- 30 Temmuz 2022
- 1.998
- En iyi cevaplar
- 1
- 6.060
- 88
- Konu Sahibi cokdertlibirisi
-
25 yaşındayım. Plansız tamamen plansız yaşamıyorum benim de var illaki beklentilerim ama ben çok genç yaşımda ailemi kaybettim üniversite okuyup iş sahibi olmak için çok cebelleştim kardeşime ben bakıyorum vs yani çok erken yaştan çok zor şeylerle cebelleşince hayatın planladığın gibi asla gidemeyeceğini anlıyorsun. Her zaman en öne eğitim ve gelişimi koydum sonrası tamamen serbest. Nişanlım var mesela hiç bakmadım mesleğine vs maddi açıdan hiç düşünmedim sonrasında nasıl yaşarım şartlar nasıl olur demedim tamamen kişilik seçtim. Evlenir miyiz evlenmez miyiz de düşünmedim ilişkiye başlarken mesela. Beni mutlu ediyordu her günüm güzel geçiyordu aşıktık. Şimdi de öyle. Yani benim hedefim aile kurmak değil hedefim bu günü keyifle huzurla yaşamak. Şuan tadım kaçmıyorsa sorun yoktur. Tek plancı davrandığım konu kız kardeşim. Onun eğitimi, gelişimi plansız günü yaşayarak olacak şey değil elbette. Ama bu konu hariç kafam rahat yaşarım.Sen nasıl yaşıyorsun peki, daha mı plansız programsız ya da sonucu fazla düşünmeden anı yaşayıp geçenlerden misin?
Bakış açım sana yorucu ve yıpratıcı gelse de herkes kendini düşünmek zorunda ve kendi beklentisine göre bişeyler yaşamalı ki çoğu kişi böyle yapıyor zaten. Bu arada kaç yaşındasın sana o soruyu sordum ama yaşın çok önemli.
yanlış anlasılma olmus, hersey para tabii ki haklısınız ama bir adım atılabilir kalp kırılmayabilir diye yazacaktım ancak yazamadım o şekilde kalmıs düzenlemediğim için gabii yazıyor dikkat ederseniz . altına da başka birisine cevap yazınca beraber gitmiş ilk kez konu açtım ve yorum yazıyorum, taslağın da gideceğini bilmiyordum. asla terslemem, ancak kusura bakmayın yine deBen hersey para gibi bir cümle kurmadım nasıl anlamak istiyorsanız öyle anlayabilirsiniz. Maddi koşullar olgunlaşmadan kurulan evliliklerde ister istemez huzursuzluklar çıkacaktır. Ben de 33 yaşımda evlendim, eşimle evlenmeden önce 3 yıl birlikteydik. Tanıştığımız ilk yıl da evlenebilirdik, deli gibi aşıktım seviyordum ama bir sürü borç harç içinde evlenmektense para biriktirip uygun koşullarda evlenmeyi seçtik.
Hayat sizin. Buraya tavsiye almaya geliyorsunuz ama yorum yapan insanları tersliyorsunuz
Tekrarlıyorum tabiki hersey para değil:) Bazı arkadaşlar da yazmış ilk zamanlar sizi evlilik beklentisine soktuğu için siz de haliyle o moda girmişsiniz sonrasında bekleyelim deyip belirsiz bir tavırla konusmus o konuda kırılmakta haklısınız. Bence açıkça herseyi konusun, planlamanizi birlikte yapinyanlış anlasılma olmus, hersey para tabii ki haklısınız ama bir adım atılabilir kalp kırılmayabilir diye yazacaktım ancak yazamadım o şekilde kalmıs düzenlemediğim için gabii yazıyor dikkat ederseniz . altına da başka birisine cevap yazınca beraber gitmiş ilk kez konu açtım ve yorum yazıyorum, taslağın da gideceğini bilmiyordum. asla terslemem, ancak kusura bakmayın yine de
en garanti iş kendi işindir herhalde, akademisyenim ben de. evet şu an gerçekten maddiyat o kadar sıkıntı ki bu yüzden depresyona girmekte haklı herkes ama duygusal yaklaştım ben fazlacaBence Türkiye'de özel sektörde olan bile evlenmemeli. İşsizlik erkeklerin üstünde büyük bir yük. Alanında iş bulamayanlar videosunda vardı. Adam işsiz, kadın akademisyen. Arkadaşımın eşi de evli ve çocuklu halde işsiz kaldı. Sizinki de kendine güvenemiyordur, son derece normal. Sİzin iş garanti mi?
