evli arkadaşlar fikir verebilir mi?

nişanlımında benimde maaşım 1000 er lira arkadaşlar. bazı aylar nişanlımın 200 kadar ek maaşı oluyo. yani ortalama aylık gelirimiz 2000 tl olacak ve toplamda ben 2 senelik o 4 senelik çekerse 500 lirası toplamda krediye gidecek. ayrıca halı ve perde borcumuz olacak tabi bide ev kirası kafam iyice karıştı ya

canım evlenene Allah yardım edermiş düğünde toplananlarla borçlarınızın bir kısmını ödersiniz inşallah gerisinide az az ödersiniz kredi uzun mu kısa vadeli mi ödeyelim sorusuna maaşınıza göre ölçüp tartın bu zamanda borçsuz birşey olmuyor malesef ama yinede çok uçup kaçmayın düğün gelinlik işinde falan sonra sıkıntı çekmeyesin bu seferde burnundan gelir güzel hatırlamak yerine keşke der durursun

Bence hiç krediye girmemeye çalışın 2000 tl maaş ev kira olacak birde kredi çekerseniz çok zor olur sizin için.Şuan ikinizde bin tl maaş alıyorsanız ikinizin toplamı ayda 2000 tl yapar aslında düğün ne zaman olacak bilmiyorum ama birkaç ay sende nişanlında eve para vermeyin tüm eşyanızı 3-4 ayda tamamlayıp düğünü borçsuz olarak yapın en mantıklısı bu olur.Birde kiracı olacağınız için bir yatak odası ve birde oturma grubu alsanız bundan fazla eşya şu aşamada gereksiz masfar olur.Önemli olan huzurlu olmak.Az eşyanız olsun borcunuz olmasın daha huzurlu olursunuz.Borçsuz evlenmeye çalışın ilerde kendi eviniz olduğunda istediğiniz gibi dayar döşersiniz.

Son düzenleme:
kredinin ödeme planı sizin gelirinize bağlı ikinizde çalışıyormuşsunuz uzun vade de yapabilirsiniz, ayrıca28 yaşındasın bebek için yaşın geç değilmiş borcunuzun bitmesini bekleyebilirsiniz

kredi çekmekten duğunu yapmamız imkansız gibi. çünkü kenarda birikmişimiz yok malesef. ben butun paramı çeyize veriyorum her ay. nişanlımda mobilya taksiti oduyor. mecburuz düğün için kredi çekmeye

canım sen uzun vadeli çek.sonra da ayda 300 veriyormuş gibi 150 yi öde kalanına da bir çeyrek altın al mesela.o da birikim olur.sonra birikimlerle fazla fazla yatıra yatıra belki kredini de çabuk kapatırsın.ayrıca 4 sene neki o kadar çabuk geçiyorki ben 5 senelik evliyim daha dün gibi

aslında sizlerden fikir aldıkça uzun vadeli düşünmeye başladım. kısa vadede duşunuyodum ama ne bileyim çok sıkışıp kalmaktan korkuyorum sizlerinde dediği gibi rahat rahat ödemek daha iyi galiba. gerçi uzun vadedede toplamda nerdeyse 2 katını ödüyoruz o ayrı

kredi çekmekten duğunu yapmamız imkansız gibi. çünkü kenarda birikmişimiz yok malesef. ben butun paramı çeyize veriyorum her ay. nişanlımda mobilya taksiti oduyor. mecburuz düğün için kredi çekmeye

Anladım.O zaman biriniz kredi çekseniz ya nişanlın ya sen.Nede olsa ödemeleri beraber yapacaksınız en azından bir yerden kredi çekerseniz faizide daha az olur.

Aslında ben olsam o kadar borca girip düğün yapmazdım.Sonrasında sıkışacağınız ortada ben olsam düğünü bir kaç ay erteler borç bitince yapardım.

Son düzenleme:
aslında oda olabilir aynı yerden çekmekle faiz daha mı duşuk ödeniyor. bilmiyorum arkadaşlar ya kafam çok karışık

Ben sanırım 2 senelik çekerdim krediyi...Eğer kredi harici borcunuz olmayacaksa taksit filan 2 senelik ödemek daha mantıklı yok yere faiz ödemezsiniz.Evlendiğiniz de ödemeye başlayacak şekilde ayarlarsınız taksitlerinizi 1,5 sene ödedikten sonra hamile kalsanız krediniz bittiğinde 6 aylık hamile olursunuz...3 ay içinde de bebek için hazırlık yapabilirsiniz.

Eğer sadece yatak odası için kredi çekecekseniz, peşinatsız, kredi kartsız taksitle eşya satan yerler var, onlardan birinden alsanız daha iyi olmaz mı ?

Hemde her senet ödemede 45 gün gecikme hakkınız var.

