• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlensek sorun olur mu ?

Ben sizin konunzuu hatirliyorum, bakisiyordunuz , biz de bol bol alisverise git demistik, tatli bir konuydu :) Vallahi sevindim, evlilik asamasina da gelmissiniz :)

Vallahi bilemedim . Siz ne dusunuyorsunuz sekerim, nasil bir insan, paraya duskun mu, maddiyata deger verir mi? maddiyata duskun insanlar maddi yonden hazmedemez genelde. Siz adamin kisiliginden eminseniz, o zaman tamam.

Ote yandan maddi durumunuz zaten iyi olacak, yani sikinti cekmiceksiniz.

Ozetle bilemedim diyorum. Bu isin uygun olmadigina kanaat getirirseniz ayrilacak misiniz ? Ayrilmaya gonlunuz razi mi?

Yani esinden cok kazanan/daha iyi egitimli kadin toplumumuzda son yillarda orata cikan bir durum, o yuzden toplumumuzun kafasi karisik. Benimki de karist, sizin yerinizde olsam ne yapardim fikrim yok ne yalan soyleyeyim. Bu meseleyi bir kere bir arkadasimla tartisiyorduk, (arkadasim erkek) boyle bir durumu ancak cok olgun bir erkek kabulelnebilir, kadinin da olgun olup basa kakmamasi gerek demisti. Bir de memlekette ne boyle kadin, ne boyle erkek var demisti, ben de gulmustum.

Bence elalemi gecin dostum, siz ne sitiyorsaniz onu yapin.

Hayirlisi olsun.

Kendisiyle az biraz konuştuk bunu, benim icin sorun yok dedi. Kendisinin evi arabası var.. Kira sorunu olmadığı için rahat açıkcası. Bu yüzden eve giren toplam para fazla bile bence.. Şu an için problem yok, paraya düşkün değil anladığım kadarıyla, bende çok değilim, ihtiyacım karşılansın yeter benim için.. Kompleks yapacak biriymiş gibi değil, ama insan 10 yıl görüşsede tanıyamıyor ya bazen, ilerde kompleks yapar mı ya da içten içe yapıyor olabilir mi diye düşünüyorum..

Bu sebepten ayrılmam ama kendisinden, sanmıyorum.. Sadece acaba nelerle karşılaşabilirim diye merak içerisindeyim..

Onun ailesini bilmem de senin ailen hiç mi sorun etmedi merak ettim.

Annem sorun etti ilk soyledigimde, tanıştıktan sonra çok sevdi.. Birde kendisinin evi var, onunda rahatlığı var birde. Kira sorunumuz olmayacak..

Kızlar merhaba. Hatırlarsınız benim yakışıklı market şefiyle bir ilişkiye başlamıştık.. Şu an herşey yolunda.
Ailelerimiz tanıştı.. Bir sorun çıkmadı, onun ailesi benim avukat olmamı biraz sorun etmişti, gelirim ondan fazla olduğu için, ama son kararı oğullarına bıraktılar, sorun çözüldü, aramızda iyi ailesiyle, onunda benim ailemle..

Ben maddi durumun sorun olucagını dusunmuyorum, benim ondan fazla kazanıyor olmam aramızda ciddi bir sıkıntı yaratmaz diyorum ama çevremden ya da burdan okuduklarım biraz kafamı karıştırdı..

Sizce benim gelirimin ondan fazla olması problem olur mu ?
Kendisi lise mezunu, bildiginiz gibi market şefi.. Benim icin şu an problem degil amaaaa acaba ilerde sorunlar cıkar mı acaba ? Beni neler bekliyor olabilir ?
Eylül ayında tanışmışsın ve çıkmaya başlamışsınız.Şu an aralık ayı içindeyiz.Çok hızlı gitmiyor musun?
Avukatım diyorsun.Hukuk okumuş,belli bir çevresi olan,türlü türlü davalar insanlar görmüş olan insanın daha temkinli daha ayakları yere basan biri olması gerekmez mi?Eski nişanlın iki çocuklu dul bir adam,ondan önce de bir nişanlın olmuş.Biraz tanımadan acele mi karar veriyorsun acaba.

Ershd , evlilik için çok erken değil mi ? "Adeta içimi titreten yakışıklı market müdürümüz." konusunu ( Ershd tarafından 3 Eylül 2014 başlatılmıştır.) açmıştınız. Ki o konunuzda da 1 ay oldu olmadı bir evlilikten döndüm demiştiniz.

İlk beğeniler ve heyecanla biraz hızlı ilerliyorsunuz gibi geldi.