bence de hersey para değil :) ancak her adımı atmak maalesef para gerçekten bu gerçekleri gözden gelerek ben de hata ettim fevri davrandım. teşekkürler yorum için :)Tekrarlıyorum tabiki hersey para değil:) Bazı arkadaşlar da yazmış ilk zamanlar sizi evlilik beklentisine soktuğu için siz de haliyle o moda girmişsiniz sonrasında bekleyelim deyip belirsiz bir tavırla konusmus o konuda kırılmakta haklısınız. Bence açıkça herseyi konusun, planlamanizi birlikte yapin
Ayrıldıysanız iyi yapmışsınız. Adam evlenmeyecek çünkü. Siz evlenmek istiyorsunuz. Odağınız evlilik.2 sene boyu hayatımın aşkı şeklinde giden ilişki evlilik konusuna takıldı maalesef, yoksa ben de gurur yapardım ancak çok sevdiğim için bazı şeyleri fazla olumladım. başta evlenme niyetli sevgili olmamıstım sadece aşık olmhstum, öyle olsa farklı ülkede gelse de gidecek, gelince 1 sene işsiz ben 30 yaşındayım derdim zaten. çok uzun anlatma şansım olmadı ama evet şu anda 2bucuk sene aşk neticesinde para bahane eden biri var ve bu kırıcı. ve evet benim de yaşım geçiyor maalesef para derdi için 2 sene beklenir 5 sene değil bana göre. bişeylere gözünü benim kadar karartamadıgı için ve onun için öncelik olamadıgı için ayrıldım zaten
Konu sahibinin yaşına geldiğinde eğer evlenmemiş olursan aç bu konuyu tekrar oku :)25 yaşındayım. Plansız tamamen plansız yaşamıyorum benim de var illaki beklentilerim ama ben çok genç yaşımda ailemi kaybettim üniversite okuyup iş sahibi olmak için çok cebelleştim kardeşime ben bakıyorum vs yani çok erken yaştan çok zor şeylerle cebelleşince hayatın planladığın gibi asla gidemeyeceğini anlıyorsun. Her zaman en öne eğitim ve gelişimi koydum sonrası tamamen serbest. Nişanlım var mesela hiç bakmadım mesleğine vs maddi açıdan hiç düşünmedim sonrasında nasıl yaşarım şartlar nasıl olur demedim tamamen kişilik seçtim. Evlenir miyiz evlenmez miyiz de düşünmedim ilişkiye başlarken mesela. Beni mutlu ediyordu her günüm güzel geçiyordu aşıktık. Şimdi de öyle. Yani benim hedefim aile kurmak değil hedefim bu günü keyifle huzurla yaşamak. Şuan tadım kaçmıyorsa sorun yoktur. Tek plancı davrandığım konu kız kardeşim. Onun eğitimi, gelişimi plansız günü yaşayarak olacak şey değil elbette. Ama bu konu hariç kafam rahat yaşarım.
aynen öyleKonu sahibinin yaşına geldiğinde eğer evlenmemiş olursan aç bu konuyu tekrar oku :)
yok hep aşırı emindim ondan bu zamana dek, ama çok inatçı yapısı var bildiğinden şaşmazSiz sevgilinizin sevgisinden emin mi değilsiniz? Benimle evlenmek istemiyor maddiyatı bahane ediyor diye mi hissediyorsunuz? Bu tarz durumlarda kadınların hissi doğru çıkar genelde. Dedektörlerimiz iyi çalışıyor bence.
Yani 5 sene sonra, 5 sene sonrası da çok genç bir yaş benim çevremde herkes geç evleniyor. Geç dediğim herkesin geç olarak ima ettiği 30 dan sonrası. Kimsede evde kaldım paniği yok çünkü bu yersiz bir panik. İnsanlar çalışıp kariyer yapıyorlar bazısı geziyor bazısı sevemiyor denk gelmiyor vs, hayata bir yere gelip bir şeyler başarıyorlar sonra evlilik ve çocuklar. 30-40 yaş arası yapıldı doğumlar hep. Yani ayılıp bayılınacak bir durum yok. Konu sahibi gencecik kadın, lütfen böyle sınıra dayandı evde kaldı paniklemeli gibi eski dönem algılar yaratmayalım.Konu sahibinin yaşına geldiğinde eğer evlenmemiş olursan aç bu konuyu tekrar oku :)
Şu yazının ilk paragraflarını kadınlar kulübünün bir yerine kalıcı olarak sabitleyemiyor muyuz kalıcı olsun herkes görsün bilsin artık gerekirse bidaha bidaha okuyup gözlerimizi açalımYaa mutsuz evliliklerin çoğunun en büyük sebebi cicim aylarındaki mutlu günler.
