- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.686
- 248
- Konu Sahibi deryaca8999
-
dünya görüşü farklıdır herkesin.bence de benden öncesi sorun teşkil etmiyor..ben bekar insanın kadın ya da erkek,cinsellik yaşamasını zina görmüyorum..evli insanların aldatmalarını zina görüyorum mesela..Bazı yorumları da anlamak imkansız. Adam zina yapmış ve bundan memnunmus. Eskiye takilmayin diyorlar. Yarın öbür gün evlendikten sonra zina yapinca da baştan belliymis niye devam ettiniz diicekler.Pişman olmaması ilerde arzulayabilecegi anlamına gelir. Bu da tehlike sinyali demektir. Allah korkusu olacak ki bir insanda zinadan, yılandan ciyandan kaçar gibi kaçsin. . Bence doğru olanı yapmışsınız.
Canım zaten görücü usulü3 ay önce tanışıp nasıl evlenmeyi düşündüğüm kişi diyebildin?
Henüz 3 aylık???
bende en değer verdiği şey bişey yaşamamışlığım. Güvenmiyo çünkü kimseye. Tamam beğenmiştir de ama. Karakterim hakkında defalarca sana çok saygı duyuyom dedi. Yani benden beklediği şeyi kendinde bulamıyom malesefCanım sana sunu sorucam, eğer sen ayni şeyleri yapmış olsaydın o seni anlayışla karşılar miydi onun cevabını ver. Ki büyük ihtimalle kabul etmezdi 'ben bakire kari istiyoom yaa kim karışır " seklinde düşünen yurdum erkeği malesef anlayış gösterilmeyi haketmiyor. inancina da saygı göstermeli burda herkes. Kendin dindar olduğun için dindar birini istemen çok normal. Senin geçmişinde boyle olaylar yasanmadiysa sen de geçmişini temiz olarak nitelendirebilecegin birini isteyebilirsin. En doğal hakkin.
Ancak artik bakir erkek de pek kalmadı ne deyim. Ona gore düşün bir de
hayır burada bahsedilen denklik yoksa bakir bakire muhabbeti değil.
temiz olanlar temiz olanla evlenmeli, meali uzun uzun okumak gerekir belki bir iki cümle ile çok eksik kalıyor.
kısacası davul bile dengi dengine muhabbeti
Yorumunuz mantıklı tabi ama ben bekarlığa alışkanlıklarını evlendikten sonra da terkedemeyen çok erkek duydum.bazı arkadaşlarım der mesela örneğin alkolü bekarliktan kalma.diye. birisi hatta kocasının disko gitmesine izin veriyor.aliskanlikmis adamda. Yani bazıları bekarken herseyi yaşasa da devam edebiliyor.dünya görüşü farklıdır herkesin.bence de benden öncesi sorun teşkil etmiyor..ben bekar insanın kadın ya da erkek,cinsellik yaşamasını zina görmüyorum..evli insanların aldatmalarını zina görüyorum mesela..
o yüzden bekarken sevişmiş adam evelnince de aldatır diye bir durum yok..tam tersi bence hatta..bazı duygularını tam olarak zamanında yaşamadığı için,evlendikten olgunlaştıktan sonra arayışa giriyor diye düşünüoyrum.
mutlaka, dediğim gibi çok geniş bir konu biraç kelime ile açıklamaya çalışırsak hem haddimiz değil , hemde tam anlatamamış oluruzkuzenim erkek olarak bakirdi ama evlendiği kadın bakire değildi.ve çok mutlular.10 senedir de evliler,asla konuşulmadı da sorun da olmadı..hayatta böyle şeyler de var...denklik kaplerde gönüllerde olsun yeter bence,kimin temiz kimin değil olmadığını ancak Allah bilir bana göre.