Allah gerçekten alnının teriyle çalışan herkesin rızkını verir. Çalışan adam aç kalmaz. Üniv mezunu bile olsa Tuttuğunu koparan bir insan mı çalışkan mı taşı sıksa suyunu çıkarabilecek cinsten mi yoksa bıraksan yan gelip yatar mı ona bakıcaksın Maddi boyutu bu şekilde. Manevi anlamda ise siz eğer benim egom yüksek ben arkadaşlarımla bulunduğum ortamda bu durumdan dolayı rahatsız olurum diyorsanız o zaman hiç düşünmeyin evlenmeyi

Kızlar merhaba. Hatırlarsınız benim yakışıklı market şefiyle bir ilişkiye başlamıştık.. Şu an herşey yolunda.
Ailelerimiz tanıştı.. Bir sorun çıkmadı, onun ailesi benim avukat olmamı biraz sorun etmişti, gelirim ondan fazla olduğu için, ama son kararı oğullarına bıraktılar, sorun çözüldü, aramızda iyi ailesiyle, onunda benim ailemle..

Ben maddi durumun sorun olucagını dusunmuyorum, benim ondan fazla kazanıyor olmam aramızda ciddi bir sıkıntı yaratmaz diyorum ama çevremden ya da burdan okuduklarım biraz kafamı karıştırdı..

Sizce benim gelirimin ondan fazla olması problem olur mu ?
Kendisi lise mezunu, bildiginiz gibi market şefi.. Benim icin şu an problem degil amaaaa acaba ilerde sorunlar cıkar mı acaba ? Beni neler bekliyor olabilir ?
Ben de esimden cok kazanirim.tahsilim de yuksek ama hic bir onemi yok. O benim can yoldasim paramiz pulumuz hep ortak.hic bir sorun olmadi.

Olaya sadece kompleks yapma riski olarak bakmayalım.

Bu bakış açısı sadece evlilik halinde onun psikolojisini kollamak olur.

Peki ya siz?

Burada okuduklarım, hayatta gördüklerim sizi de düşünmemiz gerektiğini hatırlatıyor bana.

Ev, araba hallolsa bile istek ve ihtiyaçlar sınırsız...

Sizin gelirinize dayanarak çekilebilecek krediler, zorda kalacak aile fertlerine yapılacak yardımlar...

Şimdi bunu kondurmak istemezsiniz...

Ama bugün maaşınızın ağırlığı altında ezilen adam imajı...

Yarın bundan yüzsüzce yararlanmak isteyen pişkin bir kocaya dönüşebilir.

Belki sizinki onlardan olmayacak fakat öyle çok örneği var ki bunun...

Bu gibi durumlarda beş parasız olsaydınız aynı şekilde evlilik niyeti olur muydu asla bilememek...

Şu an hatırı sayılır gelirinizin ağırlığının yarın emeksiz kazanç kapısı olarak görülmesi ihtimali...

Çok iyi düşünmek lazım, umarım yorumumu salt karamsar değil gerçekçi olarak da değerlendirirsiniz.

Kendisiyle az biraz konuştuk bunu, benim icin sorun yok dedi. Kendisinin evi arabası var.. Kira sorunu olmadığı için rahat açıkcası. Bu yüzden eve giren toplam para fazla bile bence.. Şu an için problem yok, paraya düşkün değil anladığım kadarıyla, bende çok değilim, ihtiyacım karşılansın yeter benim için.. Kompleks yapacak biriymiş gibi değil, ama insan 10 yıl görüşsede tanıyamıyor ya bazen, ilerde kompleks yapar mı ya da içten içe yapıyor olabilir mi diye düşünüyorum..

Bu sebepten ayrılmam ama kendisinden, sanmıyorum.. Sadece acaba nelerle karşılaşabilirim diye merak içerisindeyim..
İşte herşey karakterle ilgili canım onu iyi tanı o zaman öyle karar ver

Eylül ayında tanışmışsın ve çıkmaya başlamışsınız.Şu an aralık ayı içindeyiz.Çok hızlı gitmiyor musun?
Avukatım diyorsun.Hukuk okumuş,belli bir çevresi olan,türlü türlü davalar insanlar görmüş olan insanın daha temkinli daha ayakları yere basan biri olması gerekmez mi?Eski nişanlın iki çocuklu dul bir adam,ondan önce de bir nişanlın olmuş.Biraz tanımadan acele mi karar veriyorsun acaba.