Mesela adam artık bonkör değil,kadına cimri. Ev dizmeye başlarken her şeye 'ne gerek var ' diyor,kızın tüm heveslerine 'gosteris meraklisi' diyor... arkadaşları bu adam cimri diyor kız diyor ki; "haaaaayiiiiiirrrrrr normalde hiç öyle degil, ilk aylarımizda bana sinema kapatmıştı, evlenme teklifini teknede etti, ilk yılımızı kutlamak için adımın baş harfi olan gül yolladiiii. Sadece su an masrafı çok" sonra evleniyorlar görüyor ki adamın o ilk halleri sadece reklammis, ilk zamanların hevesiymis.
Yine evlilik arifesinde adam kızı tersleyip duruyor, fikrine önem vermiyor. Arkadaşları 'bu adam seni sallamiyor' diyri. Kız da diyor ki; "haaaaaaaayiiiiirrr normalde hiç öyle değil . Hatta ilanı aşk ederken en çok benim fikirlerimi, zekami sevdiğini söylerdi. Her şeyi bana danisir normalde. Üçüncü ayimizda ben gitmene gerek yok şöyle şöyle yap dedim,yoldan döndü gitmedi. Benim sözüme çok tamah eder. Sadece su an stresli" sonra evleniyorlar grouyor ki adamın o ilk halleri sadece reklammis, ilk zamanların hevesiymis.
Böyle türlü örnekler var.
Sizde de adam evlenmekten kaçınıyor, artık hevesli değil. Anlasamiyorsunuz da. Ama diyorsunuz ki; haaaaayiiiirrrr hiç öyle değil. İlk zamanlar kendi aklıma soktu evliliği, hep evlenince şöyle yaparız diye plan yapar. Eskiden çok iyi anlasirdik. Sadece su an hayatı belirsiz"
İlk zaman öyleydi, artık değil. Bence ilişkinizi nostaljinin tatlı anılarıyla değil bugün ile değerlendirin. Herkes ilk zamanlarında aşık olur zaten, saatlerce konuşur, aşkını doya doya yaşar, fedakarlıklar yapar.. bugünlere sürdü mu,ona bakın.
Bu arada ailenizin ağzıyla neden iş yapiyorsunuz? Otuzbir yaşında, gayet güzel parasını kazanan, okumuş etmiş bir kadinsiniz. Gerçekten kendinize yakistiriyor musunuz ailenizin evde kaldı doldurmalariyla gaza gelip sevgilinize 'hani evlenecektik' diye ağlamayı?
Deseniz ki benim hayalim erkenden anne olmak, artık vedalasip evime gelmek ağrıma gidiyor beraber yaşamak istiyorum,falan. Yine hak vereceğim size ama aslında sizin böyle bir şeyiniz de yok. Aileniz evlen evlen diyor, bu çocuk oyalıyor bakışı atıyor , herkes 'eee ne zamandır berabersiniz. Yüzük bile yok' diyor diye dolup adama sariyorsunuz. Böyle evlilikten hayır gelmez.
Bu arada ben de 31 yaşındayım ve bekarım:)) ama başkalarının lafı benim hayatıma etki edemez. Karşımdakinden eminsem ve şartlar olgunlaşmışsa, o sorumluluğa hazır hissediyorsam evlenirim. Her ay bir yumurtaki kaybediyorum diye hirslanip cevremin gazına gelip erkeğin tekine evlen baskısı yapmayı kendime yakistiramam.
Siz de yakıştırmayin. İstiyorsanız ayrılın, devam ediyorsanız da ailenizin doldurusuna gelmeyin. Türk evliliklerinin yarısından cogu erkegin/kadının annelerinin doldurusuna geldiği için bitiyor. İkinizin iliskisinin arasına üçüncü kişi sokmayın. Benim koca adayım annesinin ağzıyla konuşsun artık eski sevgilim olur bence. Belki de adam bundan sogumustur - ki rahatsız edici bir sey
yani tekrar inanmak sevmek güvenmek bir zaman, böyle birinin karşına çıkması şans ve zaman gerektiriyor. çıksa da sevecek miyim evlenecek kadar muamma. 31 bitti sayılır 32 diyebilirim yaşıma. aşık oldum, sevdim istediğim gibi sonuçlanmadı ve hayal kırıklığı sonrası e şimdi ne olacak duygusu da var. 31 32 den sonra biriyle tanıştın doğru kişi mi değil mi vsvs ... yaş belki 35 36 olacak. evlilik de değil yalnız geçen ömür burada sıkıntı. emek vermişim gönlümü vermişim evlilik olmayınca yıkılmak normal, sonrası için telaşlanmak daha normal. neticede yarı yolda bırakan ben değilimYani 5 sene sonra, 5 sene sonrası da çok genç bir yaş benim çevremde herkes geç evleniyor. Geç dediğim herkesin geç olarak ima ettiği 30 dan sonrası. Kimsede evde kaldım paniği yok çünkü bu yersiz bir panik. İnsanlar çalışıp kariyer yapıyorlar bazısı geziyor bazısı sevemiyor denk gelmiyor vs, hayata bir yere gelip bir şeyler başarıyorlar sonra evlilik ve çocuklar. 30-40 yaş arası yapıldı doğumlar hep. Yani ayılıp bayılınacak bir durum yok. Konu sahibi gencecik kadın, lütfen böyle sınıra dayandı evde kaldı paniklemeli gibi eski dönem algılar yaratmayalım.