bak bu bana çok saçma geliyor işte..adam sevişecek bir sürü kadınla,sonra da evlenmek istediği kız bakire olacak ve en büyük kriteri de bu olacak...sende en sevdiğim şey "yaşamamaışlığın" diyecek...ne demekse...ilk benimle aç gözünü demek sanırım...çok sinir oluyorum böyle erkek tiplerine..Canım zaten görücü usulü
bende en değer verdiği şey bişey yaşamamışlığım. Güvenmiyo çünkü kimseye. Tamam beğenmiştir de ama. Karakterim hakkında defalarca sana çok saygı duyuyom dedi. Yani benden beklediği şeyi kendinde bulamıyom malesefherkes acımasızca eleşyitiyo ama yaşanılan şeyler kolay olmuyo.istemiyosan kendi kafandan birini bul vs vs. Hayatın karşına çıkardıkları sana her zaman uymuyo. Ve duygu var işin içinde. Araftayım saçma belki ama buraya yazıp rahatlamak belki. Kararı değiştirmicek ama genelin yorumunu almak.öyle işte
E madem vazgecemiycek kadar çok seviyosun neden ayrılmak istiyorsun ki. Neden kendine eziyet ediyosun.Bence onun zina yapması senin için bu kadar da önemli değil. Ben olsam zina yapması umrumda olmazdı çünkü benim sectigim kişi benim de geçmişime onem vermeyecek biri olur. Yani ben bakire olmasam bile vay efendim ben yaparım erkeğim ama sen yapamazsinci biri olmaz oylesini ben zaten istemem. Ama senin durum farklıCanım zaten görücü usulü
bende en değer verdiği şey bişey yaşamamışlığım. Güvenmiyo çünkü kimseye. Tamam beğenmiştir de ama. Karakterim hakkında defalarca sana çok saygı duyuyom dedi. Yani benden beklediği şeyi kendinde bulamıyom malesefherkes acımasızca eleşyitiyo ama yaşanılan şeyler kolay olmuyo.istemiyosan kendi kafandan birini bul vs vs. Hayatın karşına çıkardıkları sana her zaman uymuyo. Ve duygu var işin içinde. Araftayım saçma belki ama buraya yazıp rahatlamak belki. Kararı değiştirmicek ama genelin yorumunu almak.öyle işte
Eger bunu bilip ayrildiysaniz asla geri donmeyin. Gozunde degeriniz kalmaya bilir, benim dusuncem tabiÇünkü geri dönesim var :)
o biraz karakter meselesi diye düşünüyorum.zamanla insan olgunlaşıyor.beğenileri değişiyor.kadın da erkekte de..ama bazı insanlar 50 yaşına da gelse 20 li yaşlardaki gibi yaşamak istiyor.Yorumunuz mantıklı tabi ama ben bekarlığa alışkanlıklarını evlendikten sonra da terkedemeyen çok erkek duydum.bazı arkadaşlarım der mesela örneğin alkolü bekarliktan kalma.diye. birisi hatta kocasının disko gitmesine izin veriyor.aliskanlikmis adamda. Yani bazıları bekarken herseyi yaşasa da devam edebiliyor.
:))) ben ikna etmedim o ikna etti beni en başta3 ayda evlilige nasıl ikna ettin bizede tuyo ver:)) yoksa evlilikten adamın haberi yokmu:)
Yani şu flortculuk capkinlik olayı devam ediyor çoğunda.maalesef şahit oldum. Veya her aldatma da bekarliktan kalma alışkanlık olmayabiliyor. Sonradan evlenince kendini ispatlama malzemesi görüyor zinayi. Veya karısının aşırı güzelliğini bastırmak için yapıyor.o biraz karakter meselesi diye düşünüyorum.zamanla insan olgunlaşıyor.beğenileri değişiyor.kadın da erkekte de..ama bazı insanlar 50 yaşına da gelse 20 li yaşlardaki gibi yaşamak istiyor.
dediğinize şöyle katılıyorum..bekarken zina yapan erkek değil de,çok çapkınlık yapan erkekte huy kalıyor sanırım..karaktere yerleşiyor bu.bir flörtçülük hali..
Birebir katılıyorum her noktasına.dünya görüşü farklıdır herkesin.bence de benden öncesi sorun teşkil etmiyor..ben bekar insanın kadın ya da erkek,cinsellik yaşamasını zina görmüyorum..evli insanların aldatmalarını zina görüyorum mesela..
o yüzden bekarken sevişmiş adam evelnince de aldatır diye bir durum yok..tam tersi bence hatta..bazı duygularını tam olarak zamanında yaşamadığı için,evlendikten olgunlaştıktan sonra arayışa giriyor diye düşünüoyrum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?