Evler niye bu kadar pahali:(((

Deprem oncesi evi pek tavsiye etmem ya. Annemlerin oradaki bazi binalar depremde baya hasar gordu. Kolonlarindaki catlaklar disaridan bile boylu boyunca goruluyordu. Belediyeden adam bulup hasarli raporunu az hasarli olarak degistirip binanin disini boyayip baskasina sattilar. Sahsen ben eski falan demem kiradan kurtulayim yeteri ki diye alirim ama bu yaptiklarini gordukten sonra kesinlikle guvenemiyorum.

Sağlamlık yönünden güveniyoruz şükür çünkü binayı yapanı tanıyoruz akraba sayılır . Yaptığı evler sağlam oluyormuş Allah'ın izniyle babam öyle söylüyor :) sadece içinde masraf yapmamız gerekecek mutfak dolapları , kapılar vs. Onuda nişanlım tanıdıklarıyla halledecek inşaAllah. Ve ödemede de kolaylık sağlıyor satıcı babamla aynı işyerinde çalışıyor. bizim 50 bin peşinatımız var 50 kredi çekicez. kalan 50 yi de onun aldığı evin taksitlerini ödeyeceğiz. Pazartesi tekrar bakılacak nasip bakalım :KK35:

İstanbul'da ev fiyatları uçmak ne kelime uzaya çıktı. Nişanlıyım ve ev almadan evlenmek istemiyoruz . Bunaldım gerçekten 300-500 bin duymaktan ve deprem öncesi evlere bakıyoruz artık. 150 bin tl ye 2+1 5. kat bulduk , nasip bakalım almayı düşünüyoruz.
Allah ev almak isteyen herkesin yardımcısı olsun.
Deprem oncesı ev alıp ıcıne yıne masraf yapacaksınız ve ne kadar guvende oturabıleceksınız bunu dusunun. Istanbulda onumuzdekı yıllarda deprem olacak bu bellı. Bunun yerıne pesınatınızın uzerıne bırıkım yapıp bırkac sene sonra alın derım

Sağlamlık yönünden güveniyoruz şükür çünkü binayı yapanı tanıyoruz akraba sayılır . Yaptığı evler sağlam oluyormuş Allah'ın izniyle babam öyle söylüyor :) sadece içinde masraf yapmamız gerekecek mutfak dolapları , kapılar vs. Onuda nişanlım tanıdıklarıyla halledecek inşaAllah. Ve ödemede de kolaylık sağlıyor satıcı babamla aynı işyerinde çalışıyor. bizim 50 bin peşinatımız var 50 kredi çekicez. kalan 50 yi de onun aldığı evin taksitlerini ödeyeceğiz. Pazartesi tekrar bakılacak nasip bakalım :KK35:

Sağlamlık derecesini akrabalık ilişkisi ile ölçmeniz şaşkınlık verici doğrusu, şoktayım şu anda.

Benim bir tanıdığım kadın evini sattı ve abisine verdi, abisi müteahhitti. Aile apartmanı yaptı adam ve 99 depreminde bina yıkıldı. Bunu yapan kadının abisi düşünün.

Belediyeden gelip binadan parça alıp dayanıklılık testi yapıyorlar. Böylesi daha güvenilir olmaz mı????????
Onun bunun söylemesinden ziyade????

Yapmayın Allah askına, ne demek yaptıgı evler saglam oluyormus. Sakın ama sakın bır yapıdenetım fırmasından depreme dayanıklı olduguna daır rapor almadan almayın o evi

Haklısınız tabi ki de tanidik diye saglamligina garanti diyemem . sadece yaptığı evleri babamlar bildiği icin koyde olsun sehirde olsun,betonunu yaparken bazi evleri gordukleri icin böyle konusuyorlar. Yine de bilemeyiz :KK43:
Nisanlim da o evi ilerde satamayiz hem zaten ev bize 200 bini asicak faiziydi masrafiydi diyor.
Simdi yeni bir ev bulmus bakmaya gidicez birazdan 80 m2 krediye uygun 175 bin. Yildiztepede. 5 - 10 yillik binaymis

Deprem oncesı ev alıp ıcıne yıne masraf yapacaksınız ve ne kadar guvende oturabıleceksınız bunu dusunun. Istanbulda onumuzdekı yıllarda deprem olacak bu bellı. Bunun yerıne pesınatınızın uzerıne bırıkım yapıp bırkac sene sonra alın derım

