Evlenmeyen arkadaşlar

Ha şu genellemeye de sinir oluyorum. Paylaşım yapanlar çok mutsuz. Hiç alakası yok. Ben çok paylaşım yapanlardanım. Çünkü kendime anı günlüğü bu. Arada dönüp bakarım. Hatta her gün mutlaka bakıyorum bu üç sene önce beş sene önceki hatırlatmalara da. Hoşuma gidiyor.
Kocamla mutluyum. Sesimiz pek çıkmaz, kavgamız olmaz arada her çift gibi didişsek de geceyi mutlu bağlarız
Yediğimi içtiğimi, gelen hediyemi çiçeğimi paylaşmam ama o gün mutlu olduysam yada ilginç bir durum olduysa koyarım kendim için. İleriye notum onlar benim.
Buna bakıp aslında mutsuz diye kendini kandıranlara da ancak üzülüyorum. Başkalarının mutsuz olma ihtimaline sevinecek biri olmak zor olsa gerek.
Zira ben paylaşım yapmayanlar için genellemeler tespitler yapmıyorum anımı yaşıyorum

Yaşınız çok genç, bende henüz 24 yaşındayım ama evlilik için 29-30'u beklemeyi düşünüyorum. Olgunum diye düşünürüm her zaman ama bence her geçen gün yaşadıklarımız bizi daha çok olgunlaştırıyor. Bu yüzden acele etmek yanlış, bu zamanı kendimize bir şeyler katarak geçirmeliyiz hayat kısa başkasıyla yakalanan mutluluğa bel bağlamak için. Ancak sizi de anlıyorum toplum baskısı gerçekten berbat bir şey. Kulaklarınızı tıkamayı öğrenin derim.

Bende açıkçası sürekli paylaşım yapanları samimi bulmuyorum. Ama altını çiziyorum sürekli paylaşanları sadece, çünkü ara sıra paylaşmak gayet doğal bunlar bizlere anı, hatıra sonuçta. Sosyal medya albümü gibi düşünmek lazım. Ama ben mesela böyle bir ihtiyaç duymuyorum sevgilimle bir tane bile pozumuz yok gerek görmüyorum. Genelleme elbette ki yapılamaz ama ben de gördüklerime dayanarak fikrimi söylüyorum, aşırı paylaşım yapan çiftlerin çoğu da gerçek hayatlarında mutsuz çiftler. En azından benim şimdiye kadar gördüklerim hep böyle çevremde.

Kotu evlilikleri ornek alinca bekarligin artilari daha fazla oluyor ama iyi bir evliligin artilarini sayarsak bence fikrin degisirdi.

Senin gibi gezmeye gormeye merakli, ozgurlugune duskun bir kadin kendini hapsedecek biriyle evlenmez diye dusunuyorum. Bence herkes asagi yukari kendine uygun insanlarla evleniyor. "Şuan ne yapabiliyorsam yapayim zaten evlenince hayatim bitecek" olarak degerlendirseydim hiç evlenmezdim galiba ben ama oyle birsey degil, yasadigin hayati kaldiracak, uygun insanla karsilastigida sana zorluk cikartmayacak

Koca paragrafı (?) lütfen atarmisin bana merak ettim. Sizin tanımadığınız birinin sosyal medya kullanımına kafa yordugunuz kadar ben o kişiye kafa yormuyordum valla Neyse ben size sizin hayalgucunuzdeki gibi rahatsızlık duymadığımi ne kadar anlatsamda siz illa o kişiyi engelleyecek kadar rahatsız olduğumu düşüneceksiniz anlaşıldı. Evet öyle rahatsız oluyorum ki geceleri fotoğraflarına bakıp kocasının her karesini inceleyip,yargı dağıtıp, gözlerim kanayana kadar ekrana bakıp lanet ediyorum ve sosyal medya özurlusu olduğum için sessize almak ufak fındık aklıma gelmiyor. ama aklıma başka birşey geliyor, sizinle münakaşaya girdiğim için ban yemek. O yüzden kalan meraklarinizi lütfen özel msj atın iyi geceler.

Nasıl yaptın canım tam detaylı anlatır mısın

bir bana mı saçma geliyor eşleri ile her anını paylaşan insanlar? Hayır baktığımda öyle tiplere de özenmiyorum, aksine böyle evliliktense yalnız kalırım daha iyi diyorum.
neden rahatsizsin esleriyle foto paylasanlari gorunce? bir de abartip oyle olcagma yalniz kalmayi terch ederdm sozlerin bana pek normal gelmedi. disariya da cikmiyorsun herlde evli cifleri gormemek icin ya da evli misafir falan da kabul etmiyorsun herlde. yani senin bi fotoya bile tahammulun yoksa bu ihtimaller olasi geldi bana.

Bizde çok fotoğraf paylaşan çiftlerden değiliz. Ama ben öyle olmayı isterdim . Sonuçta arkana baktığında bir sürü anı fotoğraf
Ama bu fotoğraflardan çok etkilenenler oluyor.
Evli olmayanlar evlilere özeniyor..
Çocuğu olmayanlar çocuğu olanlara özeniyor.. bu liste uzar gider.
Allah herkese gönlünden geçeni nasip etsin.

Ekleme: Eşini tek paylaşıp yakışıklı kocam vs yazanları çok itici buluyorum.

