yeni sorunlar doğuyor onlarla boğuşuyorsunZaman zaman size de sanki herkes evlendi de bir siz kalmışsınız gibi geliyor mu arkadaşlar? Sanki hep öyle kalacakmışsınız gibi
Hayır yani öyle evliliğe meraklı biri değilim, geç olsun güzel olsun diyenlerdenim. Evlenmek için evlenmeyi yanlış buluyorum. Ama bazen öyle hislere kapılıyorum ve kandimi mutsuz hissediyorum. Herkesin bir hayatı bir düzeni varmışta benim yokmuş gibi hissediyorum. Sanırım sosyal medyanın etkileri bunlar, millet kafayı yedi artık eşlerini sürekli saçma saçma paylaşmaktan, bir bana mı saçma geliyor eşleri ile her anını paylaşan insanlar? Hayır baktığımda öyle tiplere de özenmiyorum, aksine böyle evliliktense yalnız kalırım daha iyi diyorum.
Ama bu sene bende böyle hisler oluştu, mutsuz hissediyorum, herkesin bir hayatı varken benim yokmuş gibi. Toplum baskısı da etkiliyor tabi, ailenin en büyüğü ablamdı o da evlenince ailede evlenmemiş en büyük kişi ben kaldım. Sürekli her dualarında benim evliliğimi dile getirmeleri daha da geriyor beni. Bu arada 26 yaşındayım.
Benim gibi hissedenler varsa bir gelin :)
Sizin için paylaşmıyor insanlar emin olabilirsiniz. Ben kendim in paylaşıyorum. Çekilen fotoğrafları o anki hislerimle hemen çıktı alıp yazı yapamayacağıma göre içimdekini yazıp paylaşırım ve bundan da çok zevk alıyorum. Geri dönüp baktığımda hatırlamak öyle hoş ki.Ben 28 yaşindayim nişanim var bir haftaya şimdiden zorlamaya başladı sıkıntılar. Yani koca=mutluluk asla değil. Ben hep kendimce mutluydum o bana eşlik edebilir. Benim düşüncem bu yönde. Zaten bundan öncede kocacıklı kadınları samimi bulmazdim. Hatta konu açtım diye ban yedimneyse ben instagrami fln kapattım aylardır kapalı arada çok meraktan catlarsam açıp bakıyorum. Bir arkadaşım vardı yeni evli sürekli kocası +kocasına yaptığı sunumlar vs. Geçen gün bir açtım instagrami cins bir kedi almış ve full kedisini paylaşıyor. Yani insan neye sahipse (yada sahip olduğunu sanıyorsa) onu milletin gözüne sokmadan rahat edemiyor. Hayır bize ne sizin döşü kıllı kocanizdan ayol??
Bakın ne güzel demişsiniz kime ne? Benim rahatsızlıklarımdan kime ne? Kadınlar kulübündeki herhangi bir konuya herhangi bir yorum yapmam benim "sağlıksız"ligini göstermez hadi gösterdi diyelim siz doktor musunuz buna karar veremezsiniz hadi doktorunuz diyelim beni muayene edin diye size başvuru yaptığımi hatırlamıyorum doktor hanım? Bizim için paylasmiyorsa fotoğraflarını açsın pcden baksın tek başına oturup. Dün arkadaşın birinede uzun uzun yazdım " rahatsizligimi" bide sizin için uzun açıklama yapamicam. Açıp onları okuyabilirsiniz.. iyi günler.Sizin için paylaşmıyor insanlar emin olabilirsiniz. Ben kendim in paylaşıyorum. Çekilen fotoğrafları o anki hislerimle hemen çıktı alıp yazı yapamayacağıma göre içimdekini yazıp paylaşırım ve bundan da çok zevk alıyorum. Geri dönüp baktığımda hatırlamak öyle hoş ki.
İnsanların çok paylaşım yapıyor kessin mutsuz, bize ne kocasından gibi fesat yorumları beni cidden alakadar etmiyor. Ben yaşarken de paylaşırken de mutluyum geri kalan mutsuzlukla beslenen kıskanç insanların sorunu.
Zira kedisini paylaşmasından bile rahatsızlık duymanız sağlıklı değil. Ben kedimi çocuğumu kocamı o gün okuduğum ve çok sevdiğim kitabı izlediğim güzel filmi de paylaşıyorum. Kime ne.
Sizin gibiler de instagrama uygun değil zaten kapaması lazım. İnstagram fotoğraf paylaşma yeri. Twitterda yazarım instagramda fotoğraf atarım, yeri orası yani kimseyi de ilgilendirmez.Siz de kendinizi mutlu edecek şeyler bulabilirsiniz elalemi kınamak yerine
O zaman takip etmemek de bir seçenek. Bu kadar rahatszılık duyduğunuz insanları takip etmeyeceksiniz.Bakın ne güzel demişsiniz kime ne? Benim rahatsızlıklarımdan kime ne? Kadınlar kulübündeki herhangi bir konuya herhangi bir yorum yapmam benim "sağlıksız"ligini göstermez hadi gösterdi diyelim siz doktor musunuz buna karar veremezsiniz hadi doktorunuz diyelim beni muayene edin diye size başvuru yaptığımi hatırlamıyorum doktor hanım? Bizim için paylasmiyorsa fotoğraflarını açsın pcden baksın tek başına oturup. Dün arkadaşın birinede uzun uzun yazdım " rahatsizligimi" bide sizin için uzun açıklama yapamicam. Açıp onları okuyabilirsiniz.. iyi günler.
Tamam.iyi günler bidaha yazmayin lütfen sıkıldım.O zaman takip etmemek de bir seçenek. Bu kadar rahatszılık duyduğunuz insanları takip etmeyeceksiniz.
Kedi yahu kedi. Bir insanın kedisini paylaşmasından dahi rahatsızlık duyuyorsanız takip etmeyeceksiniz. Bu uygulamanın amacı fotoğraf paylaşmadan bakmak değil paylaşmak. Logosu bile fotoğraf makinesi olan bir uygulamada paylaşımdan şikayetçi olmak yerine kimseyi takip etmeyin o halde. Normal olan paylaşmak çünkü o uygulamada.
O zaman takip etmemek de bir seçenek. Bu kadar rahatszılık duyduğunuz insanları takip etmeyeceksiniz.
Kedi yahu kedi. Bir insanın kedisini paylaşmasından dahi rahatsızlık duyuyorsanız takip etmeyeceksiniz. Bu uygulamanın amacı fotoğraf paylaşmadan bakmak değil paylaşmak. Logosu bile fotoğraf makinesi olan bir uygulamada paylaşımdan şikayetçi olmak yerine kimseyi takip etmeyin o halde. Normal olan paylaşmak çünkü o uygulamada.
Benim anlamadığım kısım da şu, bu uygulamalar fotoğraf görmek ve yüklemek için. Hem yükle hem bak diye. E kimse yüklemezse ne olacak? Amacı fotoğraf olan bir uygulamada fotoğraf yüklenenleri kınamak hastaneye hastalanınca gidene kızmak kadar absürt.Bize ne, banane, gozumuze sokuyorlar diye sikayetleniyor, takip etme, sessize al, engelle diyince "o kadar da rahatsiz olmuyorum, zaten hep bakmiyorum" diye laf cevirdi.
O saatten sonra kendi haline biraktim ben onu.
Başkalarinin hayatlarini izleyip kiskanip gidiyorlar işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?