Biz evlenmeden once almak istiyoruz :( dediginiz de mantikli ancak ileride evlerin fiyatlari dusmeyecek muhtemelen biriktirdigimiz de ancak kredinin faizine gider gibime geliyor.

bence de evlenmeden almanız en güzeli küçük olsun varsın şimdilik 2 kişi değil misiniz?
eşyanızı da eve göre alırsınız hatta gerekirse işyerinizi bile eve yakın olacak şekilde ayarlarsınız, borcunu bitirince düşünürsünüz sonrasını, daha iyileri de olur.
ev alınca düğünde de fazla masrafa giremezsiniz, -ki bence gösteriş için masraf yapmaya gerek yok- ben çok destekliyorum evlenmeden ev alma olayını :) ben de bekarım aldım evimi, gayet de ödedim neredeyse bitti borcum.
kolay gelsin size de umarım içinize sinen bir yer olur.

Haklısınız tabi ki de tanidik diye saglamligina garanti diyemem . sadece yaptığı evleri babamlar bildiği icin koyde olsun sehirde olsun,betonunu yaparken bazi evleri gordukleri icin böyle konusuyorlar. Yine de bilemeyiz :KK43:
Nisanlim da o evi ilerde satamayiz hem zaten ev bize 200 bini asicak faiziydi masrafiydi diyor.
Simdi yeni bir ev bulmus bakmaya gidicez birazdan 80 m2 krediye uygun 175 bin. Yildiztepede. 5 - 10 yillik binaymis
Aldiniz mi bilmiyorum ama bencede o evi almayın eve edeceğiniz masrafla vs bir sürü para eder .

çünkü arap müşteri çok fazla,Ülkemin yaklaşık 15 yıldır tek bir kalkınma planı var oda kesinlikle inşaat.
Koca koca firmalar (örn:eroğlu-colins) bile sanayi işletmelerini bir bir kapatarak inşaat yapmaya başladılar.
bu adamların bir roportajına denk gelmiştim
-Yıllarca hata etmişiz,Tr de inşaat sektöründeki para hiç bir işte yokmuş 5 senede kazandığımızı biz tekstilde 25 senede anca kazandık demiş

Yani inşaatta rant fazla daire fiyatlarıda bu sebepten çok fazla,sebebi arap yatırımcı

Anadolu yakasında muhit önerebilecek olan var mı ? nişanlım da ben de hep avrupa yakasında yaşadık şimdiye dek ama evlendikten sonra sessiz sakin bir site hayatı istiyoruz hep anadolu yakasını öneriyorlar. fikir verebilecek olan ???

Anadolu yakasında muhit önerebilecek olan var mı ? nişanlım da ben de hep avrupa yakasında yaşadık şimdiye dek ama evlendikten sonra sessiz sakin bir site hayatı istiyoruz hep anadolu yakasını öneriyorlar. fikir verebilecek olan ???

acıbadem, doğup büyüdüğüm ve hala yaşadığım yer, huzur

Bekarken daha babamin biraz birikimi vardi benimde kus kadar maasim, para degerlensin ama benim maasimi da gecmesin taksitler dedik bir bosrum kat ev aldik, ben o yil evlendim, o eve girdim oturdum dugun takilarini filan verip zamani dolmadan evin borcunu bitirdik 2 yil icinde.

Ben evi 130 bine almistim, 80 bin nakitim vardi su an satip bir dubleks almak istiyorum bazi ozel nedenlerden dolayi, dublekslerin fiyati istedigim semtte 600 den basliyor. Ama yakin baska bir semtte 350 ye bile dubleks bulabiliyorum, ve en guzel kismi da 2 yil once 130 a aldigim evi su an 230 a satabilecek alicilari buluyor olmam:) yani evler evet pahali ama kizlar tavsiyem eger hic birikiminiz yoksa once kucuk butceli evlere bakin, dusunuyorum ben o zaman bu evi almasaydim elimde en cok 120 130 bin nakit olacakti, ki muhtemelen o kadar bile olmazdi aslinda borca girmeyince para koymak kenara daha zor cunku. 130 bin nakitte beni su an yeni bir eve kredi icin girmeye kalksam cok asardi faizler malum.

Ama su an bu evi sattigimda en az 230 bin nakitim var elimde. Kafadan 100 bin karliyim yani. O yuzden kucuk buyuk iyi kotu demeyin gecici de olsa kira odemektense bir ev edinmeye bakin, durumunuz oldukca modeli yukseltebilirseniz yukseltirsiniz, yukseltemezseniz de buna sukur der kira derdinden kurtulmus olursunuz

Back
X