evlenmiş..

size yapıştırılacak etiketi siz belirlersiniz, üzgünüm ama böyle.
dik ve güçlü bir kadını kimse boşanmış diye aşağılayamaz zira buna kalkıştığında o kadın haddini bildirir.
Benim boşanan ,2.ye evlenen , aynı eşle 2.kez evlenen arkadaşlarım oldu :)
Sarsıldılar ama yıkılmadılar.
Bu sizin elinizde.
Değişime kendinizden başlarsanız devamı gelir.

günaydın arkadaşlar,

çok doğru söyledikleriniz, mesela evlenmemiş yaşı azcık ilerlemiş bazı kızlar da kendilerini evde kalmış psikolojisne sokuyorlar.
Dul hissetmek, evde kalmış hissetmek bu etiketleri yapıştırmak kişinin elinde.
Dimdik duruşunuzu etrafa yansıtırsanız kimse sizi kategorilere ayıramaz.

Ben İstanbulda yaşıyorum.
Biliyorum en büyük kötülüğü yine hemcinslerimiz yapıyor.
Dul kadın dendi mi bir adım geri atılıyor farkındayım.
Tehdit olarak algılıyorlar otomatikman.
Bigün aynı sıfatın kandilerine de yapışabileceğini hiç düşünmüyorlar.
Yıllarca arkadaşlık ettikleri kişilerden bile sırf ''dul'' diye uzaklaşıyorlar.
Ama bizde kadınız değil mi.
Bizim gibi düşünen, yaşayanlarda var.
Bir her zaman sıfırdan büyüktür.

Aslında erkeklerde bu konuda çok iğrençler.. Boşanmış kadın cinselliği yaşamış ve ihtiyaç duyacak kadındır kafasındalar.. "dul mu off ateşini söndürmek lazım" gibi iğrenç yaklaşımlar var duydum oradan biliyorum. :47: :47:

kadın da erkek de gerçekten çok acımasız bu konuda.. :ssz:

Sorun yukarıda altı çizili olan cümleler.
Sen değişirsen herkes değişir.

Benim de zihnimde oluşmuş bir önyargı var mesela.
"Boşanmış erkekle evlenilmez. Çünkü kadın kolay kolay boşanmaz, eğer ilk eşi bunu boşadıysa demek ki evlenilecek erkek değil"
"Boşanmış kadın ise bu toplumda "cesur" kadındır benim gözümde."

Herkes aynı düşünmüyor. Siz yaptıklarınızın ve yaşadıklarınızın arkasında durmayı bilin.
Duruşunuz etrafın sizin hakkınızda düşündüklerini etkiler.

Konu sahibine söyleyeceğim şey ise.. İnşallah sizi hakedecek, hayırlı biri çıkar karşınıza ve güzel bir evlilik ya da birliktelik yaşarsınız
:34:

keşke sonradan yazdıklarımın da altını çizseydin..cnkü orda belirttim ben yanlış düşündüğümü...evet haklısın herkes aynı düşünmüyor ve ben çok fazla karşılaşıyorum aman kızım eşinden ayrılmaaa ikinciye evlensen daha mı iyisi gelcek yada boşanırsan daha mı mutlu olacaksın rahat bırakmaz seni diyenleriii......
o yuzden burda beş on kişinin dedikleri gibi değil hayatt....
sen nasıl yaşarsan yaşa muhakkak iyi yada kötü arkandan konuşulur bu boyle geldi boyle gider

Boşanmak sandigim kadar sarsmadi beni.soğukkanlı davrandım.ben evimde boğulacak gibi hissediyordum kendimi.her gidisim gelip beni almasıyla sonuclaniyordu. Ama adam değişeceği yerde ben kkendim olmaktan çıktım her defasında.kaynananin yanında şiddet gördüm, hakarete uğradım.(ben ki ailemden tek fiske yemedim.) Sen ailenin yanında siginti gibi hissediyorum diyorsun.ben kendi evimde, yuvamda siginti muamelesi görüyordum.yıllarca kaynana cadisi gelin değil de sanki onun üzerine kuma gelmisim gibi hissettirdi bana.aglamalarim oluyor arada ama bugunume şükür.en azından huzurluyum. Her an kavga çıkacak korkusu ile yasamiyorum.

