HADİ YAA..ee pekı boşanma sürecinde nasıl dayandın canım yaa..bende kavga edip bi kaç kez ailemin evine döndüm sanki orda hiç yaşamamışım gibi sanki ailemin evinde sığıntıymışım gibime geldi..eşimde gel afffet fln deyince döndüm ama hiçbişey değişmedi malesef..benim eşimde annesine çok düşkün ama bizim sorunumuz o kadar basit değil..yalan var şiddette olmuştu arkadaşlarınla gezmesi var soğuk davranması var vs iştee.....
Bence siz kıskanmışsınız.
O değil de siz evlenmiş olsaydınız eski eşiniz bu kadar umrunuzda olmayacaktı.
Ve kusura bakmayın siz kendinize kategorize etmişsiniz bile.
Burda biz ne kadar ''kendinizi öyle görmeyin'' desek bile, düşünceleriniz değişmeyecek çünkü siz özgüveninizi kaybetmişsiniz.
Merak etmeyin boşanan erkeklere bekar gözüyle bakılmıyo.
Hatta ''aaaa, evlenmiş boşanmış, bundan koca mı olur, olsaydı boşanmazdı'' bile deniyor çoğu yerde.
Ne kadar toplumun üstüne atsanız da suçu, siz beyninizdekileri değiştirmeden toplumun da değişmesini sakın beklemeyin.
Bu işler nasip kısmet işi.
Kimin doğru kişiyi bulacağı belli olmaz.
Her evlenen doğru kişi değil.
Boşanma ayıp sayılsaydı, dinimizde ayrıntılı şekilde anlatılmazdı.
Boşanmak gayet normal bir olay.
Ama insanların yüklediği anlam farklı.
Eğer bu psikolojiden kurtulamayacaksanız bir uzmanla görüşün.
Herkesten önce siz kendinize bunu söylerseniz nasıl sıyrılacaksınız bu etiketten? Mesleğiniz var ayaklarınızın üzerinde duruyorsunuz aileniz var daha ne? 1. sınıf insan olmamız için illa bir erkeğe mi ihtiyaç duymak zorundayız. 3 aydır kimse bana 2. sınıf insan muamelesi yapamadı; tam tersi ben espri yapıyorum kara dul oldum diye. Beni kategorilere ayıracak insanın alnını karışlarım!
alya bende evliliğimde birçok sorun yaşadım.o dediğin saygının zerresi kalmamıştı bizde daha ilk seneden.hep aileler için kırardık birbirimizi.bana da hep yürümez yol yakınken bitir diyen çok oldu.ama sevdiğim için (o da beni severdi)hep düzeleceğimiz umudunu taşıyordum.benim sebebim anne-abi düşkünlüğü,bağımlılığıydı.evlilikte sevgi tek başına yeterli değil bence.herşeyi yitirdiğimiz gibi günün birinde bu sevginin de tükeneceğini adım gibi biliyordum.sevgisiz,mutsuz,huzursuz,paylaşımsız bir evlilik neye yarar ki?hala çok ağlıyorum,sabah işe gözlerim balon gibi geliyorum.Rabbime sığındım sabır diyorum...
senin için boşan ya da boşanma diyemem.
ne yaşadığını senden iyi kimse bilemez.
hakkında hayırlısı olsun.
Haklısınız...
Kimse boşanmak için evlenmez helede kadınlar sonuna kadar mücadele eder, ama olmuyorsa olmuyordur.
Bekar dul evli önemli olan insanın duruşu kendine sahip çıkması,
evli kadınlar çokmu namuslu, kimler varki evliliğin etiketini kullanıyor.
msjlarınız için çok teşekkür ederim.seviyor musun demişsiniz inanın nötrüm sadece içim acıdı 2.5 yıldır gönlüm kimseyi sevmedi içim almadı kendimi yeni yeni toparlamışken ne kadar kolaymış dedim sadece ben hep böyleyim çok değer veriyorum illa ki olacaktı beni bekliyecek değildi biliyorum ama içim acıdı işte yeniden sevmiş yeniden evlenmiş adım atmayıp tüm olumsuzlukları bana yaşatıp da şimdi hayatına başkasını almış bunları hazmedemiyorum sadece
Ben İstanbulda yaşıyorum.
Biliyorum en büyük kötülüğü yine hemcinslerimiz yapıyor.
Dul kadın dendi mi bir adım geri atılıyor farkındayım.
Tehdit olarak algılıyorlar otomatikman.
Bigün aynı sıfatın kandilerine de yapışabileceğini hiç düşünmüyorlar.
Yıllarca arkadaşlık ettikleri kişilerden bile sırf ''dul'' diye uzaklaşıyorlar.
Ama bizde kadınız değil mi.
Bizim gibi düşünen, yaşayanlarda var.
Bir her zaman sıfırdan büyüktür.
Kesinlikle diyorum.neden akıntıya kürek çektim ki bunca zaman? Yazık ettim kendimebu kadar sabır göstermeden daha önce boşansaydım diyormusunuz peki ?
Madem bu konuyu düşünüyorsunuz,sorsam deşmiş olmam; kim ayrıldı?neden ayrıldınız?
Yardımcı olmak amacım,merak değil..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?