• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli arkadaşlar bir bakabilir mi? Kirada oturma meselesi..

Bence kendi evinizi alin ornek 1500 kira yerine 1500 yada biraz fazlası kredi. Bizim ev kira değil ama kredi borcumuz var. Ay dediğin göz açıp kapatana kadar geliyor eşimle hep diyoruz ki ya bu kredi değil de kira olsaydı. Kredi ornek 36 taksit biliyorum 3 sene sonra bitecek ama kira...

Ilk etapta kira iyidir. Kredi borcu insanın boynunu eğiyor. şimdi düşünüyorsun " birimizin maaşı krediye gider diğer maaşla geçiririz " birde bebek planim var diyorsun hemen. Allah nasıl etti bebis Yolda diyelim. Doğduğunda çalışacak mısın? Calismazsan o zaman geçim nasıl olacak ? Belli olmaz ya, bebek belki sıkıntılı dünyaya gelecek o zaman nasıl olabilir işler. Dünyanın binbir türlü hali var. Önünüzü gormeden ev gibi büyük bir borcun altına sokmayın kendinizi. Sonra o ödenemeyen borçlarin sıkıntısı yüzünden yuvaniz dağılır.

Bes yildir kiradayim ayni zamanda ev borcu oduyoruz keske en bastan ev alip onun borcunu fazla odeseydik diyoruz ev sahibini zengin ediyoruz..yaklasik 30 bine yakin para vermis olduk ev sahibine.

1650 ev kredisi ödüyoruz çocukta var. Gidip aynı paraya kirada oturacagima ev almak daha mantıklı.

Hangi semtte oturacağınıza ve yaşam standartlarına bağlı olarak değişir.. bahsettiğiniz para kimileri için çok fazla kimileri içinde çok az.

Birikim yokken ev borcuna girme .Kuzenim oyle yapti.Altinlari falan bozdu .Cok buyuk mebla odese de zor durumda.Kiradan korkacak birsey yok .Sacmayin parayi gecinin derim

Bizim eve de hemen hemen böyle bir maaş giriyor toplam hatta 3-5 fazlası. Biz şuan zorlanıyoruz biraz açıkçası ama hem yeni evlendik toparlanamadık hem de çocuk ihtiyaçlarından dolayı. Ama maalesef şöyle bir gerçek var ki eskisi gibi dışarı çıkamıyoruz. Her zaman bir şeylerden kısmaya çalışıyoruz. Çünkü sadece kira ile bitmiyor. Faturaları, eve erzak ve işe git gel olayı her şey ayrı birer masraf. Ev almaya gelince bu size ne kadar takılacak ona bağlı ve takıların ne kadarı sizde kalacak ona bağlı. Benim sadece bileziklerim bende kalmıştı. O da ev peşinatına yetmezdi yani maalesef.

Bizim evlendiğimizde ilk zamanlar ev alma gibi fikrimiz yoktu çünkü borçlarımız vardı. Borçlarımızı bitirdik çok şükür ve 2 yıl kirada kalınca ev sahibine verilen para zor gelmeye başladı. Çalışıyorsun ve maaşının yarısı boşa gidiyor her ay . Biz de zar zor da olsa aldık evimizi . Aldığımız evin içinde kiracı var ordan gelen kira bizimkini kapatıyor hatta +100 tl kalıyor :KK48: kredi borcumuz birazcık yüksek gibi ama bu hayat standartlarımızı düşürmüyor şimdilik . Elinde ne kadar para varsa ona göre harcıyorsun . :KK52:

Kızlar merhaba,
Hiç konuyu uzatmayayım, tecrübeli arkadaşlardan tavsiye istiyorum. Ben hemşireyim, nişanlım da antrenör ama 6 ay sonra babasının şirketinde masa başı bir işe başlayacak. 2.200 benim maaşım, nişanlım da 2.300 alacak başlangıç için. Eve giren para 4.500 civarı olacak. Düğünümüz seneye bu zamanlar olacak kısmetse.

Ev problemimiz var, kayınpederim bir ev alırız diyor bir kiraya çıkarsınız diyor orası da ayrı mesele ama istanbul gibi bir yerde kirada bu parayla zorluk çeker miyiz? Kirada oturan evli arkadaşlar yaşadıklarından bahsedebilir mi?

Düğünde gelen altınlar, kredi çekilerek hesaplı bir ev almak mümkün olabilir mi? Kafamız çok karışık. Benim ailemin aslında evleri var fakat nişanlım o kısma pek yanaşmıyor
Düğün le ilgili fazla borcunuz olmayacaksa , Ev almak daha mantıklı . Kira havaya gidiyor ama ev sizin ev

Back
X