evlenmeyi düşündüğüm kişi defalarca zina yapmış

Ben de olsam böyle bir durumda rahatsız olurdum çünkü erkeklerin çoğunluğu evleneceği kişide bu duruma önem veriyorsa kızlar da gayet önem verebilir. Yani düşünsenize kız arkadaşı daha önce yaptığı şeyler için pişkinlikle bahsetse bunu ne kadar erkek kaldırabilir.
Barışmayı düşünüyorsanız da keşke hiç bu konuya girmeyip bunları duymasaydınız. Duyduktan sonra daha sıkıcı bence.

Bi de nur suresi 3. Ayet de zina yapanlar ancak zina yapanlarla evlenir yazıyor bu beni çok zora soktu. Tövbe varsa müstesna
pişman değilim yaptıklarım için mutluyum diyen biri tövbe eder mi ?
bu da Allah ile kul arasında
her türlü dışındayız yani

Baskalarinin goruslerini napicaksin? Senin icin onemliymis bitirmissin.
Ben olsam bende aynisini yapardim galiba. Her insan hata yapar gunah isler tamam ama pisman degilim bana biseyler katti demesi bana ters.

Evet bende bakış açısına zihniyetine takılıyorum

bukadar dini hassasiyeti olan bisi ASLA öyle biriyle yapamaz.
zamanla senin de için almaz.
sorgular durur adamı boğarsın.
herşey daha da çıkmaza girer.
sonra herşeyden adamı kıskanır, kısıtlar, gelir burda konu açarsın.
kendine göre haklısın ama ozaman kendi anlayışında birini bul.
başkasını değiştirmeye çalışma.

Bu sorunun cevabı herkese göre değişir. Eşim bu yaşına kadar hiçbir şey yapmış olmasa ve bunu bilseydim "sorunlu mu" diye düşünürdüm. Pişman olması da gereksiz bana göre. Pişman olacak bir durum yok. Tam tersi, insan ne yapıyorsa arkasında duracak

Benim için geçmişi tövbe olayına kadar ilgilendirmezdi. Eğer sağlam bir tövbe etmiş ve sonrasında düzgün bir yaşantısı olmuşsa kabulüm olabilirdi ama pişman olmaması benim için kapanan kapı olurdu. Önemli olan hatasının cinsi değil hatasının pişmanlığı. Bu pişmanlık yoksa benim midem almaz o hayatı.

Yapmış olmasından ziyad pişman olmamasına takılıyorum esasen. Bu önemli değil mi

Işte bu durum ikinizin dünya görüşü ve hayata bakış farkliliginizi gösterir. Tamda bu noktada ayrilmaniz ikiniz içinde iyi olmuş.Mutlu olamazdiniz bu konuda tolerans olmadığı için. .
Geri donesin varmış :) o halde tolerans göster daha çok tanı

pişman olmayacak tabiki sonuçta evet doğru yaşadıkları ona bişeyler kattı.. burda cinsellikten dolayı nelerden dert yakınıyorlar görmüyor musunuz.. iyi yönden bakın karşınızda cinsel açıdan bilgili yetişkin biri olcak karşınızda.. ama tabi evlenmeden önce zaten testler yapılıyor virüs enfeksiyon vs çıkarsa tekmeyi o zaman basın derim..

Canım sana sunu sorucam, eğer sen ayni şeyleri yapmış olsaydın o seni anlayışla karşılar miydi onun cevabını ver. Ki büyük ihtimalle kabul etmezdi 'ben bakire kari istiyoom yaa kim karışır " seklinde düşünen yurdum erkeği malesef anlayış gösterilmeyi haketmiyor. inancina da saygı göstermeli burda herkes. Kendin dindar olduğun için dindar birini istemen çok normal. Senin geçmişinde boyle olaylar yasanmadiysa sen de geçmişini temiz olarak nitelendirebilecegin birini isteyebilirsin. En doğal hakkin.
Ancak artik bakir erkek de pek kalmadı ne deyim. Ona gore düşün bir de

Bi de nur suresi 3. Ayet de zina yapanlar ancak zina yapanlarla evlenir yazıyor bu beni çok zora soktu. Tövbe varsa müstesna

Nasıl yani?
Bakir olmayan bakire olanla, bakir olan bakire olmayan biriyle evlenince nikah geçersiz mi oluyor?
Doğru bir meal olduğuna emin misiniz? Bu durumda geçersiz olacak milyonlarca nikah olabilir.

Geri dönesin varsa bile, bunları dillendirmen, kafana takman ilişkinin sağlıksız devam edeceğini gösterir.. Çünkü farkında olmadan sorgularsın canım.. Eğer tövbe et vs diye baskı yaparsan, içindeki o duygular inadına geri döner.. Olduğu gibi kabul eder, bunu dile getirmezsen ve o kişi gerçekten değer ve sevgi hissediyorsa sana, muhtemelen kendiliğinden tövbekar olur.. Yada olmaz.. Olayı sadece dini değil, insani olarakta değerlendirin..

Bundan pismanlik duyan erkek varmi ki. Yani pismanim dese kabul edecektiniz. Nisanlimla hic boyle konular hakkinda konusmadim sorma geregi duymuyorum. Gecmisinden bana ne. Her iliskinizde boyle gecmisini kurcalayacaksaniz isiniz zor gibi gorunuyor

İyi de adam tutup size eskilerde ne yaptığını anlattı ve açık açık bir de zina mı yaptım dedi bu çok mantıksız değil mi? sizi seviyor ve ciddi düşünüyorsa kaybetmek istemiyorsa bunu nasıl söyleyebilir? ayrıca konu açıyorsun bana göre yanlıştı ayrıldım diyorsun ee tamam soru ne ayrılmışsın bitmiş diyenlere de geri dönesin var diyorsun o zaman burada konu açmayacaksın benim için yanlıştı diye döneceksen dön biz ne yapalım yani.

Nasıl yani?
Bakir olmayan bakire olanla, bakir olan bakire olmayan biriyle evlenince nikah geçersiz mi oluyor?
Doğru bir meal olduğuna emin misiniz? Bu durumda geçersiz olacak milyonlarca nikah olabilir.
hayır burada bahsedilen denklik yoksa bakir bakire muhabbeti değil.
temiz olanlar temiz olanla evlenmeli, meali uzun uzun okumak gerekir belki bir iki cümle ile çok eksik kalıyor.
kısacası davul bile dengi dengine muhabbeti

Bazı yorumları da anlamak imkansız. Adam zina yapmış ve bundan memnunmus. Eskiye takilmayin diyorlar. Yarın öbür gün evlendikten sonra zina yapinca da baştan belliymis niye devam ettiniz diicekler.Pişman olmaması ilerde arzulayabilecegi anlamına gelir. Bu da tehlike sinyali demektir. Allah korkusu olacak ki bir insanda zinadan, yılandan ciyandan kaçar gibi kaçsin. . Bence doğru olanı yapmışsınız.

burdakilerin fikrini ne yapacaksın ki? sizin için önemli bir konuysa; ki önemli demek ki ayrılmışsınız,geri dönüp bakmayın.
dönecekseniz de adamı değiştirmeye çalışmadan yapmalısınız.
çok kişisel bir konu cinsellik.adam yaşamış ve bundan da memnun.siz değilseniz ayrılırsınız biter gider,tövbe etmesi sizi ilgilendirmez ki.
3 ayda eski cinsel ilişkilerin konuşulması bence asıl abes olan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…