Yok yok, henüz evlenmiyoruz. Ama ocak-şubat gibi nişan düşünüyoruz. Sadece acaba evlendikten sonra ne gibi sorunlarla karşılaşırım diye aklıma takılıyor, çevremde boyle statu, maddi durum farkları ile ilgili sorunlar duyduğum için benimde başıma gelebilir mi diye aklım kurcalandı sadece.

Olaya sadece kompleks yapma riski olarak bakmayalım.

Bu bakış açısı sadece evlilik halinde onun psikolojisini kollamak olur.

Peki ya siz?

Burada okuduklarım, hayatta gördüklerim sizi de düşünmemiz gerektiğini hatırlatıyor bana.

Ev, araba hallolsa bile istek ve ihtiyaçlar sınırsız...

Sizin gelirinize dayanarak çekilebilecek krediler, zorda kalacak aile fertlerine yapılacak yardımlar...

Şimdi bunu kondurmak istemezsiniz...

Ama bugün maaşınızın ağırlığı altında ezilen adam imajı...

Yarın bundan yüzsüzce yararlanmak isteyen pişkin bir kocaya dönüşebilir.

Belki sizinki onlardan olmayacak fakat öyle çok örneği var ki bunun...

Bu gibi durumlarda beş parasız olsaydınız aynı şekilde evlilik niyeti olur muydu asla bilememek...

Şu an hatırı sayılır gelirinizin ağırlığının yarın emeksiz kazanç kapısı olarak görülmesi ihtimali...

Çok iyi düşünmek lazım, umarım yorumumu salt karamsar değil gerçekçi olarak da değerlendirirsiniz.

İşte bende çevremde boyle sorunlar duyduğum için kafam karıştı, bu kadar toz pembe olamaz diye dusundum.. Sorun cıkar mı cıkmaz mı bilemiyorum ama... Kafam karıştı baya :/

çooooooooooooooooookkk aşıksan sorun yok.. :)

ama once emın ol

Ben de esimden cok kazanirim.tahsilim de yuksek ama hic bir onemi yok. O benim can yoldasim paramiz pulumuz hep ortak.hic bir sorun olmadi.

Bende oyle dusunuyorum, cok guzel.. Ama bilirsiniz ki erkekler guclu olmayı ustun olmayı severler genelde, acaba ne gibi sorunlar olabilir diye aklım karıştı..

Allah gerçekten alnının teriyle çalışan herkesin rızkını verir. Çalışan adam aç kalmaz. Üniv mezunu bile olsa Tuttuğunu koparan bir insan mı çalışkan mı taşı sıksa suyunu çıkarabilecek cinsten mi yoksa bıraksan yan gelip yatar mı ona bakıcaksın Maddi boyutu bu şekilde. Manevi anlamda ise siz eğer benim egom yüksek ben arkadaşlarımla bulunduğum ortamda bu durumdan dolayı rahatsız olurum diyorsanız o zaman hiç düşünmeyin evlenmeyi

Çevrem zaten geniş değildir, çevre açısından hiç sorunum yok, 2-3 iş arkadaşım, 2-3 liseden arkadaşlarım hariç duzenli gorustugum kimse yok.. Olsada farketmez, kimseye ağzını açtırmam. Ben memnunum halimden, ama acaba onun açısından sorun olabilir mi ilerde kompleks yaratır mı onda..

Lise mezunu ama yinede bir mesleği olur.
Benim babam ortaokul mezunu ama torno ustası...

Lise bittiginden beri aynı markette devam ediyor, şube degişikligi olmus sadece. Reyon elemanlığından şefliğe yükselmiş..

Ershd , evlilik için çok erken değil mi ? "Adeta içimi titreten yakışıklı market müdürümüz." konusunu ( Ershd tarafından 3 Eylül 2014 başlatılmıştır.) açmıştınız. Ki o konunuzda da 1 ay oldu olmadı bir evlilikten döndüm demiştiniz.

İlk beğeniler ve heyecanla biraz hızlı ilerliyorsunuz gibi geldi.

Şu an evlilik yok zaten, ocak-şubat gibi nişan var aklımızda.. Ona görede yine seneye yaz sonu eylül-ekim gibi düğün diye konuşuyoruz. Ailelerimizinde isteği bu yönde şimdilik..

ama bu tamamen ikinizle doğru orantılı bir şey.
yalnız gerçekten uç meslekler

Esim unuversite mezunu ben lise mezunuyum aramizda bununla alakali hic bir sorun olmadi 2 yildir evliyiz ve mutluyuz eger birbirinizi seviyorsaniz aranizda hicbir sorun cikmaz benim annem unuversite mezunu babam ilk okul besinci sinif terk 20 yildir evliler ve aralari hala cok iyi kafana takma :)

Back
X