- 7 Şubat 2022
- 54
- 20
- 8
- Konu Sahibi cokdertlibirisi
-
Bence de öyle, böyle yaptım ben de..Sonunuz yok bence. Rest çekeceksin, gerekçelerini ifade edip bu ilişki evlilikle nihayetlenmeyecekse herkes kendi ayrı yolunu çizsin diyeceksin. 31 yaşında bir kadının 2.5 senelik ilişki için evlilik niyetine, beklentisi içine girmesi çok normal. Yaşın 20 olsa ne bu acele derdim ama acele yok ortada.
2.5 senedir birlikteler, hatun 31 yaşında, 21 değil ki. Daha neyin zamanını tanısın. Evlenip anne olmak isteyebilir bu yaşlar için gayet normal bir talep bu. Bence evde kaldım paniği değil de 2.5 senemi harcadım artık bi nihayete ersin düşüncesi var kadın açısından. Büyük ihtimalle de ayrılacaklar bence evlilikle nihayetlenmez bu sevgililik.Ben burda sadece evde kaldım paniği, ailenin evlenme baskısı görebildim. Adam haklı geçinmek evlenmek öyle hadi deyince olmuyor üstelik çok iş değişikliği yapmış bunun stresi ayrı oluyor ya bu iş de olmazsa vs. Adam çok normal davranıyor siz baskıcısınız bence biraz zaman tanıyın ve kavga etmek yerine biraz destek olun şu adama günleri iyi geçmezse sizinle tek olayı kavga gerginlik olursa, o kadar masraflı olan evlilik işinden de iyice soğur kaçar
Geçinmekten endişe edip evliliği erteliyor yani bu günümüz Türkiye’sinde çoğumuzun yaptığı bir şey, ben de nişanlımla geçinecek bir noktaya gelene dek habire erteliyoruz yani maalesef geçim zor, o da 8 alıyordu ben 7, şimdi iş değiştirdi 15 el başkayacak anca o zaman evlenirizAslında şöyle, kendisi 2021 ekimde işe girdi. 1bucuk 2 sene iş durumu belirsizdi. 1 sene işsizdi zaten türkiyeye dönünce. Burada kötü de olsa bir işe girebilirdi, ama o illa yurtdısında girmek istedi ve burada aramadı. Ben burada çalısıyorum ve bir yandan doktora yapıyorum mantıken 1 2 sene burada işe gireyim evlenelim demeliydi. Ancak demedi ve ben de baskı yapmadım destekleyici oldum. Bunun yerine tekrar yurtdısına dönmeye ve işe girmeye çalıştı ancak benim o zaman kesin olarak gidebileceğim de belli değildi ki ve ailem asla doktorayı bırakmamı istemiyordu. Ben kendim burada stres içindeydim uzun süre, ve o esnada maalesef o bana bırak yurtdısına başvur gidelim diye çok baskı yaptı. Ablam burada grafiker olarak işe girse kenara biraz para atsa, niyeti evlenmekse vs dedi ( erkek arkadasım tasarımcı) ama ben gene de baskı yapmadım, gelemesem de git dedim, o esnada eğitim vs alıyordu destek olup moral verdim sürekli. Sonra burada işe girdi, ve zaten burada girmesinin sebebi evlenmek içindi. Ancak İşe girdikten sonra evlilik muhabbetini bir anda rafa kaldırınca ben açmak zorunda kaldım, o da tesadüfi bir arkadasımın düğün masraflarından bahsederken e biz napıcaz şeklinde. Hani en azından benim gibi seneye nişan yaza doğru nikah olsa demesini beklerdim ama direkt 2023 demesi üzerine bozuldum. Sonra bir kaç kez daha konuyu açtım geçinebiliriz bak maaşlarımız böyle diye. Ancak geçinemeyiz dedi.
Tamam da evlenmenin üstüne çocuk masrafı yani az mı adam endişelenmekte haklı bence benim bile kalp krizi geçiresim geliyor. Bence ayrılınacak bir şey yok herkes bu kararı duygulara kapılıp almaz ölçer tartar hesaplar öyle yol çizer ki doğru bir yaklaşım bana göre. Hayırlısı olsun2.5 senedir birlikteler, hatun 31 yaşında, 21 değil ki. Daha neyin zamanını tanısın. Evlenip anne olmak isteyebilir bu yaşlar için gayet normal bir talep bu. Bence evde kaldım paniği değil de 2.5 senemi harcadım artık bi nihayete ersin düşüncesi var kadın açısından. Büyük ihtimalle de ayrılacaklar bence evlilikle nihayetlenmez bu sevgililik.
