evlenmeyi düşündüğüm kişi defalarca zina yapmış

dünya görüşü farklıdır herkesin.bence de benden öncesi sorun teşkil etmiyor..ben bekar insanın kadın ya da erkek,cinsellik yaşamasını zina görmüyorum..evli insanların aldatmalarını zina görüyorum mesela..
o yüzden bekarken sevişmiş adam evelnince de aldatır diye bir durum yok..tam tersi bence hatta..bazı duygularını tam olarak zamanında yaşamadığı için,evlendikten olgunlaştıktan sonra arayışa giriyor diye düşünüoyrum.

3 ay önce tanışıp nasıl evlenmeyi düşündüğüm kişi diyebildin?
Henüz 3 aylık???
Canım zaten görücü usulü
bende en değer verdiği şey bişey yaşamamışlığım. Güvenmiyo çünkü kimseye. Tamam beğenmiştir de ama. Karakterim hakkında defalarca sana çok saygı duyuyom dedi. Yani benden beklediği şeyi kendinde bulamıyom malesef herkes acımasızca eleşyitiyo ama yaşanılan şeyler kolay olmuyo.istemiyosan kendi kafandan birini bul vs vs. Hayatın karşına çıkardıkları sana her zaman uymuyo. Ve duygu var işin içinde. Araftayım saçma belki ama buraya yazıp rahatlamak belki. Kararı değiştirmicek ama genelin yorumunu almak.öyle işte

hayır burada bahsedilen denklik yoksa bakir bakire muhabbeti değil.
temiz olanlar temiz olanla evlenmeli, meali uzun uzun okumak gerekir belki bir iki cümle ile çok eksik kalıyor.
kısacası davul bile dengi dengine muhabbeti

kuzenim erkek olarak bakirdi ama evlendiği kadın bakire değildi.ve çok mutlular.10 senedir de evliler,asla konuşulmadı da sorun da olmadı..hayatta böyle şeyler de var...denklik kaplerde gönüllerde olsun yeter bence,kimin temiz kimin değil olmadığını ancak Allah bilir bana göre.

Yorumunuz mantıklı tabi ama ben bekarlığa alışkanlıklarını evlendikten sonra da terkedemeyen çok erkek duydum.bazı arkadaşlarım der mesela örneğin alkolü bekarliktan kalma.diye. birisi hatta kocasının disko gitmesine izin veriyor.aliskanlikmis adamda. Yani bazıları bekarken herseyi yaşasa da devam edebiliyor.

mutlaka, dediğim gibi çok geniş bir konu biraç kelime ile açıklamaya çalışırsak hem haddimiz değil , hemde tam anlatamamış oluruz

bak bu bana çok saçma geliyor işte..adam sevişecek bir sürü kadınla,sonra da evlenmek istediği kız bakire olacak ve en büyük kriteri de bu olacak...sende en sevdiğim şey "yaşamamaışlığın" diyecek...ne demekse...ilk benimle aç gözünü demek sanırım...çok sinir oluyorum böyle erkek tiplerine..

E madem vazgecemiycek kadar çok seviyosun neden ayrılmak istiyorsun ki. Neden kendine eziyet ediyosun.Bence onun zina yapması senin için bu kadar da önemli değil. Ben olsam zina yapması umrumda olmazdı çünkü benim sectigim kişi benim de geçmişime onem vermeyecek biri olur. Yani ben bakire olmasam bile vay efendim ben yaparım erkeğim ama sen yapamazsinci biri olmaz oylesini ben zaten istemem. Ama senin durum farklı

o biraz karakter meselesi diye düşünüyorum.zamanla insan olgunlaşıyor.beğenileri değişiyor.kadın da erkekte de..ama bazı insanlar 50 yaşına da gelse 20 li yaşlardaki gibi yaşamak istiyor.
dediğinize şöyle katılıyorum..bekarken zina yapan erkek değil de,çok çapkınlık yapan erkekte huy kalıyor sanırım..karaktere yerleşiyor bu.bir flörtçülük hali..

Yaşı önemli bana sorarsan. Mesela ben 27 yaşındayım,şuan biriyle evleniyor olsam bakir olacak diye bir arayışım olmazdı.Eski de beni ilgilendirmezdi. Ama eşimle tanıştığımızda ikimiz de çok küçüktük,benden öncesi olsaydı ben de ayrılır önüme bakardım sanırım.

Bence her yönden uygun çift değilsiniz bunu hissediyorum yazdıklarından ileride çok pişman olursunuz gibide geliyor evlenirseniz İnsan kendi ruhuna yakın herşeyiyle yaşam tarzı vs olursa evlendiği eşiyle çok mutlu olur ..

ya yanlış anlamadıysam;

siz arkadaşı zina yaptığı + bundan pişmanlık duymadığı için terk ettiniz.
hani pişmanlık duysa, bir daha olmayacak evlenene kadar dese problem yok değil mi?

şimdi bu durumda neden geri dönmeyi düşünüyorsunuz? Sonuçta sizin kriterlerinize uymayan biriymiş bu arkadaş, ayrılmışsınız da, bence iyi etmişsiniz. herkesin kriteri farklıdır, sizinki de değişmeyecek sanırsam.

Yani şu flortculuk capkinlik olayı devam ediyor çoğunda.maalesef şahit oldum. Veya her aldatma da bekarliktan kalma alışkanlık olmayabiliyor. Sonradan evlenince kendini ispatlama malzemesi görüyor zinayi. Veya karısının aşırı güzelliğini bastırmak için yapıyor.
Tercihler kisiseldir tabi ama ben zinadan uzak durma tamponunu Allah korkusuna gore çiziyorum. .

senin erkek arkadaşın ben olsaydım bu durumda bana birileriyle beraber olduğun için pişman mısın diye sorsaydın, ve ben de bu durumdan kendi kendime pişman olup tövbe etmiş dahi olsam, sana yoo hiç de pişman değilim herkesin tuttuğu kendine derdim

Sen bu durumu kaldıramayacak olduğun için, dünya görüşü, dini anlayış açısından kabul edilebilir bulmadığın için ayrılmışsın zaten. Her türlü görüşe sahip insan var şu dünyada; kadınlar kulübü de bu dünyanın ufak bir modeli. Şimdi belli ki; ben bu durumu mesele etmezdim diyen de çıkacak, haklısın ben de senin gibi düşünüyorum diyen de. Benim merak ettiğim şu ki, çoğunluğun fikrine göre sen kararını tekrar mı gözden geçireceksin?

evlenme o zaman madem nıye dert ettın

Birebir katılıyorum her noktasına.
Yurdum insanı yaa belaltı herşeye takılır aman ha tabular tabular.. Hiç demez bekarken yaşadığı cinsel deneyimlerden bana ne.. Ama başka başka karaktersizliklere, hoşgörüsüzlüklere, saygısızlıklara, höt hötlere eyvallah der kabul eder öyle yaşar gider. Ne ilginç öncelikler...

(Konu sahibini tenzih ederek söylüyorum genel bir yorum)

Herseyi bir kenara bırak evlenmeden önce kadınada erkeğede zina haram,tabii sonrasındada...kendileri bekar kız ararlar ama kendileri neymiş efendim tecrübe diye zina yaparlar... Herkes kendinden sorumludur,sorunca pişkin pişkin cevap vermesi ayrı rezalet,sal gitsin Allâh gönlüne göre versin,sen kendini bozma hayırlısı çıkar karşına,erkekte edep önemlidir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…