Canım hakkında hayırlı olani yalnızca Rabbim bilir. Dua et. Kimsenin gazına gelme. Ölümsüz düşünceleri çıkar aklından

Sosyal medya da gördüklerinin bi kısmı şov amaçlı. Evlilik çok matah birşey değil. Sorumluluk artıyor bi kere yeni yeni sorunlar doğuyor onlarla boğuşuyorsun
. Bana göre geç evlilik iyi birşey. Bekarken yapmak istediklerini yapabiliyorsun kısıtlayan yok. Yapmak istediklerini yapıp hevesinin kalmadığı arkana dönüp keşke demeyeceğin zamana gelipte evlendiğinde inan mutlu bi insan olursun. Başkalarının hayali mutluluklarına bakıp sorgulama kendini

Sizin için paylaşmıyor insanlar emin olabilirsiniz. Ben kendim in paylaşıyorum. Çekilen fotoğrafları o anki hislerimle hemen çıktı alıp yazı yapamayacağıma göre içimdekini yazıp paylaşırım ve bundan da çok zevk alıyorum. Geri dönüp baktığımda hatırlamak öyle hoş ki.
İnsanların çok paylaşım yapıyor kessin mutsuz, bize ne kocasından gibi fesat yorumları beni cidden alakadar etmiyor. Ben yaşarken de paylaşırken de mutluyum geri kalan mutsuzlukla beslenen kıskanç insanların sorunu.
Zira kedisini paylaşmasından bile rahatsızlık duymanız sağlıklı değil. Ben kedimi çocuğumu kocamı o gün okuduğum ve çok sevdiğim kitabı izlediğim güzel filmi de paylaşıyorum. Kime ne.
Sizin gibiler de instagrama uygun değil zaten kapaması lazım. İnstagram fotoğraf paylaşma yeri. Twitterda yazarım instagramda fotoğraf atarım, yeri orası yani kimseyi de ilgilendirmez.Siz de kendinizi mutlu edecek şeyler bulabilirsiniz elalemi kınamak yerine

Yasınız daha çok genç.
Yani bu duygulara kapılmak için daha çok küçüksünüz.
Bir siz kalmadınız merak etmeyin
Kısmet.
Inş çıkar Karşınıza bay doğru

Bakın ne güzel demişsiniz kime ne? Benim rahatsızlıklarımdan kime ne? Kadınlar kulübündeki herhangi bir konuya herhangi bir yorum yapmam benim "sağlıksız"ligini göstermez hadi gösterdi diyelim siz doktor musunuz buna karar veremezsiniz hadi doktorunuz diyelim beni muayene edin diye size başvuru yaptığımi hatırlamıyorum doktor hanım? Bizim için paylasmiyorsa fotoğraflarını açsın pcden baksın tek başına oturup. Dün arkadaşın birinede uzun uzun yazdım " rahatsizligimi" bide sizin için uzun açıklama yapamicam. Açıp onları okuyabilirsiniz.. iyi günler.

O zaman takip etmemek de bir seçenek. Bu kadar rahatszılık duyduğunuz insanları takip etmeyeceksiniz.
Kedi yahu kedi. Bir insanın kedisini paylaşmasından dahi rahatsızlık duyuyorsanız takip etmeyeceksiniz. Bu uygulamanın amacı fotoğraf paylaşmadan bakmak değil paylaşmak. Logosu bile fotoğraf makinesi olan bir uygulamada paylaşımdan şikayetçi olmak yerine kimseyi takip etmeyin o halde. Normal olan paylaşmak çünkü o uygulamada.

Tamam.iyi günler bidaha yazmayin lütfen sıkıldım.

bence bu işler tamamen kısmet nasip kuzenim 35 yaşın da evliliği hiç düşünmediği bi zaman da 3 ay içersin de evlen di hem de kendisin den 7 yaş küçük biriyle : )

Bize ne, banane, gozumuze sokuyorlar diye sikayetleniyor, takip etme, sessize al, engelle diyince "o kadar da rahatsiz olmuyorum, zaten hep bakmiyorum" diye laf cevirdi.

O saatten sonra kendi haline biraktim ben onu.
Başkalarinin hayatlarini izleyip kiskanip gidiyorlar işte.

Benim anlamadığım kısım da şu, bu uygulamalar fotoğraf görmek ve yüklemek için. Hem yükle hem bak diye. E kimse yüklemezse ne olacak? Amacı fotoğraf olan bir uygulamada fotoğraf yüklenenleri kınamak hastaneye hastalanınca gidene kızmak kadar absürt.
İnsanların bir gıdım mutluluğa tahammülü yok yahu. Mesela benim takip ettiğim bir sayfa var, serdar benli diye bir reklamcı, Bodruma yerleşmiş. Teknesiyle haftasonları koylara açılıyor, bakkala gider gibi Yunan adalarında geziyor. Bisikletle kendi işine gidiyor, fıstık gibi hayatı var. Bazen rakısını bazen sabah kahvaltısınk paylaşıyor. Mantarla yaptığı omletler fln efsane görünüyor. Ben adama pislik zengin, kesin mutsuz, sevgilisiyle gittiği o tatillerde kesssin kavga da ediyorlardır hıh mı demeliydim. Benim tamamen hoşuma gidiyor bakmak. Belki ben de emeklilikte bodrum olmasa da datçaya yerleşirm kim bilir, teknem olmaz ama bisikletim olur mesela. Hayallerimi yaşıyor mu yaşıyor, ben rahatsız olmak yerine bakıyorum.
çok sinirlensem de takibi bırakırım neyin hırsı ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…