evlenmeyi düşündüğüm kişi defalarca zina yapmış

deryaca8999

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
12
12
3
41
ArkDŞlar mrb. 3 ay önce biriyle tanıştım.çok iyi anlaşıyoduk hoşlanıyoduk birbirimizden. Yani bu yaşıma kadar bunu pek yakalayamadım kimsede. Ama onun defalarca zina yaptığını öğrendim ve bundan pişman mısın diye sorduğumda pişman olmadığını aksine yaşadıklarının kendisine bişeyler kattığını savundu.bunu kaldıramadım ve ayrıldım. Çünkü olayın ahlaki yönü bir yana imani tönü de zorladı beni . Yine de çok zor bi karardı benim için .Sizin görüşlerinizi merak ediyorum

Çünkü geri dönesim var :)

Senden öncesine bu kadar kafa yoruyorsan zaten kimseyle olmaz senin. Kimse tertemiz değil, adam açıkça da ifade etmiş.
Hani bakire olup kıyafetle sürtünme olayı falan filan misal veriyorum. :)
Neyse.. Kafa yapılarınız da belli ki oldukça ters, olmaması daha iyi yani anlaşamazdınız o kesin. Bu değil ki adamı suçlu buldum, hayır. Zina diye nitelendirdiğin şey belki de önceki ilişkilerindeki yakınlık derecesiydi...
Aradığını bulursun umarım :)

Yapmış olmasından ziyad pişman olmamasına takılıyorum esasen. Bu önemli değil mi
yıl olmuş 2016 bu kadr takmayın. o zaman ilan verin eline kız eli değmemiş erkek arıyorum diye bu ne yahu. sanki sizi aldatmışta başkalarıyla yatmış gibi davranıyorsunuz

Bi de nur suresi 3. Ayet de zina yapanlar ancak zina yapanlarla evlenir yazıyor bu beni çok zora soktu. Tövbe varsa müstesna

Dürtülerine sahip çıkamayan adam kalitesiz ve karektersizdir evlenseydin devam ederdi , birde sana da hastalık bulaştırırdı doğru yapmışsın

Ben olsam pismanliktan, gecmiste yasadiklarindan ziyade adamin hastalık kapip kapmadigina takılırdım

ben böyle şeylere takılmam, cinselliğin belli çizgiler içerisinde özgürce yaşanması taraftarıyım kişinin rızası olmak ve yetişkin olmak kaydıyla...
ve erkek dediğin tecrübeli olmalı, ben onu değil o beni yönlendirmeli, tabi bu benim tercihim..
o nedenle bunun için ben bir adamı terk etmezdim hatta hiç yaşamamıs biri ile birlikte olmazdım...
ama sizin ve benim değer yargılarımız farklı, siz muhafazakar yapıdasınız anladığım kadarıyla ve sizin iç dünyanız ve duygularınız bunu kaldırmaz o nedenle çok takılmayın..
elbt vardır bakır erkek etrafınızda cok azda olsa sayısı, bulursunuz ıstedıgınız gıbı bır sevgılı yada es adayı..
bol şans..

Benden öncesi beni pek ırgalamıyor açıkcası. Günah onun günahı.
Nasıl ki ben bir şey yaşamış olsaydım hesap vermek istemezdim bu da böyle bir şey. Allah'tan af diler ama kula boyun eğmezdim.

Zinanın günahı da zaten Allah ile kul arasında ki şey. Pişman olup af dileyebilir de pişman olmayabilir de.
Ama amel endişesi ne kadar o kısımda şüphede kalıp dini yönü kuvvetli birini istiyorsanız sizin bileceğiniz iş. Zaten ayrılmışsınız bitmiş gitmiş.

Çok dürüstmüş bu adam gerçekten,
Ne anlatıyor ki her yaptığını yani,
Birde geçmiş geçmişte kalmış belkide adam uslanmış olamaz mı ?
Yani hem dini hem ahlaki değerlendirmeye çalışıyorum önce biraz zaman geçirirdim sanırım bu yıllarcada olabilir ondan sonrada beyni ve haraketleri uygunsa olabilir bir şansı hak eder diye düşünüyorum.
Sanki düşmüşte düşüne bir tekme vurmuş gibi oldu sizinkisi
Birde hani siz ona direkt pişmanmısın diye sorunca gururuna yedirememiştir belkide pişmanım demeyi,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…