Geçinmek denirse tabi ona.Evlenmeye niyeti yok bence. 8 o 9 sen aliyormussun ne bekliyorki daha. Insanlar iki asgari ucretle geciniyor. Sen onu bekleme bosuna
Bence sevgiliniz haklı bu devirde geçim zor . Bir şey istemem diyorsunuz ama evlendikten sonda oyum yok buyum yok diyeceksiniz . Ee aileler evlilikte her şey tam olsun vs diye baskı yapacak onlar da masraf . Tavırlarına bakın ama bence . Yani yaşım geçiyor diyip görmezden gelmeyin eğer evlenmek istemiyorsa mutlaka sinyal veriyordur kör olmayanaMerhaba herkese. 2.5 senedir süren bir ilişkim var. İnternetten tanıstıgımız için
başta ailem istemedi benden 2buçuk yaş küçük kendisi, bundan da çok sorun çıkardı ailem. En başta yurtdısında çalısıyordu ve direkt evlenme isteğindeydi, pandemiyle türkiyeye döndü. Bir ara tekrar yurtdısına gitti geldi iş bulamadı, burada işe girdi. . Sonra ailesi benimle tanışmak istedi annesi sürekli arayıp baskı yaptı. Bizim ailede de nişan vs yoksa pek tanışılmaz. Gittim tanıştım ailesiyle de babası hariç ablaları vs ile. Bu esnada geçen sene sonunda işe girdi burada. Ben tabii bekledim nişan vs lafı açmasını. İşe adapte olma vs diye bişey demedim. Sonra 2022 yaza doğru evlenelim dedim, tam ekonomik kriz zamanıydı.. O da askerlik var vs para yok biriktirmem lazım, geçinmemiz imkansız dedi. 2023 e ancak gibisinden konustu. Normalde kırmaz düşüncelidir ama bu sekilde konusmasına baya bozulmuştum. Direkt düşündüğü şeklinde fazla realist bi şekilde söyler ne düşünüyosa. Bu arada cidden ek iş almaya çalısan ve iş dısında bişey bilmeyen birisi. Hatta hayatımda bu kadar iş ve para biriktirme derdinde olan birini görmedim. Çocukken babası iflas etmiş hep aile içi parasızlık sorunu yaşamış ( kim yaşamıyor ki ). Bu yüzden para olmazsa evlilik yürümez kafasında. . Bir kaç kez kavga ettim harcamayız vs diye. Zaten düğün istemiyorum, yurtdısına gitmeye çalısıcaz eşyalı 1+1 e cıkarız dedim. Onun maaşı 8 civarıydı benim de 9 civarı 2021 sonunda. Hesap yapıyodu geçinemeyiz bir maaş tek kiraya gidiyor diye. Şu anda iş değiştirmeye çalısıyor, yüksek maaşı olan işe geçerse teklif edecekmiş. Ancak bu esnada öyle kavgalar ettik ki çok yıprandık. Ben 31 yaşındayım ve ailem evlenmemi istiyor. Canım sıkılıyor. Bundan sonrası için ne yapacağımı hiç bilmiyorum, yorumlarınıza açığım...
Bununki masraf yapmak istemiyor canim o yuzdenGeçinmek denirse tabi ona.
Ama bu çok garantici bir bakış açısı. İşin ucunda Yanlış insanla evlenip 35 36 yaşlarında boşanmış bir kadın olmak da var. Yaşım geçiyor, birini daha bulamam düşüncelerinden ziyade evlenmek istediğiniz kişi gerçekten doğru kişi mi ona odaklanın.yani tekrar inanmak sevmek güvenmek bir zaman, böyle birinin karşına çıkması şans ve zaman gerektiriyor. çıksa da sevecek miyim evlenecek kadar muamma. 31 bitti sayılır 32 diyebilirim yaşıma. aşık oldum, sevdim istediğim gibi sonuçlanmadı ve hayal kırıklığı sonrası e şimdi ne olacak duygusu da var. 31 32 den sonra biriyle tanıştın doğru kişi mi değil mi vsvs ... yaş belki 35 36 olacak. evlilik de değil yalnız geçen ömür burada sıkıntı. emek vermişim gönlümü vermişim evlilik olmayınca yıkılmak normal, sonrası için telaşlanmak daha normal. neticede yarı yolda bırakan ben değilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?