- 28 Ocak 2009
- 34.570
- 58.336
- 1.123
- Konu Sahibi Eslemimbebem
-
3 .5 sene oturmalik alacaksaniz hiç alma bence madem kirada değilsin 3.5 sene pesinat biriktir git içine sinen bir yerden a site gibi ömür boyu otur.Valla alacağımız yerde en az 3 5 sene otururuz
Esı yanasmıyormus ya kayınvalıdeyle oturacaklar ya ev alacaklarmıs. Bu durumda ev almaları zor zaten bır suru esya almıslar ona uygun evı 150 200den asagı bulamazlar. Kredıyle satın aldıgın evıde satabılıyorsun kredısı bıtmeden. Kalan kredıyı satın alacak kısıden pesınat alıyosun kredıyı kapatıyosun sonra kalan mıktarı ya pesın verıyo alıcı ya da kredı cekıyor banka halledıyor. Ama tabı 3-5 sene oturmak yerıne 3 sene pesınat bırıktırmelerı cok daha mantıklı3 .5 sene oturmalik alacaksaniz hiç alma bence madem kirada değilsin 3.5 sene pesinat biriktir git içine sinen bir yerden a site gibi ömür boyu otur.
Zaten konut kredisi çektin mi odemesi 5-10 yılı buluyor.
Yok yok oturcaz en az diyorum oda satarsak diye3 .5 sene oturmalik alacaksaniz hiç alma bence madem kirada değilsin 3.5 sene pesinat biriktir git içine sinen bir yerden a site gibi ömür boyu otur.
Zaten konut kredisi çektin mi odemesi 5-10 yılı buluyor.
Biliyorum canım krediyle alan ev satılabilir ama 3 yil oturmalik ev almayi doğru bulmadım ben 5 sene pesinat biriktirsin içine sinen yerden alsın.Esı yanasmıyormus ya kayınvalıdeyle oturacaklar ya ev alacaklarmıs. Bu durumda ev almaları zor zaten bır suru esya almıslar ona uygun evı 150 200den asagı bulamazlar. Kredıyle satın aldıgın evıde satabılıyorsun kredısı bıtmeden. Kalan kredıyı satın alacak kısıden pesınat alıyosun kredıyı kapatıyosun sonra kalan mıktarı ya pesın verıyo alıcı ya da kredı cekıyor banka halledıyor. Ama tabı 3-5 sene oturmak yerıne 3 sene pesınat bırıktırmelerı cok daha mantıklı
Zaten evi bi omur oturmak için alcaz da olursa ilerde satarsak diye dedim zaten bi iki aya ev bulmazsak bn caliscam ihtiyaç kredisi ni odeyecegm Esimde ihtiyaç yerine 30 bin çekip pesinat yaparEsı yanasmıyormus ya kayınvalıdeyle oturacaklar ya ev alacaklarmıs. Bu durumda ev almaları zor zaten bır suru esya almıslar ona uygun evı 150 200den asagı bulamazlar. Kredıyle satın aldıgın evıde satabılıyorsun kredısı bıtmeden. Kalan kredıyı satın alacak kısıden pesınat alıyosun kredıyı kapatıyosun sonra kalan mıktarı ya pesın verıyo alıcı ya da kredı cekıyor banka halledıyor. Ama tabı 3-5 sene oturmak yerıne 3 sene pesınat bırıktırmelerı cok daha mantıklı
Toki evleri nasıl.Zaten evi bi omur oturmak için alcaz da olursa ilerde satarsak diye dedim zaten bi iki aya ev bulmazsak bn caliscam ihtiyaç kredisi ni odeyecegm Esimde ihtiyaç yerine 30 bin çekip pesinat yapar
Bnde bilmiyorum kiToki evleri nasıl.
Istanbul u bilmiyorum ama benim yasadigim şehirde ki evleri güzel alanlarda memnun.