Annesi ile tanışana dek sürekli arardı ve illa gel derdi. Tanıştıktan sonra bir daha aramadı. Fazlasıyla kontrolcü bir insan. Bana göre beni beğenmedi, yaşım büyük diye bence oğluna yakıştırmadı. Ama erkek arkadasım asla öyle bişey yok seni cok seviyorlar diyor. Aramızın neden bozuk oldugunu sormus annesi, o da evllik konusundan demiş. Annesi de evlen falan demiş, o kızı hayalleri vardı falan demiş. Yani istemese de olumsuz etkilememiş gibi görünüyor. Tüm mesele kendisinin aşırı maddiyatçı yapısından kaynaklanıyor. Ben de kendime yakıştırmıyorum açıkçası, benim ısrarımla olacaksa hiç olmasın. O ayrılmak istemiyor bana zaman ver işi değiştiricem vs dedi en son tamam demiştim ben deAilesiyle aranız nasıl? Bu kişi niyetinden vazgeçmiş gibi görünüyor acaba ailesi mi
etkiledi?
Para evlilikte çok ama çook önemli. Adamın deneyimi var ve haklı olarak endişe duyuyor.
Son olarak kadının evlilik baskısı yapması hiç asil durmuyor. Bir kere yokladınız ok baktınız uymadı, ayrılacaksınız. Baskı ile güzel bir evlilik katiyen olmaz.
işte biz de nişanlı olsak, onu geçtim bari bir yüzük taksa ben de beklerim sıkıntı değil :)Geçinmekten endişe edip evliliği erteliyor yani bu günümüz Türkiye’sinde çoğumuzun yaptığı bir şey, ben de nişanlımla geçinecek bir noktaya gelene dek habire erteliyoruz yani maalesef geçim zor, o da 8 alıyordu ben 7, şimdi iş değiştirdi 15 el başkayacak anca o zaman evlenirizbiz arada oturup of ne olacak bu hal ya şu masraflara bak diye söylenip kaparız konuyu. Yani geçim derdi zor hele de siz nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama biz istanbuldayız. Kiralar burda 5 ten başlıyor. Ki 5 olan evler hiçbir şeye benzemiyor. Zor gerçekten de o yüzden baskı yapmayın zaman lazım biraz. 2023 demiş yakın bile söylemiş tarihi yani
Öyle elbette ama para yok diye evlenmemek de bana cok mantıklı gelmiyor. Para hiç bir zaman çok olmayacak zaten, bir şekilde herkes kenara biraz koyup giriyor bu duruma. Hani mısırdaki dedenden 2023 te miras mı kalacak demiştim, daha 2021 ekimdeyiz 2023 e ohoo çünkü. Maddi konuda takıntılı olan kişiler biraz daha zorlanıyor sanırım endişeli oluyorlar, haksızlar mı hayır. Ama hepimizin ailesi var hani 33 yasına dek de maddi durumdan ötürü beklenilmez benceTamam da evlenmenin üstüne çocuk masrafı yani az mı adam endişelenmekte haklı bence benim bile kalp krizi geçiresim geliyor. Bence ayrılınacak bir şey yok herkes bu kararı duygulara kapılıp almaz ölçer tartar hesaplar öyle yol çizer ki doğru bir yaklaşım bana göre. Hayırlısı olsun
Yaşlara senelere takmayın hala gençsiniz erkek arkadaşınız sizden daha genç hatta diye hatırlıyorum 30 larınızdan da gayet sağlıklı çocuklarınız olur benim annem de 3 yaptı 30,35 ve 42 yaşlarında. Önemli olan huzurla evlenmek. Evet bir iki senede bir anda köşeyi dönüp milyoner olmaz ama en azından kafası rahat içinden gelerek evlenir evlenme teklifini zamandan ötürü mecburiyetten değil de gerçekten isteyerek ederÖyle elbette ama para yok diye evlenmemek de bana cok mantıklı gelmiyor. Para hiç bir zaman çok olmayacak zaten, bir şekilde herkes kenara biraz koyup giriyor bu duruma. Hani mısırdaki dedenden 2023 te miras mı kalacak demiştim, daha 2021 ekimdeyiz 2023 e ohoo çünkü. Maddi konuda takıntılı olan kişiler biraz daha zorlanıyor sanırım endişeli oluyorlar, haksızlar mı hayır. Ama hepimizin ailesi var hani 33 yasına dek de maddi durumdan ötürü beklenilmez bence
Beklentiyi karşılayamayan insan karşı tarafın zamanını çalmamalı. Konu sahibi evlilik benim için şart değil, o kafada değilim dese ilişkinin sürmesi mantıklı ama evlenmek istiyor. Gayet de ayrılacak bişey var ki konu sahibi böyle yapacak gibi duruyor.Tamam da evlenmenin üstüne çocuk masrafı yani az mı adam endişelenmekte haklı bence benim bile kalp krizi geçiresim geliyor. Bence ayrılınacak bir şey yok herkes bu kararı duygulara kapılıp almaz ölçer tartar hesaplar öyle yol çizer ki doğru bir yaklaşım bana göre. Hayırlısı olsun
Sizin bakış açınız çok yorucu yıpratıcı ben hiç bu şekilde görmedim yaşamadım hayatı, bilemiyorumBeklentiyi karşılayamayan insan karşı tarafın zamanını çalmamalı. Konu sahibi evlilik benim için şart değil, o kafada değilim dese ilişkinin sürmesi mantıklı ama evlenmek istiyor. Gayet de ayrılacak bişey var ki konu sahibi böyle yapacak gibi duruyor.
