- 14 Mayıs 2009
- 4.482
- 1.094
- 173
- Konu Sahibi Eslemimbebem
-
120bınlık evı alırsınızda 2500tl maasa denk gelır tam olarak. 1500tl odemenız ıcın pesınatınızın olması lazım ama onuda ıhtıyac cekmenız lazım. Dıyelım dedıgınız gıbı oldu tamamına kredı cıksa bıle aylık odemesi 1800tl. Kalan 700tl ıle gecınmek cok zor.Cnm ödeme 1.500 olacak sekilde 120 bin e kadar
konu sahibi kirada oturmuyor zaten, eşinin ailesiyle yaşıyorlar
Tamam cnm dikkat e alcam şimdi 2 tane daire gösterdiler içime sinmedi yaEsenkente bakabilirsiniz. (Esenyurta bagli ama bahcesehirin dibinde sevdigim bi yerdir. Evler uygun, semt nezih)
Bogazkoye bakabilirsiniz.
Bahçeşehir'de nerde bilmiyorum reklamini gordum sadece kentsellde evler 1890 tl taksitle onu arastirabilirsiniz.
Ispartakule guzeldir.
Bu soylediklerimde 150 bine de 1 milyona da ev bulunur. Arastirmanizi oneririm.
Pesinat hiç yok zaten tamamına yada konut+bireyselFaiz oranları çok yüksek elinizde yüksek bir peşinat yok ise ve işiniz garanti değil ise kesinlikle borca girmeyin.
Valla alacağımız yerde en az 3 5 sene otururuzo krediyi öderken kendisi nerde kalıcak ?
O ne yaaaİnternette gördüm, İstanbul Zeytinburnu'da 70 m2 bodrum kata 160 bin mi ne istiyorlardı. Ki Zeytinburnu da büyük İstanbul depreminde yerle bir olacak semtlerden biri. Hem tehlikeli, hem değmez. Evler çok pahalı. Ölümüne kira.
zaten 5 seneden önce satınca vergi falan çıkıyor. şöyle bi fikir vereyim size. ev alıp 10 sene boyunca kıt kanaat geçineceginize. kiraya geçin ömür boyu rahat şartlarda yaşayın. 2-2.5 lira kredi ödeyecegine 700-800 lira kira öde bütün evler senin olsun. rahat rahatta geçinin. gençliğinizi yokluk içinde geçirmeyin. benden altın bir tavsiye size :)Valla alacağımız yerde en az 3 5 sene otururuz
Ne zaman düzelir ki şimdi bole emlakçı lar alırsanız şimdi alin diyoayrıca ülkenin durumudda sıkıntılıııı
nereye şimdi alın diyolar yaa. faiz oranları rekor düzeyde. emlakçılar bir an önce sizden komisyonu koparma derdinde. yılbaşını bekleyin en azından. hükümet kurulursa biraz dengelenir herşey. belirsizlikte yatırım yapılmaz. dış ticaret okudum aklım eriyor birz bu konulara :)Ne zaman düzelir ki şimdi bole emlakçı lar alırsanız şimdi alin diyo
Ewet evin içine sinmesi lazım insanın. Senin Oturdugum yer iyiymiş allah daha iyilerini versin herkeseAradığınız ev İstanbul'daysa ev sahibi olmak için kendinizi sıkmayın bence hiç. Ucuz evler sağlam olmuyor genelde, deprem yönetmeliğine uygun yapılmış evler de çok pahalı oluyor. Hiç kendinizi üzmeyin, ev alma sıkıntısına girmek yerine güvenilir bir evde kirada oturmak daha mantıklı. Bugün varız yarın yokuz. Güle oynaya aldığın ev sana mezar olabilir. Güvensiz evlere paranızı harcamayın. Ev alırken, kiralarken insanımız dayanıklılık dışında her şeyi sorguluyor. Benim oturduğum ev 36 yıllık, kayalık bölgede. Geçenlerde deprem olmuş, ben titreşim bile hissetmedim. İzmir yıkılsa haberim olmayacak ki İzmir'de bayağı hissedilmiş. Kayalık zemin olayına da dikkat edin lütfen, bu işlerden ülkece çok canımız yandı zamanında.
