Evlenmeyen erkek arkadaş

Ben olsam vazgeçerim. Ailen haklı.Daha evlenmeden paranın derdine düşmüş ise,parasız şunu bunu yapmam diyorsa o insan uzak dur. Sende olayları analiz edemiyorsun. Bir an önce olsun bitsin derdindesin. Sorun yaşarsın evlensen bile

evet cesaret edememesi soğuttu beni zaten, para yok diye ayrı mı kalalım yani

Eşyalı olunca 6 7 oluyor, eşyasız ucuza da bulunur iyi ev olmasın zaten ne gerek var yani ilk baştan, bence de
isteme, nişan, kına, hadi düğün yapmayın, bu günlerin giysileri ikramlık ufak tefeği, dış çekimi, saçı makyajı var
en fandirik bir okul salonu ayarı salonlar 20 binden 30 binden kapı açıyor. herşeyi evde mi yapacaksın?
ailesi altın takacak mı?

biriniz9 biriniz 8 alıyormuş

6 bin liralık eşyalı ev bulsanız bile depozito (1 kira) emlakçı parası (en az 1 kira) peşin kira (1 kira) 20 bin filan gider.
mesela sen ne kadar biriktirdin?
aşağı yukarı aynı maaşı aldığınıza göre erkek kişinini de aynı birikimi olacağını varsayabiliriz.

6 bin kiraya, 200 elektrik, 100 su, 500-60den az olmaz aidat da, telefon, internet,yakıt en kötü 2 bin lira sabit ödersiniz.

yani birinizin maaşı gitti.

sen bir de çocuk diyorsun
özeldesin çocuklu çalışman ne kadar mümkün?
çalışsan 6-7 bin de bakıcıya vereceksin -are you aware of that? annen mi bakacak çocuğa?

yani bu adam geçinemeyiz derken haksız değil ki...sen çalışmadığın anda açsınız farkında mısın? bak insanlar 2nizin toplamda kazandığını tek kişi kazanıp yine de çocuklu evi geçindiremiyor...zorlanmaya başladılar.

siz ya ailelerin ev-eşya-altın olayına el atmasını sağlayacaksınız.
ya da bir an evvel yurtdışında iş bulup oraya düzen kuracaksınız,ki yurtdışında neresi? çünkü çoğu avrupa ülkesinde de şu anda ev bulmak ölüm gibi.
doktorayı ne yaptın bu arada bitti mi?

düğün olmasa bile bari bi nişan takalım kafasını da ben anlamıyoum açıkçası..ne gerek var? yaş diyorsun çocuk diyorsun bu konular nişanlanınca çözülmeyecek ki..aksine nişanlanıp 2 sene düğün yapmasan sen o zaman gör asıl baskıyı...
ayrılacaksan da sevgiliden ayrıl, nişanlıdan ayrılmak daha zor.

İç dünyanızı bilemem. Görünen şu; acayip materyalist ve planlı bir adam ve evlenmek için evlenen bir kadın.
Konunuzda "bu adam hayatımın aşkı, ömür boyu birlikte yaşamak istediğim adam, evet buldum" enerjisinden ziyade, "yaşım geçiyor, ailem baskı yapıyor, sevgilim adımları erteliyor" paniği var.
Evlendikten sonra aynı panik şekil değiştirip "çocuk yapmam lazım, yumurtalarımın kalitesi düşüyor. Çocuğumla aramda çok kuşak farkı olmasın" tipine evrilecek.
Adamın evlenmekten kaçtığını düşünmüyorum. Muhtemelen sağlamcı ve travmalarından dolayı tetikleniyor. Bu adamlar herşey mükemmel olana kadar bekler. Ona göre konuşma yapmalısınız.