Yol çizme durumu şimdi artık en başında daha tanışma aşamasında yapılıyor :) Yani en azından ben öyle yapıyorum. Bakıyorum iş güç durumlarına, uygun buluyorsam tanışıp bir arkadaşlık başlatıyorum. Yarın öbür gün ilişki ilerler, duygu ilerler evlilik isteriz nolur nolmaz diye adımı en başından buna göre atıyorum. Çevremdeki herkes böyle zaten. Ben de çalışan bir kadınım. Meslek yüzünden flört aşamasına geçemeyen erkek dolu. İş durumunu erkekler de göz önünde bulunduruyor bu arada bir kadınla tanışırken.
Açıkçası bence de öyle hiç niyeti olmayan bir insanla ilişki yaşamaya başlamak bana uygun değil . Bizim en basında beni evlenme fikrine sokan kendisiydi, yurtdısında calısıyordu ve orada devam ederiz şeklinde planı vardı. Buraya gelince geçim derdi vs derken olayı ertelediBeklentiyi karşılayamayan insan karşı tarafın zamanını çalmamalı. Konu sahibi evlilik benim için şart değil, o kafada değilim dese ilişkinin sürmesi mantıklı ama evlenmek istiyor. Gayet de ayrılacak bişey var ki konu sahibi böyle yapacak gibi duruyor.
Yol çizme durumu şimdi artık en başında daha tanışma aşamasında yapılıyor :) Yani en azından ben öyle yapıyorum. Bakıyorum iş güç durumlarına, uygun buluyorsam tanışıp bir arkadaşlık başlatıyorum. Yarın öbür gün ilişki ilerler, duygu ilerler evlilik isteriz nolur nolmaz diye adımı en başından buna göre atıyorum. Çevremdeki herkes böyle zaten. Ben de çalışan bir kadınım. Meslek yüzünden flört aşamasına geçemeyen erkek dolu. İş durumunu erkekler de göz önünde bulunduruyor bu arada bir kadınla tanışırken.
8-9 bin lira kira olan yere bakmasanız mesela tek maaş kiraya gidiyor bahanesi olmaz. Maddiyat önemlidir, herkesin de alım gücü yaşam biçimi farklıdır. Ama bana sanki ağzında altın kaşıkla doğmuş gibi 9k maaş alan adam daha azında kirada oturamaz tribi yapıyorsa bahane gelir.
Bunu ben de düşünüyorumİlla evlenmenize gerek yok, yüzük takın nişan yapın biraz öyle gözlemleyin bakalım hemen evlenmeyin
Olur hem de tanışma sitelerine göre daha sağlıklı olur emin olun. Çünkü amaç o değil.Malum sözlük sanırım orada tanışma ortamı mı oluyor gerçekten
yazış ve anlatış tarzımdan dolayı öyle görünüyor evet. cunku son 6 ay ailelerin yorumları vs kıra döke çok yıprandık. ancak önceki iki sene hayatımın en güzel seneleriydi ve çok aşık olmustum. sonrasında kavgalar uzaklaşmalar derken araya soğukluk girdi zaten.Bana hersey cok duygusuz geldi. Sizce bu adamla mutlu olurmusunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?