En temizi eşyalarınızı uygun fiyatla almanız, yada çok gerekli olmayanları almamanız. Ben evlenirken yine sizinki gibi krediyle evlendik. Sadece koltuk takımı, masa sandalye ve yatakodası aldım. Vitrindi, incik cincik şeyleri hiç almadım. Herşeyin en uygununu seçtim, çok şükür zorlanmadan bitirdik borçları. Şimdi de eksik ne varsa yavaş yavaş alıyorum.

sadece yatak odası değil kızlar damatlık, kına gecesi orkestra, annem kardeşim kıyafet vs vs için düşündüm kısaca düğün masrafı işte.
nişanlımda düğün masrafı için cekecek mobilyaları çoktan aldı borcu bitmek üzere.
anlayacağınız kredi çekmeden olmayacak malesef. burda yazılanları okuduktan sonra 4 seneye uzatayım rahat rahat ödeyeyim diye düşünür oldum. çünkü ev kira olacak hadi evimiz olsa bukadar sıkılmam ama kira her ay gelen bişey sonuçta

allah yardımcın olsun ,çok zor düğün zamanı çok masraflı oluyor ya..bizde abimde kredi kartlarına dayandık artık ama hala eksikler çıkıyor malesf.
sizin yerinizde olsam alırım kağıt kalem,nişanlınla birlikte kredi kartı,fatura,mutfak masrafı felan yazarımmm geriye ne kadar para kalıyor ona bakarım ona görede kredinin vadesini uzatır veya 2 sene gibi bir sürede ödersin,eğerki durumun varsa 2 yılda ödeme gibi o şekilde öde,bnde kredi çektim ödyorum bitmek bilmedi yani,insan bir yerde sıkılıyor yani...

birde şöyle brşey var eğerki istanbulda isen ,topkapıda alışveriş merkezi var sırf mobilya,beyz eşya,avizeler satılıyor oraya gt bak derim ve orada bir mobilyacı var uygun fiyata satıyor ve yardımcı oluyor yani,insanın halinden anlıyor canım..

Son düzenleme:
cnm yuva kurmak zor evet ama allah yardım ediyo hayırlı olsun öncelikle... ama eşyalar için kredi çekmek mantıklı gelmedi bana bisürü kampanya oluyo öle elden taksitlendrme yaptrsan daha iyi olur en azından banka faiziyle uğraşmazsın...
sen çalışıyosan brbrinize destek olur ödersinz 2-3 yılda ... çalışmıyosanda çalışman lazım cnm:S bebek olayınıda uzatmak istemiyorz demişsinde zor olmicakmı o zamn bi süre çalışmicaksında bi tafartan bebek masrafı... yaşınızmı geçiyo o yzdenmi uzatmak istemedin .. bnce borçlarınızı ödedikten snra yapsanız sizin için daha iyi olr... allah gzl huzurlu mutlu bi yuva kurmanızı nasip etsin cnm

sana tavsiyem evimde eksik eşya olmasın diye düşünme hep eksik cıkar yetişemezsin ana hatlarıyla alsanız yeter..fazla ayrıntıya inme eline para geçtikce alırsınız birşeyler zaten kirada oturacakmıssınz krediyi sırf yatak odası için mi cekeceksın 3000-4000 bana göre fazla bir yatak odası için ben kendı evım oldugu halde yaptırdım istediğim ağactan modelden 1880 e mal oldu....bu tarz bi yerde yaptırabilirsin ya da senet düzenleyen yerlerde yapabılırsın..takılarını düğün borcuna harcama bence ayrıca bebek olayını su anlattıklarına bakılırsa en az 2 yıl ertele

nereye sorsam yatak odası 2000 den başlıyor ustelik yatağı hariç hal boyleyken 3000 yatak odası dedim kalan 3000 de düğün masrafları için işte
bebek olayına gelince arkadaşlar zaten 1 sene bekledikten sonra 30 olucam. surekli adet duzensizliği çekip yasmin kullanıyorum doktorumda çoçuk olayını fazla bekletme dedi zaten

tabiki senin bileceğin iş ben fikir olarak söyledim çünkü evlendikten sonra işin rengi biraz değişiyor yani geçim sıkıntısı sevdiğin adamın baska yönlerını göreceksın falan

Canım dünya hali yarın öbür gün işsiz kalınır allah korusun bir şey olur yada başka borçlar çıkar e 1 sene sonra bebekte düşünüyorsunuz onun masrafları da inan az değil, bu yüzden bence vadeyi uzun tutup aylık çok düşük ödeme olsun ki, zor bir durumda yada sıkıntı çekmeyip rahat rahat ödersiniz diye düşünüyorum.

Ayrıca kesinlikle ve kesinlikle yatak odasını k kartsız taksitle falan almaya kalkma. Çünkü o tip yerler zaten kredi faizinden daha yüksek faizle taksitle veriyor. Kredi çekip nakit para ile almak daha mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…