evlenmiş..

arkadaşlar lütfen kendimizi kandırmaktan vazgeçelim.biz ne kadar güçlü olsak ta karşımızdaki kadınlar bizden daha güçlü.beni tekrar bir şeylere layık görmeyen kadınlar kendi hemcinslerim,kızları olan kız kardeşleri olan.bana acıyanlar da onlar tekrar gelinlik giyerim deyince garipseyenler de onlar dul olduğum için ki (dulluk cinsellikse cinsellikte olmamıştı evliliğimde) dul biriyle kendilerinin beğenmeyipte evlenmediklerine layık görenlerde onlar.ben birde antalyada yaşıyorum düşün batıdayım yani ve bunlarla karşılaşıyorum.sadece kadınlarda görüyorum bu kadınları küçümsemeyi.ben güçlü değilmişim keşke ayrılmasaydım dediğim çok oldu olacakta.çünkü bunaldım artık 2.sınıf olmaktan.kendime güvenim kalmadı.dünyanın en ayıp işini yapmışım sanki.eski eşim ise mutlu.çünkü o bir ERKEK

Arkadaşım sıyrıl şu psikolojiden Allah aşkına. Gelinlik de giyersin bindallı da. Bekarla da evlenirsin cocukluyla da... Onların sana birşey söylemesine gerek yok ki; sen kendi kendini coktaaan sınıflandırmışsın bile.

normal tabi bu şekilde düşünmen ama artık geçmişte bırak boşver...
2.5 yıl az bi zaman değil...

Sizin kendinize yaptığınız acımasızlığı kimse size bu raddede yapmaz.
Aradan çıkar acı vermekten, yermekten tatmin olan insanlar ama o da kendi mutsuzluklarının hıncıdır.
Bazı insanlar var ki mutsuzlukla beslenir.
Siz kendinize bunu yapmayın, izin vermeyin.
Dik durun, güçlü olun, bunu için gerekeni yapın.
Mutluluk herkesin hakkı ama bir köşede kendinize acırsanız, hakkınız olanı elde edemezsiniz.

sende karşılastıgın durumları benımsemış gibisin ,millet ne derse desin senin dik durman gerek ,mutsuz bir evliliği yürütmeye calıstıgında emın ol daha kötü bir psikoloji içinde olacaktın o zaman seni küçümseyen insanlar aa bravo evliliğini yürütüyomu dıyeceklerdı

insan oğlu bu bahane bulmak istedıkten laf sokmak ıstedıkten sonra her türlü sokar

ahhh siz nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben bu sınıflardırmayı yıkmaya çalışacak şekilde konuştuğumda çevremdeki eğitimli insanlar bana garipsin diyorlar.şuan atandığım yerde boşandığımı kimse bilmiyor bilseler neler duyacağım kim bilir.bakın batılı iki arkadaş nikah yaptılar aileler yokken bir arada yaşıyorlar aileler gelince herkes kendi evine.nedeni neymiş kıza laf gelirmiş düğün olmadan kimse bilmemeliymiş.işte toplum bunu kabul ediyor ama beni kabul etmiyor düşüncelerimi garipsiyor.

canımm bi cok sorunumuz oldu arada saygı hiç kalmadı..yaşadıklarımı bilenlerr hiç evli kalma bu adamla diyor ama ben ne eşimden ne evimden kopamıyorum...onu sevmiyorum sanırımm sadece alışkanlık

alya bende evliliğimde birçok sorun yaşadım.o dediğin saygının zerresi kalmamıştı bizde daha ilk seneden.hep aileler için kırardık birbirimizi.bana da hep yürümez yol yakınken bitir diyen çok oldu.ama sevdiğim için (o da beni severdi)hep düzeleceğimiz umudunu taşıyordum.benim sebebim anne-abi düşkünlüğü,bağımlılığıydı.evlilikte sevgi tek başına yeterli değil bence.herşeyi yitirdiğimiz gibi günün birinde bu sevginin de tükeneceğini adım gibi biliyordum.sevgisiz,mutsuz,huzursuz,paylaşımsız bir evlilik neye yarar ki?hala çok ağlıyorum,sabah işe gözlerim balon gibi geliyorum.Rabbime sığındım sabır diyorum...
senin için boşan ya da boşanma diyemem.
ne yaşadığını senden iyi kimse bilemez.
hakkında hayırlısı olsun.

Benım eskı esım evlense ,
Evlendıgı kızın basını yaktıgı ıcın uzulurum sadece

eski eşi düşünme canım boşver onu sen kendi hayatına bak
hepimizin hayatı sürekli değişiyor belki ilerde sende seveceksin yeniden evleneceksin belki eski eş mutlu olamayacak tekrar boşanacak
hiçbirşeyin garantisi yok ki bu dünyada
sen geçmişi geçmişte bırak boşu boşuna huzurunu kaçırma

evliliğindeki sorun ne bilmiyorum ama boşanma derim.boşandıktan sonra 2.sınıf insan muamelesi görmek,sonra her seferinde 2.kocası,boşanmış,dul kelimeleri duymak istemiyorsan boşanma.

valla canım bılmıyorum yaa..cok mutsuzum ama yasım daha cok genc 24 yasındayım ama hayatıma yön veremıyorum...

ya tatlım işinde gücünde biriyim..beni insanlar dışardan çok güçlü görüyor yani tuttuğumu koparıyorum iş hayatında..ama özel hayatımda bu derece güçlü değilim malesef...

arkadaşım bende Antalya'da yaşıyorum.daha geçen hafta boşandım.evliliğimin daha ilk yılında boşanmanın eşiğinden dönmüştüm.o zamandan kayınpeder denen adamın bir sözü hiç aklımdan çıkmadı senelerce.''boşanırsan sen dul kadın olursun.yarın serviste yanına bir erkek 2 gün otursa laf olur adın kötüye çıkar ama benim oğlumun elinin kiri,yıkar geçer ''dedi.

