• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli arkadaşlar bir bakabilir mi? Kirada oturma meselesi..

Red Phoenix

Ben kararımı verdim, Aptiylen evlenicem.
Pro Üye
Anneler Kulübü
18 Mart 2011
8.486
26.807
748
Kızlar merhaba,
Hiç konuyu uzatmayayım, tecrübeli arkadaşlardan tavsiye istiyorum. Ben hemşireyim, nişanlım da antrenör ama 6 ay sonra babasının şirketinde masa başı bir işe başlayacak. 2.200 benim maaşım, nişanlım da 2.300 alacak başlangıç için. Eve giren para 4.500 civarı olacak. Düğünümüz seneye bu zamanlar olacak kısmetse.

Ev problemimiz var, kayınpederim bir ev alırız diyor bir kiraya çıkarsınız diyor orası da ayrı mesele ama istanbul gibi bir yerde kirada bu parayla zorluk çeker miyiz? Kirada oturan evli arkadaşlar yaşadıklarından bahsedebilir mi?

Düğünde gelen altınlar, kredi çekilerek hesaplı bir ev almak mümkün olabilir mi? Kafamız çok karışık. Benim ailemin aslında evleri var fakat nişanlım o kısma pek yanaşmıyor

Gelirinize gore harcadiginizda zorluk cekeceginiz bir durum gormuyorum tabi eger dugununuzu tamamen kendiniz yapacaksaniz ve borclanacaksaniz o ayri bir konu.

Canım daha düşük aylıkla kira veren çocuklu aileler tanıyorum. Tabi semte göre değişir kiralar. Kredi çekip evine girip kira yerine kredi ödemek de seçenekler arasında son yıllarda en revaşta olanı.

Gelirinize gore harcadiginizda zorluk cekeceginiz bir durum gormuyorum tabi eger dugununuzu tamamen kendiniz yapacaksaniz ve borclanacaksaniz o ayri bir konu.
İçimi rahatlattınız çok teşekkür ederim, düğünü kp yapacak :)

asgari ucretle ve tek maasla.kiradayiz cocuk da var ac degiliz kimseye muhtac degiliz bu bana yetiyorsa size de yetsin ya o yuksek.maaslariniz
Canım bizi çok korkuttular çevreden, şöyle zor böyle geçinilmiyor çocuk olunca ne yapacaksınız diye diye bende paranoya yaptım, çok teşekkür ederim gerçekten içim ferahlıyor böyle örnekleri gördükçe :)

Canım daha düşük aylıkla kira veren çocuklu aileler tanıyorum. Tabi semte göre değişir kiralar. Kredi çekip evine girip kira yerine kredi ödemek de seçenekler arasında son yıllarda en revaşta olanı.
Kuzum bizde aslında öyle düşündük, kira öder gibi ev sahibi olsak en azından bir sonu var ve bittiğinde ev sahibi olunuyor ama daha önce de hiç böyle işlere adım atmadığım için onu da bir araştırmak gerek sanırım

Canım bizi çok korkuttular çevreden, şöyle zor böyle geçinilmiyor çocuk olunca ne yapacaksınız diye diye bende paranoya yaptım, çok teşekkür ederim gerçekten içim ferahlıyor böyle örnekleri gördükçe :)
biz ilk.evlendimizde esimin ailesiyle yasarken birden apar topar hic esyasiz kiraya ciktik tv mizi bile biz aldik ya allah okadar buyukki...her istedimizi cogu zaman aliabiliyosak biz bile dusun yani siz lutfen gecinemeyiz demeyin canim.ya:)

biz ilk.evlendimizde esimin ailesiyle yasarken birden apar topar hic esyasiz kiraya ciktik tv mizi bile biz aldik ya allah okadar buyukki...her istedimizi cogu zaman aliabiliyosak biz bile dusun yani siz lutfen gecinemeyiz demeyin canim.ya:)
Ne güzel canım benim çok şükür ki kimseye ağız eğmeden kendiniz düze çıkmışsınız, rabbim mutluluğunuzu da hiç bozmasın inşallah, bize de nasip etsin. O kadar ferahladım ki okuyunca, bizi bildiğin korkutmuşlar yani.

Kuzum bizde aslında öyle düşündük, kira öder gibi ev sahibi olsak en azından bir sonu var ve bittiğinde ev sahibi olunuyor ama daha önce de hiç böyle işlere adım atmadığım için onu da bir araştırmak gerek sanırım

Tabiiki enine boyuna iyice araştırıp ölçüp biçip girmek lazım, mutlaka tecrübeli olanlardan fikir alın, bu işler ince elenip sık dokunmalı.

İşlerimiz dolayısıyla anadolu yakasında kalmak durumundayız, sanırım ümraniye tarafları olacak gibi
Ümraniye uygun bir semt ama evin koşulları her şeyi belirler, hesap kitap tutmak şart, biz toplam 7bin gelirle iki sene önce 1500 kiradan sıkıldık dedik ev alalım ama o da ne krediler peşinatlar uçmuş hala ev almadık.

Tabiiki enine boyuna iyice araştırıp ölçüp biçip girmek lazım, mutlaka tecrübeli olanlardan fikir alın, bu işler ince elenip sık dokunmalı.
Doğru söylüyorsun canım, bilen birinin yardımı şart çarçur etmemek lazım

Ümraniye uygun bir semt ama evin koşulları her şeyi belirler, hesap kitap tutmak şart, biz toplam 7bin gelirle iki sene önce 1500 kiradan sıkıldık dedik ev alalım ama o da ne krediler peşinatlar uçmuş hala ev almadık.
İnşallah alırsınız, ev başka bir güvence ya.. Vallahi dediğiniz gibi fiyatlar tavan yani, üstelik gösterdikleri ev o kadar etse içim yanmayacak.

istanbul'da hesaplı ev bulursunuz da nasıl bir ev olur? ve nasıl bir semtten olur? ayrıca istanbul'da çok büyük bir deprem bekleniyor, eğer ev alacak olan varsa lütfen bunları göz önünde bulundursun.

geçen istanbul'daki satılık ev ilanlarına baktım, nerede kötü, saçma sapan yerlerde saçma sapan evler varsa abuk sabuk fiyatlara satıyorlar. mesela zeytinburnu'da bodrum katı bir daire, ne güneş alıyor ne birşey, 100 bin falandı. şimdi kötü bir yerden sırf "benim olsun, ucuz olsun" mantığı ile ev almak mı daha akıllıca yoksa düzgün bir yerde kirada oturmak mı? ev sahibi olma isteğini anlıyorum elbette ama ucuza kaçınca da sıkıntı yaşanıyor işte.

İnşallah alırsınız, ev başka bir güvence ya.. Vallahi dediğiniz gibi fiyatlar tavan yani, üstelik gösterdikleri ev o kadar etse içim yanmayacak.
Peşinat anca anca birikti iki yılda, İstanbul'da çok zor bu işler. Ama moralini bozma, disiplinli birikim küçükte olsa sonuç veriyor. Benim tavsiyem kirayı minimum tutman, gelin evi diye özenince ikinci yıl kira göze batmaya başlıyor.

Back
X