Yaa mutsuz evliliklerin çoğunun en büyük sebebi cicim aylarındaki mutlu günler.
Mesela adam artık bonkör değil,kadına cimri. Ev dizmeye başlarken her şeye 'ne gerek var ' diyor,kızın tüm heveslerine 'gosteris meraklisi' diyor... arkadaşları bu adam cimri diyor kız diyor ki; "haaaaayiiiiiirrrrrr normalde hiç öyle degil, ilk aylarımizda bana sinema kapatmıştı, evlenme teklifini teknede etti, ilk yılımızı kutlamak için adımın baş harfi olan gül yolladiiii. Sadece su an masrafı çok" sonra evleniyorlar görüyor ki adamın o ilk halleri sadece reklammis, ilk zamanların hevesiymis.
Yine evlilik arifesinde adam kızı tersleyip duruyor, fikrine önem vermiyor. Arkadaşları 'bu adam seni sallamiyor' diyri. Kız da diyor ki; "haaaaaaaayiiiiirrr normalde hiç öyle değil . Hatta ilanı aşk ederken en çok benim fikirlerimi, zekami sevdiğini söylerdi. Her şeyi bana danisir normalde. Üçüncü ayimizda ben gitmene gerek yok şöyle şöyle yap dedim,yoldan döndü gitmedi. Benim sözüme çok tamah eder. Sadece su an stresli" sonra evleniyorlar grouyor ki adamın o ilk halleri sadece reklammis, ilk zamanların hevesiymis.
Böyle türlü örnekler var.
Sizde de adam evlenmekten kaçınıyor, artık hevesli değil. Anlasamiyorsunuz da. Ama diyorsunuz ki; haaaaayiiiirrrr hiç öyle değil. İlk zamanlar kendi aklıma soktu evliliği, hep evlenince şöyle yaparız diye plan yapar. Eskiden çok iyi anlasirdik. Sadece su an hayatı belirsiz"
İlk zaman öyleydi, artık değil. Bence ilişkinizi nostaljinin tatlı anılarıyla değil bugün ile değerlendirin. Herkes ilk zamanlarında aşık olur zaten, saatlerce konuşur, aşkını doya doya yaşar, fedakarlıklar yapar.. bugünlere sürdü mu,ona bakın.
Bu arada ailenizin ağzıyla neden iş yapiyorsunuz? Otuzbir yaşında, gayet güzel parasını kazanan, okumuş etmiş bir kadinsiniz. Gerçekten kendinize yakistiriyor musunuz ailenizin evde kaldı doldurmalariyla gaza gelip sevgilinize 'hani evlenecektik' diye ağlamayı?
Deseniz ki benim hayalim erkenden anne olmak, artık vedalasip evime gelmek ağrıma gidiyor beraber yaşamak istiyorum,falan. Yine hak vereceğim size ama aslında sizin böyle bir şeyiniz de yok. Aileniz evlen evlen diyor, bu çocuk oyalıyor bakışı atıyor , herkes 'eee ne zamandır berabersiniz. Yüzük bile yok' diyor diye dolup adama sariyorsunuz. Böyle evlilikten hayır gelmez.
Bu arada ben de 31 yaşındayım ve bekarım:)) ama başkalarının lafı benim hayatıma etki edemez. Karşımdakinden eminsem ve şartlar olgunlaşmışsa, o sorumluluğa hazır hissediyorsam evlenirim. Her ay bir yumurtaki kaybediyorum diye hirslanip cevremin gazına gelip erkeğin tekine evlen baskısı yapmayı kendime yakistiramam.
Siz de yakıştırmayin. İstiyorsanız ayrılın, devam ediyorsanız da ailenizin doldurusuna gelmeyin. Türk evliliklerinin yarısından cogu erkegin/kadının annelerinin doldurusuna geldiği için bitiyor. İkinizin iliskisinin arasına üçüncü kişi sokmayın. Benim koca adayım annesinin ağzıyla konuşsun artık eski sevgilim olur bence. Belki de adam bundan sogumustur - ki rahatsız edici bir sey

ben çocuk yazmadım hiç bir yerde ya karıstı sanırım. en az 3 4 sene düşünemem zaten çocuk, doktora devam. benim bırakma fikrim vardı zaten gittiğim yerde başlama amacım vardı. düğün benim ailem istemiyor babam gereksiz masraf olarak görüyor bu devirde düğünü ben de öyle. onun da ailesi çıkarıp vermez zaten. altın taksın takmasın bunların ailem için zerre önemi yok benim için de. kına evde, isteme nişan birarada ablamda da öyle yaptık. eğer hersey için masraf yaparsan zaten 2022 senesinde türkiyede evlenmek imkansız karun değilsen. bunların bir yerde bana göre çok önemi kalmıyor. konusu açıldıysa ve işsizken bir kız bunu sorun etmediyse işe girdin en azından niyetini belli et. benim 20 yaşında olmadıgımı bilerek başladı ilişkiye ve işe girsen de evlensek muhabbetini ben tek basıma yapmıyordum. isteyen herseyi yapıyor ya bahanelerle bir yere varılmıyor bence

her yazdıgınıza harfiyen katılıyorum. ancak bunlar işe girmeden evlenme lafı yapan ancak işe girdikten sonra ( arada 1 ay var ) bir anda ekonomi diyen bir insana kırılmayı haksız hale getirmiyor. ailemin etkisi benim kırılmamda olmadı cunku ben onlara anlatmadım, sonradan söyledim. hakları da var bana göre müdahale etmek doğru değil ki konusturmadım kimseyi sonrasında. konu biraz başka açıkçası hevesli oldugunu ve tek sorun para diyen bir insan var, ayrılma benden diye dil dökmese ben de ayrılırdım zaten istemiyorsun madem diyerek