HADİ YAA..ee pekı boşanma sürecinde nasıl dayandın canım yaa..bende kavga edip bi kaç kez ailemin evine döndüm sanki orda hiç yaşamamışım gibi sanki ailemin evinde sığıntıymışım gibime geldi..eşimde gel afffet fln deyince döndüm ama hiçbişey değişmedi malesef..benim eşimde annesine çok düşkün ama bizim sorunumuz o kadar basit değil..yalan var şiddette olmuştu arkadaşlarınla gezmesi var soğuk davranması var vs iştee.....

Los Angelesta falan yaşamıyorum, Ankaradayım. Siz bu şekilde düşünüyorsanız, yani sanki cok gizli birşeymiş gibi saklıyorsanız insanlar tabi ki tepkili yaklaşırlar. Boşanmamı konuştuğum herkes bana harika bir düğünle evleneceksin vs diyor, ben mi garibim anlamadım.

Ben İstanbulda yaşıyorum.
Biliyorum en büyük kötülüğü yine hemcinslerimiz yapıyor.
Dul kadın dendi mi bir adım geri atılıyor farkındayım.
Tehdit olarak algılıyorlar otomatikman.
Bigün aynı sıfatın kandilerine de yapışabileceğini hiç düşünmüyorlar.
Yıllarca arkadaşlık ettikleri kişilerden bile sırf ''dul'' diye uzaklaşıyorlar.
Ama bizde kadınız değil mi.
Bizim gibi düşünen, yaşayanlarda var.
Bir her zaman sıfırdan büyüktür.

kim ne derse desinnn bir dışlanma söz konusu oluyor bu konuda arkadaşlara katılıyorum...ya benim bile dediğim olmuştur yani...aa bak kadın eşinden ayrılmış flaan die arkasından konuştuğum olmuştur ama insan mantıklı düşününce yanlış yaptığının farkına varıyor..
kimi erkek bile eşinden ayrılmış bayanları gözünde kolay lokma olarak görebiliyor....

Bence siz kıskanmışsınız.
O değil de siz evlenmiş olsaydınız eski eşiniz bu kadar umrunuzda olmayacaktı.
Ve kusura bakmayın siz kendinize kategorize etmişsiniz bile.
Burda biz ne kadar ''kendinizi öyle görmeyin'' desek bile, düşünceleriniz değişmeyecek çünkü siz özgüveninizi kaybetmişsiniz.

Merak etmeyin boşanan erkeklere bekar gözüyle bakılmıyo.
Hatta ''aaaa, evlenmiş boşanmış, bundan koca mı olur, olsaydı boşanmazdı'' bile deniyor çoğu yerde.

Ne kadar toplumun üstüne atsanız da suçu, siz beyninizdekileri değiştirmeden toplumun da değişmesini sakın beklemeyin.

Bu işler nasip kısmet işi.
Kimin doğru kişiyi bulacağı belli olmaz.
Her evlenen doğru kişi değil.

Boşanma ayıp sayılsaydı, dinimizde ayrıntılı şekilde anlatılmazdı.
Boşanmak gayet normal bir olay.
Ama insanların yüklediği anlam farklı.

Eğer bu psikolojiden kurtulamayacaksanız bir uzmanla görüşün.

bi arkadaş boşanan ikinci insan muamelsi görüyo ama saadece erkeklere geçerliii benim bu ikinci evliliğimmm eşiminde ikinci evliliğiii benim ikinci evlilim oldugu için istenmedim çocum oldugu için istenmedimm eşim çok çabaladıı ailesini karşısına aldıı bu düşünceli insanları allah ıslah etsin yazıkk

işte bu düşünceye sahip insanlar olduğu müddetçe biz istediğimiz kadar uğraşalım.düşünün elinin kiriymişsiniz.evet dışlanıyoruz ve dışlanacağız..

adı üstünde ESKİ EŞİN bitmiş gitmiş..
bitmiş ve hatta biteli 2.5 yıl olmuş bi ilişki için kendinizi neden yerinizde saydırıpta hayata karamsarca yaklaşıyorsunuz ki....
emin olun hayat çok kısa ve böylesine yıpranmış şeylerle kendinizi üzmenize hiç de değmez derim

Sorun yukarıda altı çizili olan cümleler.
Sen değişirsen herkes değişir.

Benim de zihnimde oluşmuş bir önyargı var mesela.
"Boşanmış erkekle evlenilmez. Çünkü kadın kolay kolay boşanmaz, eğer ilk eşi bunu boşadıysa demek ki evlenilecek erkek değil"
"Boşanmış kadın ise bu toplumda "cesur" kadındır benim gözümde."

Herkes aynı düşünmüyor. Siz yaptıklarınızın ve yaşadıklarınızın arkasında durmayı bilin.
Duruşunuz etrafın sizin hakkınızda düşündüklerini etkiler.

Konu sahibine söyleyeceğim şey ise.. İnşallah sizi hakedecek, hayırlı biri çıkar karşınıza ve güzel bir evlilik ya da birliktelik yaşarsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…