BN calisirsam belki evimiz olur da kira daha zor ya olmuşkn zor olsun bnm olsun2500 maaşla imkan yol gibi bişey. Onun yerine bir sure için kiraya çıksanız yani madem ayrı eve çıkmak istiyorsunuz, şimdilik kiraya çıkın, bir sure sonra da ev alabilirsiniz belki ama senin de çalışman lazım.
Ewet konut+bireysel yapiolarExpertizin emlakcıyla ısı olmazkı, onlar gelır evın buyukugune konumuna, cıvardakı evlerın fıyatlarına, evın tapudakı bılgılerıne bakar ona gore karar verırler. Evın tamamına kredı verme cok zor artık.
Hmmm kira diyosun eşim yanasmıyor. O yanassa olurO zaman ılla sımdı ev alıcam dıyorsanız sıkıs tekıs koyacaksınız esyaları. Madem aldınız barı cok yer kaplamayan kaba olmayan tarzda alsaydınız, esyaya gore ev aramayın zaten sızın pesınatınızda yok 1500tl az gelır odemeye. Kıptası takıp edın, kurayla felan gırebılecegınız yerler olabılır belkı. Dedıgım gıbı bence sız sımdı uygun ama saglam bı yere kıraya cıkın. Bakın ben 4 sene Kıptasta oturdum 450tl kıraya, saglamlık konusundada sıkıntı yok.
Pekı bu kiraya çıkarken depozito falan ne kadar nasıl oluyo yanizaten 5 seneden önce satınca vergi falan çıkıyor. şöyle bi fikir vereyim size. ev alıp 10 sene boyunca kıt kanaat geçineceginize. kiraya geçin ömür boyu rahat şartlarda yaşayın. 2-2.5 lira kredi ödeyecegine 700-800 lira kira öde bütün evler senin olsun. rahat rahatta geçinin. gençliğinizi yokluk içinde geçirmeyin. benden altın bir tavsiye size :)
Seçimden sonra yüzde 50 kredi çıkarıyoruz alırsanız şimdi iyi fırsat diyonereye şimdi alın diyolar yaa. faiz oranları rekor düzeyde. emlakçılar bir an önce sizden komisyonu koparma derdinde. yılbaşını bekleyin en azından. hükümet kurulursa biraz dengelenir herşey. belirsizlikte yatırım yapılmaz. dış ticaret okudum aklım eriyor birz bu konulara :)
tabi bunun mutfak masrafi faturası kizimin bezi bi sürü eksik120bınlık evı alırsınızda 2500tl maasa denk gelır tam olarak. 1500tl odemenız ıcın pesınatınızın olması lazım ama onuda ıhtıyac cekmenız lazım. Dıyelım dedıgınız gıbı oldu tamamına kredı cıksa bıle aylık odemesi 1800tl. Kalan 700tl ıle gecınmek cok zor.
Herkes öyle olsun ister ama sizin durum için çıkış yolu şimdilik kira. Ha halinizden memnunsanız bilemem ama artık ayrı eve çıkmak istiyorsanız aynı anda hem ayrı ev hem de o evi satın almak zor gibi gözüküyor.BN calisirsam belki evimiz olur da kira daha zor ya olmuşkn zor olsun bnm olsun
Herkese versin ama benimki de kira. :) Ben senin yerinde olsam şu durumda param olsa bile ev almam. Durumlar karışık, ne zaman bişeylerin netleşeceği belli değil. Ortada hükümet bile yok şu an. Acilen eve çıkmanız gerekiyorsa tek çıkış yolunuz kira şu an için.Ewet evin içine sinmesi lazım insanın. Senin Oturdugum yer iyiymiş allah daha iyilerini versin herkese
Kim dedi bunu bankalar %75 kredi verir konut kredisinde %50 olur mu hiç.Seçimden sonra yüzde 50 kredi çıkarıyoruz alırsanız şimdi iyi fırsat diyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?