ayy canım yaaa kötü günler geçirmişsinn yaaa :( ama sevindim kurtulmana allah senı omur boyu mutlu etsın

şahsen ben boşandım kendimi inanın şimdi evlenmeden önceki gibi hafif hissediyorum. bana dul diyen kendine baksın hıı.. namusumla evlendim, olmadı ayrıldım. napim millte onu dicek bunu dicek diye ömür boyu çeksemiydim. umrum değil . herkes istediğini konuşur konuştuğu ile kalır.
ben zaten boşanmamı problem eden adamı ve ailesini napim. benim benim yanımda adam gibi duracak birine ihtiyacım var. durmuyosa da yolu açık olsun. eninde sonunda duracak biri çıkar ama hayırlısı olması önemli. kimse boşanmak içinde evlenmez bunu sana bişey diyene kibarca söyle.
zuhal senin o kapına gelen teyze, yaşı yüzede gelse cahil canım cahil.boşuna dememişler cahilden kork aslandan korkma diye..
haa topluma gelince bizim toplumumuz dedikodu ve bol keseden atmayı sever.eğer evlenmeseydin adamla dost yaşayıp ayrılsaydın arada nikah yokya o zaman sorun olmazdı orası da ayrı. ama zuhal bu olaylara sen dur diyeceksin. senin vakur duruşundan dolayı herkes durmasını bilecek.

Aslında erkeklerde bu konuda çok iğrençler.. Boşanmış kadın cinselliği yaşamış ve ihtiyaç duyacak kadındır kafasındalar.. "dul mu off ateşini söndürmek lazım" gibi iğrenç yaklaşımlar var duydum oradan biliyorum. :47: :47:

kadın da erkek de gerçekten çok acımasız bu konuda.. :ssz:

Evlenmemiş olanlarda cinselliği yaşayıyorlar, onlarında ihtiyaçları var ama cinselliği yaşadıklarını resmileştirmedikleri için kimse bişey demiyor.
Sadece olayın resmi olmasımı sorun. Toplumun baskısı, namusunla evlenme, merdiven altında takıl tıpkı kaçak üretim yapan fabrikalar gibi :)
Hay Allahım ya...

Boşanmış ol, bekar ol herkesin cinselliği namusu kendine ve kendinden sorumludur insan, sadece dik durup toplumun sizi sınıflara ayırmasına müsade etmesin kimse.

keşke sonradan yazdıklarımın da altını çizseydin..cnkü orda belirttim ben yanlış düşündüğümü...evet haklısın herkes aynı düşünmüyor ve ben çok fazla karşılaşıyorum aman kızım eşinden ayrılmaaa ikinciye evlensen daha mı iyisi gelcek yada boşanırsan daha mı mutlu olacaksın rahat bırakmaz seni diyenleriii......
sen nasıl yaşarsan yaşa muhakkak iyi yada kötü arkandan konuşulur bu boyle geldi boyle gider

ayy canım yaaa kötü günler geçirmişsinn yaaa :( ama sevindim kurtulmana allah senı omur boyu mutlu etsın

amin cumlemizi mutlu etsin.verdigimiz kararlardan utandirmasin Rabbim...

Evlenmemiş olanlarda cinselliği yaşayıyorlar, onlarında ihtiyaçları var ama cinselliği yaşadıklarını resmileştirmedikleri için kimse bişey demiyor.
Sadece olayın resmi olmasımı sorun. Toplumun baskısı, namusunla evlenme, merdiven altında takıl tıpkı kaçak üretim yapan fabrikalar gibi :)
Hay Allahım ya...

Boşanmış ol, bekar ol herkesin cinselliği namusu kendine ve kendinden sorumludur insan, sadece dik durup toplumun sizi sınıflara ayırmasına müsade etmesin kimse.

Kesinlikle..