Ewt cnm haklısın bklm ne olcak piyasa ne hale gelcekSiz biraz bekleyin bence, şu hükümetin durumu falan bi belli olsun. Biraz bişeyler dengeye girince girin bence bu ev işine.
bursa canım da çok ev yok derken boş çok ev yok dedim.Neresi cnm
zaten eşinin ailesiyle yaşıyoro krediyi öderken kendisi nerde kalıcak ?
Oooo hadi yabursa canım da çok ev yok derken boş çok ev yok dedim.
Nasıl ynibizde bu yüzden evlenemiyoruz kızlar.. bir başlık açıp tavsiyelerinizi alıcam bununla ilgili..
Cok guzel anlatmış sin cnm teşekkür ederim çok da haklisinbence çok fazla şeyi bir arada istiyorsun
sanırım kayınvalidenle oturduğun için sıkılmışsın ama en azından bakıcı parası vermeden çocuğuna bakabilir
o zaman da diyorsun kızım bana çok düşkün de ayrılmaz da..her çalışan anne güle oynaya mı ayrılıyor çocuğundan sence? ya da biz çalışan kadınlar bayılıyor muyuz iş stesine?
bodrum olmaz, orası olmz burası olmaz, buna eşim inat eder, arabayı satmaz, peşinat yok, eşyam sığmaz... ama ben ev istiyorum
höh! lütfen yanlış anlama ama çok tozpembe hayaller kuruyorsun
zaten baştan yanlış yapmış ev yokken eşya almışsın
maddi durumu ayarlamadan çocuk yapmışsın
peşinat olmadan ev arıyorsun
faiz düşer diye beklersen üzgünüm ama FED faiz artırırsa bizde faizler biraz zor düşer :/ cumhurbaşkanı illa inat edip düşürürse de dolar 3.5 lira olur 300 binlik ev de 400 olur o zaman
senin yapabileceğin en makul şey şu:
birikim birikim birikim
bir an evvel iş aramaya başla, hemen yarın sabah elini yüzünü yıkadıktan sonra ilk işin bu olsun
sen iş bulmayı filan kolay mı sanıyorsun?
umut et ki biran evvel iş bulasın, kayınvalidenle de iyi geçin ki çocuğuna baksın bu sürede -bakıcı tutsan en kötü 700 lira vereceksin farkındaysan?
sanki ev almış da borcunu ödüyormuş gibi her ay en maksimum birikimi yap ve bekle
zira ekonomi kötüye gidiyor, krediyle ev almak artık hayal ancak icradan ve sıkışan ticaret erbabı kişilerden dolayı gelecekte uygun fiyatlı denk getirme şansın artabilir
tabi en az 2 sene beklmen lazım bu şekilde birikim yaparak 24 ay x2.5 bin lira (ikinizin de maaşından 1250 şer) 60 bin lira biriktirebilirsen ancak ondan sonra ev bak. ev aldığında kredi ödeyeceksin, sen çalışsan bakıcı/kreş ödeyeceksin neyle geçineceksin??????
eşin özel sektörde çalışıyorsa hele hele güvenip şimdi krediye girme kesinlikle. hatta bence zamanını ev bakmakla değil iş bakmakla geçir.
ben bekarım geçen ay ev aldım 260 bin liraya. 60 bin liralık kredi kullandım gerisini peşin verdim çünkü dişimi sıkıp biriktirdim... kirada oturuyorum şu anda, evimi almadan bulaşık makinesini bile alırken 40 kere düşündüm bu para ev alırken lazım diye, plazmaymış, setmiş almadım hiç ..şimdi kiram daha uygun diye taşınmadım tekrar masraf yapmak da istemedim.
böyleyken böyle hesabını kitabını bilmek lazım ev sahibi olmak istiyorsan.
İstanbul'da ev fiyatları uçmak ne kelime uzaya çıktı. Nişanlıyım ve ev almadan evlenmek istemiyoruz . Bunaldım gerçekten 300-500 bin duymaktan ve deprem öncesi evlere bakıyoruz artık. 150 bin tl ye 2+1 5. kat bulduk , nasip bakalım almayı düşünüyoruz.
Allah ev almak isteyen herkesin yardımcısı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?