2 sene boyu hayatımın aşkı şeklinde giden ilişki evlilik konusuna takıldı maalesef, yoksa ben de gurur yapardım ancak çok sevdiğim için bazı şeyleri fazla olumladım. başta evlenme niyetli sevgili olmamıstım sadece aşık olmhstum, öyle olsa farklı ülkede gelse de gidecek, gelince 1 sene işsiz ben 30 yaşındayım derdim zaten. çok uzun anlatma şansım olmadı ama evet şu anda 2bucuk sene aşk neticesinde para bahane eden biri var ve bu kırıcı. ve evet benim de yaşım geçiyor maalesef para derdi için 2 sene beklenir 5 sene değil bana göre. bişeylere gözünü benim kadar karartamadıgı için ve onun için öncelik olamadıgı için ayrıldım zaten

uzun süre evlilik lafı yapmasının sebebi hali hazırda başta yurtdısında olmasıydı, para sıkıntısı yoktu kafası çok rahattı. geldiğinde de hevesi ya da duygusu aynıydı ilk günlerden farklı olan tek şey işsiz olmasıydı. sonrasında da burada para yetmiyor geçinemeyiz işte ,yani olay tamamen para. öyle olmasa zaten hevesmiş der geçerdim. ancak ayrılmak istemeyen de oydu bana zaman ver para konusu için ek iş vs almaya çalısıyo bu tarz durumlar var. işte benim dediğim sırf paradan bu kadar stres aşırı yani

Sizin bakış açınız çok yorucu yıpratıcı ben hiç bu şekilde görmedim yaşamadım hayatı, bilemiyorum
Sen nasıl yaşıyorsun peki, daha mı plansız programsız ya da sonucu fazla düşünmeden anı yaşayıp geçenlerden misin?

Bakış açım sana yorucu ve yıpratıcı gelse de herkes kendini düşünmek zorunda ve kendi beklentisine göre bişeyler yaşamalı ki çoğu kişi böyle yapıyor zaten. Bu arada kaç yaşındasın sana o soruyu sordum ama yaşın çok önemli.

Yooo, türk erkeklerinin cogunda bu var. Kızları kendine bağlamak için ağızlarına pelesenk ediyorlar evlilik lafını. Çünkü adam tipsiz bile olsa nedense çok evlenmek istiyor ve bunu dile getiriyorsa kız ona sevgililik için bir şans vermeye daha istekli oluyor. Sanırım dnalarimiza işlemiş bir şey. O yuzden bunu bilen erkekler "merhaba merhaba/ çocuğumuza babamın adını verelim mi" modunda oliyor. Belki hayatına çok insan girmediyse bunu sevgiline özgü bir özellik diye düşünmüşsündür ama benim hayatıma gerçekten cok erkek girdi. Neredeyse hepsi böyle bizim TC erkeklerinin. Emin olabilirsin, kız arkadaşlarım da çok derdini anlatır bana.onlarin sevgilileri de böyle.
Hatta dating beyond borders diye bir YouTube hesabi var,çok severim. Baska ülkenin insanıyla sevgili olursan nasıl olur diye videolar çekiyor her milletten.
Türk erkeği videosu burada;
Bu videoda bile daha ikinci görüşmede adam cocuklarinin sünnetiyke ilgili konuşuyor bizim erkekler böyleler yani..çok ciddiye alma

Katılıyorum 20 bin minimum limit, bu asgari geçim standardı büyük şehirlerde. Ancak bunun üstünde kazanildiginda tatil, çocuk masraflarını karsilama ve para biriktirme mümkün.

Burcu oğlak mı

Kendini maddi anlamda hazir hissetmeyen birine bu sekilde baski yapmanizin dogru oldugundan gercekten emin misiniz?

Ayrica cok israrla evlenmeye takilmis oldugunuzun farkinda misiniz?

Tum yazdiklarinizi, disardan biri olarak okuyun ve bir nefes alip, neyi neden istediginizi tekrar dusunun derim.

En azından evlenene kadar bir söz bir nişan yapıp adını koyabilirdi…Kendisini haklı bulduğum yönler de var, ülkenin şartları malum. Ama kendisine sürekli bu konuyu açarsanız sizden uzaklaşır, evlilik lafı soğutur.

hersey para ya gabii

kova
Ben hersey para gibi bir cümle kurmadım nasıl anlamak istiyorsanız öyle anlayabilirsiniz. Maddi koşullar olgunlaşmadan kurulan evliliklerde ister istemez huzursuzluklar çıkacaktır. Ben de 33 yaşımda evlendim, eşimle evlenmeden önce 3 yıl birlikteydik. Tanıştığımız ilk yıl da evlenebilirdik, deli gibi aşıktım seviyordum ama bir sürü borç harç içinde evlenmektense para biriktirip uygun koşullarda evlenmeyi seçtik.
Hayat sizin. Buraya tavsiye almaya geliyorsunuz ama yorum yapan insanları tersliyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…