Evlilik dışı gizli saklı istediğini yaşa sorun yok.İlişkin resmi olmadığı için söz hakkı da olmuyor...ama evlenip boşandın ya..o resmiyet oluştuktan sonra millet her şeye karışma hakkını kendinde buluyor,cinsel hayatına bile....

Toplumun çarpıklığı ne boyutlara varmış,düşünün.. :ssz:

Bu konuda en güçlü boşanmış bile herzaman değil de an gelir ,o burukluğu yüreğinde hisseder..
Allah güç versin ..

Olacak bunlar..geçecek birgün..

Depresyon ise çoğu boşanmışın belası..Mutlaka bir uzaman yardımı almak lazım..

Ben zamanında iyi ilgilenemedim kendimle.Hala uğraşıyorum..

Son düzenleme:

Sen değiştiysen, herkes değişebilir işte. :)
Bazen anlamak için yaşamak gerekiyor. İnsanlar yargıladıklarını yaşamadan gitmiyorlar bu hayattan..
Bu sebeple, boşanmış kişilere laf söyleyenlere içim cız ediyor benim.

Bir de merak ediyorum bana niye "boşanma daha iyisini mi bulacaksın, rahat bırakmazlar" demedi kimse..
En uç örnek, babaannem; okuma yazması yok.. hayatında köyden dışarı çıkmamış bir kadın.. 85 yaşında..
O bile bana "boşver kızım iyi yapmışsın, evlenirsin bi daha daha yaşın genç" dedi..
Aileyi bırakın, sülalede boşanmış kimse yok..İlk benim...
Gerçekten babaannem laf söyler zannediyordum ama onun bile yorumu böyle oldu...

Şu ana kadar karşılaştığım en kötü olay, yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen (eşimle beraberken) üst kat komşularımız benimle görüşmeyi kesti.
Bu aile karı koca üniversite eğitimi almış insanlar. :) Öğretim görevlisi her ikisi de..
Biraz üzüldüm bu duruma, sonra unuttum geçti gitti... Umurumda bile değil.
Kocası onu bırakmasın diye neredeyse ayaklarını yalayacak bir kadın, boşandığım için benimle görüşmese ne olur ki?
Onun gibi "buldumcukların" sözlerine, tavırlarına bakarsak bu hayat yaşanmaz olur...

Babaannem gibi kadınlar var ya, o bana yeter :nazar:

Bunun ogretimle ilgisi yok canim, egitimle ilgisi var. Onlar diploma sahibi olmuslar ama adam olamamislar.

Ve bunun senin bosanmis olmanla da ilgisi yok bence. Hic evlenmemis olsaydin da seninle gorusmezlerdi ;)

Son düzenleme:
Hay Allahım ya...

işte benimde anlayamadığım bu.ben mesela muafazakar bir ailede yetiştim.hiç erkek arkadaşım olmadı.evlendim 4 ay için boşandım ve resmiyete dökülü olduğu için ben milletin gözünde artık ney ise o oldum.ben kendime yakıştıramadığım için söyleyemiyorum.ama bu işleri resmiyete dökmeseydim bırakın bir kişinin benim vücudumu gördüğünü 10 kişi görmüş olsaydı ama kimse bilmeseydi milletin gözünde ben namuslu bir kız olacaktım.anneler hiçç sormayacaktı kızım sana kaç kişi dokundu diye.ama boşandım ya resmiyette evlendim o eski eşim beni çıplak gördü yaa aman allahım ben ne büyük bir ayıp yapmışım.şimdi bu durumda beni her erkek ve her anne kabul etmez..allahım helaller haram olmuş haramlar helal...arkadaşlar ne kadar konuşursak konuşalım bir şey değişmiyor.eğitimde bunun çaresi değil.bunun çaresi herkesin bir kere olsun bu olayı yaşaması.bizim toplum başına gelmeden kabul etmiyor.

[

Kocası onu bırakmasın diye kişiliğini kaybeden kadınlar, sırf evli kadın olmak için kendinden vazgeçenler.
Dediğiniz gibi boşanmış kadın CESUR kadındır ama anlayana işte.

