- 25 Nisan 2014
- 4.058
- 7.534
- 168
Eger seviyor ve deger veriyorsaniz araniza sogukluk girmesine izin vermeyin,
Fakat yalvaran sık bogaz eden kadin pozisyonuna da dusmeyin...
Belli ki gelecekte yaninizda istediginiz kisiler birbirinizsiniz... bu karari onceden vermissiniz.
Ancak kurumsallik ve bundan kacmak apayri bir konu...
Ya gercekten maddi ve is olarak kendini garantiye almak istiyordur ya da bunu biraz da bahane olarak kullanip zaman kazanmak istiyordur...
Iki durum da "hazir" olmadigni gosterir,
Mutlulugunuzu stresin haricindeki tedirginlikler ile yer degistirerek golgeleyecek kadar aceleye getirmeyin... onun rahat hissetmesini saglayin.
Tabi onun da size karsi sorumluluklari var, net olmali... ve en azindan kararsizlik veya maddi sebeplerle hazir olmamasi nedeniyle alacagi kararlari hem size dayatmamali hem de ailelere karsi zorlugu size yukleyerek siyrilmaya kalkismamali. Bu konuda tavic vermemenizi oneririm. Anlayisin da belli sınırlari vardir...
tam anlamadım ben mi hatalıyım evlilik istemekle
ama evlilik kararı birlikte alındı ben tek başıma gelin güvey olmadım ki evliliğe meraklı gibi algılandım herkes tarafından
Tekrar beğenicektim de kendimi sapık gibi hissettim, bugün paso senin yorumlarını beğeniyorum.
Ben şunu bilir şunu söylerim: Bir kadın evliliğe 1 hazırsa, erkek 2 olmalı. Kadın evlenmeyi 1 istiyorsa erkek 2 istemeli. Çünkü kadınlar evliliğe hazır değillerse dahi evlendikten sonra adapte olmak zorunda kalıyorlar/bırakılıyorlar. Ellerinden geleni yapıyorlar 'Yuvayı dişi kuş yapar' hesabı. Hele ki bizim saçını ailesi, yuvası için süpürge etmek üzere büyütülmüş Türk kadınları... Ama erkeklerde böyle olmuyor. Hazır değillerse amiyane tabirle tüm sorumluluğu karılarının üstüne yıkıyorlar ve çaba göstermiyorlar. Evliliğin kendisini kadına ettikleri bir lütuf gibi görüyorlar, 'Seni nikahıma aldım, daha ne istiyon' dercesine. Bu nedenle istesen bile 'İstemem yan cebime koy' modunda olacaksın.
ya ben 5 aylık hamileyim deyip adamı zorluyorum sanki öyle yorumlar yaptınızki kendimden şüphe etmeye başlıcam ben kendi kendime mi gelin güvey oldum diye :)Ben de bakamadim. Her sey hazirsa aileler problem cikarmadiysa su an havalara ucuyor olmasi gerekmez miydi? Bunlar evlenir ama adam kafasina gore davranir evlilikte de. Istedin diye evlendik iste sus simdi der.
en azından birlikte konuşulmalı diye düşünüyorumevlenmek issteyen her türlü evlenir.
madem erteliyor bırakın ertelesin.. ama ailelere açıklama yapacak olan kişi siz değilsiniz nişanlınız. bu sorumluluğu üstünüze almayın sakın.
bir de 3-5 ay beklemektense beni tamamen kaybetmek daha mı çok hoşuna gidecek dedi :sİs derken ? İs mi değiştirecek ? Terfi mi alacak?
Neden is konusunu öne sürerek erteliyor, ertelediği tarihte isi ile ilgili ne gibi gelismeler olacak?
Ayrıca ayrilmakla tehdit etti demeyin. Önce siz demissiniz o zaman ayrilirim diye o da sen bana rest mi cekiyorsun diye karsilik vermiş ...
ya ben 5 aylık hamileyim deyip adamı zorluyorum sanki öyle yorumlar yaptınızki kendimden şüphe etmeye başlıcam ben kendi kendime mi gelin güvey oldum diye :)
Ya iste evlilik kadin icin zor aslinda. Hele turkiye sartlarinda erkege nimet. Evlenene kadar anne hizmetcisi de evlendikten sonra esi yemek camasiri hallettigi gibi cinsel ihtiyac da gideriyor. Adamin tuzu kuru. Istemeyen taraf kadin olmali ya.
ya ben 5 aylık hamileyim deyip adamı zorluyorum sanki öyle yorumlar yaptınızki kendimden şüphe etmeye başlıcam ben kendi kendime mi gelin güvey oldum diye :)
aslında olay benim ertelemek istememden çıktı yani belki birlikte söyleyelim desem tamam derdi bilmiyorumZaten sorunlu bi iliskiniz varmis, keske ailelere kadar getirmeseydiniz olayi, olan olmus, zorliycak degilsiniz, ertelemek istiyorsa aciklamayida o yapsin bi zahmet..sizde hic aceleye getirmeyin derim...
ev ve eşya problemimiz yok çok şükür. ben çok isterdim birlikte yaşamayı normal karşılayacak bir toplumda yaşamayı ama ne yazıkki öyle değil aile yapımız ve o da bunu farkında
bir de 3-5 ay beklemektense beni tamamen kaybetmek daha mı çok hoşuna gidecek dedi :s
Aynen. Ki benimki evlenelim diye direten taraf olduğu, gerektiğinde trip de attığı halde, iş ev eşyalarına seçmeye gelince topu bana attı sık sık, 'Sen daha iyi bilirsin.' diyerekten, heralde isteyen taraf ben olsaymışım düğünümüze tek gidecekmişim.O da artık skype'la bağlanırdı evden kendi düğününe. :)
ben bir plan yapıldığında bunun ertelenmesinden haz etmiyorum. arkadaşımla bile sözleşsem işim çıktı diye arasa sinir olurum. ben işimi ayarlamışım o da ayarlasaymış diye düşünürüm.Ama ertelemek isteyen sizin nişanlınız... Nasıl yorum yapabiliriz ki siz istiyor görünüyorsunuz ya da evlenmeyelim ama birlikte yaşayalım ama toplum müsaade etmez dediğinizi anlıyorum. Eğer böyle değilse, istekli değilim diyorsanız bunu belirtmelisiniz. Yazdıklarınızdan nişanlınızın ''erteleyelim, yok kendimi hazır hissetmiyorum'' gibi bahaneler sunduğu görünüyor. Yanlış anladıysak bunu belirtin lütfen.
Eee sizde erteleme istiyormussunuz, sorun ney ozaman, siz isterken iyi ama erkek isteyince kötü mü oluyor?aslında olay benim ertelemek istememden çıktı yani belki birlikte söyleyelim desem tamam derdi bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?