Son düzenleme:
Sen değiştiysen, herkes değişebilir işte. :)
Bazen anlamak için yaşamak gerekiyor. İnsanlar yargıladıklarını yaşamadan gitmiyorlar bu hayattan..
Bu sebeple, boşanmış kişilere laf söyleyenlere içim cız ediyor benim.

Bir de merak ediyorum bana niye "boşanma daha iyisini mi bulacaksın, rahat bırakmazlar" demedi kimse..
En uç örnek, babaannem; okuma yazması yok.. hayatında köyden dışarı çıkmamış bir kadın.. 85 yaşında..
O bile bana "boşver kızım iyi yapmışsın, evlenirsin bi daha daha yaşın genç" dedi..
Aileyi bırakın, sülalede boşanmış kimse yok..İlk benim...
Gerçekten babaannem laf söyler zannediyordum ama onun bile yorumu böyle oldu...

Şu ana kadar karşılaştığım en kötü olay, yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen (eşimle beraberken) üst kat komşularımız benimle görüşmeyi kesti.
Bu aile karı koca üniversite eğitimi almış insanlar. :) Öğretim görevlisi her ikisi de..
Biraz üzüldüm bu duruma, sonra unuttum geçti gitti... Umurumda bile değil.
Kocası onu bırakmasın diye neredeyse ayaklarını yalayacak bir kadın, boşandığım için benimle görüşmese ne olur ki?
Onun gibi "buldumcukların" sözlerine, tavırlarına bakarsak bu hayat yaşanmaz olur...

Babaannem gibi kadınlar var ya, o bana yeter :nazar:

Konularınıza göz attım da 14 yıl evli kalmışsınız çocuğunuz varmıydı ?
Özel değilse neden ayrıldınız ?

Kayınvalidenizin de sizin yanınızda olmasını tebrik ettim doğrusu adaletli kadınmış

Gofretto kıs bu senin ikinci evliğin mi? ee ben daha önce evlendim ayrıldım dedim di ya sana bişi dememiştin. ondan sordum YALNIŞ ANLAŞILMASIN

Son düzenleme:
Sekerim , bosver, ne yaparsa yapsin adam. Sokaga bir poset cop atsan, sonra cop toplayan biri gelip copu goturse o cop icin de uzulecek misin??

yok kuzum yaa alıntı ile cevap yaptım da diğer yazılarla karışmış. :)))

HEEEE tamam o zaman. ben evlenip ayrılıp tekrar evlenip mutlu olmuşları görünce seviniyorum çok gerçekten. seni de tanıyorum ya ondan sorduydum. neyse her kimse o evlenen genede çok mutlu oldum. Allah herkese hayırlısı ile nasip etsin

HEEEE tamam o zaman. ben evlenip ayrılıp tekrar evlenip mutlu olmuşları görünce seviniyorum çok gerçekten. seni de tanıyorum ya ondan sorduydum. neyse her kimse o evlenen genede çok mutlu oldum. Allah herkese hayırlısı ile nasip etsin

Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın, valla evlilik kolay iş değil, erken evlenmedim ama keşke biraz daha geç olsaydı diyorum.
Tek kocanla evlenmiyormuşsun bunları bekarken anlasaydım zor evlenirdim wallahi:)

Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın, valla evlilik kolay iş değil, erken evlenmedim ama keşke biraz daha geç olsaydı diyorum.
Tek kocanla evlenmiyormuşsun bunları bekarken anlasaydım zor evlenirdim wallahi:)

büyükler hep der ya bekarken boş gelir insana. aile ilede evleniyosun diye.. nesye artık evlenmişinn :16: bu saattten sonra yütütmeye bakcan :27::27::27::27:

ben mesela boşandım dan beri hiç karşılaşmadım ya boşandım diye ayıplayan belkim yeni ondandır. ama bencevabını veririm valla. kimse kusra bakmasın. dost mu yaşaysadım adamı tanımak için derim. evlendik olmadı ayrıldık. evlenmek doğalda ayrılmak mı ayıp diye pat cevap yapıştırırım:27::27::27::27: zaten bana kimsede neden diye soramıyor. önünü kaptıyom insanların.

Back
X